Ja koliko znam KORG ne namjerava skoro izbaciti noviji aranžer u klasi Pa1X-a. Izašao je Pa-800 kao varijacija za Pa1X, znaći nije Pa1X ali nešto slično, neke stvari bolje, neke lošije itd. U biti Pa-800 je novija verzija Pa-80 samo je sa svojom novom tehnologijom se jako približila Pa1X Pro.
U planu im je izdati jedino novu varijantu Pa-50, koji je i onako bio novija ali lošija varijanta Pa60, no i to je pitanje, jer taj famozni Pa-500 bi trebao biti Pa-50 s HDD i USB priključkom, što u biti ispada Pa60 s USB-om. Naravno neće oni sad samo tek toliko promjeniti masku i umjesto FDD-a staviti USB. Vjerojatno će ugraditi i color toush display i noviji softwar, što bi onda i opravdalo cijenu od skoro 1.500 €. Ali meni osobno to je puno jer bez samplera je usporedimo li ga s Pa-50 OK, ali opet je daleko od jednog Pa-800. Mišljenja sam da je onda bolje stisnuti malo novčanik i prištedjeti još 500-tinjak € pa kupiti Pa-800. No o tome čemo pričati kad se pojavi i ako se pojavi na tržištu.
Pa-80 se više ne proizvodi što je meni osobno veliki bed, pošto mi je Pa-80 neki dan definitivno crko. Izgorio mi procesor i dio ploče, što me košta ko jedan novi Pa-50 s cijenom popravka. Zato sad dok sviram na Pa-50 razmišljam da li da kupujem neki rabljeni Pa-80 ili da prodam i Pa-50 pa da ubodem Pa1X ili Pa-800. Ako ima tko Pa-80 u dobrom stanju (očuvano) na prodaju neka mi se slobodno javi, kupio bih.
|