YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Mixeri (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=25)
-   -   Yamaha emx 5000 pomoc! (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=21050)

Korg60 28.12.2011 19:10

Yamaha emx 5000 pomoc!

cao drugari,treba mi pomoc.Uzeo sam yamahu emx5000 i sad mi treba objasnjenje kako da podesim da mi izlazi budu mono ustvari da na jednom i drugom zvucniku baca isti hal i exo.Mikseta iznad limitara ima neke prekidace al ne bi bas to da cackam dok ne pitam :).ovako mikseta je namestena na ST R i L,kad ukljucim dve kutije i upalim efekte na jednu mi baca exo a na drugu exo i hall.Kad se prebaci prekidac na polje 2 to je aux1 i mono onda mi radi samo 1 izlaz,polje 3 su aux1 i aux 2 onda ne radi nista i polje 4 su A i B mono bridge onda oba izlaza rade jednako.E sad sta je BRIDGE?negde sam cuo da je to opcija za udvistrucavanje snage?meni treba samo pomoc kako da podesim mixer da mi i na levom i desnom izlazu baca isti efekat :).Hvala svima koji se jave

riba_72 29.12.2011 00:15

taj prekidač treba da stoji na ST(LR) SVE SU OSTALO OPCIJE KORIŠTENJA IZLAZA to nema nikakve veze sa efektima ,ja sam koristio takvu miksetu i tu nema nikakvog štimanja kad uključiš efekte oni moraju da rade ako su ispravni.Ja sam imao taj problem sa drugom miksetom ali to je bilo do procesora u mikseti tako da se nije isplatilo popravljati pa koristim dodadtni efekat.

harepa50 29.12.2011 00:54

Hal i eventualno eho su stereo efekti. Nije mi jasno zašto bi bilo problema. Koje tačno efekte koristiš?
Kada spajaš u bridge modu pojačalo izbaci svoju punu snagu ali tada nemaš stereo sliku. Koliko znam, tada iz kanala A ide jedna kutija i na nju nadovežeš još jednu kutiju. U tom slučaju ti trebaju najmanje 8omske kutije.
Pozdrav

Korg60 29.12.2011 02:04

Prvi efekat mi je hall pod rednim brojem 3,a drugi je deley pod rednim brojem 9.Dalas sam malo cackao miksetu u sobi i primetio sam da mi hall na oba izlaza radi jednako al exo je na izlazu A 50% slabi nego na izlazu B.Cuje se al je slabi.I kazite mi zasto mi kuler ne radi kad upalim mixer,bar ga ne cujem da zuji :),ili se on aktivira tek kad se mikseta zagreje,jel moze neko da mi objasni?
Dodato:
Jos da kazem kad prebacim dugme na opciju A B mono brige onda dobijem efekte i na A i na B izlazu iste,znaci ima i exa i hala.pa sam hteo da pitam jel smem tako da sviram tezge?
Dodato:
I jel to opterecenje za mikser?

tranzit 29.12.2011 02:19

Nemoj tako da sviras tezge. Objasnili su ti momci kako i sta treba da se uradi i upravo tako i uradi. Harepa50 ti je napisao da gubis stereo sliku ako radis u Bridge modusu i samim tim ni taj hall, a ni delay, nemaju smisla jer oni su prostorni efekti a ti bas taj prostor ubijas u mono, dnosno Bridge modusu. Pises o delay efektu gdje ti je na jednom kanalu on jaci, pogledaj da nisi eventualno izabrao neki Ping-Pong Delay. Odaberi sasvim normalni Stereo Delay. Hladnjak se preko tzv. termo-kondenzatora i releja aktivira kada masina dostigne odredjenu temperaturu, inace je miran k'o bubica, to ne treba da te zabrinjava.

Korg60 29.12.2011 02:46

Hvala kolege.Izvinite sto 2 puta postavljam isto pitanje.kazite mi jel smeta nesto miseti ako bi nekim slucajem radio u A i B BRIGE MONO,jel nesto opterecujem tu miksetu sa tom opcijom?

tranzit 29.12.2011 03:38

Badava mi tebi izgleda pisemo, ti namjerio da radis u mono pa Bog. Ne smeta masini a sto bi i smetalo.

Korg60 29.12.2011 03:45

Kolega TRANZIT izvinjavam se nismo se razumeli.U svakom slucaju hvala vam na pomoci puno i tebi i ostalim kolegama :)

tyros2 11.10.2012 23:05

Posto je tema EMX5000 imam i ja jedno pitanje:

Imam dva aktivna Behringer zvucnika "EuroLive B215D"" (2 X 550Wat).Do sada sam direktno koristio Tyros3 u njih,a sad sam nabavio EMX5000 u prikljucio ih u mixetu!

Posto je mixeta powered da li postoji neki odredjeni nacin da se aktivni zvucnici prikljuce u nju?

Probao sam AUX in i naravno zvucna slika je nikakva.

Inace kompletno zvucna slika je odlicna.

Hvala!

tranzit 11.10.2012 23:27

Preko ST OUT izlaza sa EMX5000 i iskljucivo tako.

tyros2 12.10.2012 01:04

Hvala "Stari moj" !

Pozdrav!

Milan$ 31.01.2013 12:24

da ne otvaram novu temu,recite mi znate li koju snagu ima emx5000 u bridge modu? nikad ga nisam koristio,a eto nesto mi pade na pamet,ima i bridge mode,mozda bi za zx4 najbolje bilo da ih teram preko bridga? u stereo modu mixer nema snage da istera kako valja te kutije...mada se gubi stereo slika:(

zaggy 31.01.2013 13:41

U bridge modu ti ima oko 1000 W na 8 ohma, kad koristiš bridge mod spajaš samo na jedan izlaz iz miksete...

Milan$ 31.01.2013 13:43

da,sada sam procitao specifikaciju i pise 1000 na 8 oma...Sad pitanje-mogu li se tu povezati 2 kutije od 8 oma-iz mixer bridge u jednu kutiju pa iz kutije u drugu,ili u brudge modu moze samo jedna kutija od 8 oma da radi?

riba_72 04.02.2013 21:19

nemožeš jer u tom slučaju dobivaš 4 oma na izlazu znači samo jedna kutija od 8 oma

rolandx 14.09.2013 09:25

Kvar - Problem

Kolege da ne bi otvarao novu temu, treba mi pomoć. Pozajmio sam miksetu kolegi. na svirci mu je neko ,,pipnuo" miksetu, prestale su da rade lampice koje pokazuju jačinu zvuka ( grafički prikaz jačine - lampice) i koliko sam ja razumeo , cela desna strana... Da nije u pitanju osigurač neki ili slično?

Hvala
Dodato:
.
.
.
Snaga je tu, dakle radi što se tiče izlaza i snage ali su lampice problem. Da li je neko imao sličan problem i šta bi moglo biti...?:(

tranzit 14.09.2013 10:02

Boga mi mu je neko dobro "pipnuo" miksetu. Nije nista strasno, najvjerovatnije se pomjerio/izvukao ili izgubi kontakt steker za taj LED Level metar. Otvori, pronadji i vrati na mjesto. Moguce je i da je eventualno prasina zaprljala kontakte tog stekera. Sumnjam da je do toga moglo doci "pipanjem", nego reci kolegi (kolezi) da ti ne masla, nego neka kaze da je bio malo grublji sa miksetom u transportu, pa je negdje zesce tresnuo ili udario... ili... da ne grijesis dusu, nemoj jer ako je radi prasine, moglo je da se desi slucajno bas tada kada si mu je pozajmio.

rolandx 14.09.2013 11:36

Problem je što neradi ni ona diodica što signalizira za TAP TAP efekat kada je uključen ( delay). Iskreno odlepio sam. Kako se to meni nikada ne desi? Svoje stvari čuvam kao oči u glavi, a tuđe još više iako izbegavam da lično pozajmljujem jer sam kao na iglama. Otvaranje pa ćemo videti....

tranzit 14.09.2013 13:24

Nemoj da se nerviras bez potrebe jer vjerovatno je i ta Tap Delay dioda na istom stekeru. Otvori i pogledaj, nije to nista ozbiljno ukoliko sam mikser radi i dalje kako treba. To ti je skola, da ne dajes svakome opremu. Kao sto ti rekoh, "pipanje" je moralo biti zestoko, ako je radi njega ispao steker za napajanje Level metra.

rolandx 15.09.2013 14:55

Tranzit bio si u pravu. Pločica sa koje ide signal za lampice je pukla. ALI, malo bih ogrešio dušu jer kolega stvarno nije bio pregrub... Ploča je davno napukla.. otprilika godinu dve, kada sam kupovao miksetu vlasnik mi je rekao da je jedino menjao dva šibera ( kod majstora) Ploča je napukla ne stručnim sklapanjem kućišta ili mu je nešto udarilo o ploču pa je samo prelemio vodove na ploči... zamazao. Slomilo se na kolegi, platio je 50 evra, sreća pa je majstor imao raskupusane delove od EMX-sa. Pločicu mi je spakovao za uspomenu i dugo sećanje uz garanciju ( blizu je mene a kažu da je majstor vrhunski). Nećemo ga reklamirati. Kolega je lakši za 50 evra a ja ću se drugarski revanširati. Nije dao da podelimo troškove. :-O

tranzit 15.09.2013 15:15

Onda treba povuci sve sto se reklo u vezi sa kolegom i izviniti mu se jer tako se ponasa samo pravi kolega i pravi profesionalac.
Inace, malo treba pa da se dese takve stvari sa elektronskim plocama, a najprije se to dogadja radi pretjeranog pritezanja srafova kojima se fiksiraju ploce. U tom slucaju, ploca ne moze da "dise" pri potresima i... posljedica je pucanje. U sustini, kada se nesto radi na najvisem profesionalnom nivou, a pogotovo kod uredjaja koji su mobilni i za koje se zna da ce biti cesto transportovani, fiksiranje treba uvijek da bude fleksibilno, sto se postize gumenim podloscima za srafove, al'... to ces rijetko sresti jer izgleda da nemaju vremena za takve sitnice (koje zivot znace). Eto na primjer, da je ta plocica kod tvog miksera bila tako procvscena, garantovano ne bi pukla. Ako si imalo tehnicki nadaren, najbolje je da sve svoje uredjaje otvoris i postavis te gumice ispod srafova (ako ih nema). Nije bas mali posao al' si onda miran jer znas da nece nista puci i pri najmanjim potresima. Sve vise smeca dobijamo, za sve vise novca. To nam je sudbina.

Trenutno vrijeme na Forumu 22:50

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org