YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Ubacivanje midi fajlova (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=2275)

Alix 10.08.2007 08:45

Sami smo krivi..Najveći krivac su veliki muzičari koji su u osnovi veliki prdaroši...On profesionalno snimi jedan midi fajl i sjedi u studiju i prodaje to...Jebe se njemu što s tim sjebe drugog jakog muzičara---njemu ionako nije potrebno da svira po kafanama jer zna da živi od prodaje fajlova a oni tezgaroši sjede kući bez posla...I šta sad?Ništa!Hvala Bogu što imam 2 sposobne ruke pa sebi sredim ritmove i boje,pa kad složim jednu jaku improvizaciju ljudi polude...Nisam ja sad neki jaki klaviaturista ali brate ja kad zapalim narod i kad vidim da se gazda smješka---čisti pogodak,znam dok je taki ambient da imam stalno posla...A ne znam ko je spomenuo da je i Fajlaški poso komplikovan...Jes đavla!Svako zna da pritisne PLAY i STOP,ili da prešalta sa jednog Sequencera na drugi...Svako zna isto da u Midiju zamjeni Drum Kit ili instrumente po Trackovima,Ali svako NE ZNA da odprati pjevača u njegovoj pravoj intonaciji (bez transpozi ili Intro Fill-a) bez toga da bi ga forsiro i mučio i svako NE ZNA da sa dušom odsvira neku improvizaciju ili fošpil koji dirne narod,da ga onda nagrade s bakšišom---To znaju jedino PRAVI MUZIČARI...Pozdrav!

svirko 10.08.2007 09:09

E moj narode, žao mi je što sam izazvao toliku lavinu nezadovoljstva na forumu a još mi je više žao što me neki nazivaju fajlašem, jel ja to nisam. Vi tu spominjete neke cifre od 50-80 eura po gaži, a šta kad bi ja vama reko da sam evo sinoć sviro jedno krštenje za j... 140 kuna!?I to upravo radi toga što jednostavno se odluči: ili češ svirat za siću ili nečeš opće svirat, jel gazdama nije važno kakva je muzika,oni će sebi naći još jeftinije. pa ti sebi kupi sad neku vrhunsku klavijaturu!!!Ja jesam 32 godine na bini al sam sviro harmoniku i bas gitaru, inače znam svirat sve instrumente, a klavijature sviram oko godinu i pol, samo što sam predobar u duši pa me uvjek sj... kojekakvi šuft muzičari koji imaju love i ovako pa si mogu priuštit sve i svašta.I ako želite na forumu mogu vam napisat svoj doživljaj od lani da vidite kakvi danas sve sviraju.

Pozdrav svima,

Damir

blatusan 10.08.2007 09:24

Jarane, vidi, ja tu temu "FAJLASI" nemogu podnjet jer tu sam jako osjetljiv i brzo popizdim! Vidim napravio sam gresku sto sam te osudzivo nije to domene a i vidim da sam te pogresno procijenio! Ja sam mnogo mladzi od tebe, 20 godina imam i muzicku sam zavrsio i evo vec sviram tezge 2 i po godine. I sve te 2,5 godine imam pa50 i nista vise to ce ti svi ovdije potvrdit! Ja ti se izvinjavam duboko. I ja nisam ondaj "muzicar" koji sebi sve i svasta moze priustit! Almir (Alix) ce ti reci kolko ja zelim neku jacu klaviajturu ali uvijek dodze neki problem koji se mora rijesiti i nikad da me uhvati ta sreca. Ali ja sam s aovim pa50 pre pre pre prezadovoljan! I ako ti mogu kako pomoc u vezi pa50, samo javi tu sam!
Pozdrav i izvinjenje, Alen!!!

blatusan 10.08.2007 09:33

Almire, i svi ostali, ja sam se zezno duboko! Ja ovo Damira znam licno i zaboravio sam mu nik na stranici(forumu) Ovaj cojk nije fajlas ni 5% Izvini Damire nisam znao da si ti. Al jebiga stavi se u moju poziciju i ako mozes shvati me! :oops: :oops: :oops: :oops:

Alix 10.08.2007 09:47

Damire,druže slobodno popdjeli te svoje doživljaje s nama...Dakle ko ima kakav doživljaj zadnjih par godina---Slabe svirke,loša iskustva,nevjerovatna iskustva ili sličnop,slobodno pišite,tema je otvorena za sve koji žele da razmjene iskustva i doživljaje...Evo nek prvi počne naš kolega Damir koji je i otvorio ovaj post,a mnogi vjerujem da će se pridružiti debati...Pozdrav!

svirko 10.08.2007 09:54

Evo ja se još jednom najiskrenije izvinjavam Alenu tu pred svima na forumu, mi smo riješili nesporazum, i očito nas muče isti problemi a to su financije.

Veliki pozdrav svima

Damir

svirko 10.08.2007 10:17

Pa evo ovako,bilo je to lani na moru, na otoku Viru.Bio sam tamo sa ženom i djecom na ljetovanju i u apartmanu gdje smo bili,svaku večer se ono negdje čula muzika. Doduše zvukovi su bili neki ko da pustiš vrhunski izrađen midi na komp preko najlošije zvučne kartice, al pjesme idu jedna za drugom, maltene ni sekunde pauze između. Slušam ja, čovjek pjeva, dobar glas ima i lijepo pjeva, jedino što si je vokoder narikto dvoglas, al tako da dok pjeva iz mola, ovaj ga prati iz dura. I slušam ja tako dve tri večeri, i neda mi vrag mira, idem ja vidit ko to tamo svira. Približavam se ja "mjestu svirke" i vidim, čova ima klavijaturu neku ogromnu ko koncertni klavir, al bez ikakve oznake ili imena.Prolazim kraj njega, i dođem iza vidim klavijatura nema niti kakvog "registra" niti kakve diode da svjetli, i izgleda ko od stiropora. Kad ja malo bolje pogledam, on drži ruke na toj "napravi" i maše s njima gore dolje, al nikako lijevo ili desno!A kad ono kraj njega dva laptopa, jedan za tekstove, drugi za midije, a on slobodno klati s rukama. I čova tako svira, sad će bit tri godine, i stalno ima posla, što je najjadnije!
Ja mislim da ga je Alen kojim slučajem vidio, da bi ga zatuko na licu mjesta!!
I kod njega je bila puna terasa ljudi, a malo dalje čova svira uživo, imao je Rolanda G 800 i G 1000, osječaš toplinu onih zvukova i ritmova, alje sviro sam sebi.
Žalosno, zar ne?
Evo ja se izvinjavam što sam malo bio opširan, to je to.

Veliki pozdrav svima,

Damir

blatusan 10.08.2007 10:24

A jebo bi mu porijeklo! Na stiroporu svira!! Cudi me da ga ovaj sa sa Rolandima nije silovo!! Zalosno,zalosno!!

Jugo 10.08.2007 15:19

8O
Zatuko bi ga tim istim stiroporom!!!

nele1 10.08.2007 15:43

JEBIGA

JEBIGA STACES ODE MUZIKA U KURAC
DANAS I MOJA BABA MOZE DA SVIRA
UZME PA 80 I STAVI JEDNO 1000 PESAMA NA HARDDISK
I VOZI SINE
TREBA DASE OTVORI MUZICKA POLICIJA ZA TAKVE KOJ KORISTE MIDI FAJLOVE
AJDE BICE BOLJE NEKO VICE NA ZAPADU NISTA NOVO
POZDRAV

Trenutno vrijeme na Forumu 22:10

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org