Prijava (LogIn)

Pokaži Full Verziju : E-A7 Expandable Arranger

Strane : 1 [2] 3 4

nesaband
01.02.2016, 13:26
@tihi pa zar nije tako isto i kod BK-5.Koliko me secanje sluzi mislim da je postupak isti kao na BK-5.Ako gresim ispravi me.:confused:

tihi05
01.02.2016, 15:56
Nemam pojma-zaboravio sam ,ali znam da mi je bk5 bio laksi za "pohvatat"..ovdje ima puno vise tih mogucnosti pa treba i vise vremena dok se sve to nauci koristiti.

Dule007
01.02.2016, 21:42
Kao sto rekoh klavijatura ima svoju logiku. Na dosadasnjim manje vise tu gdje radis bilo je ponudena opcija save no ovdje to odradi anonimni vrite taster-tetka za sve - on svasta nesto upisuje pa tako i master toolse.
Posto ima zapravo samo jedan user u master eq i master comp. bilo sta odradis tu ides na vrite tipku i on te upita da zapise to u user ... prijasnje postavke usera se brisu a nove postaju taj user. Sa user postavkama se klavijatura pali.
Eto to ti je to.

Hvala mnogo ... Pozzz

tihi05
02.02.2016, 11:04
Znaci dok se u UPG klikne na neki stayl ili naslov pjesme imate cak 5 boja.
Ona nulta se pali sa stylom a ostale 4 birate sa OTS funkcijom :)
OTS pamti "SVE" !

bojannov
02.02.2016, 12:43
svram pa 80 pa citajuci ove komentare zagrijao sam se za kupovinu ovog Rolanda...Pritom moram naglasiti da imam problema sa vidom pa me zanima vase misljenje jeli komplikovan za rukovanje?Hvala

nesaband
02.02.2016, 12:49
Obzirom da EA 7 ima bas sve tastere koji su potrebni za lako i brzo upravljanje klavijaturom mislim da bi ste uz malo vezbe obzirom da ste slabovidi vrlo brzo uspeli da se prilagodite ovo aranzeru.

Mozda je mana ovog aranzera sto su ekrani malih velicina ali verujem kad se naviknete na klavijaturu to i ne bi bio neki veliki nedostatak ovog aranzera.

Moja preporuka bi bila i odgovor na pitanje "Da",rukovanje nije uopste komplikovano,cak se neke stvari u vezi rukovanja slicne kao na PA 80.

bojannov
02.02.2016, 13:53
Hvala puno na odgovoru ..... zanima me jos dali ima setova za nju ? i dali je osjetljiva na variranje u naponu?

tihi05
02.02.2016, 14:12
Obzirom da EA 7 ima bas sve tastere koji su potrebni za lako i brzo upravljanje klavijaturom mislim da bi ste uz malo vezbe obzirom da ste slabovidi vrlo brzo uspeli da se prilagodite ovo aranzeru.

Mozda je mana ovog aranzera sto su ekrani malih velicina ali verujem kad se naviknete na klavijaturu to i ne bi bio neki veliki nedostatak ovog aranzera.

Moja preporuka bi bila i odgovor na pitanje "Da",rukovanje nije uopste komplikovano,cak se neke stvari u vezi rukovanja slicne kao na PA 80.

I dobro su osvjetljeni tasteri sto u mraku i tekako olaksava preglednost i rad !
Dodato:
Kako bi se Ea7 ponasao u bendu,tj.kako stoji sa editingom boja,koliko se boja moze sloziti jednom useru ili kako se vec zove?

Vec sam ti odgovorio po pitanju kombiniranja boja i reko sam ti da idu tri na desno i jedna na lijevo :) Znaci tri za solo i jedna za podlogu ,ali da budemo jasni svaka od te boje se moze sastojati od 4 boje ! Dakle dovoljno ti je "samo " jedna boja za solo :)
Nadam se da sam dobro objasnio :)

nesaband
02.02.2016, 23:01
Danas sam samo na kratko bio u Rolandovoj radnji imao jedan vrlo kratak kontakt sa EA-7.

Mogu da vam kazem da mocno izgleda sprava,da lepo i cisto izlaze boje....dirka je po meni odlicna(Boban010 ne voli takvu dirku)ali meni odgovara.Sam izgled klavijature je lepsi nego na fotografijama(izgleda mocno).

Nisam imao vremena da je duze isprobam ali ovako na prvi utisak nemam ni jednu zamerku.

Tonski je mocnija od BK-5 koji ja sviram....mogu da zamislim tek kako zvuci kada se edituje i sredi.Ovo je moje objektivno misljenje.....ali stvarno...nema lazi nema prevare....sve preporuke buducim vlasnicima ove lepe lagane klavijature.Verovano cu vec sutra ponovo ici da je testiram ali natenane...danas nisam imao vremena.

casper
04.02.2016, 00:54
Zaključavam temu na određeno vrijeme. Nemam više volje brisati ova prepucavanja.

Dodatno:

Nakon kratkog "odmora" skidam lokot s teme.
Nadam se da će se ubuduće suzdržati nepotrebnih komentara svi oni koji su EA7 vidjeli i čuli jedno na Youtube.

tihi05
07.02.2016, 13:08
Hvala lijepo da mozemo dalje komentirati i pomagati si.
Imam jedno pitanjce za iskusne.
Malo bih htio modificirati tipke na EA7 a nikada to nisam radio.
Sta mislite o utezima i koliku gramazu bi preporucili za njegove tipke.
Htio bih da su za mrvicu mekanije. Recimo slicno kao na gw8 da ispadnu.

ivangajic01
07.02.2016, 13:11
Ja sam lepio tegice od 10g,samo na bele dirke,veci i ne mogu stati jer nema na dirkama mesta.

Sent from my SM-A500FU using Tapatalk

tihi05
07.02.2016, 13:16
To si lijepio na EA7 tipke ili ...
I ako jesi jesi li zadovoljniji sa tipkom? Da li bi sad istu gramazu stavio ili mozda manju ?

ivangajic01
07.02.2016, 13:25
Na EA7 sam lepio,e sad da li 5g ili 10g,to je stvar licnog osecaja.....

nesaband
07.02.2016, 14:49
Momci ja mislim da je dirka na EA-7 jako slicna kao na BK-9 i koliko se secam @Boban 010 je pisao da na BK-9 vec postoje ti tegovi o kojima vi diskutujete.

Samim dodavanjem tegica mozete dirku samo da jos vise umrtvite a ne da dobijete na tome da bude brza.Ne znam cemu sve to.Dirka na EA-7 je sasvim zadovoljavajuca i sve moze jako dobro da se odsvira.

Ako stavite tegice dirka ce se sporije vracati.

tihi05
07.02.2016, 17:02
Na EA7 sam lepio,e sad da li 5g ili 10g,to je stvar licnog osecaja.....

i jesi li zadovoljan ? Jesi li dobio sto si zelio ? Jeli se tipka ulijenila tj da li je mekanija a da se usput i brzo vraca ?!

ivangajic01
07.02.2016, 18:21
Ma meni je dobra,boje su kvalitetne i dobro izlaze,sto je najbitnije.

svrakan
07.02.2016, 21:03
Juče sam odradio svadbu na ea-7,ali sam je koristio kao solo klavijaturu.Prvo što mi zasmetalo što fabričke boje nisu iznivelisane na istu jačinu,npr rhodes je jači od klavira tri puta,mada se to sve brzo da rešiti.Ja sam koncipirao liste Zabavno,narodno,i terce sam slozio po tonalitetima npr Cm i dur i pošto na svakoj strani ima deset farbi uvek dostupnih ,odradio sam terce npr 6 različitih,a 4 ostale boje su mi uvek mala kabina,bras,strings,rhodes,na taj način mi je najlakše i najbrže da dođem do željene boje.Opet kažem i Pa3 mi je bio u pogonu pošto mi je tamo složeno pa je to jedino što mogu da upoređujem,rade totalno drugačije,čak su mi i kolege iz benda rekli da im se više sviđa sound na Rokiju.Leadovi su mnogo dobri,a ja ih dosta koristim,takođe te tzv,tehno farbice su jako upotrebljive,Sa eq se fino mogu doterati bez puno mučenja.Što se tiče dirke lično meni je ok,ja te tegiće neću stavljati.

nesaband
07.02.2016, 21:56
Slazem se sa tvojom konstatacijom da fabricke boje nisu dobro iznivelisane.
To je mana i kod BK-5.To me uzasno nervira jer moram za svaki perfomans i OTS da vodim racuna da te boje iznivelisem.Ne znam iz kog razloga su tako odradili fabricke boje,to mi bas i nije jasno.Mogli su da samo prepisu te nivelacije sa ranijih serija kao sto je bilo na G800 i mirna Backa.

boomerang
07.02.2016, 23:39
Zasto nemoze da se pravi user drum set od svih ili makar vise fabrickih drum setova? To je veliki minus,i da li je moguce traziti od fabrike da nam to omoguci u nekom buducem update?

Послато са SM-T113 уз помоћ Тапатока

sxkn7
08.02.2016, 00:03
za vas koji imate E-A7 (ako već niste dobili pri kupovini): Roland Srbija je izbacio download sa dosta naših ritmova i boja / terci pa bi bilo lijepo da neko od vas to proba i da kaže kako zvuči:

http://www.rolandplanet.rs/downloads/BACKUP-E-A7.rar

ivangajic01
08.02.2016, 00:51
Zasto nemoze da se pravi user drum set od svih ili makar vise fabrickih drum setova? To je veliki minus,i da li je moguce traziti od fabrike da nam to omoguci u nekom buducem update?

Послато са SM-T113 уз помоћ Тапатока
Pozdrav kolega,mozes praviti User setove od fabrike,ja sam kopirao pojedine elemente iz drum seta u drugi drum set i od toga pravio user drum set,mada postoje odredjeni setovi koji se ne mogu editovati,e sad nisam siguran da li mozes iz takvog seta kopirati komponente i drugi set,probacu pa cu javiti.

mihal
08.02.2016, 06:26
Kako da se ucita download ritmova/terci/boje u klavijaturu da nesto ne uprskam u startu....

svrakan
08.02.2016, 10:10
Ubacis nov usb i prvo ga formatiraj u klavijaturi,raspakuj backup da ti bude kao folder,ubaci na usb i u klavijaturi ides na backup i to je to,nema sta da se uprska.

tihi05
08.02.2016, 12:21
Kako da se ucita download ritmova/terci/boje u klavijaturu da nesto ne uprskam u startu....

Ako ne zelis cijeli backup onda ubacis u foldere koje ti odredi klavijatura kod formatiranja stvari. Znaci u sty ubacujes styl itd.

Drazen1964
09.02.2016, 10:36
Da li ima negdje za download instrument definicija za EA7?
Treba mi za Cakewalk

tihi05
09.02.2016, 17:02
Pogledaj na Rolandovoj stranici imas u PDF formatu pa si sprintaj ili skini na racunalo.

mihal
09.02.2016, 19:46
Uspesno odradjen posao iz drugog pokusaja... novi usb stick ,raspakovao foler sa Compa na usb ,na Klavijaturi "restore" .... Neznam dali je to pravilan proces ali sve je tu i radi ....Sad je klavijatura prava Domaca/Balkanska imam sve sto mi je potrebno,lako dostupno cak i vise nego sto sam ocekivao. istina treba malo podesavanja ali to sam imao i na korgu pa600 koji jos uvek nije kompletno sredjen.... Terce ce mi uzeti malo vise vremena (nisam profesionalac) ali bitno je da su tu.......Hvala Mr. "Svrakan" i svim ostalim dobrim ljudima sa foruma...... PS. Nebi ja bio ni blizu toga sto jesam da nisam imao YU-MIDI"..............

boomerang
09.02.2016, 20:41
Jel ima neko dobar sempl drum set za rolanda ea7 , jel se može nekako konvertovati sempl koji cita recimo korg u wawe format koji cita roland.

Послато са GT-I9506 уз помоћ Тапатока

Teomida
09.02.2016, 20:48
Hoće li neko ko se razume da sredi bas kontre za ea7? Mislim na ove aktuelne sa aplauzom,slajdovima itd.

Послато са Lenovo K920 уз помоћ Тапатока

Drazen1964
09.02.2016, 22:08
Pogledaj na Rolandovoj stranici imas u PDF formatu pa si sprintaj ili skini na racunalo.

Mislio sam da ima gotove instrument definicije za skinuti

Vex
10.02.2016, 00:40
https://soundcloud.com/alfaholic/roland-e-a7-work-in-progress

Kazem ja ,ipak je ljudski faktor presudna stvar... TOTALNO DRUGA DIMENZIJA KLAVIJATURE.

Ono sto sam do sada slusao kao prezentacija ove mocne sprave je ako smem da se izrazim,decija igrarija... Ovo vec jako ozbiljno zvuci.

casper
10.02.2016, 00:45
Odlično.
I na ovo bi @boomerang ubacivao korgov bubanj ... :D

mikimiki
10.02.2016, 02:09
Jedino ako neko usampluje bubanj sa pa4x.

svrakan
10.02.2016, 09:20
Ea7 može da zvuči moćno,tu nema dileme,stvar je samo ko će kako pristupiti prema spravi,ja lagano slazem svoj set iz Korga u njemu sa modifikacijama.
Evo i Vex je okačio od Bojana snimak,totalno drugi svet i drugi pristup,tako da uskoro će biti dobrog materijala za one koji neće ili ne znaju sebi da naprave.

boomerang
10.02.2016, 09:52
Pozdrav casper. Nisam mislio da ubacujem korgov bubanj u rolanda nego sam naveo samo primjer zbog razlicitih formata sempla koje čitaju. Roland cita wawe format pa me zanimalo jel može da se konvertuje i neki drugi fotmat sempla u wawe ako je u drugacijem formatu.Inace sam uvijek svirao na rolandu i nikad na korgu. Od E, G, Bk, serije i evo sad EA7.
Ovaj gore snimak zvuči odlično, ali neznam jel to fabricki set bubnja, pošto ja ne nadjoh takav doboš, a on me trenutno muči. Šteta sto nam nisu omogucili da možemo praviti user drum od svih setova koji su u njemu, nego samo od nekoliko njih.

nesaband
10.02.2016, 10:26
https://soundcloud.com/alfaholic/roland-e-a7-work-in-progress

Kazem ja ,ipak je ljudski faktor presudna stvar... TOTALNO DRUGA DIMENZIJA KLAVIJATURE.

Ono sto sam do sada slusao kao prezentacija ove mocne sprave je ako smem da se izrazim,decija igrarija... Ovo vec jako ozbiljno zvuci.

Uvek je ljudski faktor presudan.Ovim snimkom je to i dokazano.

casper
10.02.2016, 10:52
@boomerang, i Korg čita wav isto kao i Roland.

Kada već govorimo o snimkama, meni ne može biti mjerodavan audio snimak na kojem samo piše model klavijature, na kojem se ne vidi što je i kako odsvirano, na kojem u krajnjoj liniji u pozadini može stajati potpuno drugi uređaj. Ne bi vjerovali u kojoj mjeri može utjecati jedna "mala" intervencija na sound u obradi zvuka nakon što je isti "izašao van klavijature". Da se razumijemo, nemam razloga ne vjerovati da je spomenuti snimak autentičan, ali ...

Vezano uz temu, bilo bi dobro i korisno da oni koji imaju klavijaturu naprave neki snimak i prikažu specifičnosti kako se rukuje klavijaturom. Prije je bilo upita zašto nema točkića, pa ste na kraju "zaključili" da se i tasterima može odraditi posao. Kako recimo funkcionira programiranje prilagodljivih tastera? Sigurno ima detalja koji su specifični za EA7, a video ipak govori mnogo više od uputa i specifikacije.
Uzmete mobitel, stisnete REC i u par minuta imamo materijal koji bi sigurno bio od velike koristi svim potencijalnim i budućim korisnicima.

svrakan
10.02.2016, 20:50
https://soundcloud.com/vrakaeboja/turkish-ea-7

Evo nešto na brzaka.ovo je ritam sa G70 od mog drugara,ja sam ga ubacio u Ea-7 i malo na brzinu editovao.Odnosi nisu baš sređeni ali se čuje to što treba.Noga,doboši i prelazi su semplovi,kao i kontra.Ostalo fabrika.
Dodato:
https://soundcloud.com/vrakaeboja/funky-srx

Ovo je fabrički ritam sa E80 sa SRX proširenjem.Mapirao sam drum kit po SRX-u i ovo sam dobio na Ea-7.Bukvalno bez puno šminkanja.U drum kitu su kick,snares i tomovi semplovi,ostalo je sve fabrikoni :)

markopopac
13.02.2016, 12:01
https://soundcloud.com/alfaholic/roland-e-a7-work-in-progress-2

Vex
13.02.2016, 12:05
https://soundcloud.com/vrakaeboja/turkish-ea-7

Evo nešto na brzaka.ovo je ritam sa G70 od mog drugara,ja sam ga ubacio u Ea-7 i malo na brzinu editovao.Odnosi nisu baš sređeni ali se čuje to što treba.Noga,doboši i prelazi su semplovi,kao i kontra.Ostalo fabrika.
Dodato:
https://soundcloud.com/vrakaeboja/funky-srx

Ovo je fabrički ritam sa E80 sa SRX proširenjem.Mapirao sam drum kit po SRX-u i ovo sam dobio na Ea-7.Bukvalno bez puno šminkanja.U drum kitu su kick,snares i tomovi semplovi,ostalo je sve fabrikoni :)

Ovaj turkish kao da je sa neke druge klavijature od 100 eura, u odnosu na ovaj Fanky, tako zvuci... Ako smem da prokomentarisem ova 2 snimka u paketu...

Sent from my iP6s

nesaband
13.02.2016, 12:14
Fanky je prava slika da je EA-7 odlican aranzer,Prvi snimak mi zvuci kao lose sredjen PA-800(kojih sam se naslusao na svirkama) ,sam ritam je jako lose odradjen tako da to ne moze da da pravu sliku o EA-7.

Sto se tice fabrickih ritmova na bilo kojoj klavijaturi tu ne treba puno menjati i eksperimentisati....treba ih samo malo editovati na pravi nacin i to je to.Roland ima odlicne fabricke ritmove za zabavnu muziku.

Ovo je moje skromno misljenje.

tihi05
13.02.2016, 12:20
Evo ako se smijem malo nasaliti ono sto meni na svakoj svirci mami osmjeh i pozitivu je da svakog vikenda kako dotjeravam klavijaturu sound raste a kilaza ostaje ista sto je poslije svirke jako bitna stavka :p

svrakan
13.02.2016, 13:06
Vex namerno sam stavio ova dva snimka koja su totalno dijametralno različita.Kažem uzeo sam od drugara set sa g70 pa se igrao malo da vidim šta će izaći,još uvek eksperimentišem,uglavnom taj Funky mi je skroz pristojan,a taj Turkish koji ovako na snimcima deluje stvarno jako jeftino,ali na kutije izlazi da ni ja ne verujem,što je najgore,mada opet kažem pošto sviram 97posto sa bendom više sam fokusiran trenutno na farbe sa kojima sam više nego zadovoljan,a što se tiče seta za Ea7,nema mi druge mora sve iz početka.Dobra stvar je što sam uspeo iz Korga da konvertujem svoje ritmove tj,drum track i bas,a kontre zbog gitar moda su naravno najveći problem.Mada lagano preslušavam fabriku tako da za zabavnjake i strance neće biti problem,ali za narodnjake još uvek nisam zadovoljan.Čak i loopovi mogu da se reše.

Vex
13.02.2016, 13:18
Ok, jasno da su ta dva ritma 2 razlicite price, ali znam da ne moraju toliko manirski i tonski da se razlikuju.... A da izlazi na razglasu to verujem jer te sintetike u old Roland fazonu se lakse probijaju nego verniji semplovi.

Sent from my iP6s

svrakan
13.02.2016, 15:33
Naravno da ne moraju,ali isto tako sam napisao da sam uzeo dva ritma i malo izmenio neke instrumente čisto da vidim šta će ispasti,ne bavim se trenutno nikakvom produkcijom i pravljenjem ritmova dok ne vidim da li ću uspeti gitare da rešim koje mi se ne dopadaju kako rade za sada,ali ne vidim ništa loše u tome okačiti i malo porediti snimke,na kraju krajeva i ono što je Morison okačio i snimak od Bojana i ovo što sam ja okačio je sve totalno drugačija priča.Mada opet ja samo experimentišem za sada,kada budem sredio ritam po svom ukusu okačiću ga i reći ovo je moj fazon i ovako se meni sviđa.Jako me nervira što fabričke boje nisu iznivelisane,i to su razlike ogromne u volumenu,a guitar mod ne mogu da prežalim što nema,čak i u micro tools ako se malko pomere udarci na žici nije to to.E sad možda i ja imam problem što sviram Pa3 pa to poredim a nije realno.U suštini najveća polemika oko ove sprave je u ceni pošto je mnogo jeftina za ono što daje,istina žalili su na materijalu ali meni lično uopšte to ne smeta.Ja bih voleo i ovi ostali što su kupili sprave da okače nešto čisto radi nekog poređenja.

ivangajic01
16.02.2016, 18:24
Prethodne dve veceri sam svirao samo na EA 7,odlicno je sve funkcionisalo,problem volume regulacije solo boja sam resio expresion pedalom,EV5,u svakom trenutku imate sve pod kontrolom.OTS nisam namestao inace bi mi bilo jos lakse.Ritmovi izlaze cisto,jasno i konkretno.

svrakan
16.02.2016, 19:41
Ivane koje ritmove koristiš?Te što si dobio ili neke svoje?

tihi05
16.02.2016, 19:53
Ja da bi to funkcioniralo kako zelim trebam jos dosta podesavati...
Sad sam cini mi se blizu sto se tice generalnih eq i comp.
Nasao sam jednu semu po kojoj podesavam i obradjujem stylove.
Nisam nasao kako da prepravim styl.
Da izbrisem nesto i nadosnimim kako zelim !
Postavit cu koji demo kako mi za sada zvuce stylovi.
Dodato:
Kod mene je problem i taj sto sviram u bendu pa poslije toga je malo tesko biti zadovoljan sa aranzerom.
No radim da budem zadovoljan !

ivangajic01
16.02.2016, 20:47
Ivane koje ritmove koristiš?Te što si dobio ili neke svoje?
Pozdrav.Imam ritmove koje sam dobio od Morisona kad sam kupio EA 7,pa sam stavljao drugi bubanj koji sam pravio po svome za narodnu muziku,koristim Comp Finger bass,on je u Indonezijskim bojama,lepo se ponasa u aranzeru i kad se manuelno svira,a kontra je semplovana.Imam i nesto sa G 70 i sa BK serije.

svrakan
16.02.2016, 21:41
Meni ipak na razglasu najbolje izasao attack bas,comp finger je odlican isto.Ja bih voleo da kačite to što ste uspeli da napravite,malo nas ima koji imaju ea-7 i samo se piše,a snimaka skoro ništa.

ivangajic01
16.02.2016, 21:55
Bas cu da probam taj attack.Ja se aranzerom ne bavim profesionalno niti znam neke sitne detalje oko njega,ali ono sto mi se svidja je da nema filozofiranja,nego na sta god zakacis klavijaturu ona izlazi,svirao sam da dva d lite radi,na sistem takodje,"ne mulja" sto je sasvim zadovoljavajuce,e sad svako namesta sebi i ima prostora da svako sebi prilagodi ton kakav zeli.

mikimiki
16.02.2016, 22:10
Demo snimci drustvo........

tihi05
17.02.2016, 00:26
Ehh sad se moram jos i ucit kako se postavlja snimak ....
Dodato:
evo ovo je dio rezultata do sad ....
MyRec 008.WAV (http://www.uploadmb.com/dw.php?id=1455665793)
Dodato:
recite mi jel ispravan link da znam za ubuduce ..

casper
17.02.2016, 00:54
Link je ispravan. Da bi izbjegli neke čudne stranice za upload na kojima ima glupih reklama, savjetujem ti da upload radiš na servis poput box.com. Čim staviš glazbu na njega, možeš je podijeliti i na forumu se pojavljuje lijepi player za slušanje.
Ili napravi svoju demo temu (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=76#axzz40NU4jKos) na forumu pa tu stavljaj snimke.

Ova gitara na snimci ne valja. Na trenutke "skviči", skini joj taj chorus ili koji je već efekat gore. Bubanj je OK ali ja bih ovaj handclap izostavio.

tihi05
17.02.2016, 01:43
Hvala na savjetima ! Uvazit cu ih. Ne mislim nikakvih puno demoja raditi jer naprosto nemam vremena i volje za to tako da cu dosadasnji rad tu podijeliti a vi mi slobodno recite sta vam se ne svidja ako nisam i sam zamijetio da popravim.
To je sve u fazi razvoja...ja sam danas sredjivao nivelisao i sijased cuda stvarao na bar 10-15ak raznih stylova tako da nikakvo cudo da jos nije sve donekle dobro,ali mislim da sam bar krenuo dobrim smjerom .
Ne bih ja jos nista stavljao na slusanje ali kad kolege traze snimke- sniiiimke pa evo... cim ulovim malo vremena opet cu staviti snimke stylova kako ih ja zelim cuti. No imam problem ne znam kako izbrisati recimo bubanj u nekoj varijaciji i odlupati ga kako meni treba. U composeru nigdje to ne nalazim a u knjigi koju sam sa njom dobio nema nista o kreiranju i izradi stylova na ea7.
Necu vjerovati da se to ne moze u ea7 raditi ili ?!
Dodato:
Na koju gitaru mislis na bass ili ritam ?
Pljesak je na samo jednoj varijaciji ostale varijacije su bez.
Dodato:
demo sekciju vec imam otvorenu ali tamo nisam naumio stavljat ovakve primjerke stylova ea7 vec eventualno cijele snimke sa vokalom i svime.
Kucni studio :)

casper
17.02.2016, 02:45
Mislim na kontru.

tihi05
17.02.2016, 03:10
Heh kontre nisam ni na jednom stylu jos dirao osim eventualno smanjio ako su bas napadale uho. Dobro si to primjetio-meni u svemu tome danas sto sam radio nije i to dotaklo slusni interes :) One su meni nebitne posto imam gitaristu. Sutra idemo po novo gitarsko lampasko pojacalce pa dok cu imati dobar zvuk cleana pokusat cu naci slicno na ea7.
Za sad se borim sa drum elementima i sa izborom bass gitare te eq , eff i volume odnosima izmedju svega.
Isto tako usput niveliram volumenski sve stylove.
Ma, puno posla !

gorangica
18.02.2016, 01:36
Hoće li neko ko se razume da sredi bas kontre za ea7? Mislim na ove aktuelne sa aplauzom,slajdovima itd.

sta bi sredjivao druze

Teomida
18.02.2016, 02:27
Ja ništa,jel nemam pojma. :-) Ove što sam dobio u setu su odlične i koristim ih. Ali ako neko hoće da sredi ustvari da ubaci gotove iz G6 bilo bi super.

Morison
18.02.2016, 09:30
Mali demo od mene, ovako ja volim da mi zvuci:

https://dl.dropboxusercontent.com/u/31641720/EA7%20Rock.mp3

Snimano internim snimacem, nema nikakvog post procesa, sve uzivo. Drum set je deo sacinjen od semplova, bas je sempl, ostalo fabrika.

tihi05
18.02.2016, 09:33
Imam problem ne znam kako izbrisati recimo bubanj u nekoj varijaciji i odlupati ga kako meni treba. U composeru nigdje to ne nalazim a u knjigi koju sam sa njom dobio nema nista o kreiranju i izradi stylova na ea7.
Pozdrav.

Milan$
18.02.2016, 10:26
meni nece da otvori ovaj Morisonov pleyer za zadnji demo

Morison
18.02.2016, 10:39
Evo linka:

mimiki
18.02.2016, 10:40
soundcloud i mozemo lako i preko telefona da pustamo a najprostije :)

Sent from my GT-I9301I using Tapatalk

tihi05
18.02.2016, 10:54
Evo linka:

....svidja mi se ,osobito solo gitara.
Dodato:
Ne znam da sam na kojoj klavijaturi do sad cuo bolju gitaru :)
Dodato:
Dejo daj mi samo reci da li se moze u ea7 prepravljat ili od nova raditi styl?!

sale_band
19.02.2016, 06:27
Da li je moguce kontrolisati EA7 putem ipada?
Npr. kao Baum software songbook za Korga?

Milan$
19.02.2016, 10:58
Ovaj zadnji demo sto je Morison postavljao, meni zvuci odlicno, jes da slusam preko moba, ali rekao bih da.zvuci utegnutije od 90% korgova koje cujem ovde na forumu,a i inace...bubanj vrlo konretan, precizan, a distorzije stvarno vrh...bogami kako vidim zablistace ovaj roland, po svemu sudeci...pozz

svrakan
19.02.2016, 14:49
Moram malo samo off topic,ne znam za vas,ali ja sam odavno shvatio da je u ovom poslu najbitnije biti korektan u svim poljima,e sad neko je bolji svirač,neko pevač,nekombolje radi sprava nekom ne,uglavnom pre koji dan sam radio sa mojim drugarom koji je već dugo u Zvezdama Granda i vrlo je uspešan,a to znači da radi od 2-4 puta nedeljno za vrlo pristojne pare,e sad radio sam na Pa3 i na Ea7,malo sam kombinovao savirku,i čovek je čuo neke promene ali mi na kraju svirke rekao,znaš kako nas pevače zabole za te vaše doboše,male kabine,p..ke materine,vrlo je prosta stvar ili radiš dobro svoj posao ili ne,ako znaš da sviraš sve će izaći,ako ne znaš možeš imati najnapucaniju spravu.Bitno je znati repertoar,a ovo oko aranžera je samo isključivo naš neki gušt.Sve je stvar ukusa,bitno je da su ritmovi iznivelisani da cela slika zvuči konkretno i čisto da nema muljanja,to kad se postigne sve je dobro,ja sam uvek za što manje acc ova,drum,bass,i eventualno dva acc,što ih je više više mogućnosti da ritam mulja.

mimiki
19.02.2016, 15:01
cak sta vise obicni ljudi mnogo bolje cuju boje,nego kako ti bubanj izlazi...kad opletes neki forspil sa dobrom bojom dize se masa,a ritam da bude tacan i korektan dovoljno

ivangajic01
19.02.2016, 15:05
Evo nesto malo sam stavio ,narodnni ritmovi su skroz sa EA7 osim kontre koja je semplovana,a za zabavne nisam gledao jer sam ih https://soundcloud.com/ivangajic01/sets/roland-ea-7 dobio i oko njih nisam cackao ista da ne pokvarim.

nesaband
19.02.2016, 15:29
Sve to sasvim lepo zvuci.Ta semplovana kontra mi se dopada kako se cuje.
Sve u svemu EA-7 ce tek da pokaze svoj kvalitet.Ovo je tek pocetak.

@Svrakan

Slazem se sa tobom ali samo donekle.Itekako ce pevac,bilo koji koji zna da peva i zna aranzman pesme da primeti razliku ako je klavijatura dobro sredjena ili nije.

Ako pevac peva samo da otalja posao onda mu je dovoljno da ima dobrog klavijaturistu koji ce lepo da ga vodi kroz pesmu a da li je ta klavijatura dobro sredjena ili nije to mu nece biti bitno.

ivangajic01
19.02.2016, 15:31
Narodni ritmovi su preradjeni fabrisamo bubanj i bas zamenjeni.

tihi05
19.02.2016, 17:25
e sad radio sam na Pa3 i na Ea7,malo sam kombinovao savirku,i čovek je čuo neke promene ali mi na kraju svirke rekao,znaš kako nas pevače zabole za te vaše doboše,male kabine,p..ke materine,vrlo je prosta stvar ili radiš dobro svoj posao ili ne,ako znaš da sviraš sve će izaći,ako ne znaš možeš imati najnapucaniju spravu.Bitno je znati repertoar,a ovo oko aranžera je samo isključivo naš neki gušt.Sve je stvar ukusa,bitno je da su ritmovi iznivelisani da cela slika zvuči konkretno i čisto da nema muljanja,to kad se postigne sve je dobro,ja sam uvek za što manje acc ova,drum,bass,i eventualno dva acc,što ih je više više mogućnosti da ritam mulja.
Potpuno se slazem sa tobom. Sa godinama se to shvati☺

Dell
19.02.2016, 17:29
Ponovit ću još jednom.
Roland se ne zajebava...

ivangajic01
19.02.2016, 18:21
Ma o pevacima ne treba pricati,zbog njih svet postoji i oni pustaju kisu.Glavni razlog zbog koga nastaju problemi su pevaci.Makar da su pravi pa da im se i oprosti neki put,nego danas svako ko kupi mikrofon se zove prvacem,svaki drugi svira i peva u nesto,a osnovne stvari ne znaju,tako da mi takvi nikada nece biti merilo za bilo sta.Ako budemo gledali sta pevacima odgovara,bitno je samo da oni rade,a ostali neka pasu travu i slicno.

Teomida
20.02.2016, 00:13
Upravo sam na Zlariboru. U jednom klubu žurka. Momak radi na EA7. Hahaha...kakav zvuk. Vauuuu!!!

Vex
20.02.2016, 01:57
Pa svakako posle ove desetogodisnje ere Korgova, Roland zvuci kao osvezenje [emoji4]

Sent from my iP6s

sale_band
20.02.2016, 03:22
Upravo sam na Zlariboru. U jednom klubu žurka. Momak radi na EA7. Hahaha...kakav zvuk. Vauuuu!!!

U pozitivnom ili negativnom smislu??

Teomida
20.02.2016, 08:55
Namestio je čovek klavijaturu za 10- tku. Imam osećaj kad sa čuo da moja ne radi tako dobro.

tihi05
20.02.2016, 09:25
Moram reci -sve vise mi se svidja tipka klavijature.
Primjetio sam da je plica nego na ostalim klavijaturama i da ima zaobljene bridove ko na harmonici.

ivangajic01
20.02.2016, 09:50
Ovo su neke od solo boja koje koristim na EA7,sve su boje njegove osim tri cetiri MOSS boje koje su semplovi.Iz Dynacorda PM 3 u racunar,u Sound Forge snimano bez ikakvih obrada.https://soundcloud.com/ivangajic01/sets/solo-boje-roland-ea-7

svrakan
20.02.2016, 10:05
U principu u world banci su sve boje koje su potrebne za narodnu muziku,ja ću uskoro postaviti demo ali od boja koje sam ja pravio,tj,mešao,neke terce,drugačije od onih koje se dobiju.

ivangajic01
20.02.2016, 10:15
Da bi na drugim klavijaturama dobili ono sto je na EA 7 dato fabricki potrebni su sati i dani rada i petljancije.Kolega Svrakan i ostali koji imaju EA razumeju o cemu pricam.

mimiki
20.02.2016, 10:35
da nisi slusao Koceta u Vendumu on tano radi svaki dan ali pusta matrica :D ,znam da je svirao pa3x..

Teomida
20.02.2016, 10:38
Ne znam,bila je gužva nisam mogao da priđem da se javim kolegi. Ma kakve matrice?! Pevala mala Barjaktarovićka. Bubnjar,gitarista i čovek sa ea7. Koristio je rolanda kao solo klavijaturu sa bas i solo.

Boban010
21.02.2016, 01:54
Taman sam pomislio kad je pre namesti za dva i po meseca i to bolje od svih,kad ono solo i bas!:D
Pa Roland tim je pripremao onaj set koji prodaje najmanje 5-6 meseci,tim ljudi a ne jedan covek pa ima onih koji nisu zadovoljni setom.Bice jos dobrih setova ali je suvise rano,mozda za godinu dana.

tihi05
21.02.2016, 05:51
Bas tako Bobane ... tek ce biti materijala za ea7,ali evo da se pohvalim veceras sam prvi puta sa gustom odsvirao gazu na ea7!:)

ella 85
21.02.2016, 11:33
Ovo su neke od solo boja koje koristim na EA7,sve su boje njegove osim tri cetiri MOSS boje koje su semplovi.Iz Dynacorda PM 3 u racunar,u Sound Forge snimano bez ikakvih obrada.https://soundcloud.com/ivangajic01/sets/solo-boje-roland-ea-7

Ima li portamento na tom rolandu........spomenuse se nekakve mos boje ???

viktor011
21.02.2016, 12:17
https://www.youtube.com/watch?v=lgUhLqV0sKI&feature=youtu.be

Morison
21.02.2016, 12:22
Prvi video tutorijal nasih prijatelja iz Dynamix Audio tima (prvi od planiranih sest video tutorijala):

https://www.youtube.com/watch?v=lgUhLqV0sKI

I jedan demo iz iste kuhinje (Dynamix Audio):

https://soundcloud.com/alfaholic/dynamix-styles-3-beat-125-roland-e-a7

josipv
21.02.2016, 14:26
Osobno Ea7 nisam probao,ali sam probao Juno Ds koji ima indenticane boje kao i Ea7,i svoje sam utiske napisao u temi o Juno Ds.
Ovako preko snimke mi boje malo zvuce plasticno ali zivo je slika pouno bolja i konkretnija,pogotovo na razglas,sve boje rade fantasticno.
I uvjeren sam da niti jedan sempl koji okolo kruze ne izlazi bolje od ovoga...

Morison
21.02.2016, 22:11
Jos dve nove video prezentacije iz Dynamix Audio, mislim da ce biti od velike koristi i onima koji se tek upoznaju sa klavijaturom ali i oni koji je vec imaju i znaju poprilicno o njoj:
https://www.youtube.com/watch?v=e4AU2R_Cve8
i
https://www.youtube.com/watch?v=0HHONac3Qh0

boomerang
21.02.2016, 23:40
👏👏👏👏
Čestitam to je taj zvuk klavijature, potpuno se slažem da je bubanj taj koji oživi ovu klavijaturu, a nije fabricki dobro postavljen.
Sve pohvale za Dynamix Audio,nadam se da ce te biti uporni i temeljiti da napravite od ove klavijature maximum,a uz vaše znanje i mogućnosti ne sumnjam uopšte.
Meni je još od bk5 problem bio doboš pa evo i sad na ea7 nisam bio zadovoljan. Medjutim sad kad vidim da je neko ko se razumije u problematiku našao način da to popravi , ja sam vrlo zadovoljan.Jedva cekam da napravite taj neki ,,set" za prodaju.
Želim vam puno uspjeha.

mimiki
21.02.2016, 23:52
bubanj mi se ne svidja ni na jednom Rolandu,a tako ni na ovom uopste,mora bre taj dobos da bude konkretniji a ne tak tak,kad ode negde u neki lokal gde je guzva a svira roland napucim usi ne bi li cuo taj dobos,pa ne prave se klavijature za kucnu upotrebu ili za balove samo,mora da sije..

ivangajic01
22.02.2016, 00:00
bubanj mi se ne svidja ni na jednom Rolandu,a tako ni na ovom uopste,mora bre taj dobos da bude konkretniji a ne tak tak,kad ode negde u neki lokal gde je guzva a svira roland napucim usi ne bi li cuo taj dobos,pa ne prave se klavijature za kucnu upotrebu ili za balove samo,mora da sije..

Pozdrav Miki,ti verovatno vec imas EA 7 ili planiras da ga kupis?

mimiki
22.02.2016, 00:01
nikad se ne zna ;)

boomerang
22.02.2016, 00:14
Ja imam ea7 i sve sto mu fali jest dobar sempl bubnja, odnosno najbitnije doboša i možda jedna bas gitara, to je dovoljno da mu aranžer svira odlično . A ovaj covjek iz Dynamix Audio je odlično dijagnostifikovao problem. Savjetujem Roland timu da zajedno sa Dynamixom odrade sav posao sredjivanja klavijature za našu domaću pop, folk, club svirku, pa da vidite kako ce da se traži roland ea7.

mimiki
22.02.2016, 00:23
to bi bio posao kad bi se uz klavijaturu kad kupis dobio dobar bubanj i ritmova iznivelisanih za nasu svirku,ja posto imam i posao pored ovoga koji trazi puno vremena znacilo bi mi kad ne bih kretao od 0,svidja mi se kod Rolanda sto nasi distributrri rade na tome

boomerang
22.02.2016, 00:31
Koliko vidim na dobrom su putu

mimiki
22.02.2016, 00:36
sve ovo trazi jako puno vremena i trebali bi biti placeni ljudi koji bi radili na tome i unapredjivali stalno nesto,a mi normalni ljudi da radimo update :) nemam ja vremena da svaki dan po ceo dan visim i budzim bubanj a repertoar da stoji i sve ostalo :)

Dodato:
koliko sam samo vremena do sada na korgu proveo qq

boomerang
22.02.2016, 00:44
To jest malo nezgodno,ali svaka upornost se isplati. Ja sam na bk5 proveo dosta vremena ali su se poslije čudili kolege koji sviraju na korga, kako to izlazi iz tako ,,smijesne" klavijature. Evo sad ponovo valja nazuljat dupe za ea7, ali kad se sredi onda je lakše.

Boban010
22.02.2016, 02:34
Da,da,prvo si sredjivao BK5,sada ces E-A7,posle E-A8 i tako prodje zivot u sredjivanju,a kad cemo da sviramo?X(
To je posao onih koji proizvode klavijature.Moraju da imaju placen tim muzicara koji ce da naprave ritmove na najbolji nacin i u najboljem svetlu da nam prezentuju kvalitete i mogucnosti klavijature!A ne oni samo trljaju ruke,pune dzepove a mi aplaudiramo za svaku sitnicu koju nam "nesebicno" pruzaju!128mb semplinga,u jeee!
Sto rece Mane:"Adzija baci kosku a kuche u chaksire odma da ripi,ne moz' to tako"!B-)
A sad ozbiljna zamerka tom famoznom Makeup toolsu:Zelimo da on donese sustinske promene i u samom Style composeru a ne samo kozmeticke.Dakle,da boje koje postavimo u njemu budu i u Composeru kao i svi efekti i ekvilajzeri.A ne kad otvorimo Composer da se cuje horor!
Semplovi bi morali biti kvalitetniji a ne da ih "budzimo" ekvilajzerima...To treba fabricki da bude super i "obojeno" i nivelisano da ne moramo nista da "ispravljamo".
Od ranije smo sve nosili na tezgu limiter za bubanj ili kompresor za trubaca,kako da ne...

Milan$
22.02.2016, 03:28
Bobane buraz, ja kontam tvoj revolt prema roland-u,koji imas od koriscenja prethodnih modela rolanda, ali po svemu sto sam do sad procitao u ovoj temi o njemu, i cuo, a i ovoj Bojanovoj prezentaciji, ja bih iapk rekao daje EA7 klavijatura vredna paznje, naro ito ako se uzme njen cenovni rang, a takodje i zvuk, koji po onome sto sam do sad cuo, apsolutno ne zaostaje za mnogo skupljim klavijaturama konkuren ije, takoreci duploskupljim....Po ovome sto sam video iz dynamix prezentacije, ja imam utisak da njemu po pitanju alata ama bas nista.ne.fali, u odnosu na.skuplju konkurenciju, mozda bih nasao nesto sto i zafali ako bi se detaljno poigrao njome, ali za sada po ovome sto vidim, nisam nasao, a opet sve.to uzimajuci u obzir kolko sprava kosta, a vrlo dobro zvuci...ja bih pre imao zamerku na dizajn, da.je malo kvalitetniji, moderniji, da nema zvucnike, i jedan veci ekran, pa makar sve.to kostalo par stotina.evra.vise, opet bi opravdalo skuplju cenu, jer bi tad vec.otisla u top klasu aranzera, sa vrlo dobrim zvukom, a cenom dosta ispod konkurencije...opet videcemo kako ce se.sve.odvijati, ali mislim da je.roland.na.dobrom putu da povrati konkurentnost.na trzistu aranzera...a tome u prilogu vec govori broj do sada prodatih primeraka, u sta sam iskreno u startu sumnjao, s obzirom da su ljudi rezervisani prema nekim novinama, ali se pokazalo kao pogresno, i kako vidim broj vlasnika ea7 svakog dana ovde.na.forumu raste, sto znaci da opravdava svoju cenu i kvalitet...videcemo :) pozz

Poslato sa G7-L01 uz pomoć Tapatoka
Dodato:
ps. izvinjavam se za greske u pisanju, puko ekran na mobu, pa malo brljavi prilikom kuckanja :rolleyes:

tihi05
22.02.2016, 08:34
Milane zvuk ne da ne zaostaje nego je odlican.
Tipke su takodje bolje -bar meni od recimo na pa3 .
Dva ekrana su ogromna prednost od recimo jednog,a touch jedinu prednost ima kod pisanja inace mi ovih 2o tastera uz ekran vise znace nego touch na jednom ekranu ! Taster je i lakse zamijeniti nego ekran :)
Velika je stvar dok imas na jednom ekranu otvoreno sve za aranzer tj ritam a na drugom otvoreno sve za biranje stylova ili boja a bez da utjecu jedan na drugog-velika prednost !
Tezina je takodje prednost Rolanda -hvala lijepa na top 25kg :p
Dotakao si zvucnike e pa to je ono sto je meni na vrhu svidjanja !
Dok sviram sluze mi kao odlican monitor ! Na njega mogu spojiti i drugu klavijaturu koja nema monitor na sebi pa i nju cujem sta sviram a da nisam naprijed preglasan . Kod kuce ustekam u struju upalim i vec sviram !
Evo to sve "top" klasa po top cijeni nema a prednosti su EA7!

Jedino sto ova klavijatura zasluzuje i sto bih ja eventualno mijenjao je fizicki izgled -ne front panel nego sam oklop. Samo da su stavili ukrasne stranice vec bi ljepse izgledala. No ja sam i ovako zadovoljan .

josipv
22.02.2016, 09:16
Ne kuzim vas ljudi,koji kazete da je tipka na ea7 bolja od pa3.
Ok.stvar je ukusa i navike,ali usporediti tipku na ea7 i pa3 je smjesno.

mimiki
22.02.2016, 09:25
Dirka na pa3x mi je vrhunska,ali ne pravim tu neki problem,naviknem se brzo,s obzirom da imam i Tr-a i sviram uporedo dve totalno razlicite dirke,covek se brzo prilagodi,verovatno ljudi koji su ucili da sviraju na harmonici ne odgovara nimalo durka na pa3x..

ffb
22.02.2016, 10:23
Korg pa3 61 tipka 14,7 kg
76 tipki 17,5 kg
Bez kofera ili torbe
Dodato:
Druze sudija neka udje u zapisnik

tihi05
22.02.2016, 10:25
Ne kuzim vas ljudi,koji kazete da je tipka na ea7 bolja od pa3.
Ok.stvar je ukusa i navike,ali usporediti tipku na ea7 i pa3 je smjesno.

Ne nije smjesno :)
Tipka na ea7 je jako dobro napravljena. Naravno da je i stvar navike ali bez obzira na to tipka je plica,kraca i sto mi se svidja zaobljeni su rubovi-nesto kao na harmonici. Po meni je pogodnija za trilere nego na pa3.
Ispocetka sam mislio staviti utege ali sam odustao od ideje jer je ovako kako je dobro.
Ja sam nesto poput Bobana ali prema Korgu-razocaran korgom-pa sam mozda i malo grub i ispricavam se vlasnicima korga !

Po stoti- put PA... daleko precijenjen - meni.

mimiki
22.02.2016, 10:27
sve klavijature au precenjene,koliko yamahe kostaju?previse..

josipv
22.02.2016, 12:50
Ne nije smjesno :)
Tipka na ea7 je jako dobro napravljena. Naravno da je i stvar navike ali bez obzira na to tipka je plica,kraca i sto mi se svidja zaobljeni su rubovi-nesto kao na harmonici. Po meni je pogodnija za trilere nego na pa3.
Ispocetka sam mislio staviti utege ali sam odustao od ideje jer je ovako kako je dobro.
Ja sam nesto poput Bobana ali prema Korgu-razocaran korgom-pa sam mozda i malo grub i ispricavam se vlasnicima korga !

Po stoti- put PA... daleko precijenjen - meni.
Za moj ukus tipka na Ea 7 je katastofalna,losija nego na Tr ili Le..kao da sviram na casio ctk,po meni jedna od najlosijih,ali sto kazemo sve je stvar ukusa..

Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk

Vex
22.02.2016, 13:07
^^^^ Totalno subjektivna stvar ... Meni su generalno dirke na BK5/9 EA7 vrh , jer trileri izlaze bolje, brza je dirka, dok se na pa3x/4x PATIM kada treba nesto tehnicki zahtevnije da se odsvira.

Sent from my iP6s

nesaband
22.02.2016, 13:24
Za moj ukus tipka na Ea 7 je katastofalna,losija nego na Tr ili Le..kao da sviram na casio ctk,po meni jedna od najlosijih,ali sto kazemo sve je stvar ukusa..

molim te da ne siris dezinformacije o dirkama na EA-7.Kakav bre Casio,o cemu ti pricas.Pises nebuloze.

Ako se tebi pokvario Roland ne moras da pljujes bez osnova EA-7...to stvarno nije fer.

josipv
22.02.2016, 14:20
Oprosti kolega,ali ne pljujem ja Roland niti sirim dezinformacije,dapace Roland je Roland,ako si ga iamo ili imas ne trebam ti onda puno pisati o tome...
A sto se tice EA7 i tipke,to je moj osobni dojam ili ukus i meni licno neodgovara takva tipka i zato sam je usporedio sa Casiom jer mi ostavlja takav dojam.
Za mene je fatarova tipka zakon ili da pojasnim tipka koja se nalazi na Yamahi Dx,Korg M1,T3,Trinity,Studio,Extreme itd..
Na smijem izostaviti niti Fantom X i G6 koje su isto tako vrh..
E sad, oni koji znaju kakva je to tipka,i kad probaju ovu na Ea7 znat ce o cemu pricam...
Stoga brate,No hard feeling's..

nesaband
22.02.2016, 14:37
OK....Ja bih ipak ostavio kolegama da sami procene kakva je dirka na EA-7.
Ne mora da znaci ako tebi neodgovara dirka da je i losa.
Samo ne zelim da oni koji citaju ovaj forum steknu nepotrebno los utisak o dirci na EA-7.Neka svako proceni sam.

Evo jos dva snimka prezentacije EA-7 da ne mlatimo bez veze o necemu sto je licni ukus.

https://www.youtube.com/watch?v=0HHONac3Qh0&feature=youtu.be

https://www.youtube.com/watch?v=MWV_7PpC8ek&feature=youtu.be

mihal
22.02.2016, 17:19
Moje iskustvo: Imao sam Casio CTK 6200 skoro sam ga se otarasio bas zbog tipki, mislio sam da ce se polomiti sviranjem.Inace Klavijatura nije tako losa...
Korg PA600 sviram otprilike 2 godine tipke nisu lose za sviranje ali nisu ni neki kvalitet pa sam odlucio uzeti dodatnu klavijaturu da bih sacuvao pa600. Najpovoljnija opcija mi je bila EA7 sto sam i uzeo.Tipke jesu drugacije,tvrdje, manje ali mi deluju dosta kvalitetnije od PA600 I nije mi problem prelaz iz jedne na drugu klavijaturu iako su dosta razlicite....Na Ea7 sam nekako sigurniji dok sviram....

josipv
22.02.2016, 17:27
Tako je...neka svatko isproba i procjeni sam sta mu odgovara...
Ja sam isto potegnuo 100 i kusur kilometara da se licno uvjerim u ono sto me zanima,a to je bio Juno Ds,usput sam isprobao i Ea7 koji je bio pored Juna i odustao od kupnje Juna samo zbog tipke jer je potpuno ista na obe klavijature..
I po meni ne treba suditi instrum.na osonovu onoga sto cujes i procitas,nego onoga u sto se sam uvjeris i isprobas.
Ovaj forum je odlican i dugo sam vec clan ovdje i nasao sam more korisnih informacija a nadam se da sam isto tako i sam nekome pomoga pa tako i sa ovim postovima o tipki na EA7..

tihi05
22.02.2016, 19:22
Tipka na ea7 je meni sada odlicna.
Ispocetka mi je bila malo tvrda ali sam se priucio i sad uzivam u toj tipki jer je fina zaobljena plica od drugih klavijatura
Meni je sad svirka bolja sa ovom tipkom.
Imao sam pa2x pro koja ima sasvim drugaciju tipku -puno vecu dulju dublje propada ali je isto kvalitetna tipka ko voli -mozda vise klavirska dok je na ea7 vise na harmoniku.
Imao sam i pa600 na kojeg nisam mogao svirati i najvise zbog te tipke sam ga prodao.
Imam i gw8 koju tipku takodje volim i lijepo je svirati na njioj.
Jedan moj kolega inace dobar i cijenjen muzicar je reko ako netko ne zna na ovoj tipki svirti slobodno se okani toga:)
Josipe slicam ali kontra slucaj sami imao i ja.
Dok sam dosao u ZG -kod Franca probat EA7 iznad njega je na stalku bio PA4 pa sam stavio malo prste na tipke i osjecaj je bio loš.
Naspram ovih na ea7 ko da sviram po lopatama-siroke duboke dugacke ma nikako mi se ne svidjaju takve tipke.
Ja mislim da neki ljudi vole te vise klavirske a neki ove vise orguljaske ili harmonijke-u te i ja spadam.
Evo bas si sviram forspil od dobro jutro selo moje i bas mi je gust raditi trilere sad na EA7.
Cini mi se da bolje sviram sad valjda bas zbog tipke. Nekako mi je gust.
Dobar ton i dobra tipka te ponese i da inspiraciju !

Boban010
22.02.2016, 19:39
Ljudi pa ne pisem ja na taj nacin o E-A7 da bi nekoga zezao,omalovazavao ili mu kvario biznis.To sto ja govorim je i u mom i u vasem interesu.
Evo su dva E-A7 prodata u mom kraju i to "ispod" cene.Jedan je otisao za 1000 eura,licno sam postavljao oglas za kolegu(koje li ironije,da nemam Bk9 kupio bi ga za sebe) a ovaj drugi je prodat za 1100 a mozda i manje od toga.
Kupljene su klavijature,isprobane,ne odgovaraju i cao djaci!
Pisite o tome sta vam ne funkcionise kako treba,sta treba ili bi bilo pozeljno ispraviti novim operativnim sistemom.
VRLO VAZNO!
Pazite ko hvali klavijaturu,ocenite tezinu njegovih reci,gledajuci prvo sta je sve i na koji nacin ucestvovao na forumu,da li je proveren clan ili pocetnik,da li je poznat i dobar muzicar,prelistajte njegovu demo sekciju,pa na kraju krajeva se raspitajte da mozda ne prodaje klavijature ili na neki drugi nacin ima interesa da hvali i podstice na kupovinu instrumenta.
Najbolji nacin je da probate licno i to vise puta pre nego li se odlucite na kupovinu,naravno ko je u mogucnosti.
Bilo bi dobro kad bi smo imali 30-tak dana za probu posle koje bi smo mogli da vratimo klavijaturu,eto na primer za to se treba boriti.

mklavijatura
22.02.2016, 20:55
Ja moram, kao potencijalni kupac E-A7 i neko ko je jako zainteresovan za spravu, da zamolim za malo detaljnije objašnjenje oko ovih zamerki. Pre svega sam student, ne bavim se muzikom profesionalno, ali muziku jako volim, s tim što nisam baš u mogućnosti da tek tako odvojim 1300e za spravu, a da onda njome ne budem zadovoljan, i to "tek tako" prihvatim, jer mi je ta suma novca prilično velika, iako je u svetu aranžera neka "niža srednja klasa" po ceni. Zato bi mi te eventualne zamerke dosta značile u donošenju odluke, jer sam ovim pozitivnim stvarima, klipovima, snimcima, a i kratkom ličnom probom E-A7, stvarno oduševljen.

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk

Boban010
22.02.2016, 22:56
@mklavijatura
Evo par zamerki na fabriku koju nudi Roland u E-A7
Na ovom snimku https://www.youtube.com/watch?v=e4AU2R_Cve8
imate na 4:25 zamerka na bubanj i isto na 10:25
a na ovom imate o problemu basa https://www.youtube.com/watch?v=0HHONac3Qh0
to se nalazi na 5:50
Naravno ovde su date prave smernice kako da te probleme resite,e sad to sto ce vam sve ovo oduzeti sate i sate dragocenog vremena,to daje posebnu draz i pruza posebno zadovoljstvo.
Narocito uz pesmu "Gde si zivot potrosio prijatelju moj" gde ti ne mozes da kazes "odnele ga zene i kafane ne zna im se broj"!:D

Milan$
22.02.2016, 23:19
Bobane ovaj problem ima i korg, i to recimo, duplo skuplji pa3, nznm al jos nisam cuo da neko koristi fabricki bubanj na pa3, bar ne kompletan fabricki drum kit, iz slicnih razloga kao sto je objasnio Bojan na ovom snimku, a opet s obzirom na cenu ea7, a i na to da sada konacno ima taj sempler, opet nije tu sve tako crno :D Mnogo ce vode proteci Moravom dok ne zasviri fabricki bubanj u nekom aranzeru kakvim ga mi muzikanti zamisljamo, tako da na ovo gledaj, kao na standardnu stvar :D:D

svrakan
22.02.2016, 23:22
Pozitivne stvari:
-sound,operativnost,gabarit,cena,semplovi odlično izlaze,fabričke boje odlične,terce se brzo prave i dobro zvuče,portamento odličan,mnogo prečica tastera na koje se mogu dodeliti određene funkcije,balans pot odličan,za dirke sam već rekao ko zna da svira njemu je svejedno...
Negativne:
-fabričke boje nisu nivelisane,ne kompatibilnost ritmova sa starijim Roland aranžerima,ne mogućnost splitovanja uppera 1,2,3,mnogo bagova koji treba da se reše(određene boje koje se pozovu grunu kao da su 300 posto pojačane,nema numeričko biranje internih semplova,kod terci treći upper ne može da se postavi na mono,i portamento,ponekad kada se želi nešto upisati ne pita da li hoćeš na isto mesto ili novo, ne postoji način da lower bude fiksiran na jednoj jačini a upperi da se pojačavaju ili smanjuju istovremeno potrebna je expresion pedala,mnoge boje su zaključane i ne mogu se editovati,semp lista internih je numerička nema imena mora da se skine lista sa Rolandovog sajta da bi se znalo šta je npr. na broju 4326 to je problem pogotovo kada bi neko hteo da pravi bubanj od internih elemenata mnogo vremena bi trebalo)to je za sada što sam ja primetio i što mi smeta ,a nadam se da će se nekim sledećim updateom rešititi problemi.
Meni se lično distorzije ne dopadaju nešto posebno,ali treba možda malo vremena sa efektima da se poigram.Više ima negativnih stavki,ali to će rešiti sigurno,ali sam sound je jako prijatan u ritmovima ništa ne mulja sve se lepo odvojeno čuje.

Glupo mi je samo da mnogi komentarišu nešto što nisu probali,nije isto uzeti bilo koji stariji Roland i Ea-7,samo bukvalno zbog semplera,to što na prethodnim modelima nije moglo sad može,opet kažem sve svoje elemente iz pa3 sa drum kita sam ubacio i u Roland i radi odlično.

PS-manite se ljudi doboša,nije sve valjda u dobošima,nekad i najlošiji doboš na slušanje može u samoj matrici ritma da zvuči kompaktno i odlično.

nesaband
22.02.2016, 23:33
Pazljivo sam odgledao svih sest tutorijala koje je postavio Dinamix audio ako se ne varam.Ovo sto oni navode kao Rolandove mane sto se tice bubnja,bas gitare je vrlo lako resivo.Mislim da je ovaj dinamix audio tim previse vremena proveo baveci se Korgovim aranzerima i primecujem da je u tim setovima previse izrazen bubanj i bas.To je vec stvar stila i ukusa onoga koji pravi ritam sekciju i zeli da mu tako zvuci.I naravno kada se napravi takva postavka onda su svi drugi elementi acc1 acc2 i tako dalje totalno zapostavljeni i nema ih nigde kada se pusti tako sredjen ritam.

Slazem se sa njima da bas gitara bas bubanj i bubanj treba da nose ritam ali ne treba da budu preterano dominantni u celom aranzmanu aranzera.

Kao sto rekoh to je vrlo lako resivo kod Rolanda uz pomoc alata koji se nalaze u Makeup Tools-u.

Ja sviram Rolandu BK-5 i na njemu vrlo lako koristeci Makeup Tools resavam te sitne problemcice koje oni navode kao losu stranu Rolanda.

Verijem da je sad na EA-7 posto ima sempler to jos lakse srediti i aranzer ce zvucati odlicno.

Poslusajte malo orkestar Ace Sofronijevica i slusajuci taj orkestar treba pokusati da se podesi aranzer na bilo kojoj klavijaturi i ne mozete pogresiti.

Naravno sve je to lako reci ali u zavisnosti kako je koji style napravljen od toga ce zavisiti i koliko cete vremena potrositi na sredjivanje u Makeup Tools-u jednog ritma.Naravno treba malo rutine,poznavanja osnovnih alata u Makeup Tools-u,znati sta zelite i naravno puno puno strpljenja i ljubavi.

E kada sve te uslove ispunite onda ce vas rezultat biti odlican i vi cete biti zadovoljni.

Malo sam ga oduzio ali ne moze krace da se napise.I ovo je sve ukratko napisano.

mklavijatura
22.02.2016, 23:45
Sto se tice bubnja, imam vec taj problem na GW-8, ali kako sam cuo od Rolandovih zastupnika gde sam probao klavijaturu (a ispravice me neko od vlasnika ako gresim, jer nisam imao prilike da detaljnije to testiram u praksi) E-A7 ima na svakoj komponenti bubnja EQ, filter, kao i podesavanja za attack,decay, sustain i release, sto po meni moze ucini neke od fabrickih semplova ako nista, bar malo iskoristljivijim, a za sve ostalo - tu je sempler. E sad, zaintrigiralo me je dosta ovo oko zakljucanih setova bubnja, boja i slicno, koji se ne mogu editovati. Sta to znaci konkretnije? Da li se ne mogu koristiti ti semplovi bubnja za recimo user dk, ili na njima nije moguce raditi ova podesavanja EQ, filter,... Kakva je situacija sa tim bojama, koje su zakljucane, i kakva su ogranicenja?

Meni licno vreme potrebno za sredjivanje ne predstavlja problem, ja volim da nastelujem stvari po svom ukusu, i uzivam u sredjivanju i pakovanju klavijature, a kao sto sam rekao, ne bavim se ovim profesionalno, ne zivim od toga, pa mi to utroseno vreme vise predstavlja neki ispusni ventil i odmor :D

Boban010
22.02.2016, 23:46
I naravno kada se napravi takva postavka onda su svi drugi elementi acc1 acc2 i tako dalje totalno zapostavljeni i nema ih nigde kada se pusti tako sredjen ritam.
Lepo zapazanje,znaci problemima i sredjivanju ipak nije kraj kad sredimo bubanj i bas,za nekoga ko je preterano pedantan ili "picajzla" sto bi mi rekli minimum dva dana po ritmu!
@Milan$
Namerno nisam pisao,niti cu pisati o svojim zapazanjima da ne bi rekli kako ja obstruiram i pricam nesto bez osnova.Samo sam hteo da predocim coveku da bude spreman za ono sto ga ceka.
Sta god vi mislili moja je zelja,jeftin a kvalitetan Rolandov(pazi,ne bilo koji) aranger!
Logicno,ja sam samo Pirocanac!:lol:
@Svrakan
A sta sa opcijom Alteration mod?

boomerang
22.02.2016, 23:46
Da bi svirali u diskoteci poslije DJ-a morate imati dobro isproduciranu klavijaturu, tj. bez dobrog bubnja i bas gitare nema ni dobrog zvuka ili ritma.

svrakan
22.02.2016, 23:55
Bobane alteration mod radi ok,mene nervira taj G dur uvek svira oktavu više,stavi se na nearest i onda ga ispegla.
Problem kod zaključanih bubnjeva je taj da se ne vidi koji interni sempl je korišten,kada bih hteo iz nekog zaključanog da iskoristim neki element kako da znam pod kojim je brojem.

Boban010
23.02.2016, 00:08
Probaj sa Degree pa odredi dokle najnize a dokle najvise da ide uz pomoc brojeva.Na taj nacin odredis da ti G dur ne bude najvisi.
Uzasno nervira sto moram za svaku traku posebno.To nije lose imati ali dobro je i kad bi imali precicu da odjednom ubacimo ovaj vazan parametar u trake koje zelimo.
Eto posla za Roland tim!

boomerang
23.02.2016, 00:17
Gdje se nalazi taj Degree?

Boban010
23.02.2016, 00:21
Trebalo bi da je u Style composeru u Micro modu u traci za ritam gitaru.Ako nemas taj parametar kada pregledas traku onda ides na Insert event pa odaberes Alteration mod.
Ovaj vrlo koristan parametar mozes da postavljas i u drugim trakama,za bas recimo...

boomerang
23.02.2016, 00:27
Kako funkcioniše taj Alteration mod? Ja sam u Style composeru išao na edit pa transpoze na -12 i onda dobijem debeli bas na e tonu. Medjutim ako hoću recimo da mi svira bas u oktavama recimo neki disco, on mi ne svira oktave kroz sve tonove nego samo jedan dio, ostalo svira isti ton

Boban010
23.02.2016, 00:35
Alteration mod ti odredjuje kako ce da svira melodiju u toj traci,odnosno odakle-najnizi ton dokle-najvisi ton.
Moras u Micro modu pregledati bas traku da li ima parametar Nereast ili Degree,pa onda ako je Nereast promeni na degree i postavi prvi parametar 28 a drugi 127 i onda ne bi trebalo da ima problema.

boomerang
23.02.2016, 00:38
Ok.hvala ti. Sutra cu to odmah da isprobam. To mi je oduvijek smetalo a nisam mogao nacackati gdje se to nalazi.

Boban010
23.02.2016, 00:45
Nema na cemu,ajde sad korisnici E-A7 nastavite ovako i pisite o problemima i insistirajate na resavanju istih kako vas ne bi ostavili na cedilu,kao nas korisnike BK-9.:((

boomerang
23.02.2016, 00:51
Imao sam dodira sa bk9, to je dobra klavijatura, ima recimo više Mfx-ova nego ea7. Čini mi se da ima i reverb i delay u masteru. Dok to nema na ea7.

tihi05
23.02.2016, 01:10
Ako nas tko slusa i cita uopce :)

Bilo bi dobro kad bi se omogucilo dok pritisnem value + i - zajedno da resetira na 0 .

I jos jedna stvar mi fali a to je zakljucavanje lower trake !
Dodato:
i sortiranje stylova u user banci po abecedi

i i pretraga UPG pomocu pretrazivaca ...

Sve je pitanje sotware-a i nadam se da bi se dalo doraditi i update-ti.

Boban010
23.02.2016, 01:32
Nista ne brini i cita i slusa! [-O< =))
Posteno ste platili,sad insistirajte da to funkcionise kako treba!
Samo napred!

tihi05
23.02.2016, 12:29
Pa ovo gore bo dosta znacilo svakome ne samo meni a rijesava se sofverski.
Vjerojatno to ljudi koji rade znaju i mogu jedino se bojim da nece te i slicne sitnice staviti u ea8 pa ponovno mutit vodu !
Vidis kako bi tebi Bobo recimo bilo super da mozes koristiti materijal kiji si godinama mukotrpno i pazljivo radio na GW8 !
A ne sad moras sve iz pocetka umjesto da samo dotjeras na novoj roland masini !
Iz toga razumijem potpuno tvoju ljutnju na Roland !
Nadam se da ce se drzati na dalje neke postenije logike i trgovine ! Hvala !

boomerang
23.02.2016, 14:28
Alteration mod ti odredjuje kako ce da svira melodiju u toj traci,odnosno odakle-najnizi ton dokle-najvisi ton.
Moras u Micro modu pregledati bas traku da li ima parametar Nereast ili Degree,pa onda ako je Nereast promeni na degree i postavi prvi parametar 28 a drugi 127 i onda ne bi trebalo da ima problema.
Nemogu da nađem u micro editu, jedino ima u Track edit, pa Global chang i onda tu ima Alteration ali nemogu ništa da ga mijenjam ili uticem na njega mada ima isprekidane crtice gdje bi kao trebalo da se mijenja vrijednost, ali meni nece nista da promijeni. Možda ima jos neka caka, ako je neko provalio foru na ea7 nek nam javi.

Dodato:
Našao sam da može na Acc-ompima, ima Alteration Nearest i Degree, medjutim to mi neda na bas traku.

Boban010
23.02.2016, 15:18
Udjes u Micro edit na bas traku pa onda menu pa Create event.Bude obelezeno Note a ti promeni na Alteration mode,pa napravi event(pazi gde kreiras Event da se nalazi na pocetku trake).Onda ce se pojaviti u traci Nereast i dva parametra.

boomerang
23.02.2016, 18:14
Jesam, al nije to sto sam ja tražio. Mene recimo zanima da mi bas uvijek svira do e tona najnize,a on meni svira A ton. Znaci već G ton svira za oktavu više. Znači on mi praktično bas vrti samo u jednoj oktavi, kako da mi dozvoli da bas svira kroz dvije oktave u arenzeru?

Boban010
23.02.2016, 18:23
Pa nije ti najnizi A1,on svira ako je dvojka A1-E1,najnizi ti je E1.Pretpostavljam da ti hoces da svira E1-H0.Pokusaj da stavis prvi parametar std da bude 23 a drugi ostavi 127...

tihi05
24.02.2016, 10:10
Boomerang.........
Jesi li uspio "okrenut" bass ? Jel bolje tako?

boomerang
24.02.2016, 10:29
Uspio sam spustiti bas i niže od E tona, do H mada je to preduboko. Nisam imao vremena da dalje cackam, još nisam dosao do toga da mi vrti figuru basa kako ja hocu i dokle hoću u dubinu i visinu, mada je izgleda ovde negdje caka u ovom Alteration.

tihi05
24.02.2016, 11:33
4zicana bas gitara ima najdublji ton E.
5zicana ima H ali i meni je to preduboki obrat na klavijaturi.

boomerang
24.02.2016, 11:44
Da, zavisi koji je style ili muzički žanr u pitanju ali je dobro da ima opcija da se to koriguje. Ja inače volim dublji bas,čvršće mi drzi style. Kad svira za oktavu naviše otanji se kompletan zvuk.

Boban010
24.02.2016, 17:24
Ima tu jos jedna caka,kad snimas figuru odaberi iz kog tonaliteta hoces da ti tako zvuci,nemoj da ostavis C po defaultu.
Kad pritisnes REC taster pa dole u meniju KEY....

bojannov
25.02.2016, 07:36
Ljudi imam jedno pitanje za vasa da li
harmonike i ovih par boja sto sam cuo budu na samoj klavijaturi ili budu na sempl memoriji.....i da li postoji kopija Rolanda E A7

svrakan
25.02.2016, 08:48
Te boje su sve u samoj klavijaturi,plus imas slobodnih 128mb.

bojannov
25.02.2016, 11:58
Ja sam narucuo novu klavijaturu u jednoj trgovini i kada sam je isprobao nije imala ni jednu boju od gore navedenih...Sad neznam sta je to u pitanju ...

nesaband
25.02.2016, 12:08
Proveri ti to malo bolje,a ako stvarno nema nekih boja onda reklamiraj Rolandovoj radnji ili gde si vec kupio klavijaturu.

Ako nije tajna kazi nam odakle si.Ako si iz Srbije siguran sam da ce ti Ljudi koji rade u Rolandu resiti taj problem.

bojannov
25.02.2016, 12:24
Nije tajna iz Bosne sam a klavijaturu sam gledao u Banja Luci u muzickoj kuci artist...I oni mi kazu da imaju neke 2 vrste ea7 da se jedna radi u Italiji a druga u Madjarskoj..e tek mi tad nista nije bilo jasno...

nesaband
25.02.2016, 13:22
Javice se vec neko ovde na forumu iz Roland tima pa ce ti dati vise informacija nego sto ja znam.Koliko ja znam ne postoji kopija Rolanda EA-7 a ni drugih Rolandovih aranzera.

Boban010
25.02.2016, 13:28
Cirkus,koliko ja znam Roland BK-9 je radjen u Italiji a Roland E-A7 je made in China..
E sad mozda su ti uvalili BK-9 ali i on ima fabricke harmonike...

Morison
25.02.2016, 14:25
Postoji samo jedna jedina verzija EA7.
Nase nove boje se nalaze u "World" kategoriji, "East Europe" sekcija (pritisnuti vise puta "World" taster da se predje iz sekcije u sledecu, ili na Page 23 krece East Europe; postoji nacin da se podesi EA7 da kada se pritisne World taster on odmah prvo ponudi East Europe deo).

tihi05
25.02.2016, 14:36
Moj EA7 , BK5 i GW8 su made in Kina :)
Ako je BK9 radjen u Italiji od tuda njemu i toliko napuhana cijena.

Morison
25.02.2016, 14:47
Postavio sam ovde na forumu u download sekciji set naseg tima Roland Serbia:
http://www.yu-midi.org/forum/downloads.php?do=file&id=18754

Pogledajte i ostale video prezentacije EA7 (ukupno sest video fajla do sada) Dynamix Audio tima na sledecem linku, puno toga je lepo objasnio:
https://www.youtube.com/user/kravadinka/videos

tihi05
25.02.2016, 23:48
Evo da ponovim kad bi se mogle dotjerati sitnice koje "zivot znace" !!

Ako nas tko slusa i cita uopce :)

dok pritisnem value + i - zajedno da resetira na 0 .
zakljucavanje lower trake
sortiranje stylova u user banci po abecedi- bar unutar banke
pretraga UPG pomocu pretrazivaca

Zapisivanje postavke tokom sviranja !

Sve je pitanje sotware-a i nadam se da bi se dalo doraditi i update-ti.

Dejo jel ima kakve sanse za to ?

Morison
26.02.2016, 08:45
Imali smo puno razgovora sa Rolandom, puno toga nama korisnog ce biti dodato update-om i puno toga postojeceg ispravljeno ili unapredjeno. Potrebno je vreme da se sve to realizuje ali marljivo se radi na buducim poboljsanjima kroz update.
Uskoro ce se pojaviti prvi, a zatim jos jedan update, sa poboljsanjima. Jedino da naglasim da nece sve sto smo trazili doci prvim sledecim update-om, jer za neke stvari je potrebno vise vremena. Za sada je prioritet otklanjanje sitnih bagova i mozda po neka nova mogucnost.
Otvoricu novu temu gde bih zamolio clanove koji imaju EA7 da prijavljuju primecene greske u sistemu (posto u ovoj temi je vrlo tesko sve ispratiti). To bi bilo od koristi za sve.

boomerang
26.02.2016, 09:17
To je dobro. Moja sugestija bi bila da se nekim buducim update-om dozvoli više drum setova za edit. Jer bi mi mogli praviti mnogo bolje user drum setove.Ima makar još 5 ili 6 drum setova koji bi morali biti otljucani da bi mogli na pravi način iskoristiti taj potencijal klavijature.

nesaband
03.03.2016, 10:47
Jes jedan vrlo koristan tutorijal za EA-7

https://www.youtube.com/watch?v=NHfAf5oy0ZU

Deeda
05.03.2016, 04:26
Jedno pitanje: E-A7 ili Pa2x?

Morison
05.03.2016, 08:24
Jako zanimljiva prezentacija (ujedno i tutorijal kako se radi u makeup tools):

https://www.youtube.com/watch?v=Wv4FQ_JuYYY

Na pitanje koji aranzer uzeti, Pa2x ili Ea7...nema jednostavnog odgovora. Svako ima razlicito misljenje, jedini nacin je probati jedan i drugi, procitati sve o jednom i drugom i, na kraju, sam prelomiti sta uzeti. Kako god okrenes, imaces masinu koja moze da odradi svaku svirku bez problema.

Boban010
05.03.2016, 19:51
Jedno pitanje,da li je ikako moguce na E-A7 vise drum traka?

ivangajic01
05.03.2016, 20:25
Moguce je.Ritmove sa BK serije cita bez problema.Ako si na to mislio?

Boban010
05.03.2016, 20:29
Ne,ubacio sam ritam od GW8 i pokusao da u traci acc6 gde imam jednu drum traku pozovem neki drum set uz pomoc Makeuptoolsa ali bezuspesno,mogu samo tonovi a drum setovi ne.
Jos jedna stvar gde mogu da vidim koliko je zauzece korisnicke memorije?

Deeda
05.03.2016, 20:56
Da li je moguće koristiti ritmove formata drugih klavijatura (korg npr) u ovoj klavijaturi?

Boban010
06.03.2016, 09:41
Uskoro ce se pojaviti prvi, a zatim jos jedan update, sa poboljsanjima. Jedino da naglasim da nece sve sto smo trazili doci prvim sledecim update-om, jer za neke stvari je potrebno vise vremena. Za sada je prioritet otklanjanje sitnih bagova i mozda po neka nova mogucnost.
Hoce li od "novih" mogucnosti biti i dodatni MFX-evi za Upper-e(koliko sam mogao da vidim ima samo jedan MFX za tri uppera) i mogucnost editovanja parametara Reverba i Chorusa kao na BK9?

viktor011
06.03.2016, 16:44
Danas smo imali malu prezentaciju rolanda i zakljucak je sledeci naspram yamahe i korga

Kad je u pitanju ROM, Tyros ima bolji FM piano, po tome je Yamaha čuvena još od DX7, bolji bubanj, akustične gitare, kao i artikulacije na pojedinim instrumentima koje je čine zanimljivom iako to malo ko koristi.
Roland ima bolji klavir i rhodes, električne gitare, harmonike, a ima i instrumente tipične za ovo podneblje a koji ne postoje na Tyros, trube, tamburaške instrumente, bouzouki, gajde, folk klarinete i saksofone, pa i mnogo istočnjačkih instrumenata i iz raznih krajeva sveta.
Ono što je podjednako na obe klavijature su basovi, duvači i gudači.

Kvalitet reprodukcije traka u aranžmanu je jednako dobar, mada subjektivno Roland bolje zvuči zbog boljeg semplovanog bubnja i basa. Problema tipičnog za Korg naravno nema, obe klavijature zvuče jako zdravo bez ikakve dalje obrade na mikseru.

Stilovi su manje više slični, ali Tyros zbog boljeg bubnja na prvu deluje bolji iako je na malo većoj snazi Rolandov lošiji bubanj dosta upotrebljiv.
Kada se koriste semplovani bubanj i bas u Rolandu, nema daljeg poređenja jer je neuporedivo bolji.

DSP efekti su na Rolandu bolji kad je u pitanju simulacije gitarskih pojačala, a moguće je napraviti stereo delay što nije moguće za Tyros. Ostali efekti su manje više slični.
Tyros ima 3 DSP i dva sistemska efekta za stil, plus 5 DSP i dva sistemska za desnu ruku, Roland ima dva DSP za stil i dva sistemska, jedan DSP i dva sistrmska za desnu ruku.
Master EQ i Compressor su mnogo bolji na Rolandu.

Operativnost, jednostavnost korišćenja i editinga je daleko na strani Rolanda. Kvalitet plastike je manje više isti, Tyros ima dublju i sporiju dirku, mnogo je teži i veći. Tyros ima bolji display, Roland ima pravljenje terci na skalama.
Roland košta više nego duplo manje.

Neki zaključak je da Yamaha i dalje ima najbolju ROM bazu, ali je najmanje operativna, Korg je i dalje najoperativniji sa najlošijom ROM bazom i zvukom uopšte iako je u Pa4x bubanj napokon upotrebljiv, kao i neke clean gitare, a Roland je mešavina oba, jako dobra ROM baza i odlična operativnost, plus jako dobra cena.

casper
06.03.2016, 17:03
<hr style="color:#D1D1E1; background-color:#D1D1E1" size="1"> Hvala na recenziji i usporedbi ali ...
Nema smisla stavljati u istu utrku ove dvije klavijature iako mi nije jasno da li si mislio na Tyros4 ili 5.

Bez obzira na to, usporedba bi imala smisla jedino s modelom PSR S770 koji je u sličnom cjenovnom rangu i u srednjoj klasi Yamahinih aranžera.

Alen P
06.03.2016, 17:05
Ovaj post je vrlo diskutabilan. Jer slušati 'instrumente tipično za ovo podneblje' je dosta nezahvalno. Instrumentima tipičnim za podneblje gdje ja sviram Roland nije do koljena Tyrosu. Art soundovi su meni broj jedan. Sviram pop/zabavnu, najmanje neke narodnjake. Dok artikulacija kod juve nema smisla. Najbolje predstavljene prezentacije su one kad su dvije klavijature jedna kraj druge i piči. Jednako kao i usporedba tipki. Tipka Tyrosa ne odgovara samo 'narodnjacima' svima ostalima je broj jedan. Zato mante se takvih usporedbi jer samo mogu izazvati svađe.

ffb
06.03.2016, 17:19
Kod nas je golf 2 dizel najbolji auto.Takva misljenja su jako subjektivna. Apsolutno je pogresno EA 7 mjeriti sa Pa3,4 ili Yamahom Tyrosom. To je rang Pa 600 ili Psr 770 i svako kupuje po svom ukusu, potrebama i novcaniku.Sa svakom se moze odraditi svirka.Ovakve rasprave su suvisne i ne koriste nikome od nas.

casper
06.03.2016, 17:43
Vidim da je Korg/Yamaha klan odmah "reagirao". :D

Usporedbe brendova su uvijek dobrodošle. Pogotovo ako su napisane ovako kako je to učino @viktor011 koji svira Tyros4 i prenio nam je vlastiti doživljaj s prezentacije. Ipak, usporedba nije relevantna jer se radi o različitom cjenovnom rangu instrumenata, a pored toga se radi i o 5 godina razlike u datumu proizvodnje.

Zato predlažem da ovaj Viktorov post uzmemeo kao korisnu informaciju ali isto tako očekujem da izbjegnemo daljnje komentare istog kako tema ne bi otišla nekim drugim smjerom.

Vux
08.03.2016, 08:55
Funkcionalnost tastera ne bih mogao da ocenim na pogled samo, mada sa dva ekrana mora biti dosta funkcionalan. Od ovih demo snimaka primetim da je bas gitara uglavnom mnogo dobra, kao i bas bubanj, ali doboš je na svakom snimku ili mnogo kompresovan ili jako izveštačen, sve ostalo mi baš lepo zvuči

viktor011
08.03.2016, 11:22
Evo nesto sam zabelezio telefonom dok smo se igrali sa Ea7,zvuk nije bas najbolji ali eto moze malo da se cuje
https://www.youtube.com/watch?v=qBdtC5JkHpY
a tu je i ona nasa dvojka i harmonika,samo da na pomenem da je harmonika fabricka
https://www.youtube.com/watch?v=B-HxmZyWV9g

bojannov
11.03.2016, 23:50
Dali ima neko dobar bubanj za roland Ea7?

Deeda
12.03.2016, 13:38
Ovo je čista anti-reklama za novi Rolandov aranžer! Da li je ovo njen maksimum?

https://www.youtube.com/watch?v=u9noArH2y_k

nesaband
12.03.2016, 14:02
Ovo nije merodavan snimak za EA-7.....Znam kolegu koji svira na ovom EA-7 i znam da mu klavijatura nije bila sredjena tada kada je svirao sa Nedom.Ovo nije ni blizu onoga sto moze EA-7

makso68
12.03.2016, 19:55
Prije par dana sam imao priliku da je isprobam.Za taj novac je vrh.Pozdrav!

daliborkorg
12.03.2016, 22:25
U specifikaziji za ea7 pise "Number of Samples 512" da li se misli na 512 mesta za wav ili 512 mesta za multisemplove?

Morison
13.03.2016, 09:25
To je za wav, i to ocekujemo da ce se povecati nekim narednim update-om ako masina to moze da "pogura", ali je za sada tako.
Broj multisemplova je 256 a user drum setova 128.

bojannov
13.03.2016, 22:03
Ljudi , ima li neko da prodaje sredjen set za ea7?

boomerang
13.03.2016, 23:33
Ako odradim novi update za ea7, jel to znači da ce mi pomijesati drum setove u mojim stylovima, zato sto nisu vise pod istim brojem u ton listi, zbog novih boja? I ako se to desi jel ostaje u make up toolsu moj štim pa da samo vratim bubanj koji je bio, ili moram ponovo stimati i make up?

Morison
13.03.2016, 23:47
Nista se nece poremetiti.

Uputstvo za update:
-Prvo odradite svoj Backup (Menu-Utility-Backup) i sacuvajte taj folder da kasnije vratite u klavijaturu.
-Skinite sa zvanicnog sajta Update fajlove, raspakujte ih na kompjuteru i iskopirajte fajlove na prazan usb flash (svi fajlovi van foldera).
-U ugasen E-A7 ubacite flash memoriju sa update-om.
-Pritisnite i zadrzite TAP taster i tako ukljucite E-A7. Kada krene update, mozete pustiti taster TAP.
-Sacekajte da se proces update-a zavrsi.
-Iskljucite EA7, izvadite flash memoriju, ukljucite ponovo i odradite Factory reset (Menu-Utility-Factory reset).
-Nakon factory reset-a, odradite Restore svog Backup-a (Menu-Utility-Restore).
Nakon restore, sve ce biti onako kako je bilo pre procesa.

boomerang
13.03.2016, 23:56
Da, ali mene zanima recimo ako sam ja koristio New rock bubanj koji je pod rednim brojem recimo 1666 a sad je sa novim update-om pod 1671 , hocel mi sad postaviti neki drugi bubanj? Brojeve sam bez veze naveo jer nisa pored klavijature.

Morison
14.03.2016, 09:01
Midi adrese su ostale iste, to su i naveli, tako da, kao sto sam i rekao, nista se nece poremetiti.

boomerang
14.03.2016, 09:04
To je ok. Jel se zna šta su popravili update-om?

Morison
14.03.2016, 09:26
Sto se nas tice uglavnom greske....bice jos jednog update-a uskoro, po onome sto ja znam.

Boban010
14.03.2016, 12:59
Moze li otprilike kad se ocekuje novi update?

Morison
14.03.2016, 13:26
Na zalost, nemam informaciju.

Boban010
14.03.2016, 22:35
Nije mi jasno zasto je Reverb i Chorus,to jest njihova vrsta i podesavanja vezana za ritam a ne za solo.Koliko sam mogao da vidim oba ova efekta se menjaju i edituju kroz Makeuptools u Common odeljku.
Ako ima negde drugde podesavanja za ove efekte slobodno javite necu se naljutiti.

Morison
15.03.2016, 09:01
Tako je bilo na Bk5, i na E50 ranije. Na to tesko mozemo da uticemo, ali pokusacemo.
Podesio sam na svim ritmovima da mi je isti reverb i chorus, tako da se pri promeni ritmova nista ne menja u desnoj.

tihi05
15.03.2016, 11:23
Sa novim updateom javili su mi se neki veci bugovi ... e sad da li je to bas zbog update ili ..
Naime prije update nije mi nikad "zastekao" ton, lover mi je ostao svirati bez obzira koji styl pozvao i morao sam ugasiti pa ponovo upaliti i bilo je dobro. Juce sam sredivao i svirao terce i kod brzog sola i potezanja prstom po klavijaturi izgubila se terca istao svirati samo jedan ton . Nista nije pomoglo mijenjanje drugih terci vec sam morao ugasiti pa upaliti i dalje radi dobro.
Sve to prije updatea nije se događalo.
Da li se jos kome to desilo ?
Ako mi se opet ponovi javit cu.

Ono pojacavanje kod direktne promijene styla je i dalje prisutno.

boomerang
15.03.2016, 11:45
Ja sa novim update-om ne mogu da spustim bas u stile composeru da mi svira dublje od A tona, da mi A ne bude najnizi u sklali.

Dodato:
Razmišljam da vratim verziju 1.04.

tihi05
15.03.2016, 13:15
...da biti ce tog dotjeravanja software-a...vidjet cu ako mi se ponovi jos koji puta i ja cu vratiti prijasnju verziju.

boomerang
15.03.2016, 13:29
Nervira me bas koji svira G visoki to ne podnosim, ako neko zna da i sa novim update-om može da se štima da mi recimo E ton bude najdublji nek se javi, inače vracam 1.04.

tihi05
15.03.2016, 13:39
Pa to je normalno da bas u G akordu svira kvintu gore. Tako je i na 4 zicanoj bas gitari . Jedino nije dobro ako ode oktavu vise pa svira donju kvintu -D.
Ja nisam toliko opterecen sa time jer 90% sviranja mi je u bendu sa bubnjarem gdje EA7 koristim za bas-solo nacin sviranja.

ffb
15.03.2016, 13:42
Mi muzicari smo nazalost pokusni zecevi. Tako je i u auto industriji, uvijek je zadnja godina proizvodnje postojeceg modela najbolja.Tek na kraju se isprave greske.

Boban010
15.03.2016, 15:59
@boomerang
Probao sam ti ovo,radi,moze se spustiti ton,samo pazi,prvo odsviras frazu,pa onda u micro modu dodas alteration mod i korigujes tonove.
Ponovnim snimanjem se brise alteration mod,ostaje jedino snimanje u mix modu.

tihi05
15.03.2016, 18:52
Dobro je..danas uz sve pokusaje da ga zablokiram -radi ko urica ,, nista se ne blesira.

boomerang
15.03.2016, 21:05
@boomerang
Probao sam ti ovo,radi,moze se spustiti ton,samo pazi,prvo odsviras frazu,pa onda u micro modu dodas alteration mod i korigujes tonove.
Ponovnim snimanjem se brise alteration mod,ostaje jedino snimanje u mix modu.
Probao sam alteration mod i nije mi spustio bas. Možda nisam nešto dobro odradio al sam ranije mogao. Ranije sam recimo mogao da u style edit pa na transpoze stavim -12 bas i onda dobijem debeli E ton, a sad nece samo spusti za oktavu al je A ton najdeblji pa opet bez veze.

Boban010
15.03.2016, 22:40
Izgleda da nesto zeza,evo vec 2-3 sata ga maltretiram i mislim da kad je bas koji je u ritmu "fabricki:, i precizno odredjen alteration mod onda radi ali kad uz pomoc makeup toolsa promenimo boju onda ignorise alteration mod.Slicno se dogadja i sa kontra gitarom.Na fabrickim domacim ritmovima sa nereast postavkom svira bezveze kad u pola takta promenimo akord,ide cas gore cas dole.Ja sam to otkrio kako ispraviti,samo je losa postavka,treba degree i precizno odrediti opseg,ali ne treba koristiti obrtaje akorada.
Ajde proveri da prijavimo bug...Ali nemoj da koristis makeup tools za transponovanje nego to uradi u style composeru.

boomerang
15.03.2016, 22:52
Meni je radilo sa proslim update-om bez obzira koji je style ili dal sam promijenio boju u makeup tools-u. Ali sad mi ne reaguje, doduše jeste bas koji sam ja pravio od fabričkih waveforms ali ne mogu da vjerujem da je to problem.

Dodato:
Ranije sam mogao recimo da snimam bas iz G intonacije i onda mi on poslije svira debeli E ton što je meni bitno za zabavnjake, ali sad neće ni tako da mi reaguje, uporno svira A najdublji. Neznam kako da ga prevarim.

nesaband
16.03.2016, 00:03
Vidim iz vase diskusije da update nije bas najsrecnije odradjen.Nalazite Japancima greske iz "prve".Nesto mi se Roland tim ucutao sa novim snimcima,nekom novom prezentacijom.

@Morison bi mogao neki novi style da prezentira sa sredjenim semplovima.Mene interesuje da li je set koji je besplatan vec u EA-7 postavljen fabricki ili nije.Da li su momci iz Roland tima vec postavili user boje i performanse ili to mora naknadno da se uradi?

Boban010
16.03.2016, 00:39
@boomerang
Pa vec sam ti rekao,snimas figuru sa tvojim basom pa ubacis Alteration mod,pa upises, Degree pa donji parametar ostavi najnize 0 ili 1 a gornjim parametrom odredjujes dokle ide u visinu.Broj 36 ti je C2 ti postavi 42 da ti je najvisi Fis kad vec mrzis G... :lol:
@nesaband
Imas prezentaciju Dinamix-a za E-A7...
Set koji je besplatan skines sa Roland planet-a ili ovde u download sekciji pa ucitas.

boomerang
16.03.2016, 00:46
😃Nije da mrzim G ali ne volim kad aranzer zvuci plitko, tako kad god mogu volim da mi je deblji tj. za oktavu niži ton u basu.Sutra cu opet da probam taj Degree , ja ga nisam spustao na 0 ili 1, jel on reaguje odmah il se mora odraditi do kraja operacija save za taj style?

Boban010
16.03.2016, 00:53
Mislim da ne mora da se usnimi ritam.Mozda bi bilo dobro i da figuru usnimis iz najviseg tonaliteta,u ovom slucaju Fis kako ne bi izvrtao figuru.To mi je sad palo na pamet,nisam probao.
Ja sam to sa visokim tonovima u basu resavao promenom figure,recimo C1,C2,G1,B.
Pa kad svira iz C nista se ne menja ali u G odsvira donji G pa gornji...

boomerang
16.03.2016, 00:57
Da ne bude zabune, ovo sve ne smatram nekom katostrofalnom greškom, generalno ovaj ea7 ima odličan ton i tek ce ta klavijatura da pokaže svoje lice, mislim vrlo pozitivno.Ja je polako sredjujem i sve više sam zadovoljan. Fabrika je dala mnogo sto se tice zvuka, a sempler je odlican i čita semplove odlično, zvuče ,,slatko" a ne ,,plastično". Potrebno je vrijeme da se pojavi raznog ,,materijala" od ljudi koji imaju različite muzičke afinitete pa da se onda čuje šta sve može i koliko u kojem muzičkom pravcu. Veceras sam bio kod kolege koji ima pa3 i poslije slusanja te klavijature ovaj ea7 mi je još draži. Dobro bi bilo da Roland team bude uporan i pokuša da progura neke naše sugestije kako bi na pravi način iskoristili ovaj aranžer koji će sigurno ući u masovniju upotrebu.

nesaband
16.03.2016, 10:35
@nesaband
Set koji je besplatan skines sa Roland planet-a ili ovde u download sekciji pa ucitas.

Znam ja to druze moj da je set besplatan.Dinamix prezentaciju sam odgledao,Lepo je to Bojan prezentovao.Sve je to lepo.Ne pisem ja ovo zbog mene.Meni nije problem da odem do radnje i dobijem dozvolu od prodavca da uradim format USB-a na EA-7 upisem postavke tog besplatnog seta i cujem kako sve to zvuci.

Problem je to kada potencijalni kupac koji je zainteresovan za tu klavijaturu koji nije clan foruma koji nije bas obavesten sta sve moze ta sprava udje u prodavnicu i ne dobije prave informacije o njoj.Prodavci(osim par retkih) ne znaju da ti prezentiraju spravu na najbolji nacin.

Oni ce ti dozvoliti da ti ukljucis klavijaturu da je probas ali vise od toga ne znaju sem da ti iznesu suvoparne podatke koje mozes i sam da procitas na Internetu.Ne pisem ovo napamet vec iz iskustva jednog mog prijatelja koji je bio u jednoj prodavnici i prakticno nije dobio nista od korisnih informacija o klavijaturi a kamoli bilo kakvu prezentaciju.

Zato,predlazem momcima iz Roland team-a da uloze malo truda i urade neku slicnu video prezentaciju kao sto je to uradio Bojan za njegov Dinamix set ali sa narodnjackim ritmovima i ritmovima koje su oni radili za EA-7.

Ovako trenutno EA-7 moze bespotrebno da dobije etiketu da je to samo zabavnjacka klavijatura a ne i narodnjacka a to ne bi bilo dobro.

EA-7 uz kvalitetne semplove moze ozbiljno da bude konkurentna klavijatura mnogo skupljim klavijaturama.

Toliko od mene za sad.

boomerang
16.03.2016, 13:09
@boomerang
Pa vec sam ti rekao,snimas figuru sa tvojim basom pa ubacis Alteration mod,pa upises, Degree pa donji parametar ostavi najnize 0 ili 1 a gornjim parametrom odredjujes dokle ide u visinu.Broj 36 ti je C2 ti postavi 42 da ti je najvisi Fis kad vec mrzis G... [emoji38]
@nesaband
Ništa nisam uspio napraviti po pitanju ovog basa, uopšte mi ne reaguje alteration mod, nemogu da spustim bas ispod A , a kad mi svira G visoki u laganom baladnom stylu ja pobijesnim.

Dodato:
Ako ne uspijem vracam stari update da vidim jel do toga.

Dodato:
Mogu fabrički bas da namjestim da mi svira niže, ali neće ovaj moj što sam napravio kao user tone. Ne razumijem u čemu je fora, bilo koji fabricki mogu da promijenim u makeup tools-u i svira mi duboki E ton a kad stavim moj bas iz user-a, svira mi A ton najdublji i ne mogu mu ništa. Probao sam da mu program editu mijenjam oktave ali neće nikako da mi profunkcionise u stylu.

Deeda
20.03.2016, 22:39
Može li neki novi snimak od našeg Roland tima sa narodnjačkim ritmovima sa semplovanim bubnjem, gitarama itd?

mimiki
20.03.2016, 22:41
kako je krenulo tesko,rekao bih da je to to od roland tima :)

bojannov
20.03.2016, 23:03
molio bi ako iko zna objasniti postupak pravljenja jednog drum kita na ea7....iz vise fabrickih

Deeda
20.03.2016, 23:22
Zaista siromašna prezentacija klavijature! Prodao sam pre neki dan stari instrument i tražim novi. Snimci koji su do sada postavljeni me ne ubeđuju da je ovaj aranžer pravi izbor. Dosta smo čuli ,,fabrike'' i dosta smo čitali o mašini, dajte snimak gde će klavijatura biti prikazana u najboljem svetlu sa svim neophodnim materijalom za svirke u našem regionu!

bojannov
21.03.2016, 12:16
Stvarno niko nista korisno o ovoj klavijaturu ne daje

mimiki
21.03.2016, 12:20
taj roland je za nekog ko ima i znanja i strpljenja i isto mnogo bitna stvar punoo vremena da sredi to za svirku,nema tu materijala ritmova,da bi bilo ok i da bi se izvuklo nesto odavde,e sad dobri sviraci koji nisu bas najbolji u rukovanju i pravljenju ritmova i ljudi sa malo vremena moj savet je zaobici je u tim slucajevima

nesaband
21.03.2016, 16:23
@mimiki ovo je samo tvoje subjektivno misljenje,sa kojim se ja ne slazem.
EA -7 je vrlo ozbiljan aranzer i kao za svaki nov aranzer potrebno je vremena da se on sredi da zvuci kako treba.To se desava i kod konkurentskih brendova,ne mozes samo da prepises stylove i boje i aj na tezgu.

Potrebno je dosta strpljenja.

Za ovakve i slicne komentare odgovoran je Roland team koji se ulenjio sa sredjivanjem i demonstracijom klavijature.

Meni je zao sto jos uvek nemam jedan primerak EA-7 u mojim rukama da ga sredim pa bi misljenje o EA-7 verovatno bilo mnogo drugacije.

tihi05
21.03.2016, 17:21
Ja sam vec dovoljno cuo i vidio da se odlucim za EA7.
Doduse ja vise sviram u bendu ali svi do sad sto su culi imaju samo rijeci hvale.
Mnogi nisu nikad ni vidjeli ni culi za taj model pa se cude od kad je i vec kalkuliraju o kupovini istog nakon sto su se malo uposznali sa njom.
Evo dvojici je usla u uzi izbor jednom koji je mislio kupiti pa2xpro i drugom koji je prodao pa3 .

Ja na njoj sviram bas solo i to radi bas onako kako znam svirati :)
Salim se ali je i istina sto velim...no vjerujem da se moze jos dosta toga doraditi i podesiti da izlazi jos uvjerljivije tonski mada je vec i sad ok.
A sama kvaliteta muziciranja znamo da nikad nema kraja i da se uvijek moze jos bolje...

Boban010
21.03.2016, 17:31
@boomerang
Kad mu vec ne mozemo nista pokusaj u Sample editingu da spustis za oktavu taj semplovani bas,imas Partial i Common,u Common sekciji....
@nesaband
Tooo Nesho,leva Nesho,desna Nesho....lele Nesho,lele Nesho....=))
p.s.Kad je trener navijao za boksera kog je trenirao...

nesaband
22.03.2016, 00:01
Bobane,kometar ti nije uopste na mestu.Ja ne navijam ni za koga,samo sam realan.Poznato je da je za mene Roland Br.1 po pitanju klavijatura.Tu nema dileme.
Kada Korg,Yamaha ili bilo ko drugi u istoj cenovnoj klasi naprave bolji aranzer od Rolanda ja cu da "skinem kapu" i priznam to.

Nemam nista protiv toga da svira svako na instrumentu kojem zeli,to je legitimno pravo svakoga,ali kada neko donese neko pausalno i neargumetovano misljenje o necemu sto ja znam i sto sam imao prilike da probam,u takvim situacijama reagujem.

Ja niti radim za Roland tim niti za bilo koga,snalazim se u zivotu na sve nacine ali posteno.

Nisam Rolandov diler vec sam samo vrlo zadovoljan korisnik Rolandovog aranzera.

Boban010
22.03.2016, 00:53
Eee j.b.ga,ti ko policajac! :lol:
Ja sam komentarisao u vezi onoga sto si napisao:"ja kad uzmem da ga sredim,pa to ima da bude.."!
A ja navijam za tebe: to Nesho,leva,pa desna...
Kad moram sve da ti crtam...:lol:

nesaband
22.03.2016, 10:27
Ja kad ga sredim ima da prodje ko "Djenka" Ima da ostanu samu dugmici.=))

Sad bez zezanja.Tvoje primedbe,tvoje sugestije su stvarno odlicne.Kada bi Japanci bar deo od tvojih sugestija usvojili i uspeli da inmplementiraju u EA-7 to bi bilo sjajno.Tacno je da nema prezentacije ove klavijature dovoljno ali to je zato sto jos uvek ima vrlo malo ljudi sa ovog foruma koji je imaju.

Ti je imas pa te molim da sredis par narodnjackih stylova i da postavis u tvoje demo snimke.Onda ne bi bilo vise takvih pausalnih komentara.
Moj prijatelj koji zeli da kupi EA-7 jos uvek nema dovoljno para.Kad je kupi taj primerak dolazi u moje ruke i onda cu i ja moci da postavim neki lep demo sa EA-7.Nadam se da ce to biti uskoro.
Dodato:
evo jednog lepo demo snimka od EA-7 preslusajte,ima sta da se cuje.

https://www.youtube.com/watch?v=qzMTlythL8w&ebc=ANyPxKoHtxLkk82m4zc9_q5pkkxsNGEwsirlDTAJmekCFz h84XZbLdMYux6BI6EUNXhHMig4sovSuaiaXHfdtx-NE_X_o7mCMw

Deeda
22.03.2016, 21:09
Mogu li se stilovi sa korgovih/jamahinih aranžera koristiti na ovoj klavijaturi? Postoji li mogućnost pravljenja istih na računaru? Mislim da su to vrle bitne stavke pa molim ljude iz Roland tima za odgovor.

Slave
22.03.2016, 22:01
Nov sam na forumu i roland ea 7 mi je prvi aranzer koji imam, a rolanda sam poslednji put svirao pre 15 god, i to d70. slabo se snalazim sa ubacivanjem semplova. ubacim semplove, ali kreiranje multisempla mi ne ide od ruke. ima tu jos gomila stvari koje su mi nejasne, ali ne zurim nigde jer mi se klavijatura svidja i voleo bih da je zadrzim. Navikao sam na korga pa mi je sve ovde malo zbrkano, ali polako, uz pomoc ljudi koji imaju iskustva sa rolandom. bice ovo sve kako treba. Mogucnosti su velike, funkcionalnost extra, kontroleri super, dirka daleko od lose, i fabricki bubnjevi su ok, samo da se izmesaju komponente iz razlicitih setova. Naravno to je moje misljenje. Pa ako neko zeli da pomogne oko semplova, izvolte.

mimiki
23.03.2016, 07:49
i na ovom snimku los bubanj

nesaband
23.03.2016, 12:04
Koliko ja cujem ovo je fabricki bubanj,nije semplovan.Slazem se sa tobom da bubanj ne zvuci kako treba(treba ga editovati ili ubaciti neki sempl koji isto tako treba editovati)a to ovaj momak nije uradio.Ima tu jos dosta posla oko editovanja aranzerskog dela klavijature.

Meni u globalu ovaj snimak zvuci dobro i postavio sam ga zato sto ima vrlo malo prezentacija sa Balkanskim ritmovima.

mimiki
23.03.2016, 12:25
pa ima toliko wav semplova koji se koriste u korgu i ok da zvuce,a koliko sam video drum mapa sada moze da se sredjuje kao na korgu,pa samo treba posloziti bubanj i rasporediti i staviti u neki ritam i mozda malo hala staviti u eto ga da li je moguce da niko od vlasnika jos nije uradio ovako nesto a cinjenica je da ovde fabricki bubanj nije jaca strana

Vux
23.03.2016, 15:29
Fabrički doboš je slaba karika, tako da ako promeniš to siguran sam da će ti se svideti ostatak ROM baze koju roland veoma dobro sredi, mislim na strings klavire distorzije. Prebaciš par semplova harmonike koja je takodje neuverljiva i eto ti klavijatura sredjena. Samo je pitanje da li ti odgovara dva ekrana i funkcionalnost. A vidi se da ima dosta tastera tako da bi trebalo da ti odgovara. Ali za to bi morao da odeš i lično probaš klavijaturu :)

@mimiki

Ps
S tim da bih ja malo sačekao jer vidim da ljudi prijavljuju male zaostatke u OS, ali sam siguran da će biti ispravljenj sledećim update-om

Sent from my iPhone using Tapatalk

boomerang
23.03.2016, 15:34
Ubacio sam par sempl doboša i napravio user drum set i to zvuči mnogo ozbiljnije. Potrebno je malo znanja i malo vremena i može dobro da zazvuci ovaj aranžer.

Vux
23.03.2016, 15:36
Kolega @boomerang
Može kratka prezentacija samo drum kita u demo snimcima?
Sa efektima bubnja i panoramom, hvala

mklavijatura
23.03.2016, 18:15
Postavljam i ja snimak, mada nisam hteo jer još uvek nisam zadovoljan zvukom i ima tu još dosta posla za sredjivanje, ali pošto vidim da manjka materijal, ipak sam rešio da nešto na brzinu snimim. Bubanj je malo moderniji, i treba još da se doradjuje, a ritam sam radio na GW-8, pa sam ga prilagodio E-A7.

https://soundcloud.com/miljangw8/turski-test-e-a7

boomerang
24.03.2016, 01:05
Postavljam i ja snimak, mada nisam hteo jer još uvek nisam zadovoljan zvukom i ima tu još dosta posla za sredjivanje, ali pošto vidim da manjka materijal, ipak sam rešio da nešto na brzinu snimim. Bubanj je malo moderniji, i treba još da se doradjuje, a ritam sam radio na GW-8, pa sam ga prilagodio E-A7.

https://soundcloud.com/miljangw8/turski-test-e-a7
Jel ti bubanj fabrika ili sempl

Vux
24.03.2016, 02:03
Lepa harmonika, jasna, definisana

Mislim da je bubanj fabrički, nemoj me držati za reč, sačekajmo kolegu :)

mklavijatura
24.03.2016, 11:01
Semplovan je doboš, bas bubanj i kreš činele, ostali elementi bubnja su fabrički kao i tarabuke i svi ostali instrumenti, kako za ritam tako i za solo :)

nesaband
24.03.2016, 11:23
Iskreno meni se ne dopada kako ti zvuce ti semplovi,sve je preostro i ima suvise srednjih tonova ,pogotovo na dobosu.Probaj da nadjes neke kvalitetnije semplove druze,ovo nije dobro.
Dodato:
Imam dva pitanja.U specifikacija za EA-7 pise "broj USER ritmova je neograničen(mogućnost ubacivanja u internu memoriju i pozivanje direktno sa USB memorije)".Da li je princip isti kaao na BK-5 ili je postupak drugaciji.

Drugo pitanje:da li neko moze da napise kakav je postupak zamene fabrickog bubnja sa Semplovanim setom i recimo kako se umesto bas gitare ubacuje sempl bas gitare?Pretpostavljam da se to radi u Make upp tools-u.

Ako moze neko da napise taj postupak bio bih mu zahvalan.:)

casper
29.03.2016, 12:30
S obzirom da scripta foruma automatski spaja postove i tema se ne podiže na vrh, napisat ću nešto kako bi @nesaband što prije dobio odgovor i tema se malo oživila.

Kod Yamahe PSR S770 broj USER ritmova nije ograničen. Oni se mogu pozivati direktno sa USB-a ili biti smješteni u USER memoriji klavijature.

Kod Yamaha općenito nije moguće moguće brisati ili zamjenjivati tvorničke samplove. Ubacivanje vlastitog materijala u klavijaturu se radi na dva načina, a ograničeno je veličinom USER memorije, kod modela psrs770 se radi o 150MB slobodnog prostora. Prvi način ubacivanja je putem USB sticka. Drugi način je putem wireless konekcije sa računala i to preko aplikacije koja se Yamaha Expansion Manager. Formati sampla koji se mogu unijeti u psr s770 su UVN, UVD, (Tyros 4), sf2 i sa zadnjim updateom unosimo i REX fajlove. Pored toga moguće je konvertirati sve samplove iz Tyros2 i 3 u ovaj spomenuti format od Tyros4 i tako ga koristiti u psr seriji.

Pored toga, na psr seriji "sviraju" bez ikakvog problema svi ritmovi od starijih Yamaha, od stare dobre PSR 9000 pa do Tyros 4 i 5.

Nadam se da fanovi Rolanda neće zamjeriti ovakav upad u temu. Nije mi namjera favorizirati Yamahu ali mislim da saznanja o mogućnostima "konkurencije" koja pripada u isti cjenovni razred mogu biti samo od koristi.

tihi05
29.03.2016, 15:31
Slican tj. isti princip kao i na bk5 samo sto ovdje mozes birati i iz user memorije tj semplove koje ucitas u klavijaturu.

Boban010
29.03.2016, 15:55
@nesaband
Za razliku od BK5,stylovi mogu biti i na fleshki i u klavijaturi,ako ih pozivas preko performansi,njemu je svejedno gde se nalaze,a ako zelis da biras samo ritmove u tekucoj performansi imas opciju pored levog ekrana Int/Ext i tu biras gde su ti ritmovi,da li unutar klavijature ili na fleshki.Kad jednom odaberes ritam,recimo unutar klavijature onda ti tako stoji dok ti ne promenis.
Fabricki bubanj u ritmu menjas semplovanim,putem Makup toolsa ili u Style composeru,isto vazi i za fabricke boje.Semplovane boje i semplovan bubanj ubacujes prvo u klavijaturu i oni automatski dobiju svoj PCG,MSB,LSB pa ih mozes i upisivati u ritam.
Naravno broj Stylova u klavijaturi je ogranicen unutrasnjom memorijom,a broj stylova na fleshki ogranicen je velicinom fleshke.

veselinovicvs
04.04.2016, 20:48
Imam 2 pitanja…
1.Kakva je situacija sa ritmovima na E-a7 tipa "JEDNO PISMO JEDNA SUZA" znaci razliciti ritmovi po varijacijama i razlicite brzine i da li postoji latencija pri menjanju

2.Da li se semplovi ubacuju kao,recimo,na FANTOM Xa pa se onda dodeli ROOT KEY pa se napravi MULTISEMPL ili je,kao sto sam procitao ovde na forumu,situacija kao na JUNO DS da se ucita 1 sempl pa klavijatura sama "razvuce" preko cele klavijature?.

tihi05
04.04.2016, 22:20
Mozes mijenjati ritmove unutar pjesme samo trebas u pravo vrijeme pritisnut novi ritam :)
Nema nikakve latencije jedino sto ti se moze dogoditi da ce ti odsvirati takt vise ako na vrijeme ne promijenis.
Ja tako koristim u pjesmi s namjerom dođoh u veliko grad i ciganine ti sto sviras.
Dok steknes rutinu ide bez problema.
Evo kako sam ja to sebi napravio -nema takvih pjesama puno-otvorio sam si folder sa imenom pjesme i unutra sam stavio prvi i drugi ritam. Podesio tempo izmedju njih kako zelim,varijaciju,solo boju i zapisao tako.
Semplove nisam ubacivao pa ne znam to se ti odgovoriti netko drugi :)

Morison
05.04.2016, 09:48
Ubacivanje semplova je kao na Fantomu!

veselinovicvs
05.04.2016, 12:14
"Mozes mijenjati ritmove unutar pjesme samo trebas u pravo vrijeme pritisnut novi ritam :)
Nema nikakve latencije jedino sto ti se moze dogoditi da ce ti odsvirati takt vise ako na vrijeme ne promijenis.
Ja tako koristim u pjesmi s namjerom dođoh u veliko grad i ciganine ti sto sviras.
Dok steknes rutinu ide bez problema.
Evo kako sam ja to sebi napravio -nema takvih pjesama puno-otvorio sam si folder sa imenom pjesme i unutra sam stavio prvi i drugi ritam. Podesio tempo izmedju njih kako zelim,varijaciju,solo boju i zapisao tako.
Semplove nisam ubacivao pa ne znam to se ti odgovoriti netko drugi"

Ako sam dobro shvatio ti si napravio folder i odredjene ritmove za odredjene pesme si snimio kao registracije?.

Slave
05.04.2016, 16:39
Ubacivanje semplova je kao na Fantomu!

a zasto neke semplove nece da ucita? izbacuje error, unknown format. a prebacim ih u wav format, kao i ostale. neke hoce da ucita, neke ne.

boomerang
05.04.2016, 17:10
Sempl mora biti 16 bit, ako je recimo 24 bit onda nece da učita

Slave
05.04.2016, 17:38
jeste 16 bit i nece. Prebacujem semplove iz korga preko extreme sample converter 3

Keyboard Man
05.04.2016, 19:15
Extreme sample converter nema KMP,koji je to format?

Slave
05.04.2016, 20:20
u awave studio prebacim u sf2, pa preko extreme sample converter u wav

Boban010
05.04.2016, 20:52
Mora biti 44100 Hz,nece 48000 Hz...Najbolje u Sound forge konvertujes u Micosoft vawe format 44100Hz,mono i to ti je sigurno...:D

boomerang
05.04.2016, 21:43
Može i u awave studio da se odradi resempl sa 48000 na 44100.