Videti jedan post
Star 05.05.2011, 14:28   #10
x3meSRB
Odomaćeni član

x3meSRB's Avatar

Registrovan/a dana: 06.10.2007
Mjesto: Balkan bre
Downloads: 445
Uploads: 12
Rekao HVALA: 31
Zahvalili mu 22 puta u 21 Postova
Instrumenti: PA1X 96mb + usb
x3meSRB befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

@ marco7 druže pa nismo mi merodavnijih svetskih stručnjaka... ali nisu ni oni merodavni za ono što nama treba, ti isti stručnjaci su više inženjeri nego umetnici tako da i to ne mora biti presudno, bitan je krajnji zvuk, a mi ovde na balkanu sviramo i imamo nešto malo drugačije kriterijume nego u Frankfurtu ili Kini. A nije mi jasno, u postu 21. si rekao da nismo pametniji od stručnjaka, da ne pljujemo aranžere koji su priznati od svetskih stručnjaka ...

niko druže ne pljuje nijedan aranžer, samo konstatujemo nešto što se da primetiti, prvo ne može nam biti merodavno to što je neki muzički stručnjak negde u svetu proglasio klavijaturu kao najbolju, danas je sve lova, biznis, ko plati više i sam to znaš.... mi smo samo krajnji korisnici hteli da napravimo neka poređenja za našu muziku.... realno svirao sam mnogo korgova, yamaha i rolanda.... korg je klavijatura koja ima mogućnosti ali ništa ne radi na poboljšanju izlaznih frekvencija.... svako ko je svirao rolandove aranžere zna o čemu pričam, ja sam samo prešao sa rolanda na korga isključivo zbog tehničkih prednosti koje je korg izbacio u datom trenutku.

Yamaha (mislim na njihove aranžere) je preuzela primat, pogledajte po oglasima skoro u svakom drugom gde je korg na prodaju piše ... ili menjam za tyros2 ili 3....

ja korga znam u prste, mogao bi od nule da sredim i kad bi upola od toga znao s yamahom, osim pukog rukovanja bio bi presrećan, pa ipak uvideo sam prednosti koje ima yamaha i samo bi trebao da budem slep ili zaluđen korgom da ne vidim da su tehnički i tonski superiorniji.... živi bili pa videli vreme će pokazati...