YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Svaštara (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=26)
-   -   Beograd - Vicenza - kolima? (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=28387)

Milan$ 25.03.2015 03:37

Beograd - Vicenza - kolima?

Pozzz svima...Trebam uskoro na neki kratak put u Vicenzu, ali je frka sto trebam da stignem nazad u Srbiju na neku tezgu, pa da pitam sledece...Vdim po mapama da je razdaljina BG -Vicenza 750-800 kilometara, varira po sajtovima...Islo bi se dakle Beograd-Zagreb-Ljubljana-Trst-Vicenza,tj. u povratku obratno i kako sam skontao, to je sve vreme autoput, daklem konstantna voznja prosecnom brzinom 130-140 na sat...Zanime me otprilike vreme trajanja ovog putovanja, otprilike naravno? Ima li u ovom periodu guzve na hrvatskoj i slovenackoj granici, posto kako sam skontao izmedju Slovenije i Italije granice nema? nije sezona, vec bas neki prelazni period, pa verujem da guzve nema, ali ako neko iz prvu ruke moze da kaze jos bilje :) Inace iz Vicenze za BG bi se krenulo u subotu oko 4 izjutra...Trebalo bi za 7-8 sati da se stigne u BG-? nadam se oko 12,13 h :) Ja tog dana u 19 h uvece moram da se stvorim u Nisu kako znam i umem :)

VUNIMRAV 25.03.2015 07:47

Milane,išao prošle godine svirao u Vi i Bo i onda produžio za Bijelu.Ne brini,sam put je uživanje!!!!Putevi-jedni od najboljih u Evropi,nemoj baš prekoračivati brzinu i PAZIIIII na saqmom ulasku u Slo obavezno kupi na prvoj pumpi(par km od ulaska) vinjetu jer te odamh čekaju putari i plaćaju se drastični kazne!!!Ja sam školu polatio!!!!!
Sem toga putovanje treba da ti je stvarno uživancija,srećno i veselo!!!!

casper 25.03.2015 07:58

Ne bi trebalo biti problema ako se kreće u 4 ujutro.

Prelaska granice između I i SLO nema, to teče bez prekida. Ulazak u HR (Bregana) je problematičan u sezoni godišnjih odmora (ljeto-more, zima- skijanje) tijekom vikenda ali to počinje vrijediti tek početkom 7. mjeseca.

Ako ideš s instrumentima, računaj na proceduru s ATA carnetom, tu gubiš do sat vremena.

Tako je VUNIMRAV, dobro zboriš i za brzinu i za SLO Vinjetu.

Milan$ 25.03.2015 11:05

e hvala ljudi puno...Kroz Sloveniju nisam skoro prolazio, a citam nesto po forumima, i svi su mi skrenuli paznju za te vinjete, tako da kupicemo to obavezno...Inace idemo s instrumentima...Skoro kad smo isli za Split, inace divan grad :), zadrzavali smo se oko Ata karneta po nekih 15-20 minuta na hrvatskoj i nasoj granici, nista preterano, oni i ne gledaju instrumente u autu, samo nam overe one papire i vozi...I recite mi jel mi trebamo ata carnet da overimo i na slovenskoj granici,kad predjemo iz HR u SLO, ili samo kad udjemo u Hrvatsku iz Srbije i to je to?posto je to vec sve tamo evropska unija :) hvala ljudi i pozz

casper 25.03.2015 11:17

ATA carnet ovjeravaš samo kada izlaziš/ulaziš u Srbiju. Između SLO i HR samo provjeravaju putovnice jer još nismo ušli u Schengen, a instrumente (ATA carnet) ne trebaš prijavljivati.

Vinjetu možeš kupiti odmah na carini, čim prođeš kućice i uđeš u SLO, s desne strane se nalazi objekt u kojem se prodaju naljepnice.

Milan$ 25.03.2015 11:28

E hvala puno Casper, u sustini, jos bolje, znaci na granici sa Slovenijom ce biti minimalnog zadrzavanja, cim nema petljanja s Ata carnetom...Vinjete kupujemo obavezno, da ne nagrabusimo :) Inace,ima li jos nesto karakteristicno sto bi trebali znati, oko SLO i IT u vezi putovanja? za HR uglavnom znam.pozzz i hvala jos jednom

casper 25.03.2015 11:39

Nema ništa drugo, samo vozi.
Ne isplati se jedino preko 150km/h jer je dobitak na vremenu minimalan, a presretači vole loviti strane tablice.

Milan$ 25.03.2015 11:41

ok, a do 150km/h ne cimaju?

casper 25.03.2015 12:01

Smije se 10% brže od dozvoljene brzine, na autoputu je 130 ograničenje, sat laže +10km pa se ja onda ležerno vozim na 150. :D

Milan$ 25.03.2015 12:22

ok, to je to, vise nam i ne treba, sasvim dovoljno :) hvala jos jednom:)

Dell 25.03.2015 13:39

Ne drži se ovoga što ću ti napisat, ali ja sam čuo da te presretači ne "diraju" do 160 km/h :)

Milan$ 25.03.2015 16:54

ne bih da rizikujem, s obzirom da moram biti nazad u Nis istog dana, inace bi ih verovatno testirao :D

Dell 25.03.2015 18:44

Imaš tu zajeb.
Kreneš ić tako oko 200 na sat (ko Gavrilović :D), onda ti se pojavi crna bembara i kao loži te da se trkaš sa njima i tako se sustižete i odjednom na zadnjem staklu se zacrveni:"Policija, molimo pratite!" :D :D :D

casper 25.03.2015 21:01

U većini slučajeva baš tako i rade. Isprovociraju te, voze iza tebe, blicaju da se makneš ... a ti po gasu, šta će mene nekakva Škoda ....
I kad dostigneš maximum koliko tvoj auto može potegnut ...

Što imaš brži auto, to platiš vieću kaznu :D

Dell 25.03.2015 22:57

Citat:

Originalno postovano od casper (Post 279017)
I kad dostigneš maximum koliko tvoj auto može potegnut ...

...Onda te on sa svojom makinom prestigne takvom brzinom da misliš da stojiš u mjestu :D

Milan$ 25.03.2015 22:59

drzacemo se mi onih 140-150 za svaki slucaj :)

casper 25.03.2015 23:08

4 Privitaka
Kad ti blicne prvi ili drugi, OK, mičeš se jel je vjerojatno "jači" ...

Al kad ti se naguzi treći ili četvrti onda ga steraš u k.... :D dok te ne stigne, a stigne te sigurno, ako ne prije onda na naplatnoj rampi

@Milan$ - ma naravno, nije samo do kazne i presretača, sigurno je sigurno, nama treba pare zaradit, nek se ganjaju tatini sinovi koji imaju novaca

Milan$ 25.03.2015 23:52

pa Casper mogli bi da se nosimo :D idemo slicnim kao sa prve slike ,samo sto je 730d i ima 230 i kisur konja :) i naravno nije moj :D

Dell 26.03.2015 13:32

Prvo sam mislio Vectra? Pa kad sam mu vidio specifikacije motora...

Milan$ 26.03.2015 21:50

nije vectra, neka besna bembara 730d, ide kao mecava :)

Dell 27.03.2015 13:03

Mislio sam na jednog od presretača što je Casper postavio.

Milan$ 27.03.2015 15:27

i taj ide ko mecava :p:D

nikadvisekorg 30.03.2015 23:53

Nema sanse, prvo teoretski je jedno a u praksi je nesto drugo. Jedino ako imas puno srece. Jednu granicu da prelazis pa je lutrija kamo li dve i vise.
Ja bi probao da sam na tvom mestu, ali bi za svaki slucaj nasao nelog da me zameni na tezgu ako se ne vratim do tad.....

Milan$ 31.03.2015 00:38

Pa ne znam, nije sezona da ima neke guzve na granicama...Skoro sam isao 3 puta za Hrvatsku, u roku od mesec i po, oko Nove i malo kasnije, i sve zajedno sa overavanjem ata carneta,cekali smo celih 20 min na granici, da nije bilo instrumenata i ata carneta, ne bismo cekali duze od 5 min...i to opet u nekoj zimskoj sezoni...Sad nije nikakva turisticka sezona, pa se ne nadam nekoj guzvi...izmedju SLO i IT granice nema, a u Sloveniji se ata karnet ne overava, samo pasosi, ako si pratio temu...tako da ne bi trebalo da bude nekih bas duzih zadrzavanja...Da je sad jul, avgust pa bi se vec zapitao, a ovako se ne nadam nekim guzvama...jbm li ga...idemo, pa sta bude :)

casper 31.03.2015 00:57

To praktički i jest samo jedan prelazak granice. Iz IT u SLO nema kontrole, jedino su ostale kućice kao podsjetnik na granicu. Između SLO i HR je samo prolazak i rutinski pregled putovnica. Stvari ne gledaju jer ih to ne zanima s obzirom da više nema carinjena robe.

Ako se iz Vicenze krene u 4 ujutro u Beogradu ste bez problema oko 14 sati.

Milan$ 31.03.2015 02:40

krecemo vrlo verovatno i pre 4...skoro kad smo isli do Splita, slicna kilometraza kao do Vicenze, trebalo nam je tacno 8 i po sati do BG...ovde uz malo zadrzavanje na granici izmedju SLO i HR, pa neka bude i tih 10 sati voznje, ne verujem da ce biti vise...videcemo :)
Dodato:
Evo me drugari da se javim kako je prosao put...kad smo isli za Italiju, stigli smo za tacno 8 sati bez ikakvih problema, put prosao super...Ali problem je bio vratiti se za 8 sati nazad...Elem put nazad je tekao ok, imali smo zastoje za dorucak i neki odmor oko sat i po vremena, mozda i malo duze, jer smo krenuli rano ujutru oko 5 sati, posle svirke, naravno umorni, pa smo pravili nekoliko pazuza...Najveci problem je bio kad smo stigli na hrvatsko-srpsku granicu na Batrovcima, kilometar pre granice ceka patrola i sve preusmerava na neki donji manji prelaz, jer je na Batrovcima bao sistem kako nam rekose, racunari ne rade, i mogu samo Drzavljani evropske unije da prodju, mi ostali moramo na dodji granicni prelaz Tovarnik...Do tovarnika smo prvo putovali skoro sat vremena, malo manje mozda, jer ne znamo put, a kad smo stigli na granicni prelaz imamo sta da vidimo, kilometarska kolona,, ispred nas je bilo oko 100 vozila, a samo jedan salter...kad se tad nisam slogiro, nikad necu :) Ide propustanje brzo ,ali je stvarno preduga kolona bila..i onda polako mic po mic, nekako predjosmo granicu,ali smo mnogo vremena izgubili i tad krece zurba za BG,pa nazad za Nis...Elem u Nisu smo bili tacno u 7, u restoran u 7 i 20..brzo namestanje, za stelovanje nema vremena naravno :) pustamo neki demo laganice, i u tom trenutku ulaze prvi gosti, u sekundu...imali smo vremena i da drmnemo po koju i zamezimo nesto,dok se masa nije skupila :) bilo je knap,ali bitno da je proslo ok na kraju sve...Eto tako se zavrsilo nase putesestvije :)

casper 06.04.2015 18:37

Uff, čitam i proživaljam kao da sam ja putovao s vama :B
Bitno je da ste stigli na vrijeme, "malo" na knap ali sve je dobro kad se dobro svrši.
JBM-ti "sisteme" i tu kompjuterizaciju, ne možeš ni na WC bez tih "kumpjuktera" :D

Milan$ 06.04.2015 20:02

ma bezi sve neki stresovi, ja se nadao da cemo i nazd fino kao kad smo isli, pa stignemo ranije, pa kontam stici cu i da odremam kuci malo :) al vraga, nepredvidjene okolnosti, i stigli u 5 do 12,sto kazu...bitno da je sve ok na kraju...kasnije sam cuo neku pricu da je bila frka neka na granici s nekim silnim emigrantima pa zato bio zatvoren granicni prelaz...ko bi ga znao...za sada je ispalo dobro :)

nikadvisekorg 07.04.2015 11:59

Da ne ispadne da sam izbaksuzirao, ali kad prelazis granice bar ove ex yu, nikad nemoj takav knap tajming da pravis.
Ja sam ti govorio iz iskustva, nekad me roming (dok nadjem nekog telefonom da me menja) kostao ko sam put.... jer sam isto tako planirao put kao i ti.
Al hvala Bogu stigao si taman na vreme.

Trenutno vrijeme na Forumu 07:18

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org