Pokaži Full Verziju : E-A7 Expandable Arranger
u awave studio prebacim u sf2, pa preko extreme sample converter u wav
uspeo. preko awave studio 111, postavim da semplovi budu 44khz. Tritonu to nsta ne smeta.
veselinovicvs
06.04.2016, 15:01
Imam 2 pitanja...
1.Procitao sam da je SVRAKAN i jos njih napisalo kao manu na E-A7 da ne moze LOWER da se fixira pa ako moze malo pojasnjenje.
2.Da li se mogu sve solo boje i trake u ritmu prebaciti na L OUT a da mi samo LOWER ide na R OUT?Pitam zbog toga sto vokalistu zadajem intonaciju preko LOWER-a.Mozda je glupo pitanje ali u danasnje vreme vidim da je sve moguce...
Boban010
06.04.2016, 22:14
Za ovo prvo ne znam na sta je kolega Svrakan mislio,ako moze link do posta a za drugo moram postaviti pitanje,da li vocalist koji koristis ima midi?
Ja sam pisao o tome da se omoguci sa novom nadogradnjom zakljucavanje lover trake.
Meni bi to bilo jako korisno,da onemogucim mijenjanje bas gitare u lover traci dok mijenjam solo kombinacije.
veselinovicvs
07.04.2016, 00:39
http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=28729&page=38#axzz44zaYqYqU
Evo Boban010...Nemam MIDI na vokalistu.Ima GUITAR IN i trenutno koristim kako sam gore spomenuo.Da li moze da se preko panorama sve sem LOWER-a baci na L OUT???Mislim pretpostavljam da moze ali u danasnje vreme je sve moguce pa i to da postoji neka zackoljica a zelim da sve podrobno ispitam...
Boban010
07.04.2016, 10:16
@tihi05
U vezi zakljucavanja Lowera...Sva podesavanja vezana za Lower,upper1,2,3 snimis u performansu,odredis sta ces da zakljucavas tasterom lock u Menu.E sad ako ti hoces umesto lowera da stavis bas,napravi sebi jednu listu gde ce u svakoj performansi da ti bude umesto lowera bas a u desnoj ruci sve ostalo normalno.Odredis jacine za svaku boju i posle samo menjas performanse.Ako koristis i ritam onda koristis i lock taster da zkljucas ritam..Najbolje je da kad menjas solo kombinacije to cinis kroz promenu UPG-a odnosno performansi jer tako pozivas boje koje si nivelisao,odredio efekte,eqvilajzere i najvaznije jacinu i onda nema iznenadjenja..
@veselinovicvs
Moze sve da se prebaci na koju stranu hoces ali moras to uciniti i za svaki ritam i za svaku performansu.Za ritam u Makeup tools-u za svaki instrument posebno a za performanse za svaki part-lower,upper1,2,3 posebno i tako usnimis svaku.Ako imas mnogo ritmova trebace ti dosta vremena.Moj ti je savet,promeni vocalist..
Bobane tako i radim.
Problem se javlja dok u nekom prostoru trebam manje ili vise basa na bass gitari a upg pamti i mijenja sve to kako je zapisano.
Bilo bi odlicno kad bi se mogla lover traka zakljucati i da se ne mijenja tokom veceri :)
Boban010
07.04.2016, 12:25
Lepo postavi kao kolega panoramu u svakoj performansi,levo Lower-bas a desno solaze pa obojis i pojacas na mikseti kako volis i tako stoji do kraja tezge! :lol:
Time se nista ne gubi na kvaliteti zvuka ?
Dodato:
Hmm a na koji kanal u tom slucaju ide mic. Ja sam ustekao i mikrofon u klavijaturu to mi je jako prakticno za pratece vokale i govor jer mi je pod rukom efekat i volumen mikrofona. Dok pricam maknem efekat ,dok pjevam parateci smanjim si malo mic ,ako trebam pjevat osnovni pojacam si po ppotrebi.
nesaband
07.04.2016, 15:49
Pitanje br.1:
Da li kondenzatorski pilot mikrofon moze preko svog fantom napajanja da se prikljuci u ulaz za Mikrofon u EA-7?
Pitanje br.2:
Kako treba da bude kabal povezan koji spaja izlaz iz fantom napajanja i ulaz za prikljucak u mikrofonski ulaz u EA-7?
Ako neko ima mozda semu te vrste povezivanja ne bi bilo lose da tu sliku postavi uz odgovor.
Unapred hvala.
veselinovicvs
07.04.2016, 16:47
Hvala na savetu ali vokalist ne zelim da menjam jer sam ga uzeo nedavno i odlicno mi radi posao,cak sta vise nema boljeg ZA MENE!!!.Ja jos uvek sviram na Pa600+sound modul Ketron SD1000 i merkam E-A7 kako bih dobio sto prakticniju spravu.Svestan sam da tesko da ce da radi kao SD1000 ali nije sve u zvuku.Tako da cu verovatno uzeti E-A7 i izbeci gomilu podesavanja nego sada u ovoj kombinaciji.Hocu da kazem bice posla ako uzmem ali daleko manje nego sto sada imam jer sam sve to radio na Pa600(sto se tice panorame).U svakom slucaju HVALA na savetu i odgovoru.
kolega koji ti je to vokalist ?
nesaband
07.04.2016, 19:54
Pitanje br.1:
Da li kondenzatorski pilot mikrofon moze preko svog fantom napajanja da se prikljuci u ulaz za Mikrofon u EA-7?
Pitanje br.2:
Kako treba da bude kabal povezan koji spaja izlaz iz fantom napajanja i ulaz za prikljucak u mikrofonski ulaz u EA-7?
Ako neko ima mozda semu te vrste povezivanja ne bi bilo lose da tu sliku postavi uz odgovor.
Unapred hvala.
Ja izgleda postavljam teska pitanja.:lol:
Neso pa normalno da moze,a kabal sam dao u trgovini uraditi jer momentalno nisu imali zenski xlr na bananu (mono)
Isao sam cak i rasrafiti bananu i jedva ju natrag namjestio-neutrik je to :)
tako da se nisam htio igrati sa kenonom. Na banani je crvena zica na plusu a masa na sasiji,eh sad kako je na kenonu necu tvrditi. Najbolje nek ti netko to u servisu zalemi -najbolje je tako.
Ja sam reko da mi napravi za EA7 mikrofonski kabal duzine 1,5m.
Kotz + neutrik- necu vise jeftine konektore i kablove. I to je to.
nesaband
07.04.2016, 23:25
Da li ti kabal ima dve zice u sebi ili tri?
veselinovicvs
07.04.2016, 23:52
Da li ti kabal ima dve zice u sebi ili tri?
Plus zica uvek ide na iglicu br.3 a pletenica uvek na br.1 i onda premostis pltenicu(3) sa iglom br.2.U slucaju kad imas 2 zice plus pletenica zica plus na 3,druga zica na iglu 2 a pletenica na iglu 1.
Dodato:
kolega koji ti je to vokalist ?
T.C.Helicon H1
nesaband
08.04.2016, 00:07
Hvala na odgovoru.Ja to sto si ti napisao znam a ovo pitanje sam postavio jer sam imao problem da povezem mikrofon sa EA-7 u prodavnici muzickih insrumenata pa zato pitam da li neko zna kako su pvezani kablovi sa XLR-om i sa bananom.
U prodavnici sam uspeo preko nekih adaptera da dobijem signal mikrofona na EA-7 ali mi je signal bio jako slab.Pojacavao sam i GAIN u EA-7 ali je signal i dalje bio slab.
veselinovicvs
08.04.2016, 00:28
Na kenonu igle 1 i 3 su minus na banani a zica koja se nalazi na igli br.2 na kenonu je plus tj.vrh banane.Nadam se da sam pomogao.
Tesko mi poverovati da su ugradili na MIC ulaz zensku bananu a ne XLR jer je automatski slabiji signal ali mozda postoji jos nesto u podesavanjima...
Dodato:
Kad smo vec kod spajanja mikrofona sa E-A7 da li neko zna sta dobijate od efekata na raspolaganju za mikrofon?.Da li se moze dobiti reverb+delay i recimo i ekvilajzer?.
-Ulaz za mikrofon ima prekidac Mic/Line. Jasno je da ako ostane na Line bude dosta tisi.
-Prebacivanje lower-a na jednu stranu bi bilo moguce ako se svi solo instrumenti ali i svi instrumenti u ritmu prebace na drugu stranu panoramom (ooogroman posao) a plus moras iskljuciti i efekte, jer su oni uvek stereo. Aposlutno bi se upropastio zvuk zarad male koristi.
Najbolje resenje je ipak zameniti vokoder sa nekim koji ima midi, jer to sto imas i nije predvidjeno za klavijature vec za gitaru. ili da ti bude pri ruci pa potenciometrom da biras skalu.
-Od efekata za mik je tu delay ILI reverb, nema EQ. Mislim da iole ozbiljan muzicar i nece ici preko klavijature vec u mikser a ovo je za instant varijante (kuci, uz drustvo) ili za pravljenje demo snimaka (jer sta god udje u ulaz je moguce usnimiti zajedno sa svirkom direktno na USB memoriju, u Wav formatu).
Takodje, da dam ideju, ovaj efekat moze da se postavi na 100% wet i da se koristi kao eksterni efekat, s tim sto return ide zajedno sa izlazom iz klavijature, sto nista ne smeta. Pod ruku je onda kontrola jacine efekta, jer se potenciometrom za jacinu ulaza u tom slucaju kontrolise kolicina efekta... Takodje, moguce je postaviti delay u sinhronizaciji sa tempom aranzera...
Ovo što je Morison napisao je tačno. Mada sam ja sinoć probao preko klavijature da izguram sa vokoderom celu svirku. Vrlo sam zadovoljan. Koristim Boss V20 koji ima fantastične efekte i ne mora na mixeti ništa da se čačka.
ĐĐžŃНаŃĐž Ńа Lenovo K920 ŃС ĐżĐžĐźĐžŃ Đ˘Đ°ĐżĐ°ŃОка
Znaci treba 1 i 3 zice spojiti i lemiti na šasiju banane a zicu br 2 sa kenona lemimo na plus na banani.
Imate na youtube prezentaciju od dynamix tima o podesavanju mic na ea7.
Uglavnom moze samo hal ili samo dilej.
Eq nema i mic ide na lijevi kanal ako se uperi stave na lijevo u panorami a lover na desno. To sam juce isprobavao jer si mislim odvojiti bas gitaru na desni kanal radi kontrole na mikseti.
Inace meni je ovo sa mikrofonom skroz jednostavno i dobro radi.
Neko voli hal neko dilej za pjevanje-ja sam si podesio diskretan dilej i nemam uz to potrebe za halom. Kad bih imao postoji mogucnost na tom kanalu na mikseti dodati hala a u tom slucaju po potrebi srediti i solo instrumente koji idu na taj kanal tj u klavijaturi sa njih maknuti hal.
veselinovicvs
08.04.2016, 10:49
-Ulaz za mikrofon ima prekidac Mic/Line. Jasno je da ako ostane na Line bude dosta tisi.
-Prebacivanje lower-a na jednu stranu bi bilo moguce ako se svi solo instrumenti ali i svi instrumenti u ritmu prebace na drugu stranu panoramom (ooogroman posao) a plus moras iskljuciti i efekte, jer su oni uvek stereo. Aposlutno bi se upropastio zvuk zarad male koristi.
Najbolje resenje je ipak zameniti vokoder sa nekim koji ima midi, jer to sto imas i nije predvidjeno za klavijature vec za gitaru. ili da ti bude pri ruci pa potenciometrom da biras skalu.
-Od efekata za mik je tu delay ILI reverb, nema EQ. Mislim da iole ozbiljan muzicar i nece ici preko klavijature vec u mikser a ovo je za instant varijante (kuci, uz drustvo) ili za pravljenje demo snimaka (jer sta god udje u ulaz je moguce usnimiti zajedno sa svirkom direktno na USB memoriju, u Wav formatu).
Takodje, da dam ideju, ovaj efekat moze da se postavi na 100% wet i da se koristi kao eksterni efekat, s tim sto return ide zajedno sa izlazom iz klavijature, sto nista ne smeta. Pod ruku je onda kontrola jacine efekta, jer se potenciometrom za jacinu ulaza u tom slucaju kontrolise kolicina efekta... Takodje, moguce je postaviti delay u sinhronizaciji sa tempom aranzera...
Znaci MORISON ako sam te dobro razumeo sve solo boje i boje iz traka(ritma) se mogu prebaciti u jednu stranu ali u tom slucaju ostajem bez efekata?=-O.Bez efekata na solo bojama i na bojama u ritam trakama?.
Ne ostajes bez efekta nego efekat i dalje ide na oba kanala sto nije nista lose.
Koliko kuzim ti bi zapravo zelio da ti recimo lover upravlja sa harmonijom u heliconu ?
Da bi to dobio moras zaista dobiti cisti lover kanal na mikseti a to je puuno posla jer moras sve elemente bubnja prebacivati a i izgubiti ces panoramu bubnja sto bi bilo steta i ne dobro.
Hmmm a sta se dogodi kad bi recimo iz slusalica sve pustio u helicon :) ?
Dodato:
...iz izlaza za slusalice na EA7....
veselinovicvs
08.04.2016, 11:23
1.Da li na E-a7 postoji generalna panorama bubnja u ritmu ili moras na svaki element bubnja(bas,dobosâŚitd)peske da odradis???.
2.Midi mi je zauzet zbog drugih stvari i zato sam napisao da meni ovaj vokalist savrseno odgovara.Ne zahteva mi MIDI a radi savrseno,malih dimenzija i ne moram da ukucavam-podesavam intonaciju.
3.Ako sam dobro shvatio,sto se tice efekata,na E-a7 kad se solo boje i boje i traka ritma prebace recimo sve u L OUT a samo LOWER da mi ide na R OUT efekti ostaju prisutni i jedino gubim STEREO zvuk.Molim vas ako sam pogresno shvatio ispravite me.Hvala.
4.Probao sam izlaz iz slusalica ali u tom slucaju vokalist se buni jer mu treba jedan instrument koji slusa.U tom slucaju na zna sta da slusa da li bubanj,bas,kontru,solo i jednostavno ne radi dobro tj.pevanje ispadne kao neka sala.
Trebao bih upaliti klavijaturu da ti kazem sigurno za generalnu panoramu bubnja,mada ne znam st bi to znacilo jer bas i dobos uvijek idu u centar a tomovi i ostalo koliko i ako zelis lijevo desno.
Ja zbog raznih prostora vecinom idem u centar ili jako blicu centra sa svime.
2. midi ima i opciju thru :) za spajanje vise sprava.
3. Da
4 . to sam si i mislio ali reko da probas :)
Nema ti druge ili srediti tako panorame ili promijeniti vokalist i uzeti koji ima midi. Nema veze sto je tebi midi vec zauzet sve se to da lancano spojiti preko thru...nekad davno sam imao slicnu sitaciju i znam da moze.
Ja bih promijenio vokalist na tvome mjestu a ti kako zelis.
Dodato:
ahaa sad mi je sinulo zasto pitas za generalnu panoramu bubnja :) pogledam pa ti javim B-)
3. efekat ti ostaje aktivan ali njegov utjecaj potpuno gubi ulogu
Postavljanje cjelokupnog bubnja u jednu stranu je potpuno krivi pristup, još lošiji od onog kada aranžer sviraš kao mono. Sve to zbog jednog vocalista pogotovo nema smisla.
Dobro ti kaže tihi05, THRU služi upravo za takve slučajeve i njega možeš bez problema iskoristiti za vocalist.
Rudiiiii
09.04.2016, 11:27
Ima li kakva vijest o E-A? iz Frankfurta ?
casper-Kako to mislis da njegov utjecaj potpuno gubi ulogu ?
Zato što većina efekata funkcionira kao stereo. Kada instrument/traku postaviš potpuno u stranu, efekat gubi svoja svojstva i ne djeluje "u prostoru", kažemo da nema širinu.
Mozda na papiru ali ja evo bas isprobavao i nista ne cujem razlike.. slusao sam hal i dilej ...normalno rade jedino sto je na mono kanal malo volumenski slabiji sto se rijesi pojacavanjem gaina,ali slusno ja ne cujem neke razlike u zvuku...neznam mozda na nekim korusima ili ... ali na ovom osnovnom efektu kojeg 99% koristim je cist ok.
Ja sam experimentirao da odvojim bas gitaru koja je na lover traci.
Stavim na -63R na -64 ne moze -neznam zasto ali nebitno i ide na zasebni kanal ...sad moram vidjeti koliko to utjece na desnu ruku pa odluciti dal se isplati ili ne. Desna ruka ide normalno na ta oba kanala pa sve radnje na "bas" kanalu utjecu malo i da solo no... vidjet cu jos to ! Za kolegu je to elegantno rijesenje ako ima na mikseti slobodan aux :)
Dodato:
1.Da li na E-a7 postoji generalna panorama bubnja u ritmu ili moras na svaki element bubnja(bas,dobosâŚitd)peske da odradis???.
2.Midi mi je zauzet zbog drugih stvari i zato sam napisao da meni ovaj vokalist savrseno odgovara.Ne zahteva mi MIDI a radi savrseno,malih dimenzija i ne moram da ukucavam-podesavam intonaciju.
3.Ako sam dobro shvatio,sto se tice efekata,na E-a7 kad se solo boje i boje i traka ritma prebace recimo sve u L OUT a samo LOWER da mi ide na R OUT efekti ostaju prisutni i jedino gubim STEREO zvuk.Molim vas ako sam pogresno shvatio ispravite me.Hvala.
4.Probao sam izlaz iz slusalica ali u tom slucaju vokalist se buni jer mu treba jedan instrument koji slusa.U tom slucaju na zna sta da slusa da li bubanj,bas,kontru,solo i jednostavno ne radi dobro tj.pevanje ispadne kao neka sala.
Imam jako lagano i elegantno rijesenje za tebe :)
Samo lover traku stavi skroz desno i onda ce ti ona ici na jedan kanal-desni i sa tog kanala iz miksera preko auxa vuci banana kabel u vokoder.
Nista drugo u klavijaturi ne trebas mijenjati :D i sve ti najnormalnije radi :p
Kada govorim o utjecaju efekta na poziciju instrumenta u prostoru, ne govorim samo na osnovu logičkih zaključaka, tj. na osnovu papira. Radi se o pravilima koja se primjenjuju i u samoj praksi s realnim instrumentima, a mi to pokušavamo simulirati na aranžerima.
Veznao uz brojeve panorame, kada zbrojimo (-63) i (+63) i tome dodamo onu nulu koja označava centar, imamo ukupno 127. Radi se samo o igri brojeva kako bi lakše znali gdje je centar.
nesaband
09.04.2016, 23:19
Evo opet jedno"tesko pitanje"u vezi splitovanja klavijature.
Da li je moguce splitovanje podesiti u Globalu ili gde vec treba.Ma primer:ja zelim da mi splitovanje bude na G 3 ne na C 4 tonu.
Znam da se u svakom performansu moze podesiti po svojoj zelji na kom tonu ce biti splitovanje i tako usnimiti,ali mi nije jasno da ta funkcija ne postoji negde u Globalu klavijature.
Ako moze u globalu to da se podesi molim nekoga ko zna postupak da mi to objasni.:confused:
Menu-Global-User program lock setting-Split On, podesis split tacku i ona ostaje sve dok je upaljen taster Lock pored Split tastera.
nesaband
11.04.2016, 10:05
Hvala na ideji koju si mi dao.Probao sam i to funkcionise.To je OK ali nije trajno resenje.
U momentu kada ugasite instrument pa ga ponovo ukljucite ta postavka split na zadati ton ne funkcionise,mora se ponoviti i to nije dobro resenje.
To bi trebalo u Globalu da postoji i da se tako sejvuje.
Koliko vidim u Globalu uopste ne postoji SAVE funkcija,za razliku od BK-5 gde postoji.
Jesam ja corav ili stvarno nepostoji funkcija Global SAVE?:confused:
Ne treba da bude save global kad ima dugme "Write".
nesaband
11.04.2016, 14:53
I? Sta si time hteo da nam kazes?
Ako sam te dobro razumeo SAVE GLOBAL se upisuje preko tastera WRITE.
Da, ali sad sam probao da "Write" ipak ne važi za split u global meniju, nego je to samo za mastering postavke. Izvini na krivoj informaciji.
Split point postavka se ipak veže za svaki UPG, a tako piše i u Owner's Manual na 18 stranici.
Nikakav problem prije svirke ili u toku svirke namjestiti split ,no ja sam ga namjestio u svakom UPG. Dok podesavam solo sound onda podesim i sve ostale setingse i padove i split... eq,pan, itd vrite i to je to :)
Ja 99% EA7 koristim u zivom bandu i lijevu lover traku koristim za bas gitaru koju sviram u bendu. Sad sam si lower stavio -63 i ide mi van na desni kanal.
Na taj nacin imam kontrolu nad bas gitaom u samom mixeru.
Male korekcije u bas spektru ne utjecu na solo boje i sve zvuci u zivo kao i prije , samo sto eto imam kompromisnu kontrolu nad bas gitarom:winking:
Dodato:
EEhh kad smo vec kod bass gitare .. jakoristim iz fabrike atak finger i ok je.
No htio bih ako ima netko bas sampl sa handclapom ili ako imate ili mislite da imate bolji bass sempl od ovog iz fabrike. Bio bih zahvalan na susretljivosti:)
nesaband
13.04.2016, 19:43
Opet ja sa pitanjima.
Da li se pri pravljenju BACKUP-a pamte UPSs fajlovi.
Ja nikako da ukapiram neke stvari i interesuje me kada vec imam uradjenu neku UPS kako da je zapamtim.
Recimo u vec uradjen UPS dodam par ritmova i zelim da ih snimim pod istim imenom kako to izvesti?
Dodato:
Da dodam jos jedno pitanje.
Favorit tone:da li vazi za sve liste jedna Favorit ton postavka ili moze da se za svaku performans listu uradi posebna Favorit lista?
Boban010
14.04.2016, 23:43
Backup pamti UPS.Ti brkas neke stvari,UPS su ti liste performansi a UPG ti je performansa.U jednoj UPS listi imas 100 UPG-a.Mozes postaviti da ti u svakom UPG-u bude isti ritam.
Favorit tones nije vezano za listu i ne moze svaki UPG u listi imati svoje Favorit tonove.
veselinovicvs
15.04.2016, 10:41
Pozdrav svim forumasima.Evo i ja sam resio u uzeo E-A7 i imam za sada 3 pitanja:
1.Ubacio sam semplove koje zelim u EA7(noga,dobos) medjutim na moje iznenadjenje dobos je dosta mutan.Onda sam skontao i podesio na EQ na elementima bubnja ali ne kontam zasto mi ne zapamti podesavanja EQ?:mad:.
2.Da li kada podesim u USER DRUM sve sto se tice podesavanja EQ on pamti u tom setu ili moram u svakom USER STYLE-u da podesavam EQ?Tj. da li kada se podesi set bubnja on radi u svim ritmovima bez dodatnih podesavanja?.
3.Ne kontam gde i kako se dodaju efekti na bubanj?U STYLE COMPOSER ili...:confused:
Hvala unapred:D
Boban010
15.04.2016, 12:27
U svakom USER style-u podesavas EQ za bubanj.EQ za bubanj moze biti Global a moze biti i poseban za svaku udraljku a to isto podesavas u Makeup toolsu za svaki style,opcija "drum inst".Dakle Makeup,pa odaberes Drum na levom ekranu pa na desnom pronadji Drum inst.Kad zavrsis podesavanja,polako izlazis iz menija dok se ne upali lampica Option ispod levog ekrana,onda nadjes Save,usnimis i to je to..
Pazi imas i neka podesavanja koja uticu znacajno na boju i prilikom editovanja semplova,imas opcije coarse,pa opseg dinamike,itd...
Jos da dodam da u user drum set podesavanjima postoje filteri koji mozda doprinose da taj dobos deluje mutno. Podesavanje se nalazi u drum edit, peta stranica (recimo za dobos koristim LPF3 filter sa cutoff oko 115-120, zavisi). Najbolje je da se ovde podese filteri za taj drum set kako treba, pa ce manje posle biti posla u makeup tools-u.
Isti drum set moze totalno drugacije karakterno da zazvuci a da koristi istu bazu semplova (recimo da dobos bude mutniji ili svetliji, kratak release ili dug....).
Napomena za kolegu Bobana.
Funkcija Time Signature koju je pomenuo u temi za poboljšanje sistema, postoji u Style Composeru kad se uđe u Track Edit na P2 a naziva se "Track length".
Isto piše u reference manual na stranici 47.
veselinovicvs
15.04.2016, 22:25
Cuo sam u jednom USER STYLE-u set NEW ROCK i sad bih da povucem neke elemente bubnja iz tog fabrickog seta ali ne mogu,i posle 2 sata cackanja,vidim broj fabrickoig sempla.Procitao sam ovde na jednom postu da postoji lista fabrickih semplova i skinuo sam je ali ni to ne znam da desifrujem pa bih molio za pomoc:D.
Hvala.
Boban010
16.04.2016, 14:20
@Tomy
Koliko sam ja razumeo pojedini parametri iz funkcije Track lenght zavise od Time signature i nista vise a to nije isto.
Na rolandu GW8 postoje obe funkcije ali postoje i neka ogranicenja pa ne mozete da promenite bas svaku koju zelite varijaciju,intro ili fill vec samo odredjene...
@veselinovicvs
Moras napraviti svoj user drum koji ce sadrzati te elemente.Pazi oni imaju obicno nekoliko layera i razlicite dinamike,coarse itd podesavanja.
A trebalo bi i ovo da moze(posto ja nisam probao da napravim ali klavijatura cita) u posebnoj traci,ne u drum,nego Acc1-6 usnimi te elemente.On ima mogucnost za vise drum traka...
Ja sam jos na GW8 sebi napravio grupe udaraljki u posebnim trakama,recimo bas i dobos u jednoj,fusevi u drugoj i bongosi u trecoj.Veoma zgodno kad treba jedna grupa da se istakne..
veselinovicvs
17.04.2016, 16:02
Boban 010 ja i hocu da napravim svoj USER bubanj.Shvatio sam kako se to radi ali kako da znam da broj fabrickog sempla koji treba da postavim na D2 recimo?.
Ja se izvinjavam ako postavljam pitanja koja su mozda suvise jednostavna ze neke ljude ali ja 13 godina nisam svirao ROLAND-a i ma koliko sam se ja bio trudio da zapamtim sve oko rolandovih podesavanja ipak je proslo dosta vremena.
Dodato:
Kako da pravim ritam od pocetka?Koliko se secam treba da nadjem opciju NEW STYLE ali kad god otvorim STYLE COMPOSER otvori mi trake od ritma koji sam zadnji koristio.
nesaband
17.04.2016, 17:11
Sad ce bobance da se javi da ti to objasni.Nadam se da ce neko ove njegove sugestije preneti Rolandu i da nece ostati prazno slovo na papiru.;)
Boban010
17.04.2016, 17:11
@veselinovicvs
Prvo odaberes fabricki ritam iz kog hoces da uzmes odredjene elemente,pa ides na option,pa edit i onda pritisnes recimo D2,on ce da ti ispise brojeve na layerima koji oznacavaju redni broj wav-ova.Lepo zapises na papiru,ali obrati paznju na gore pomenute parametre koje isto moras da zapises ili nece biti to to.Ide kursorom u desno i zapisujes za svaki wav.
Posle odaberes drum set u koji hoces da ubacis izabrane elemente ,option,edit pa pritisnes dirku na kojoj se nalazi element koji hoces da menjas pa uz pomoc kursora trazis odredjeni broj koji si zapisao.Recimo treba ti visi broj,pritisni desni kursor sacekaj da krene pa onda drzi i pritisni i levi onda ce brze da okrece brojeve.Upisi i njihove parametre i onda write.
Za pravljenje novog ritma u Style composeru nadji Init style,to ti je za inicijalizaciju ritma,tu odaberes,brzinu i Time signature i exec i on ce da obrise sve trake.
veselinovicvs
17.04.2016, 19:47
Bobane010
Hvala ti mnogo sto si mi odgovorio na pitanja u sto kracem roku.U medjuvremenu sam skontao kako da nadjem u WAVE LIST taj dobos po broju wave-a(gledao sam pogresnu listu).Ono sto sam ja primetio je da Ea7 ne dozvoljava da otvoris fabricki bubanj kako bih ja video koji je broj WAVE-a.
Drum kitovi koji su označeni slovom E, mogu da se otvore i edituju.
veselinovicvs
18.04.2016, 23:22
Imam nova pitanja…
Zasto kada poredjam elemente bubnja po layer-ima,recimo dobosa imam ih 4,samo mi jedan dopusta da preslusam iako sam sva 4 layer-a aktivirao(kockice u gornjem delu desnog ekrana).?
Slican problem mi je i sa gitarom.Napravio sam kontru u 2 layer-a ali samo mogu da cujem gornji,jaci,layer.I odjednom vise ni u ritmu mi nema donjeg layer-a a ni kada sviram tu USER boju preko citave klavijature?.
Da li gresim negde ili je u pitanju neki bag?.
Boban010
19.04.2016, 01:25
Ili nisi podesio opseg dinamike za layere ili probas u performansi gde ti je fiksna dinamika za upper.
veselinovicvs
19.04.2016, 11:17
Podesio sam dinamiku na layer-ima ali ne mogu da provalim dinamiku za desnu ruku.
Dodato:
Da li neko ima iskustva sa konvertovanjem ritmova na Ea7?.Ja sam to davno radio.Sad bih da moj set koji sam koristio godinama prebacim na Ea7 ali mi pravi problem sledeća stvar...7/8 ritam mi kovertuje ali u ritam 7/4 i varijacije rade ali kada stisnem prelaz klavijatura odsvira ali ima praznog prostora posle tog prelaza i onda bude tisina i moram da cekam da prodje taj "prazan prostor"kako bih nastavio da sviram.
Dodato:
Jos da dodam da li postoji mogucnost na klavijaturi da se promeni vrsta takta tj.da prebacim da ne bude 7/4 vec 7/8.
Boban010
19.04.2016, 14:42
Dinamika za desnu ruku ti je na levom ekranu Keboard mikser,a funkcija key touch.
Za konverziju pitanje,prvo ne znam cime si konvertovao i moras biti siguran da je ritam i ranije bio 7/8 a ne 7/4.Prazan prostor na prelazima bi trebalo da sredjujes uz pomoc Style part length a mogucnost da naknadno promenimo recimo 7/4 u 7/8 ne postoji jer nema posebne Time signature funkcije.
Pozdrav. Citao sam prijedloge za poboljsanje pa cu ovdje komentirati da tamo ne dobim ukor od caspera :)
TIME SIGNATURE je ok ali meni je vise ok napraviti folder za pjesmu u kojoj se mijenjaju ritmovi..npr ciganine ti sto sviras.
U tom folderu si stavim prvi ritam za solo i pjevanje i ispod njega za ref.
Podesim si tempo za oba ritma da mi prelaz iz dvojke u begin bude tocan kako zelim.
Mjenjati ta dva ritma se moze pomucu tastera kod ekrana ili user tastera.
Unutar svakog od ta dva ritma imamo pripadajuce varijacije i prelaze.
Po meni je ovo puuno bolje rjesenje od klasicnog T.S.
Nadam se da sam nekom pomogao ovom sugestijom
Jes' vidio kako represivne mjere brzo djeluju :D. Ali kad ne ide drugačije ...
Potpuno se slažem s tobom. Zbog čega u isti ritam stavljati različite mjere kada se na ovaj način može elegantno napraviti prelaz iz jedne u drugu mjeru. Možda je ta navika/potreba ostala iz onih vremena kada je bio ograničen broj user stylova. Možda postoje i neki drugi argumenti ali meni je pristup koji spominješ komforniji i bolji. Tako na raspolaganju imamo i duplo veći broj varijacija ritma za jednu pjesmu što je dodatana prednost.
veselinovicvs
19.04.2016, 23:36
Hvala svima na pomoci a posebno Boban010.
Ritam koji je na kraju ispao 7/4 je izvorno 7/8 jer sam ga ja sredjivao.Konvertovao sam u STYLE WORKS 4.5.Pokusacu da vratim na 7/8.u SW pa javljam…
Boban010
20.04.2016, 08:56
@veselinovicvs
Nesto si zabrljao kad si konvertovao,nema sanse da ti klavijatura ritam koji je 7/8 procita kao 7/4...
@tihi05,casper
Slazem se sa vama da je to dobra alternativa za Time signature ali ja imam argumente koji ipak opravdavaju ovu funkciju.To su optimizacija prostora u memoriji klavijature ili spoljnog medija kao i jednostavnost koriscenja.Kad kazem jednostavnost koriscenja mislim na broj stilova i foldera s kojima manipulisemo.Sto je veci broj ritmova veca je zbrka.Zasto ne bi imali jedan ritam sa 10-tak varijacija umesto 2-3 ritma sa po cetiri?
Jos jedna stvar koja mi daje za pravo da zahtevam ovu funkciju je i cena.Priznacete da E-A7 ne nudi nista posebno u odnosu na ostale brendove,cak naprotiv,a to debelo naplacuje.To se pravim imenom zove pljacka.
nesaband
20.04.2016, 10:04
Bobane,uzecu te za mog finansijskog savetnika.To je ta Pirotska skola za finansije.:lol:
Zna li neko uopste kolika je interna memorija kod Rolanda EA-7 ?
Ja mislim da i nije tako mala posto ja trenutno imam oko 130 stylova u njoj.
Meni licno nije potreban Time signature opcija ali ne bi bilo lose da je nekim novim OS ubace u alate Rolanda EA-7.
@nesaband
Primetio sam da se redosled stylova u UPS ne moze menjati.Kako koji Ritam se dodaje on ga postavlja na poslednje mesto.Naknadno sredjivanje redosleda ritmova nije moguce.Ne bi bilo lose da se to ispravi nekim novim OS.
Na BK-5 je to moguce uraditi i ne vidim razlog zbog cega to ne bi bilo moguce primeniti i u EA-7.
Pročitajte više na: Roland E-A7-Predlozi za poboljsanje sistema - Strana - YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=29218&page=3#ixzz46N9oYJSM
YU-MIDI.org - Pravo mesto za prave muzičare
Pritiskom na dugme "L" otvara se UPL. Nakon toga pritisneš "Option" pa onda biraš ono što te zanima u vezi UPG-a.
veselinovicvs
20.04.2016, 16:44
Evo da javim da nisam uspeo da konvertujem onih famoznih 7/8…Stalno mi konvertuje u 7/4.Ali resio sam sa midi kablom tako da ima resenja ali malo mucnog…
Sto se tice TIME SIGNATURE apsolutno se slazem sa Boban010.Ja licno smatram da se muzicar i njegova klavijatura mora na sto prostiji nacin organizovati za rad uzivo.Jos ako muzicar peva pa mu treba text sa telefona ili tableta pa ako neko koristi i externi vokalist a jos ti se neko nakaci da te pita "Ej da ne znas onu pesmu od onoga…"malo je tu prostora da se vijaju folderi vec bi daleko lakse bilo da se doda u novi UPDATE.Zasto je to moglo na starom G800 a ovde ne?.
nesaband
20.04.2016, 20:23
@nesaband
Pritiskom na dugme "L" otvara se UPL. Nakon toga pritisneš "Option" pa onda biraš ono što te zanima u vezi UPG-a.
Pa,ne znam bas da li se dobro razumemo.Objasni nam postupak kako se to radi.Ja mislim da ne moze a ako moze onda nam objasni svima.
Na primer,ja zelim ritam koji je u UPS listi na 8. mestu da premestim na mesto broj 2.
ivangajic01
20.04.2016, 20:30
Pa,ne znam bas da li se dobro razumemo.Objasni nam postupak kako se to radi.Ja mislim da ne moze a ako moze onda nam objasni svima.
Na primer,ja zelim ritam koji je u UPS listi na 8. mestu da premestim na mesto broj 2.
Pozdrav Neso,imas opciju Copy i mozes da pakujes kako god zelis.
Evo da javim da nisam uspeo da konvertujem onih famoznih 7/8…Stalno mi konvertuje u 7/4.Ali resio sam sa midi kablom tako da ima resenja ali malo mucnog…
Sto se tice TIME SIGNATURE apsolutno se slazem sa Boban010.Ja licno smatram da se muzicar i njegova klavijatura mora na sto prostiji nacin organizovati za rad uzivo.Jos ako muzicar peva pa mu treba text sa telefona ili tableta pa ako neko koristi i externi vokalist a jos ti se neko nakaci da te pita "Ej da ne znas onu pesmu od onoga…"malo je tu prostora da se vijaju folderi vec bi daleko lakse bilo da se doda u novi UPDATE.Zasto je to moglo na starom G800 a ovde ne?.
Sent from my SM-A500FU using Tapatalk
nesaband
20.04.2016, 21:13
Na zalost EA-7 nije vise kod mene vec kod njegovog vlasnika tako ne mogu da probam kako se to radi.
Malo sam i manual procitao pa mi je sad jasnije kako bi to moglo da se odradi,mada su ga malo bez potrebe zakomplikovali.
U svakom slucaju hvala na odgovoru....:)
Dodato:
Suma sumarum,EA-7 je bio kod mene petnaestak dana i lepo sam se upoznao sa njenim mogucnostima.
Klavijatura je jako pregledna,za live nastupe vrlo pregledna,moze se veoma brzo raditi itd itd.
Moja ocena za EA-7 od 1-10 bila bi jedna jaka osmica.
Ako je tebi prostije ili jednostavnije :
1. Naci univerzalni styl
2. Podesiti tempo za određenu pjesmu !!!! (koma)
3. Odabrati solo boju
4. Svirati
5. Promijeniti varijacuju ...mozda opet traziti solo boju...
Od.
1. Otvoriti imenovani folder medju ostalim stylovima (isto ko da trazis styl)
2.pritisnuti na styl
3. Svirati ..
Da ne napominjem da imas kompletan styl pred sobom sa sve varijacije i sa svim mogucnostima i OTS-om...
Ne razumijem na koju foru bi bilo brze i bolje koristiti prvu varijantu sa TS
:confused::-O:confused:
veselinovicvs
21.04.2016, 18:07
tihi05 mislim da se nismo razumeli.
Sto se tice resenja kako je na Ea7 tj. da pravis foldere koji ce da sadrze ritmove koji su ti potrebni za jednu pesmu sa vise razlicitih ritmova,brzinama tempa itd i to je OK(bitno je da im a resenja).ALI ipak mislim da je lakse napraviti STYLE koji ce,recimo,pod VAR 1 biti 2/4 brzina 105 a VAR 2 7/8 i da FILL 1 bude za 2/4 a FILL 2 za 7/8.Ovo sam naveo cisto kao primer.I pritom za taj STYLE imas 4 OTS...
Ne zelim da kudim,naopako...Pa i ja sam vlasnik Ea7.Ima stvarno dobrih resenja koje su me prijatno iznenadile kao noviteti kod ROLAND-a(ili sam predugo svirao sve i svasta:D) ali sam se takodje iznenadio da su neke bitne stvari izbacili.
Ako zelite da imate vise razlicitih podela taktova u istom ritmu (7/8, dvojka, 9/8)
napravite 3 ritma sa potrebnim varijacijama i prelazima (ili uzmite vec gotove ritmove), svaki sa svojom podelom ritma.
Uzmite na primer dvojku kao osnovni ritam, u kojoj je prva i druga varijacija dvojka.
Idete u style composer, copy.
Iz ritma 7/8 iskopirajte varijacije koje zelite u na primer varijaciju 3 i fill u fill 3.
Iz ritma 9/8 iskopirate trake u varijaciju 4 i fill u fill 4.
Koliko sam ja proverio, radi ovako. Proverite pa javite.
Dalje je stvar ideje i organizacije.
bojannov
28.04.2016, 22:32
Jedno pitanje kako staviti boju na jedno od 4 mijesta uz ritam?
nesaband
29.04.2016, 11:35
Imas u PDF manualu objasnjenje na strani 26 i 27 sve lepo objasnjeno.
boomerang
04.05.2016, 00:09
Jel zna neko kako se prave loop-ovi ili kako da ih stavimo u odgovarajuci folder da bi ih mogli dodijeliti na pad-ove,znaci neke nove ne one ponudjene fabricke
Na sledecem linku mozete skinuti prevedeno uputstvo za upotrebu za EA7.
http://rolandplanet.rs/index.php?q=kat1&r=1020&arti=706700
(download deo)
andjela987
05.05.2016, 01:48
Evo nešto ritmova za EA7.
http://www.rolandtr.com/bk5or/urunler/e-a7/
boomerang
05.05.2016, 10:39
Jel se ovo može skinuti?
Послато са GT-I9506 уз помоћ Тапатока
andjela987
05.05.2016, 11:21
Da.
boomerang
05.05.2016, 11:23
Neće mi otvori sve one pakete ritmova, jel to tako?
veselinovicvs
05.05.2016, 12:46
Da li moze neko da mi objasni kako da sem DRUM trake postavim bubnjeve(odlupam) i na neku od ACC traka?Ovo hocu zbog toga sto bih perkusije drzao odvojeno od bubnjeva.Sat i po vremena pretazujem forum i ne mogu da nadjem.
Dodato:
...I jos jedna molba...Kako da ritmu dodelim drugu brzinu.Recimo imam 7/8 i brzina kad pozovem ritam je 125 a ja bih da bude brzina kad pozovem 135.
Udjes u "style composer", na desnom ekranu u gornjem desnom uglu pise koja je brzina ritma, pomocu tastera za tempo odredis brzinu i na kraju "save".
Boban010
13.05.2016, 14:48
Da li neko zna jel moguce iskljuciti zvucnike na E-A7?
nesaband
13.05.2016, 14:56
Dzek u ulaz za slusalice.Ja sam jedan stari dzek isekao da mi ne strci i ukljucio u ulaz za slusalice.
Drugi nacin koliko ja znam ne postoji ni na EA-7 ni na BK-5
Boban010
13.05.2016, 15:24
Ja znam bolji nacin,lepo otvoris kljavu pa izbacis zvucnike,kad nisu mogli kulturno da naprave taster koji bi to resio,vec taj isti taster koriste u samo njima znane svrhe. >:)
Zasto bi iskljucio zvucnike ??!!
Meni je to super monitoring :)
Sviram sa akusticnim bubnjom i da nema tih zvucnika trebao bih slusalice u uho :)
Boban010
13.05.2016, 17:06
Ti radis sa binovima i zvucnicima 15" a ja samo 12" a vrlo cesto i samo 8".Zato meni bolji monitoring ne treba.
Taster koji bi iskljucio i ukljucio zvucnike vredeo bi i tebi i meni,ali neeee...
Pametnjakovici su odlucili da naprave taster koji ce samo delimicno iskljuciti zvucnike,odnosno redukovati niske tonove da se ne bi ostetili ti isti zvucnici...
nesaband
13.05.2016, 17:13
Mogu oni to softverski da rese kao sto je na Korgu ali ocigledno nece.Smatraju da to nije bitno,a stvarno jeste jako bitno jer ako neiskljucis zvucnike na klavijaturi na neki nacin onda u stvari imas jako pogresan monitoring,zato sam ja to resio na BK-5 sa dzekom i nemam problema.Ja ipak nisam za varijantu da vadim zvucnike iz klavijature.;)
Ali pazite! U BK-3 ima gašenje zvučnika. Neverovatno!
jer ako neiskljucis zvucnike na klavijaturi na neki nacin onda u stvari imas jako pogresan monitoring,zato sam ja to resio na BK-5 sa dzekom i nemam problema.Ja ipak nisam za varijantu da vadim zvucnike iz klavijature.;)
Kako moze na samoj klavijaturi od same klavijature biti pogresan monitoring...ajd razumio bih te da iz miksete ides u klavijaturu pa da ti radi monitoring banda,ali ovako meni taj monitoring na klavijaturi zaista ok radi a nadasve mi je jako koristan jer mi je najbitnije da ipak cujem solo dionicu.
Za bas i bubanj nikad nije problem iza kutaja-bar meni ali midl je dosta tesko kontrolirati a da naprijed nisi pre glasan uz akusticni bubanj. Meni su ti zvucnici na ea7 bas super,ali svakom po potrebi i zeljama.
Samo zelim reci da je sto se same klavijature tice EA7 to sasvim ok monitoring-po mom.
nesaband
14.05.2016, 12:54
Tihi,ja ne znam kakav tebi monitoring odgovara ali je takav monitorin najlosija varijanta.Ne bih da ti objasnjavam zasto to nije dobar monitoring jer bi taj post bio mnogo dugacak,a nemam volje da pisem.
Samo ideja: nemam Rolanda i nisam upucen u tehnicke mogucnosti. Umjesto dzeka- banane ili kako se god kaze mozda posluzi mini adapter koji je mali i kada se ukljuci skoro pa se nevidi.
Pozdrav
Tihi,ja ne znam kakav tebi monitoring odgovara ali je takav monitorin najlosija varijanta.Ne bih da ti objasnjavam zasto to nije dobar monitoring jer bi taj post bio mnogo dugacak,a nemam volje da pisem.
Ok Nešo samo velim da meni sluzi i da sam zadovoljan da se cujem...drugo mi ne tzreba nista jer naprijed sound na kutije je drugi svijet :) pozzz
nesaband
14.05.2016, 14:02
Da ne kvarimo temu ali cu ti odgovoriti ukratko.
Tu i lezi problem sto je napred sound sigurno drugaciji nego sto ti cujes a plus ne znas da li ti je ton napolju dobar ili nije,da li si jak ili si slab napolju,sve su to problemi ako imas monitoring na zvucnicima od klavijature.Ima tu jos problema zato je najbolje da nemas monitoring sa zvucnika na klavijaturi.
Cao drustvo ja sviram ea7 vec par meseci uz pa3x ,meni je veci problem sto uper 1 ,2,3 ne mogu zajedno da pojacan tj smanjim kao sto je to dlucaj kod Tyrosa i Pa 3 x ima li tu neko resenje pozzz svima
Dodato:
Dali je moguce na pad importovati midi zapis ako bi to bilo moguce onda bi mogla da se odsvira druga harmonika na nekom programu i importuje u pad i u svakom momentu nezavisno od ritma imas midi zapis na padu kod korga je to moguce kod Tyrosa mislim isto da je moguce neka me neko idpravi ako gresim
Dodato:
Sta me jos strasno nervira iako je odlican instrumenat kad uhvatim mol sedam on mi svira bas figuru od normalne sedmice i u dvojci to ne pase nikako
ja razumem ljude da ih nervira sto nema opcija da se iskljuce,ali da se tolika frka dize..imao sam E50 pre 10god i samo mali dzekic resava problem lakse mi to nego da ulazim u opcije,bilo bi dobro da ima ali ne treba dizati frku oko toga ako se gase kad gurnes dzek u phones...
Sent from my GT-I9301I using Tapatalk
nesaband
15.05.2016, 10:10
Cao drustvo ja sviram ea7 vec par meseci uz pa3x ,meni je veci problem sto uper 1 ,2,3 ne mogu zajedno da pojacan tj smanjim kao sto je to dlucaj kod Tyrosa i Pa 3 x ima li tu neko resenje pozzz svima
Dodato:
Dodato:
Sta me jos strasno nervira iako je odlican instrumenat kad uhvatim mol sedam on mi svira bas figuru od normalne sedmice i u dvojci to ne pase nikako
1
Imas tri slajdera za pojacavanje i smanjivanje up 1 2 i 3.
Moze to da resis i sa EV-5 pedalom.
2. A u kojoj to pesmi u dvojci imas mol sedmicu pa ti to predstavlja problem?
Ajde ljudi,malo se uozbiljite.Ne vidim potrebu da uporedjujete EA-7 sa neki Korgovima Tirosima,te da li mogu da se iskljuce zvucnici ili ne mogu.
Mislim da ovo pljuvanje po EA-7 ne vodi nicemu.
Ovo mi deluje kao da se pravi negativan lobi protiv Rolandovih aranzera.
Meni se na primer ne svidja kako zvuci Korg ali ne pljujem po tom brendu.Neka svako svira ono sto hoce i sta mu odgovara a ne da se na ovaj nacin omalovazava jedan sasvim solidan aranzer koji je sve u svemu jako operativan i podesen da moze jako brzo da se radi sa njim.
Opet kolege poredjuju ea sa npr. pa3, odnosno 1000 eura sa 2000 eura. Ne moze aranzer za 1000 eura imati sve sto i aranzer za 2000 eura!!!
boomerang
15.05.2016, 18:35
Ne mjeri se zvuk po eurima nego po kvalitetu. Nemojte ih uporedjivati nego svirajte šta ko voli.
Kolege samo svirajte uzivajte i ne zamarajte se sitnicama :)
veselinovicvs
16.05.2016, 13:01
Ajd da ponovim pitanje...
Kako da na neku ACC traku stavim perkusije...:(.
A hteo sam i da ja postavim pitanje kako se gase zvucnici i sad citam i ne verujem...
Boban010
16.05.2016, 15:19
Za sada samo radim konverziju mojih ritmova sa GW8 koji vec imaju vise drum traka pa ti ne mogu reci da li moze jednostavnim snimanjem ali ovo sigurno moze.Iskopiraj drum traku u recimo Acc6 pa pobrisi note ili snimaj ponovo tu traku sa zeljenim setom bubnjeva...
Kod GW8 je kasnije bilo problema kad sam tu dodatnu drum traku kopirao na mol i 7th,izostavljao je pojedine udaraljke.Pa ti probaj da kopiras i javi rezultat pa cu ti dalje pomoci,ako se isto desava kao kod GW8...
gorangica
18.05.2016, 11:21
A mene recimo nervira zasto ako postoji forum ne sme nista da se pita, slabo se dobijaju adekvatni odgovori a kritike samo prste li prste... Kolega je npr. pitao nesto u vezi layera... i dobio po "nosu"...;)
nesaband
18.05.2016, 15:27
Kao prvo upadas ovde kao padobranac,nisi zadovoljan nacinom funkcionisanja ovo foruma.
Ne vidim razlog zasto bi se zadrzavao na ovom forumu ako vec nisi zadovoljan kako ovaj funkcionise.
Probaj neki drugi muzicki forum,mozda ce ti se tamo dopasti vise nego ovde.
gorangica
18.05.2016, 21:45
Danas sam probao da uradim Begin pa poslusajte ... pozdrav za NESABAND od "padobranca" nista lose nisam reko samo to da umesto postavljanja snimaka i eventualne pomoci forum se pretvorio u pod.ebavanja...
https://www.youtube.com/watch?v=0iRy788p3fY
Odlican ton. Jel ovo fabricki bubanj ili semplovi. Jedino mi se ne svidja kras cinela
Послато са GT-I9301I уз помоћ Тапатока
Boban010
18.05.2016, 22:28
@gorangica
Dobro zvuci,ali solo je malo suvlji za moj ukus i cinela kao sto rece kolega nije kako treba.
Koju kontra gitaru koristis i da li koristis lupove tarabuke u drugoj varijaciji na snimku?
Hvala.
nesaband
18.05.2016, 23:24
Aranzerski deo je cist i precizan,desna ruka odlicna,Boban rece da je malo suvo,na snimku je to OK ali uzivo bi trebao da dodas malo efekta na desnoj ruci.
Sve u svemu moje kolege znaju da ja nemam dlaku na jeziku i da uvek pisem onako kako mislim.
Pozdrav nesaband
gorangica
18.05.2016, 23:34
E ovako, zao mi je sto cu da ispadnem iz foruma u kome sam garantovano duze od tebe kolega , uopste nikog nisam reklamirao niti sam se zalio, to sam reko na osnovu tvog proseravanja i pljuvanja komentara od drugih kolega...
Za ostale forumase: nije nista fabrika sto se bubnja basa i kontre tice, nisam obracao paznju na desnu ruku i efekte, hteo sam da prezentujem ritam koji je napravljen u CUBASE-u, na brzinu... pozdrav
I nisam imao nameru da menjam nick, to je samo tvoja nekultura kako si MENE nazvao
Dodato:
@gorangica
Dobro zvuci,ali solo je malo suvlji za moj ukus i cinela kao sto rece kolega nije kako treba.
Koju kontra gitaru koristis i da li koristis lupove tarabuke u drugoj varijaciji na snimku?
Hvala.
Nema lupova druze, nije tarabuka nego bongos iz brminog seta, a gitara je stefan
E ovako, zao mi je sto cu da ispadnem iz foruma u kome sam garantovano duze od tebe kolega , uopste nikog nisam reklamirao niti sam se zalio, to sam reko na osnovu tvog proseravanja i pljuvanja komentara od drugih kolega...
Prije par postova si dobio crveni (http://www.yu-midi.org/forum/showpost.php?p=289939&postcount=601#axzz492wjzQk6) zbog vulgarnog izražavanja. U citiranom postu ću to zanemariti ali budi siguran da nakon toga više nemaš bonus.
Nastavite s konstruktivnom raspravom, prijedlozima i savjetima jer to forum čini kvalitetnim. Ako nekoga smetaju pravila, ako misli da je bez potrebe dobio "po nosu", ako mu se ovdje ne sviđa, neka nađe neko drugo mjesto koje je bolje.
gorangica
19.05.2016, 00:08
Prije par postova si dobio crveni (http://www.yu-midi.org/forum/showpost.php?p=289939&postcount=601#axzz492wjzQk6) zbog vulgarnog izražavanja. U citiranom postu ću to zanemariti ali budi siguran da nakon toga više nemaš bonus.
Nastavite s konstruktivnom raspravom, prijedlozima i savjetima jer to forum čini kvalitetnim. Ako nekoga smetaju pravila, ako misli da je bez potrebe dobio "po nosu", ako mu se ovdje ne sviđa, neka nađe neko drugo mjesto koje je bolje.
Izbaci me slobodno ionako ovde nema vajde ni od druzenja niti o nekoj razmeni da se prica, pomoci takodje...opet kazem zao mi je ispadoh ja crna ovca ali nema veze... laku noc
Svaka cast izuzecima ali ... necu da se spustam da psujem, ja sam gospodin covek bio i ostajem...to sto je mene neko nazvao padobrancem to nema veze... i gde sam ja to pisao ruzne reci?
Kad sam ja nekog uvredio ovde?
Dodato:
Odlican ton. Jel ovo fabricki bubanj ili semplovi. Jedino mi se ne svidja kras cinela
Nije fabrika druze, semplovani je bubanj kao i bas i ritam gitara
Boban010
19.05.2016, 02:47
@gorangica
Da li to ima ovde u download sekciji,eventualno ako imas volje da postavis na download.Ja imam za PA600 taj set ali mi nista ne znaci jer nemam vise korga.Svejedno KMP ili wave..
Izbaci me slobodno ionako ovde nema vajde ni od druzenja niti o nekoj razmeni da se prica, pomoci takodje...opet kazem zao mi je ispadoh ja crna ovca ali nema veze... laku noc
Svaka cast izuzecima ali ... necu da se spustam da psujem, ja sam gospodin covek bio i ostajem...to sto je mene neko nazvao padobrancem to nema veze... i gde sam ja to pisao ruzne reci?
Kad sam ja nekog uvredio ovde?
Dodato:
Nije fabrika druze, semplovani je bubanj kao i bas i ritam gitara
Prijatelju neidi nikugd i ne napustaj nas !! :-SS :-O
Lijepo ovo zvuci i ja osobno cijenim otvorenost pa makar bila i malo vulgarna.
Lijepo eto radi ova jeftina sprava :)
joooj jos samo cekam postovanog majstora Bobana da to spakira za tezgu ili gažu .... ;D
meni je ovo totalno neutenguto, ovaj dobos kao u serpu da udris, a tarabuke mu dodatno daju smek "baraka"...moze ovo daleko kvalitetnije da zvuci, bar po onim ranijim snimcima koje sam cuo na ea7...inace par ljudi iz mog okruzenja koji sviraju i neke dosta skuplje klavijature, nabavili su ea7, kazu da su zvukom odusevljeni, narocito ako se uzme u obzir cena...bice da se roland zaista potrudio ovaj put :)
Ponovo sam slusao i meni je opet OK.
Nije tipicno narodnjacki zamuljani ton vec zdrav otvoren -univerzalan bi rekao i to mi se svidja. Dobro mi se cuje bas gitara... Gica lijepo si ti to zapravo prezentirao :) ok je !! drago mi je i za tebe i za EA7 jer "pare sam si daval" :lol:
mozda sam se samo prezasitio ovakvog manira ritmova kod kogra :D svaki drugi set koji ucitam ima ovakvu vrstu ritmova, takav manir, vec vidjeno zilion puta, pa mozda otuda reakcija :D sto ne znaci da ne valja :)
Lepo odradjeno.Posebno mi se svidja Bas gitara...
Meni ovo zvuci prva liga extra nema dalje! Za neznalice i te kako se u dvojku ubacuje mol7 i mol6 iimam ea7 i ne pljujem po njemu imam i korga i tyros 5 i za one koji misle da je roland tonski najbolji varaju se tyros 5 je kralj i sad mozete slobodno da me izbacite sa foruma ako sam nekoga uvredio ah da bubanj to jest perkusije se ubacuju u mikro editu upise se midi broj perkusije mora za sve posebno mol dur i sedmicu
Dodato:
Gico svaka cast na snimku jos jednom
nesaband
19.05.2016, 12:15
Navedi mi primer neke pesme da i mi neznalice saznamo gde se to u kojoj dvojci ubacuje mol 7 i mol 6.
Mesas "babe i zabe". EA-7 nije u klasi Tiros 5 tako da ne treba uporedjivati ove dve klavijature pogotovo na nacin na koji ti to radis.
Takvim znalcima kao sto si ti ja skidam kapu i ne zelim da ulazim u dublju raspravu.
Ne znam zbog čega se opetovano spominje izbacivanja članova s foruma. Da li znate da se zadnje brisanje korisinka dogodilo prije 2,5 godine i to na vlastiti zahtjev istog? Od tada je mir na forumu, nema napetosti, a kada nekome izleti pokoja gruba i neprimjerena riječ slijedi upozorenje ili kazneni bod koji traje kratko vrijeme.
Molim sve članove da pažljivo čitaju što pišu drugi, da uvažavaju tuđa mišljenja i da ne "skaču na zadnje noge" čim netko pogriješi ili ne misli isto. Upravo ta različitost je ključ kvalitetnog napretka i otvaranja novih spoznaja. Ako se dodatno iznesu argumenti za vlastiti stav i ako se napisanim savjetom pomogne kolegama, onda mjesta poput ovoga foruma dobivaju pravi smisao.
U skladu s ovim, bilo bi poželjno da @nesaB opiše "neznalicama" kako on to u dvojku ubacuje mol7 i mol6. Bilo bi dobro da @nesaband pažljivije pročita isti taj post pa će vidjeti da je krivo shvatio vezu s tim mol7 i mol6.
gorangica
20.05.2016, 13:49
Ja sam se smirio, videcu da ubacim jos neki demo ovih dana, ako stignem...pozz drugari!
Boban010
21.05.2016, 17:45
Da li neko zna da li je moguce iskljuciti da, prilikom prelaska iz varijacije u varijaciju ne svira prelaz iz naredne varijacije,nego da odsvira prelaz iz tekuce varijacije?
Nije moguce, ideja je jedino da se iskljuci AutoFill, predje u drugi ritam gde se prvo trigeruje Intro koji je pripremljen (kao fill ili uvod).
Ako sam dobro razumeo kolegu, a da probas da prvo pritisnes tekucu variaciju i kada krene fill in onda pritisnes sledecu varijaciju....
Au ja sam pogresno razumeo pitanje. Nije moguce ovo sto Boban pita. To bi bilo jedino moguce ako bi imali posebno tastere za fill. Jedino je, opet da pomenem intro, moguce da se svi fill-ovi iskopiraju u intro-e, iskljuci auto fill i tako nekako uvezbati da introima pravimo prelaze a varijacijama menjamo varijacije koje ce ici.
Boban010
23.05.2016, 15:15
Po kojoj logici-iz kog razloga,je zamisljeno da prilikom prelaska iz varijacije u varijaciju (ukljucen auto fill) svira prelaz iz naredne varijacije a ne tekuce?
Au ja sam pogresno razumeo pitanje. Nije moguce ovo sto Boban pita. To bi bilo jedino moguce ako bi imali posebno tastere za fill. Jedino je, opet da pomenem intro, moguce da se svi fill-ovi iskopiraju u intro-e, iskljuci auto fill i tako nekako uvezbati da introima pravimo prelaze a varijacijama menjamo varijacije koje ce ici.
Da li bi u tom slucaju styler sacekao da se zavrsi poslednji beat takta pa tek onda krenuo da svira intro, ili bi intro krenuo automatski pocev od mesta gde je pritisnut poput normalnog Fill in-a?
Zar se taj "problem" s prelazom ne bi mogao riješiti tako da se FillIn-C kopira na FillIn-D, FillInB na FIllInC, FillInA na FillInB.
Tako imamo učinak da prelaskom s "niže" Varijacije na "višu" svira prelaz od one "niže".
Boban010
23.05.2016, 16:27
@casper
Pametno zboris :) ali problem je kada zelim da napravim prelaz i ostanem u tekucoj varijaciji.Onda "raspali" prelaz iz napredne varijacije umesto da i prelaz bude umeren.
Fill na introu ne funkcionise kao obican fill i ne treba tako da funkcionise,intro je intro,krece tek kad se zavrsi poslednji beat takta,znaci mora da se "planira".
Pa cak i obican fil ne funkcionise kako bi trebalo na E-A7.Ponekad ga cak i zaboravi pa direktno predje u sledecu varijaciju,ili odsvira pola ili samo par poslednjih udaraljki,ma zivi cirkus! Nadam se da ce to srediti novim updateom.
Bobo a jesi proucio kako se ono pise asingable...tako nekako -tamo ti ima za dodijeliti kojekakvih funkcija .
gorangica
23.05.2016, 21:33
Ja imam jedno pitanje...ima li negde lista na kom broju se nalazi koji sempl?
Mnogo je tesko da se nadje ovako nasumice(mislim na fabriku)
http://www.roland.com/support/by_product/e-a7/owners_manuals/351318
http://www.roland.com/support/by_product/e-a7/owners_manuals/351680
Boban010
23.05.2016, 22:35
@tihi05
Postoji inicijativa da se asinagble tasterima moze dodeliti funkcija Fill-a ali to ne resava saituaciju.Koliko ja znam svi ritmovi se prave tako da se ide od jednostavnije varijacije ka slozenijoj,pa zato ovakva postavka rusi sistem jer cemo biti u prilici da ne mozemo na pravi nacin povezati poslednju najslozeniju varijaciju sa prvom najjednostavnijom ili ce nam na jednostavnoj varijaciji biti slozeniji prelaz.
Opet voleo bi da mi neko objasni razlog odnosno logiku ovakvog nacina upotrebe Fill-ova na E-A7...
gorangica
23.05.2016, 22:42
http://www.roland.com/support/by_product/e-a7/owners_manuals/351318
http://www.roland.com/support/by_product/e-a7/owners_manuals/351680
Hvala druze, ova prva me je interesovala, olaksao si mnogo ;)
VUNIMRAV
24.05.2016, 11:09
Grane(prepostavljam da se tako zoveš),meni se sviđa kao zvuči,mislim na begin a iuopšte sviđa mi se taj Roland,zato,bih te lepo zamolio kao izraz dobre volje :D postaviš taj i još par tih ritmove na DWN pa da i mi probamo to!!
Ako nije problem,naravno, bio bih ti zahvalan a verujem i još neki.
Pozdrav!!
PS Roland se jako lepo konvertuzje u Yamahu!!!
Svirao sam na G1000 13.god. počeo je da šteka i kvari se hvala mu vrijeme je za penziju. Juče sam kupio E-A7 zadovoljan ako hiljadarka stane ima zamjena. Nadam se da mi je ovo malo razočarenje klavijatura ne zvuči kako sam očekivao, pogotovo bubanj ne radi kako treba. Šta da radim? Trebao bih je osposobiti sto prije svaki savjet primam i unaprijed
zahvaljujem.
gorangica
25.05.2016, 10:48
Zameni semplove druze, moze da radi kao zmaj veruj mi
Posto sviram i narodnu i zabavnu muziku kome da se obratim za semplove???
gorangica
25.05.2016, 13:46
Posto sviram i narodnu i zabavnu muziku kome da se obratim za semplove???
konvertuj u wav ima milijardu dobrih semplova u setovima za korga, sve zavisi sta ti se svidja
Boban010
25.05.2016, 17:55
Ne pomazete coveku,ima milijardu semplova ali vrlo malo kvalitetnih!
Koliko sam razumeo on bi hteo da nesto na brzinu sredi klavijaturu a u usima mu je jos uvek zvuk sa G1000...
@lanmi
Ako zelis za pocetak taj zvuk,dok ne nabavis "dobre semplove"-semplove po svom ukusu, imas u par setova dobose sa starijih verzija rolanda.To su Studiox kit1 i 2 i mislim SRX kit a dobosi su u sedmoj oktavi.
nesaband
25.05.2016, 21:33
Svirao sam na G1000 13.god. počeo je da šteka i kvari se hvala mu vrijeme je za penziju. Juče sam kupio E-A7 zadovoljan ako hiljadarka stane ima zamjena. Nadam se da mi je ovo malo razočarenje klavijatura ne zvuči kako sam očekivao, pogotovo bubanj ne radi kako treba. Šta da radim? Trebao bih je osposobiti sto prije svaki savjet primam i unaprijed
zahvaljujem.
@Boban010 ti je dao savet koji ce te mozda delimicno zadovoljiti.
Znam sta znaci naviknuti se i biti zadovoljan zvukom toliko godina.Tu nema pomoci.Od EA-7 nikada neces napraviti da ti zvuci isto kao sto ti je zvucao G1000.
Moj ti je savet da prebacis sve ritmove koje si koristio u G 1000 u EA-7 posto su kompatibilni i da polako pocnes da ih sredjujes u maceup tools alatu koji imas u EA-7.
Ja sam imao dugo G800,danas imam BK-5 i koristim dosta ritmova koje sam koristio i na G800.Imao sam prilike da to probam i sa EA-7.Moj kolega ga je kupio pa sam mu ga ja sredjivao i bio je kod mene oko mesec dana.
Vrlo lepo ti stari ritmovi zvuce u EA-7 kada se malo srede,sto fabricki sto ovi koje mi koristimo za nasu narodnu muziku.Ja sam mu napravio set i kolega je bio vrlo zadovoljan kako sve to zvuci.EA-7 je dobra klavijatura ali nemoj ocekivati da ce ti zvucati identicno kao G 1000.To je nemoguca misija.
gorangica
25.05.2016, 22:12
Ne pomazete coveku,ima milijardu semplova ali vrlo malo kvalitetnih!
Koliko sam razumeo on bi hteo da nesto na brzinu sredi klavijaturu a u usima mu je jos uvek zvuk sa G1000...
@lanmi
Ako zelis za pocetak taj zvuk,dok ne nabavis "dobre semplove"-semplove po svom ukusu, imas u par setova dobose sa starijih verzija rolanda.To su Studiox kit1 i 2 i mislim SRX kit a dobosi su u sedmoj oktavi.
Ako juri Rolandov sound ima ga u fabrici koja je opasno uradjena, neznam sta ce mu semplovi?
nesaband
25.05.2016, 22:26
Taj fabricki sound mozes da okacis "macki o rep".Svaki pa i taj fabriski style treba da se edituje.Ja ne korisim ni jedan fabricki style a da ga nisam editovao.
Slazem se sa tobom da semplovi nisu neophodni ali zasto ih ne koristiti ako vec imas mogusnost da ih korisis,naravno samo ako su kvalitetni ali na zalost slazem se i sa Bobanom da semplova ima vrlo malo kvalitetnih.
veselinovicvs
27.05.2016, 12:47
Sredio sam svoju banku sa bojama za desnu ruku tj.UPS List medjutim ne znam gde sam pogresio u pravljenju iste.Desava mi se da kada upalim klavijaturu pozovem boju,stisnem LOCK pustim odredjeni ritam i onda prelazi ne rade dobro tj. rade samo polovicno a kada pozovem boju koja je iz seta koji se da skinuti na sajtu to mi se ne desava.
A druga stvar...Zasto mi expression pedala na funkcionise na distorzijama?Sve boje funkcionisu preko pedale ali dok nisam skontao da distorzija nece da radi gosti su mi zalegali po sto:mad:Sve je aktivirano,cak ne funkcionise ni na distorziji koja se nalazi u vec pomenutom setu sa sajta.
Da li Mic In ulaz sa Delay efektom na Aranžeru radi isto kao i da se Mic ukljuci na Milsetu sa Delay efektom, tj da li se Mikrofon može iskoristiti sa EA7?
Boban010
29.05.2016, 20:18
Ako ti je dovoljan samo jedan efekat onda moze.
Skoro sve savremene miksete imaju po dva i vise efekata a i svi noviji vocal harmonizeri,tako da je uloga ovih ulaznih efekata na E-A7 obesmisljena.
Logicniji bi bio jedan MFX nego li samo delay ili reverb....
Ne bih dugo gnjavio.
Mnogo ljudi koje lično poznajem je prodalo aranžere iz konkurentskih brendova i prešlo na
E-A7.Radi se o vrlo kvalitetnim muzičarima.
Lično,ja sam vrlo zadovoljan jer za ovu svotu novaca da aranžer radi ČISTIJE,KONKRETNIJE od duplo pa i trostruko skupljih sprava,to do sada nije bilo moguće.
Ko god želi,lično ću ga uveriti.Ko god me je čuo na E-A7,taj se i uverio.
Pozdrav svima.
nesaband
30.05.2016, 00:06
Worga,postavi neki tvoj demo na forum sa EA-7.
Ja znam o cemu pricas ali za one koji ne veruju najbolje je da cuju demo snimke pa neka sami procene.
Teško ove nedelje Nešo,haos mi je.Možda od nedelje,videćemo...
Ti barem znaš o čemu pričam,uostalom bio si i dok sam svirao BK-9.
Pozzz
Šta je sa Fill problemom, da li će mijenjati šta u dogledno vrijeme?
Boban010
30.05.2016, 19:32
Evo da i ja ne gnjavim,kopija e-maila sto sam poslao Rolandu a odgovor se tek ocekuje......Nadam se da mi nece ni oni a ni vi zameriti zbog mog "engleskog"...
Sincerely
I have Roland E-A7 already three months,but can not using him.Filles not working properly,performances "forget" saving speed styles,alteration mod not working for imported samples,chorus can not be delay(manual page 5 -"You can choose whether to use this effect unit as chorus or as delay.") We do not have special function Time signature to change some of variation or filles, from (example) 4/4 to 2/4
I already have last O.S. version 1.10...
When can we expect full functionally version O.S. for Roland E-A7?
And one note,please stop selling us prototip machines,we vont the final product!
Thanks a lot!
Eto pa sad vi vise verujte predstavnicima,promoterima,dilerima i svima onima koji imaju interesne veze sa Rolandom nego meni!
Bobane to i jest najbolji pristup, pošteno se plati da bi se dobila beta verzija. Oni haman dadnu korisnicima da testiraju kako bi na Testiranju max. uštedjeli. Poslat ću i ja večeras Mail Rolandu (i ako Bog zna gdje će završiti) vezano za fill problem. I ako nemam EA7, ali kao potencijalni kupac imam pravo da im se žalim
brankocustom
31.05.2016, 12:10
Bobane, veliko hvala sto iskreno opisujes svoja iskustva sa EA-7, od velikog znacaja je da znamo da se te vrste nestabilnosti instrumenta desavaju.
Za mene postoje dva velika nedostatka u vezi EA-7:
- nepostojanje konvertera za ritmove (nemogu natraviti ritam u Cubase kao midi fajl pa ga konvertovati u .stl)
- nemogucnost pripreme multisemla na nekom softveru na racunaru i posle jednostavan load u klavijaturu. Sve moramo peske raditi u klavijaturi.
...molim komentare onih koji se dobro razumeju u ovu "problematiku" na EA-7, ako gresim da me upute, bio bih zahvalan.
Inace, ima mnogo lepih stvari na EA-7, a meni najvaznije su:
- jako mala i lagana (lako prenosiva)
- veliki broj boja za nase potrebe koje su stvarno lepo uradjene
- pristupacna cena
- crna boja plastike koja jako malo pokazuje tragove koriscenja vremenom...
gorangica
31.05.2016, 12:55
E ovako, ima editor za ritmove, ja licno radim ritmove u CUBASE... na rolandovoj strani od GW8 za sad jedini ali radi...uz malo cackanje ima problema sa mesanjem fillova i slicno...sto se multisempla tice uopste nije tesko kao sto je bio problem sa G6 zato sam ga i prodao...pozz
Ne znam kakve vi probleme imate,ali ja ništa od gore navedenog nisam imao kao problem na svojoj spravi.Ni sa prethodnim verzijama O.S-a a ni sa poslednjom 1.10.
Hvala Bobane na reklami u ime svih dilera,predstavnika i svih ostalih. :-)
Jesmo i nezgodan narod...ne valja kada je dobro i skupo,onda kukamo zašto je skupo a baguje kao i ovo jeftinije,ako ne i više.
E sad...ne valja ni kada je dobro a nije tako skupo.
Nikada nam neće ništa biti po meri...takvi smo.
Boban010
01.06.2016, 06:39
Ne znam sta da kazem ovako frustriran a da bude odmereno i smireno.Nije svakome dato da vidi svet onakav kakav jeste a ima i dosta onih koji ne zele da vide takvu sliku iako im je pred ocima.Ono sto je nekome malo,drugome je mnogo i od zivotnog znacaja,pa i pitanje opstanka.
Ubismo se ovde pisuci o problemima,nelogicnostima pa i zeljama za bolju funkcionalnost ove klavijature,strepimo u iscekivanju novog operativnog sistema,nadajuci se da ce "svemocni" ispuniti makar delic nasih sugestija i zelja,a onda dodje "neko" i kaze:"Sve je u najboljem redu,eno ga Pavkovic prodo Guerrini i kupio E-A7"!?
Ja mislim da ovolika kolicina bezobzirnosti i indiferentnosti retko moze da se vidi!
Ozbiljan pastir,zabrinuo bi se zbog bilo koje ovce iz stada,pa bi rekao,stani da vidimo sta te muci,jesli li zedna,gladna,boli li te nesto?...A ne ovako,po tudjim ledjima i sto komada je malo!
brankocustom
01.06.2016, 09:14
E ovako, ima editor za ritmove, ja licno radim ritmove u CUBASE... na rolandovoj strani od GW8 za sad jedini ali radi...uz malo cackanje ima problema sa mesanjem fillova i slicno...sto se multisempla tice uopste nije tesko kao sto je bio problem sa G6 zato sam ga i prodao...pozz
Hvala, znam za te styleconvertere (na Rolandovom sajtu ima verzija 2.0 i 3.0) ali oni svakako nisu za EA-7 i pokusavati sa njima i imati greske je bespotrebno mucenje.
Drago mi je da ti nije problem kao na G6 za slaganje multi semplova, ali nije ti sigurno zgodno i brzo.
Poenta onoga sto sam napisao u predhodnom postu je da nemamo te mogucnosti na pravi nacin, i to sigurno odbija veliki broj potencijalnih kupaca za EA-7.
Sve ono sto je prijavljeno kao greska ili 'bug" je prosledjeno Japancima. Oni imaju uvid u te greske mada neke od njih nisu dokazano prisutne na svim EA7, moguce zbog loseg procesa update-a kod nekih pojedinaca ili neceg drugog...u svakom slucaju, sve sto smo dokazali kao greske (jer se to od nas trazi da damo na konkretnom primeru) Roland je dobio obavestenje od nas.
Tako da ne brinete, mi radimo nas deo posla. Verujemo da ce i oni odraditi svoj deo posla, samo je potrebno strpljenja. Licno, sviram EA7 na svirkama, odlicno mi radi i nikakvih problema nemam. Postoje neke sitnice koje mi otezavaju posao pri pravljenju/sredjivanju ritmova ali sam za sve nasao put kako da ipak sve uradim na masini sto mi je potrebno.
Ali, opet ponavljam, na samoj svirci, kada koristim za sviranje, nisam imao nikakvih zaglavljivanja, bagova...Takvo iskustvo imaju i nekoliko korisnika koji me povremeno kontaktiraju, uglavnom samo reci pohvale sa vrlo malo zamerki.
@ Boban Mozda bih posumnjao i u ispravnost tvog instrumenta, ako vec nije greska povodom lose procedure update-a? Ako se posumnja u tako nesto, predlazem da se obratis svom prodavcu (gde imas garanciju) da se tvoj komad EA7 pregleda?
Ako imas dodatnih pitanja, na raspolaganju sam i da se cujemo (kao i svim ostalim korisnicima, kao deo tehnicke podrske Rolanda za Srbiju).
Boban010
01.06.2016, 10:06
@Morison
Procedura prilikom update-a je maksimalno korektno odradjena,klavijatura funkcionise manje vise ispravno a vecina onoga sto sam naveo spada ili u bug,nedostatak,nelogicnost i sl.
Najvaznija stvar je da prelazi ne funkcionisu kako bi trebalo,nekada odsvira ceo prelaz,nekada samo par poslednjih udaraljki a nekada direktno uskoci u drugu varijaciju.Vec u zavisnosti od trenutka kada je prelaz pritisnut.Ovo se dogadja i kod fabrickih ritmova.Da se razumemo,normalno bi bilo da odsvira ceo prelaz,to jest da tretira prelaz kao celinu koja se ne moze deliti pa cak i ako zakasnimo pritiskajuci taster,mora odsvirati ceo prelaz.
Probajte pritiskati taster varijacije manje precizno, mimo "protokola"odnosno van trenutka kad treba pritisnuti...To sto prilikom prelaza iz A u B svira prelaz od B spada u nelogicnost-ispada kao da imamo samo 4up fill-a.Ovom logikom imali bi smo prelazak iz poslednje varijacije u prvu varijaciju maltene bez prelaza ili bi na prostijoj varijaciji morali postavljati slozeniji prelaz sto nikako nije dobro kad zelimo prelaz i da ostanemo u istoj varijaciji.
Druga isto tako bitna stvar je sto zaboravlja brzinu memorisanu u performansi.Upisite jedan te isti ritam na par mesta u performansi sa razlicitim brzinama pa probajte.Nekad krene upisanom brzinom a nekad ne....
Ima tu jos stvari,procitajte par zadnjih stranica u ove dve teme za E-A7....
p.s.Tebi svaka cast prijatelju,iritiraju me oni koji uporno ignorisu nedostatke i samo hvale nesto sto po mojim kriterijumima jos nije za hvaljenje i ozbiljnu upotrebu.
bojannov
01.06.2016, 17:11
Problem koji ja imam sa svoim Rolandom je taj da kad sviram istovremeno lijevu i desnu ruku (forspil) boja mi zagusi aranzer (lijevu stranu) dali je neko imao ovaj problem i sta bi moglo biti ta mi stvar jako smeta..
nesaband
01.06.2016, 17:17
Najverovatnije ti kompresor u globalu nije namesten kako treba.Probaj da iskljucis kompresor pa probaj da li ce to isto da ti se desava.
@Boban010 to da ne odradi ponekad ceo prelaz se desava i na E80,desavalo mi se i na VA7 nista novo ali samo na user ritmovima. Koliko sam shavtio zavisi od koliko je taktova uradjen sam prelaz i ako ne pritisnes taster kada treba normalno da nisi u taktu i nece ga odraditi celog.
Boban010
01.06.2016, 19:07
To nije dobro narocito ne za namenske ritmove.Imas recimo neku "kukuriku" pesmu koju neces da skidas iz inata,pa ti se forspil izmedju strofa nalazi na prelazu-Fill,pa malo zakasnis a on ti pojede pola forspila ili ga uopste i ne odsvira...Cak ne mora ni to,imas kompleksan prelaz i vazan ti je svaki takt a on ti pojede pola prelaza pa pevac ne zna kada da upadne ili bude primoran da proguta prve slogove..
Slažem se Bobane da ima nedostataka,ima ih i u mnogo skupljim spravama koje mnogo lošije zvuče.Ono što se Marko,Deki i ja sve ove godine trudimo da vratimo Roland klavijature(pa i aranžere) na mesto koje im je nekada pripadalo delimično počinje da se ostvaruje.Ono za prodaju onih sprava nisam izmislio i mogu ti dati kontakte ljudi koji su prodali sprave i pazarili E-A7.To poređenje sa Pavkovićem mislim da je suvišno ovde.Ako te zanima,bio je vrlo zadovoljan kada sam mu jednom prilikom nosio FR-3x.Još jedna stvar,on baš i ne prima svakog u kuću...Toliko.Sve najbolje,ostaje da se i dalje borimo za više "sluha" kod Japanaca po pitanju naših prohteva,ali kao i sve u životu ni ovo ne ide "preko noći".
Pozdrav.
nesaband
01.06.2016, 21:09
Sad mi je jasno u stvari sta tebe muci Bobane.
To sto ti zelis ja mislim da nefunkcionise ni na jednom aranzeru.Sto se tice namenskih ritmova uvek postoji mogucnost da stavis forspile ili bilo sta u 4 intra i to jos bas ako ti nije dovoljno mozes jos cetri intra da stavis u ako uhvatis septakord jos cetiri razlicite melodije,recimo neki solo ili bilo sta drugo.
To ti je moj savet a fill koristi za nesto trece bilo sta ti volja ali za forspile tesko da ces moci da ih uklopis i fill.
Boban010
02.06.2016, 03:49
@worga
Ne znam ko se kako i koliko bori ali jedini koji ovde stvarno pomaze je kolega Morison.Eto poziva za tebe i Marka da se aktivnije ukljucite u resavanje problema i pomoc kolegama na sajtu.Ja sam fakticki samo molio za vise paznje i razumevanja za probleme koje mi imamo ovde.Poredjenje sa Pavkovicem je cista metafora i nema nikakvu drugu svrhu.
Jos uvek imam svoj GW8 pa na njemu sviram inace bi bio jos nezadovoljniji jer je E-A7 znatno skuplja masina a sest meseci posle izlaska na trziste jos uvek nema taj stepen stabilnosti.Narocito ne bi voleo da izvisimo kao sto je to slucaj bio sa BK-9 i dodatnim bojama.Sto se mene tice idemo dalje,da vidimo sta ce Veliki gazda reci sa novim O.S.-om pa kome se svidja nek izvoli a kome ne,sretan put!
@nesaband
Bata Nele ne zebavkaj,intro je samo polovicno resenje,procitaj drugi deo mog posta.Sve to mora da bude precizno u tacku a ne kako mu se cefne "ocu pikim,necu pikim"! :lol:
nesaband
02.06.2016, 08:06
...Cak ne mora ni to,imas kompleksan prelaz i vazan ti je svaki takt a on ti pojede pola prelaza pa pevac ne zna kada da upadne ili bude primoran da proguta prve slogove..
Aranzer je to Boki....ni ljudi nisu savrseni a kamoli aranzeri.Ulazis bas u "sitna crevca".....Razumem ja tvoje zelje da sve dovedes do savrsenstva u svojoj svirci,to je stvarno lepo da postoje takvi muzicari kao sto si ti.Ti si vrhunski poznavalac rada na aranzeru.Na zalost tvoj trud i tvoje umece retko ko zna da ceni zato ti predlazem da se malo opustis i uzivas u svom znanju a pevaci ko pevaci....oni ce da pogrese i kad je sve savrseno jer njih taj deo tvog truda uopste neinteresuje.Oni su sasvim druga kategorija od muzicara.Seti se samo koliko puta te je neki pevac prekinuo u izvodjenju neke tvoje improvizacije na harmonici ili klavijaturi jer ga mrzi da ceka da ti zavrsis,ili te je prekinuo kada si hteo da odsviras forspil dva puta.
Mozda bi trebalo njih poslati u Japan da im japanci poprave te "bagove".:lol:
To sto ti klavijatura neki put ne pamti isti style u razlicitim performansima sa razlicitim tempom meni se nije desavalo dok sam imao jedan primerak
E-A7 kod sebe na sredjivanju setova za nju.Ako je to tako onda to stvarno treba ispraviti nekim narednim OS.
Kolege Worga i Marko su takodje puno angazovani oko rada na aranzeru (ali i na pojedinim drugim instrumentima), to sto nisu vise prisutni na ovom forumu ne znaci da nisu vredni.
Sve bagove i zamerke smo preneli Rolandu, sve ono sto prijavite se pobrinem da stigne gde treba. Zato sam i napravio temu gde se mogu prijavljivati primeceni bagovi.
Nadam se da ce uspeti da otklone sve nedostatke, samo je potrebno malo strpljenja.
Razlog sto sam i sam smanjio pisanje (mada sam svakodnevno prisutan na forumu) jeste upravo taj sto se tema raspline na neko (najblaze receno) caskanje za koje ja nemam puno vremena. Kada se pojavi konkretno pitanje koje mogu da pomognem - ja odgovorim. Kada se pojavi prijava za bug, ja to moram da testiram i na svom EA7 da dokazem kako bih Rolandu prezentovao bug. Svaki dokazan bug je zaveden i prijavljen tamo gde treba. Ali ja to ne napisem na forumu pa se mozda cini da sam manje aktivan.
Zato molim, koristite sledecu temu za prijavljivanje bugova:
http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=29218#axzz4AKP7Y6Bj
Hvala Deki.Želeo sam da započnem objašnjenje da već skoro punih 15 godina radim na virtualnim harmonikama,pokušajima aranžera(napokon uspelim)i da ste poslednjih godina ti i Marko više aktivni od mene iz više razloga koje ovde ne bih navodio.Hvala Neši i svim dobronamernim ljudima na forumu.Bobanu samo želim da pronađe svoj mir i zadovoljstvo u muziciranju na E-A7 jer iz gore izgovorenih reči(optužbi) na moj račun,vidim da mu itekako nedostaje.Posle ovakvih uvreda,sigurno me neko vreme neće biti na forumu.
gorangica
03.06.2016, 14:05
https://soundcloud.com/goran-gica/proba-roland-ea7-begince
https://soundcloud.com/goran-gica/proba-kolo-ea7
B-)
mikimiki
03.06.2016, 16:16
Bravo Gorane
meni je dalje los bubanj...harmonikice ok ali ovaj bubanj mi ne deluje iskoristljivo bar za moje krajeve..
Boban010
03.06.2016, 17:39
@gorangica
Bata Gile,napravi svoju demo stranicu ovde u Demo sekciji pa tamo ubacuj svoje demo snimke.Ja bi rado hteo da cujem sta imas da kazes svirajuci E-A7! :lol:
p.s.Onaj ritam sto si postavljao na youtube mi se vise svidja od ova dva.
gorangica
03.06.2016, 19:49
Hvala ti sto si mi otvorio oci, znaci ipak je zabranjeno postavljanje snimakai bilo kakvo diskutovanje ako to nekom ne prija...onda odoh ja iz grupe, a ti isto postavi neki tvoj snimak da cujemo posto si najglasniji ovde
POZZ SVIMA otiso sam
Boban010
03.06.2016, 21:51
Vidi coveka,pa svako od nas ovde ima svoju temu Demo snimci,tamo se nalazi i moja tema.Evo ti link od stranice.
http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=76#axzz4AXzcg6eq
p.s.Svaka cast moderatorima na strpljenju sa nama ovakvima! 8-|
nesaband
04.06.2016, 01:15
Hvala ti sto si mi otvorio oci, znaci ipak je zabranjeno postavljanje snimakai bilo kakvo diskutovanje ako to nekom ne prija...onda odoh ja iz grupe, a ti isto postavi neki tvoj snimak da cujemo posto si najglasniji ovde
POZZ SVIMA otiso sam
Ih bre....nov si na forumu bar koliko ja vidim.....Treba da napravis demo stranicu pa da mozemo da kometarisemo tvoje snimke.Ovako se tema rasplinjava.Ne vidim razlog za ljutnju na Bobana010,covek nije nista lose mislio,samo te je uputio na pravi put.Inace da ti kazem...jako su ti zanimljivi snimci,ali otvori demo stranu pa cu ih komentarisati.
bojannov
20.06.2016, 23:11
Gdje da udjem kako bih ugasio kompresor na ritmovima?
Pozdrav svima.
Imam Proel expression pedalu, koja je radila ok na G1000. Sta sve trebam otkljucat ili zakljucat da proradi i na E-A7? Ako kupim originalnu Rolandovu EV-5, hoce li mozda trebati manje podesavanja? Hvala!
Postoji master kompresor, koji utice na sve, ne samo na ritam sekciju.
Menu>Mastering tool>Master compresor> dole ima Switch da se iskljuci. Ako tako zelis da ostane, stisnes Write dok si u tom meniju da snimi podesavanja.
Expression pedala se podesava na levom ekranu na dva mesta:
Prvo, keyboard mixer, imas podesavanja za svaki part.
Drugo, style mixer, imas da ukljucis/iskljucis expression pedalu za svaki deo ritma.
Ako pedala radi, nemas potrebe da kupujes novu. Potrebno je samo sve lepo podesiti.
Expression pedala se podesava na levom ekranu na dva mesta:
Prvo, keyboard mixer, imas podesavanja za svaki part.
Drugo, style mixer, imas da ukljucis/iskljucis expression pedalu za svaki deo ritma.
Ako pedala radi, nemas potrebe da kupujes novu. Potrebno je samo sve lepo podesiti.
Tek se upoznajem s instrumentom i uputama, hvala ti.
U mixerima sam sam ostavio uključen expression samo za UP1,2,3.
U Menu/ Global/ One touch lock i User program lock settings, uključio sam "on". Sve radi ok.
Novo pitanje: Mogu li se podešavanja u oba mixera spremiti generalno? Ili može samo ovako: spremim podešavanja u jedan user program, pozovem taj program i uključim "lock"?
Spremis u jedan user program, njega ucitas prvo, onda aktiviras LOCK gde je Expression Pedala zakljucana, ides redom, ucitavas user programe, posle svakog Write-> overwrite i u svaki user program ce iskopirati podesavanja za expression pedal.
bojannov
22.06.2016, 16:33
Pokusao sam ali kad udjem u meni i odaberem Mastering tools pokaze mi sledece .. Turn of the Output Mode. i trazi mi da to potvrdim tako da ne znam sta bi ... a nigdje mi ne nudi opciju master comresor ..
Sta TI decko radis.... :)
Ukljucen ti onaj plavi taster, speaker mode. Kada svetli on sluzi za interne zvucnike, kada je on iskljucen onda je aktivan Master Kompresor.
Topla preporuka da se Speaker Mode uvek drzi iskljucen (ne svetli). Posle toga odluci da li ce master kompresor ostati aktivan ili ces i njega deaktivirati.
veselinovicvs
22.06.2016, 19:37
Da li iko ima informaciju kada ce Chorus biti stavljen u funkciju nekog drugog efekta?Na uputstvu na strani br.5 lepo pise ali...
Dodato:
I da...
Da li se terce prace samo u MENU-SCALE TUNE SWITCH i SCALE TUNE ili se ima jos nesto u MENU-ju podesavati?...
bojannov
22.06.2016, 23:14
Rijesio sam problem hvala puno nov sam u ovom pa slabo kontam
Boban010
23.06.2016, 06:42
@veselinovicvs
Postavljas nezgodna pitanja pa sumnjam da ce ti odgovoriti.:lol:
Meni je kolega Morison rekao da to za chorus ne veruje da ce uopste ispravljati...Pojeo vuk magarca...Ako nista drugo,drago mi je da si uvideo koji je znacaj ovako male ispravke...
Ovo za scale moras podesiti i Fine tune i Coarse u Keyboard part....
U uputstvu na 5. strani pise da se chorus moze postaviti kao delay....i to i moze.
Moze se i Reverb postaviti kao delay...
Problem je sto vi zelite da ti efekti budu editabilni, jer postojeci preset efekat nije po vasem ukusu. Ukapirao sam. To smo napisali kao zamerku a da li ce oni (japanci) to moci da odrade videcemo. Nema potrebe da se stalno vracamo na to.
Boban010
23.06.2016, 10:59
Na reverbu moze delay ali na chorusu nije cist delay vec chorus-delay.Kad bi makar taj delay sa reverba prebacili u chorus sekciju....
Na EXR E2 je taj upoterbljivi delay bio u chorus sekciji,zasto je sada u reverb,sami Bog zna..
Zasto imam utisak da sam ovo vec pisao...?!
Mislim da je i na yamahama taj chorus fiksan
Poslano sa mog HTC Desire 620 koristeći Tapatalk
bojannov
23.06.2016, 16:42
Molio bi za objasnjenje kako se prave terce i kako upisati odabranu boju na mjesto na jedno od 4 mjesta ponudjena za boju uz ritam...
gorangica
27.06.2016, 12:12
Pozz drugari zasto niko ne pominje novosti o novom update-u...sta je popravljeno da li uopste da ga ucitavamo?
Zato jer nije nista napravljeno. Sve pise na roland stranici tamo gdje se skida OS.
Evo da se prijavim i ja u club Ea7.
E sad posto sam nov u svem ovom,gdj e mogu skinuti uputstva sa prijevodom za njega?
Pisano je već (http://www.yu-midi.org/forum/showpost.php?p=289538&postcount=572#axzz4DTnL7fIt), link u postu.
gorangica
05.07.2016, 00:13
evo kako se skrto i po malo drsko odgovara i pomaze novim clanovima i uopste na postavljena pitanja...svaka pojedincima cast... pise ti ovde, napisano je tamo i slicno...cemu sluzi uopste ova grupa ?!
Lijepo sam odgovorio i linkao post u ovoj temi gdje @Morison upućuje na strancu odakle može skinuti uputstvo.
Drsko? Škrto? O čemu ti pričaš? :confused:
:)
Boban010
12.07.2016, 22:46
Evo da iznesem jedno zapazanje,mozda ce koristiti.U vezi prelaza odnosno fill-ova,prilikom ubacivanja ritma sa GW8 u E-a7 on automatski prebaci prelaz sa Fill1 na Fill2 i obrnuto.Dakle prelazi zamene mesta.Na taj nacin imamo slozeniji prelaz na jednostavnijoj varijaciji,neupotrebljiv ako zelimo prelaz i da ostanemo u istoj varijaciji....Jedino ako su prelazi isti ili vrlo slicni pa nas boli ćoše!
markopopac
13.07.2016, 10:20
Mogu li da se unapred zamene mesta fill-ova u Style Works-u, pa da ih eventualno procita kako je zamisljeno?
jel ima copy paste kao na korgu ?
Boban010
13.07.2016, 13:28
Ma ima copy,nego je posle problem sto kad prelazimo iz Var A u Var B on odsvira prelaz iz B.Sto je dobro kad se "penjemo" ali kad treba sa poslednje najslozenije da predjemo u najjednostavniju on ce odsvirati prelaz iz najjednostavnije sto ce posle te slozene zvucati kao bez prelaza...
Nisam konstruktivan ovim postom a ne mogu vjerovati da se toliko ulaze u periferiju a osnove tako ocito najerno zanemarene. To granici s bezobraznoscu. Radi tih varijacija postoje arrangeri.
To sa zamenom prelaza se jednostavno resi na samoj klavijaturi ili u Style works prgramu,ne shvatam cemu tolika sad frka oko toga. Ne mogu ritmovi od svih serija da budu 100% kompatibilni. Kad smo vec kod GW8,sa njegovim ritmovima imate problema i kad ih ubacite u G70,E80,Bk9.
Sta da imate G70 ili e80 pa vam style works prilikom konvertovanja razbaca preleaze kako on hoce (ukoliko se ne pazi) ,a na E i G ima po 6 prelaza pa ih rotiraj i prebacuj.. :D Ne moze sve da bude savrseno da se ubaci set i ajmo treba malo i rada . ;)
Boban010
13.07.2016, 19:49
Nije rec samo o GW8.Ti na E80 imas 3 FillUp i 3 FillDown.FillUp za osnovu ima varijaciju A ,a Filldown ima za osnovu varijaciju B.Dakle FillUp jednostavniji prelaz,Filldown slozeniji.
Grubo receno na E-A7 imas samo 4 FillUp prelaza....
Ako i poredjas Fillove,jednostavniji uz jednostavnu varijaciju,kad prelazis iz slozene varijacije u jednostavnu on ce odsvirati jednostavan prelaz,fakticki nece zavrsiti varijaciju nego ce direktno preci u jednostavniju..Nadam se da je sad jasnije...
Pozdrav kolege.
Posto meni EA7 sluzi kao solo klavijatura jer sviram 99.9% u bendu upravo sam otkrio toplu vodu -ali za one koji to jos nisu -ako se koristi bez splita znaci cisto samo za solaze cijela klavijatura, onda se moze kombinirati 4 zvuka -znaci uz uper1,2,3 i lower :)
Dobro to dođe ponekad.
a da li mozes npr na jednu boju da stavis 5 razlicitih oscilatora svaki da bude druga boja i da tako usnimis u user :) ,ja npr namestim 1.oscilator-sax1 2.oscilator-sax1 terca(+3) 3.oscilator-kabina 4.klarinet 5.frula terca :) ,verovatno vec mozes tako da namestis boje tako da ti jedan upper bude 5 boja :) ili ti mislis na split opcijju da u svakoj oktavi bude druga boja tj upper da imas 4 razlicite kobinacije u oktavi?
Miki@ ne može to kod rolanda , drugačiji je princip rada u odnosu na korga.
Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока
Boban010
14.07.2016, 12:05
Ja mislim da ovo sto kaze mimiki moze,da se uradi ali bez terci jer je sistem pravljenja terci drugaciji kod rolanda.Medjutim ne vidim svrhu stavljanja vise boja u jednu jer posle ne mozemo svaki instrument posebno obojiti.Jedino ovo sa razlicitim bojama u razlicitim oktavama zbog brze promene...
sto se tice bojenja to bi trebalo da moze svaki osc za sebe,jedino kolicina efekta je zajednicka
Ja koliko znam roland nema sound oscillators kao kod korga... :confused:
Tako da o spajanja dve boje u jednu pod recimo upper 1 ne znam kako mislite da odradite.
Pozdrav kolege.
Sto se tice kombiniranja boja ja osobno rijetko kada koristim uz uvjet da je seml vjeran original instrumentu,vise od dvije boje. Uglavnom ako je truba je truba ,sax je sax ..registri harmonika , tu i tamo dodajem u pozadini strings ili kakav odgovarajuci pad. To je uglavnom tako ali ima ponekad i potreba za eto vise moja u jednoj. Meni je bitno da je jedan ali vrijedan :) pozzz
gorangica
21.07.2016, 14:36
ima 4 oscilatora po boji
Boban010
23.07.2016, 20:39
Da li neko zna kada pravimo terce,zasto u Scale tune kad rastimujemo ton C,on rastimuje A,kad rastimujemo C# on rastimuje A# i tako redom?
I jos jedno pitanje,da li Scale memory belezi u performansi ili je to globalno podesavanje?
Pozdrav-imam jedno pitanje ako netko moze pomoci....
Zasto se kod ukljucivanja tastera "split" uper-i automatski snize za oktavu.
Da li se to i gdje moze kontrolirati tj iskljuciti ?
To je normalno. I kod Korga je tako.
hmmmm bilo bi normalno da to uvijek radi ali neke presete ne spusta a neki preset spusti samo uper 2 i 3 a recimo uper 1 ostane isti...i onda prmojeni zapravo cijeli zvuk tj boju ! ima to sigurno negdje zasto je tako !?
Mozda Morison zna -? Trebao bi znati nije valjda bug ?!
Ne znam, ali koliko se sjećam to je bilo i na e-86. Prvi Roland kojeg sam imao, pa G800, G1000, VA-76. Na svima je bilo isto kao i na ea. Mene je to isto smetalo.
Na svim rolandovim aranzerima je tako,kada se ukljuci aranzer boja se spusta za oktavu. Jednostavno podignes boju za oktavu i tako je snimis u present ako ti je potrebno .
Ne razumijete !? Nije stvar u spustanju za oktavu kad se ukljuci aranzer tj split,nego je stvar sto neke boje tj performance spusta a neke ne-ostaju u istoj oktavi kao kad se koristi kao solo cijela klavijatura, Jos mi je cudnije da u performanci sa 3 upera dvije boje spusti za oktavu a jednu ostavi na "miru" i onda vise to nije taj zvuk performance. Jeste sad shvatili u cemu je problem.
Dodato:
Ja imam potrebu da mi je u svim pesrformansama na loveru pripremljen neki pad ili sl. Posto ja koristim ea7 kao solo klavijaturu vecinom ju koristim bez splita ali u svakom momentu imam potrebu da mogu tj trebam lover. I onda dok pritisnem split i lower da mi se ne mijenja desna strana tj ni jedan od tri upera ili da mi se mijenjaju onda svi uvijek za oktavu nize. Nadam se da sam sad jasniji :)
Boban010
28.07.2016, 12:29
@tihi05
Kao sto su ti vec rekli to je normalno kod svih klavijatura,a zasto su tako napravili to moramo pitati njih.
Kod tih preseta gde ti se ne menja pozicija boja verovatno su ukljucene octave -1,pa kad ti iskljucis split,boja prividno ostaje na istom mestu.To je ono sto ti je kolega Sinisa rekao samo iz drugog ugla.Pokusaj u svim presetima usnimiti boje uz pomoc faktora octave+,-....
Mada kako god okrenuo ako koristis kombinacije boja,moraces svirati u visoj ili nizoj oktavi u zavisnosti od toga da li je ukljucen split ili ne.
A sto se bugova tice primetio sam i ja cudno ponasnje pojedinih boja kod pravljenja terci i pisao sam o tome ranije ali izgleda niko ne obraca paznju jedino kad dobro napravimo galamu,onda bude lele majke! :lol:
Znam ja da je to od prije vec "normalno" ali mi je nenormalno i buni me zasto dva upera smanji za oktavu dok ukljucim split a jedan ne !? Jedan ostane u svojoj oktavi kakav je bez splita-zasto neke nuopce ne smanji dok pritisnem split a neke perf smanjiva ?! To me asocira da postoje negdje podesenja za to da li zelis ili ne zelis prilokom splitiranja da automatski odredi oktavu .
Ok Bobo probat cu upisati perf a da je oktava funkcija iskljucena tj na" 0" a u mixeru cu ju podesiti kako mi pase pa da vidim onda hoce li mijenjati dok stisnem split..
Dodato:
Bobo nije do ukljucenih ili iskljucenih oktava.
Za sad sam zakljucio da je definitivno do boja.
Naime neke boje prebacuje za oktavu nize neke ne !!
E sad je pitanje novo-
Zasto neke boje iz "tone grupa" dok se upali split prebacuje za oktavu nize a neke ne !?
Znaci bez obzira u kojoj su performaci i kombinaciji ili na kojem su uperu !
Boban010
28.07.2016, 21:06
Fakticki si sam dao sebi odgovor.Roland E-a7 razlicito tretira razlicite boje,zbog toga je i edit pojedinih boja zakljucan.Meni se slicno desava kod pravljenja terci,recimo kod nekih boja rastimovanjem C rastimujem ton A itd...
Ne postoji funkcija na E-A7 koja bi mogla da modifikuje uticaj iskljucivanja splita na razlicite boje.
To je po meni onda stvarno bezveze.. :( U cemu je poenta da je odredjenim bojama dozvoljen editing,a pojedinim ne ? :confused:
Dali se meni samo cini ili je i Roland poceo da brljavi sa Os. Ni jedan dosadasnji model nije imao ovoliko prituzbi na rad odredjenih funkcija ili gresim...
Onda smo otkrili po meni jos jedan "bug" ... nije to neka velika greska ali je dosta velika ... ja kod splita gubim znaci sound koji je podesen u za tu perf... da sve boje reagiraju po istom obrascu kos kako tako alione reagiraju skroz razlicito i to performancu unistava! Recimo uper dva i tri se spuste za oktavu a uper jedan ostane "cviliti" ... ne ostaje nam bas neki upotrebljivi peformans :confused:
veselinovicvs
29.07.2016, 12:42
Apsolutno se slazem da ne vidim razlog zasto je dopusteno da se neke boje edituju a neke ne.
Ja imam pitanje vezano ritmove...
Da li neko zna kako da podesim da kada pozovem ritam da automatski krene sa odredjenom varijacijom a ne da ostanem u varijaciji iz prethodnog ritma.Ili ako zelim da kad pozovem drugi ritam da mi on krene sa FILL-om,INTRO-oom itd...
Boban010
06.08.2016, 21:14
Onda smo otkrili po meni jos jedan "bug" ... nije to neka velika greska ali je dosta velika ... ja kod splita gubim znaci sound koji je podesen u za tu perf... da sve boje reagiraju po istom obrascu kos kako tako alione reagiraju skroz razlicito i to performancu unistava! Recimo uper dva i tri se spuste za oktavu a uper jedan ostane "cviliti" ... ne ostaje nam bas neki upotrebljivi peformans :confused:
@tihi05
U medjuvremenu sam primetio da kad pritisnes taster Octave,upali se prozor na kome mozes cekirati na koje partove utice Octave plus ili minus pa vidi da li tako moze da se usnimi performansa i kako onda utice isklucivanje i ukljucivanje splita.
@veselinovicvs
Ritam ne moze da se usnimi na taj nacin da kad ga pozoves on krene zeljenim partom.Moze da se usnimi u performansi i ogranicen je na Varijacije i introe a ne moze da krene Fill-om.
Dakle pozoves Performansu koju si usnimo da pocne recimo sa Introm1 i on ce tako krenuti.S tom razlikom sto ce nastaviti u varijaciji kojoj si do tad bio...
Na E seriji postoji opcija ukoliko jedan performans snimis da mu početna varijacija bude 1, a drugi da mu početna bude 2,3 ili cetri, prilikom prelaska sa jedan na drugi klavijatura uradi prelaz. Koji se nalazi na tom sledećem ritmu izmedju prve i sledeće varijacije. Trebalo bi tako i na ea7 ukoliko to nisu izbacili.
veselinovicvs
19.08.2016, 01:11
Ima li kakvih novosti za ozbiljniji OS???Opcija CHANGE VELOCITY u vecini slucajeva neupotrebljiva.Neke elemente bubnja,tonove od BAS ili ACC track smanji na VALUE 1...I onda dodatni posao:mad:...A da ne spominjem sve,vec pomenute stvari...
Dodato:
Naveo sam CHANGE VEL.samo kao primer.Od kada sviram klavijature kod mene mora da bude sve iznivelisano sto mog pristupa poslu a i zbog toga sto sviram dugmetaru jer neke funkcije ne rade uvek bas sve...Uglavnom juce sam se toliko posvetio jednom ritmu(konvertovanje,ubacivanje u klav.podesavanja itd...)i posle sat-dva primetim da nisu PART-ovi iste jacine.I na kraju sam dobio jos sat vremena posla koristeci ovu funkciju.I sta covek da kaze na to sve???:(
Sta da kaze, bas sam razocaran videci sve ove kritike. Svi volimo dobar ton ali kako stoje stvari, ovde kod nas, bolje prolaze oni sto samo ubace neki popularni set u Korga. Sve nivelisu za par dana i ostatak vremena potrose na skidanje novih pesama i uvezbavanju starih.
Boban010
19.08.2016, 10:48
@veselinovicvs
Change Velocity u Style composeru funkcionise savrseno,samo treba znati kako i gde.Mozda se moze malo poboljsati na nacin da to bude funkcija uz Global change,da dobije opciju "all" a ne da bude vezana samo za jednu varijaciju i sve zajedno trake u toj varijaciji.
Znaci,recimo traci ACC4 zelim smanjiti velocity u celom ritmu jednim potezom!
p.s.Kako god,hvala ti sto se javljas jer imam hiljadu predloga za poboljsanje ali ih zaboravim dok neko nesto napise u temi...
@dmmacak
Znas kako kazu za prve kučiće...
Mada,bez obzira na sve zamerke bice to sasvim upotrebljiva klavijatura...Jedino sto se Rolandovci nece imati cime pohvaliti jer ne nudi nista izuzetno..:lol:
veselinovicvs
21.08.2016, 13:17
Boban 010 xy puta sam pokusao ovo sa CHANGE VEL....Na mojoj klavijaturi ne radi dobro.A druga stvar mi se pocela desavati a to je da mi posle odredjenog vremena na klavijaturi ugasi SPLIT i ne mogu da ga aktiviram i leva ruka pocne da brljavi.Uhvatim C dur a on svira CMaj7/Bsus.Pokusacu danas da instaliram novi OS ali iskreno ni u snu nisam pomisljao da ce mi se ovo desavati sa Rolandom.
Zamolit ću članove da obrate pažnju i da isključivo na ovoj temi postavljaju pitanja vezana uz EA7. Ako žele i ako za to ima potrebe, neka otvore neku posebnu temu koja je vezana uz specifičan slučaj vezan uz Rolanda.
Ponekad se dogodi (kao što je slučaj s ova četiri zadnja posta koja sam upravo premjestio ovdje) da se o pitanjima raspravlja na pogrešnom mjestu (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=29218&page=2#axzz4HxugEnAV), tj. na temi koja je namjenjena samo za prijedloge za poboljšanja OS.
Boban010
21.08.2016, 18:50
@veselinovicvs
Druze,malo vise strpljenja i polako sa tehnikom,nema ovde nista na brzinu kao kod Korga,ubacis i picis...
Evo ovako,kao sto vec rekoh Change velocity u Style composeru radi dobro,ali moras znati da ga koristis.Kod drum traka moras odabrati koju udaraljku zelis da smanjis ili pojacas a za to sluzi "opseg" u dnu stranice.I prva i druga varijabla mora biti zeljena udaraljka recimo na B1...
Na ovaj nacin mozes urediti velocity u svim trakama u jednoj varijaciji.Ne mozes u svima odjednom.Znaci postavis parametre i onda exec za svaku varijaciju fill...Vodi racuna da negde ne uradis dva puta za isti part...Value ti odredjuje za koliko zelis da povecas ili smanjis.Vrednost nula nista ne menja.
Change velocity u Makeup tools-u ne funkcionise dobro,sto sam primetio kod stringsa.Ja imam strings u svim ritmovima kome sam zeleo da povecam velocity jednim potezom u makeup toolsu.Medjutim kad to uradim,prilikom promene akorda pojaca se strings pa se opet smanji kao kad je ukljucena dinamika na arangerskoj strani...
Opcija split
Kod nekih ritmova gde nemas programiran One touch,ili imas ali ne na sva cetiri tastera,kad pozoves "prazan" on ti iskljuci split,i sad ti menjas ritmove taj one touch ostaje i dalje ukljucen i kod drugih ritmova ako nije programiran on nista nece promeniti.Jednostavno opet pritisnes taj One touch da bi ga iskljucio i vratio na podesavanja u performansi ili pozoves programiranu performansu.Imas podesavanja u Meniju sta zakljucavas prilikom promene performansi a sta prilikom promene One touch a medju njima je i funkcija split....Za split mozes imati razlicita podesavanja u razlicitim performansama pa i kod One touch jer su i to fakticki performanse...
veselinovicvs
21.08.2016, 23:15
Prvo da se izvinim moderatorima sto sam zapoceo temu na pogresnom mestu...Boban 010 imam ja strpljenja oko sredjivanja jer moram da ga imam ako zelim da zvucim kvalitetnije sto mogu.Godinama sam svirao KETRON aranzere a tek oni traze robovanje...Poznato mi je koriscenje CHANGE VEL....Ja recimo zelim kompletnu traku da pojacam.Primer:Value udarci od bubnja su u rasponu 50-70(bas bubanj,dobosi,cinele,bongosi... u varijaciji 1 i ja zelim udarce da u varijaciji 1,MAJOR da pojacam za 150% i meni se desi da 50% udaraca se pojaca na zeljenu jacinu a 50% smanji na VALUE 1,2,7...itd. i automatski se ti udarci ne cuju.
Sto se tice SPLIT-a,odjednom u svirci mi ugasi SPLIT taster(ne svetli)ali ja i dalje imam opciju da levom rukom menjam akorde ali klavijatura ne svira recimo cist C-dur nego svira Csus/7.Pokusavam da promenim boju,da ugasim lock i opozovem postavku od performanse ali ne vredi.Pritom uopste ne stiskam ONE TOUCH;).
Boban010
21.08.2016, 23:50
Eto vidis da ne umes! :lol:
Velocity neces povecati na taj nacin...Parametar Magnify ne diraj,on stoji na 100% i to je to.
Ako zelis da povecas velocity za recimo 20,stavis vrednost za Value 20.Ako je opseg za sve tonove,note u traci,onda ce recimo tonovi sa velocity 50 sada biti na 70,tonovi sa 90 na 110 itd...
Sto se splita tice mogu i druge stvari da budu uzrok,recimo ako si prethodno dosta cackao u Makeup tools-u i istovremeno svirao,moze da se desi da blokira...
Mozda ti je i performansa koju pokusavas da pozoves snimljena na taj nacin da zadrzava postavku splita...Kod mene to radi odlicno.Ima jos jedna stvar,posto ti ides preko midija ti imas mogucnost za vise razlicitih postavki za midi zabelezis i da pozoves koju hoces prema potrebi.Mozda se takva postavka moze zabeleziti u performansi,ja to ne znam..Cinjenica je da E-a7 ima do sada najkompleksnije midi postavke koje sam sreo na jednom Rolandu.Ako i koja ne funkcionise dobro,verujem da ce to sa narednim OS-ovima ispraviti...
Prvo uoci kad se to desava i koje su radnje prethodile ovoj pojavi..
https://soundcloud.com/darkotyros5/fully-fanky-roland-ea7
(https://soundcloud.com/darkotyros5/fully-fanky-roland-ea7)https://soundcloud.com/darkotyros5/fully-regge-rolandea7
Evo dva ritama sa Ea 7 ,bubanj semplovan u studiju, kao i kontre, distorzija i bas...Master sekcija klavijature ugasena sve flat kad se upali nekih 20% jos bolje ;-)
ne znam,ali i dalje mi ne prija taj Roland zvuk,tupo mi zvuci
@mimki sve je stvar navike, ja recimo ne mogu da se naviknem na zvuk korgovog aranžera, kad god sam svirao na njima uvek mi nešto nedostaje u zvuku i tu nema pomoći. :) Navika je cudo.
mirza2006
05.09.2016, 07:04
Pozdrav svima! Mene konkretno zanima da li se može na PAD ubaciti neki loop (tarabuke npr.) u wave formatu? I naravno da bude sinhronizovano sa tempom ritma.
Boban010
05.09.2016, 11:08
Na padove ide samo midi format,ali lupove tarabuke mozes ubaciti u memoriju klavijature pa usnimiti kao drum set i onda usnimiti pad phrase kao dodatnu drum traku.Ovde ce mozda biti problem sinhronizacije sa ritmom jer ces morati koristiti ritam samo u brzini sa kojom je usnimljen loop tarabuke.
time slice
Evo jednog mog snimka, nacinjenog pre par minuta a za par minuta, direktno snimano iz aranzera na usb flash memoriju bez ikakvog postprocesa...
https://soundcloud.com/deja-morison/roland-e-a7-demo-moje-stanje-septembar-2016
Inace to su ritmovi koje svakodnevno koristim, sviram na svirkama, bez ikakvih problema...Cesto se pise o nekim problemima, bagovima, kojesta...svakoj spravi mozemo naci zamerke ali ja radim sa EA7 vec nekoliko meseci bez da sam imao na svirci ama jedan jedini bag ili problem. A zvuci kao kuća, preslusajte (koga interesuje) pa neka tako isto okaci na soundcloud snimke svoje sprave, bilo kog aranzera, bilo koliko da kosta i neka mi dokaze da bolje zvuci od ovog...kupujem mu odmah pola kila sladoleda ili pet litara piva, sta god vise voli.
mirza2006
05.09.2016, 18:50
Na padove ide samo midi format,ali lupove tarabuke mozes ubaciti u memoriju klavijature pa usnimiti kao drum set i onda usnimiti pad phrase kao dodatnu drum traku.Ovde ce mozda biti problem sinhronizacije sa ritmom jer ces morati koristiti ritam samo u brzini sa kojom je usnimljen loop tarabuke.
Hvala Bobane! I ja sam došao do ovog zaključka.
Dodato:
time slice
Možeš li mi malo bolje objasniti ovu funkciju. Koliko ja znam, na samoj spravi u sempleru nema ove opcije... Misliš da se externo sredi pa onda ubaci u EA7 ili?
Boban010
05.09.2016, 18:53
@Morison
Hehehehehe,uuuuuuuu sto volim kad je neko ovoliko samouveren i pretenciozan! :lol:
Ruku na srce snimak je ekstra,"skoro pa savrsen" ali ne zaboravi i od najboljeg ima bolji samo ti nije stao na crtu. :D
O problemima i bagovima cu posle 9 septembra,ukoliko ne dobijemo novi OS i to opsirno i argumentovano.
A dotle,gitara na snimku u "Dunavom jos.." sta ima od efekata? :D
@mirza2006
Nema na cemu,pozz...
Pa i ako neko stane na crtu ulozicu "kviska" jer ni ovo nije najbolje sto umem, vec samo par prosecnih ritmova i par boja koje svakodnevno koristim.
Nisam pretenciozan, samo realan. Svako ume da pise, kritikuje, ali evo, izazivam ih da snime i da cujemo svi sta to oni imaju u svojim aranzerima :) Ako vecina kaze da je to zvucno bolje od mog snimka EA7, placam sta sam obecao.
Tacno je da postoje stvari koje treba popraviti u operatovnom sistemu (i na tome ce se raditi), ali masina stabilno radi na svirkama, sto je najvaznije. I sto je jos vaznije, zvuci (ili moze da zvuci) opasno dobro.
Solo gitara je fabricka EA7, propustena kroz MFX, pa tako resemplovana. Zatim je na taj multi sempl primenjen delay.
Evo neću da slušam ,a znam da nije najbolje.:)
*Ali je jaaako dobro...
A to je ipak do tebe druže najviše...
Inace,tvoji su snimci uvjek odlični .
Boban010
05.09.2016, 21:01
@Morison
A kako si resio efekat rezanja kad "uhvatimo" kvartu i koja je gitara u pitanju?
nesaband
05.09.2016, 22:51
Pa i ako neko stane na crtu ulozicu "kviska" jer ni ovo nije najbolje sto umem, vec samo par prosecnih ritmova i par boja koje svakodnevno koristim.
Nisam pretenciozan, samo realan. Svako ume da pise, kritikuje, ali evo, izazivam ih da snime i da cujemo svi sta to oni imaju u svojim aranzerima :) Ako vecina kaze da je to zvucno bolje od mog snimka EA7, placam sta sam obecao.
Tacno je da postoje stvari koje treba popraviti u operatovnom sistemu (i na tome ce se raditi), ali masina stabilno radi na svirkama, sto je najvaznije. I sto je jos vaznije, zvuci (ili moze da zvuci) opasno dobro.
Solo gitara je fabricka EA7, propustena kroz MFX, pa tako resemplovana. Zatim je na taj multi sempl primenjen delay.
Uvek ce biti ovakvih rasprava i komentara koji nemaju argumentaciju.
Boban 010 je jedan od retkih clanova foruma koji ima E-A7 koji ima pravo da kritikuje neke stvari koje nisu dobre i koje bi trebalo poboljsati.
A ovi koji vole Korga neka pisu sta im je volja.Oni ionako sviraju na instrumentima koji mnogo vise baguju,koji se mnogo vise kvare.Evo citam da su poceli problemi i sa PA-600 da nece da ucita set itd itd.
Zato @Morison,ne beri brigu i sviraj i uzivaj na svom RolanduE-A7 ;)
@Morison Ovo je extra,svaka cast. :)
Mene zanima samo kako izlazi na ozvucenje u odnosu na E80,dali je malo tanji sa zvukom ili nema razlike s'obzirom da je ipak srednja klasa.
Riff gitara je ustvari clean gitara propustena kroz MFX 66 Guitar Amp simulation. Ova boja postoji u slobodnom setu, u mojoj performance listi. Doduse ovde sam je jos malo doterao, nijansa...
E80 i E-a7 nisam imao prilike da postavim jedan do drugog. Po secanju, utisci su:
Meni nikada E80 nije zvucao toliko kompletno kao sada E-A7.Sve sto zamislim manje vise mogu da uradim na E-A7 dok sam na E80 imao granicu preko koje se nije moglo. Moguce je da E80 ima malo vise mase na izlazu, s obzirom da se radilo o visokoj klasi aranzera ali sa druge strane boje koje ima su zastarele, bez mogucnosti da se poboljsaju....
Totalno sam iskljucio master kompresor na EA7 ali sam maksimalno lepo iznivelisao ritam sekciju, jer na EA7 postoji samo jedan master kompresor, zajednicki za solo i ritam sekciju, i to je ipak bolje reseno na E80 (koji ima dva kompresora, poseban za solo i poseban za ritam sekciju). Ali ako se sve lepo iznivelise, ritam bolje "dise" bez master kompresora...provereno!
Hvala svima na komentarima!
Primetio sam da su ovde ljudi sto puta pitali kako se na EA7 prave terce ali jos nisam video odgovor,samo je navedeno da to moze :)
Terce se rade preko user skale, i preko fine i coarse tune i sve to bude upisano u performansu. Jednostavno receno, isti je princip kao na Fantom seriji.
U nasem setu za EA7 (postavljen i ovde na download-u a i na zvanicnoj Rolandovoj stranici) postoji performance lista sa odradjenim svim tercama. Ko ne ume, eto lakog nacina da ih ima, koristi a i prouci kroz primere kako se prave.
djokaproka031
17.09.2016, 00:40
Cao ljudi,zna neko kako mogu da pravim ritmove za Ea7 roland? hvala
nemanjale
05.10.2016, 06:59
Jel postoji mogucnost da se iskljuce zvucnici kada je klavijatura povezana na mixetu?
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.