![]() |
Nasao i puno je lakse, hvala puno ;)
|
Drugari ja sam amater ( ne zamjerite ) moze li mi neko napraviti tutorial ovdje kako da podesim sve u kontaktu jer nemam blage. A to u klavijaturi kako promijeniti sam pronasao . HVALA UNAPRIJED
|
Kliknes na options pa onda izaberes midi , kliknes na Input , i izaberes tvoj midi kabl(ime MIDI interfejsa npr. USB MIDI CABLE) i pored izaberes Port A. Na output ostavis na OFF. I onda zavisi kako hoces da radis imas opciju samo instrumenti ili banke. Bez obzira koristio instrumente ili banke svaki instrument mora imati svoj kanal. Na slicici imas gde se to nalazi
http://www.dodaj.rs/f/1y/ab/CtydJq2/midi.jpg To ti je najbitnije podesavanje Kontakta za pocetak |
Uskoro planiram da i ja kupim midi usb kabl, pa sam nesto citao o ovoj tematici. I ja se slazem da koristis kontakt. Kakvih semplova ima u sebi, ludilo... samo treba fina zvucna kartica... Ali redom pa polako....
|
nije previše posla, ja imam i pa1x i pa50 sa usbi midi kablom, može sve isto da se podesi uz malo truda i poznavanja elementarnih stvari oko podešavanja svega toga.
Šta treba da se ima: -usb midi kabl, kontakt, laptop ili netbuk sa dovoljno ram-a, Šta je potrebno da znate: - kako da podesite pravilno midi kanale u kontaktu i aranžeru za određen element iz ritmma, npr bubanj vam je midi kanal 10 onda kad učitate sređen multisempl bubnja u kontakt i njega morate da podesite na midi kanal 10. - kako da učitate i u kom formatu semplove u Kontakt, - kako da u aranžeru podesite parametre za sound na trakama u style-u koje vuku semplove sa kompjuter da budu sve na EXTERNAL da vam se ne bi mešale boje iz klavijature i sa kompjutera.... to je otprilike ukratko šta vam treba da povežete pa50, pa500 ili bilo koji drugi stariji aranžer da "vuče" semplove sa laptopa. Ja sam puno ispisao a to je kad se budete uigrali minut-dva podešavanja svih tih parametra, i svirka može da krene. Ostala dodatna podešavanja ćete sami da skontate kad se uigrate i s ovim. Ako vam je sve ovo komplikovano, ona vam toplo preporučujem počnete sa skupljanjem ovih zelenih papirića koji ovako izgledaju http://www.sustinapasijansa.info/med...02/100evra.jpg i kupite neki aranžer sa semplovima u koji možete da ubacite gotov set skinut sa ovog foruma i da se ne mučite sa onim zavrzlamama koje sam opisao iznad. |
@nikadvisekorg: Bravo za odgovor.
@korgPA-500: Ajd da pretpostavim da si napisao ovo gore tek da bi nesto napisao. |
Zdravo instalirao sam Kontak 5 i povrzao sam ga sa klavijaturi(korg pa500) na Options>Input>Korg pa500>Port A... e sada neznam kako ucitam semplove u Kontakt i koj format treba da budu.Ako moze neko nek mi obajsni ili nek napravi neki tutorial.Hvala pozdrav
|
Trebaju ti instrumenti u sf2 , ili nki(kontakt format)
Sent from my LT18i using Tapatalk |
Aha a od ovi setova sto su za pa800,pa2x jel moze nekako od njih da se koriste semplovi?npr zzzija bubanj itd...
|
Skines program pa1x converter da izvuces semplove, pa ih uvodis u kontakt. Ja bih ti prvo preporucio da se upoznas sa osnovama. Midi routing, da upoznas program i njegove mogucnosti, da nabavis Factory library za Kontakt..... Ima dosta toga..pisano je dosta na forumu. Koristi pretragu foruma , a i meni najdrazeg "googleta". :-D
Sent from my LT18i using Tapatalk |
Trenutno vrijeme na Forumu 09:53 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org