![]() |
Ma,kakva kriza.Kod nas je kriza još od vremena Milke Planinc,samo se onda zvala ekonomska stabilizacija,sad se zove globalna recesija,koja je nastala,laički rečeno,zbog prokletstva nekih bogataša(to je zvanična verzija),a ja kontam da je to,opet neki manevar da se operu ogromne količine novca(naravno,nastalog na tuđoj nesreći,između ostalih,na žalost,i na ovoj našoj balkanskoj nesreći)Sreća pa ih ne mogu u grob sa sobom ponijeti.Toliko o mom laičkom poimanju svjetskih ekonomskih tokova.Pozdrav!
|
stastika
Pazi ovako, ja uredno vodim evidenciju o zaradi vec godinama pa da dam neku statistiku.2007 dobra,2008 bolja,2009 za sad 20-30% slabije nego 2008godine.Dal je slucajo neznam,a svi znamo da je statistika najbolja stvar da nekog prevaris(mislim na politiku i televiziju).Ima tu malo i srece posto radim samo tezge pa se ogradjujem od posla po lokalima(neznam kako je tamo).Sve u svemu ipak je svirka dobar posao,jedino je malo jebeno ako samo od toga zivis zna da naidje los period a kad je dobro niko ne stedi za crne dane.Takvi smo mi sviraci.pozzzzzzz svima
|
Pa, sta da vam kazem. Sto se tice mog stanja, slabo brate. Ne pamtim kad sam zadnji put sviro negdje. Pred novu godinu sam nasao jedan fin lokal i svidio sam se gazdi, sve dogovorili, reko da ce me zvati i - nista. Deset dana poslije nove godine ga zovem kaze meni "Sta ces slab promet u kafani, nikog za novu godinu, al' imam ja tvoj broj, zvat cu te ako nesta bude".
A kad gledam s druge strane nisam ni ja slobodan toliko, kad idem u dvije skole ali medjutim sto se tice skole (muzicke) imo sam nekih nastupa ali to je druga tema jer se ne odnosi na zaradu. Eto, sad bi trebao svirat za matursko vece pa neznam da li ce biti prihoda od toga (ne vjerujem). Ali ide ljeto sad, pa teferici, vasari pa mozda nesto i bude. A covjece, otkad trazim pjevaca....:lol: |
@gibanica
Ovo što si rekao da ti ograničavaju piće, to mi je čudno...To mi se nikad nije desilo, ja kad odem svirati mogu se bes problema napiti, najesti sve na račun gazde i nikad oko toga nije bilo diskusije, dakle, muzika je odavno imala gozbu besplatno...Dobro, neznam kako je u tvom kraju, al bilo bi ispod časti tamo svirati da te totalno u svemu uskraćuju...bakšiša baš i nema,jbg nema se para, al zato nama naša tarifa svirke osigurava zadovoljstvo...Eto jučer bilo lijepo, jedan gospodin nam rekao da lijepo sviramo i dao nam 150e :) |
dok sam svirao u jednom lokalu, placali su me 2 sata 40KM. hajd ok realno, ali brate, pice nisam imao besplatno, znaci sve platiti pa jos i prevoz tako da mi ne ostane od zarade 15-20KM. I tako sam odradio dvije-tri svirke tu, nisam htio tako vise i lijepo ih pozdravio.
|
e moj Hare, pa sta hoces :D ja bi volio da ikako radim tezge, jos si mlad, a i ja sam, svaka je para dobro dosla ;) btw kojeg dolazis u Mostar?
|
ma uredu sve prijatelju moj i jesam mlad al sam se vala zazelio svirke:)
a u Mostar dolazim sutra (25-og) :) |
To Hare sigurno ides na ekskurziju u Mostar.
Eto vidis,nema krize....;) A i mostarke su se na ovoj vrucini dobro raskomotile,pa ces imati sta i vidjeti, osim naravno Starog mosta....itd....;) |
heheh bravo Sejo
ali nije ekskurzija, nego gostujem sa muzickom skolom i Narodnim pozoristem Sarajevo tamo :D |
u novom sadu za mene i pevaca ne mogu da nadjem svirku trenutno iznad 8-9000 (ni 100e),tu mi je ukljuceno i ozvucenje od 1000din.
ljudi se krste pred 100e,mislim da mi je i ovo puna kapa,s obzirom da nas je 2ojica (treci je OUT zbog recesije :) |
Trenutno vrijeme na Forumu 11:30 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org