Prijava (LogIn)

Pokaži Full Verziju : Yamaha PSR-S670/S770/S970 i A3000

Strane : [1] 2

tyros2
14.06.2015, 15:18
Pojavom novijih Yamahinih aranzera Psr S serija Yamaha se odlucila da implementuje u iste "Expansion" odnosno Custom voices.
U zadnjim serijama S-750,S950,A-2000 ...... i slicno mogli su se ubaciti Pack-ovi koje yamaha pravi.Nije bilo moguce ubaciti osobne Custom voices kao sto je moguce kod Tyros serije.
U ovom trenutku Yamaha izbacuje novi aranzer nize klase PSR S-670 i najavljuje nove S serije....

http://ae.yamaha.com/en/products/musical-instruments/keyboards/digitalkeyboards/arranger_workstations/psr-s670/?mode=model

Po ovome kako am ja procitao,Ova klavijatura ce raditi uz isti YEM kao i Tyros5,sto znaci da ce se moci kombinovti i Custom sa tyrosa.

Yamaha je u poslednje vrijeme veoma aktivna u razgovoru sa "musterijama" (znam iz licnog iskustva),direktno ili indirektno.Prate pomno forume.
Licno meni su pomogli u otklanjanju i najmanjih problema uvezi rada sa YEM-om i uputili me u potpuno pravilan rad sa ovim programom.
Takodje bi se trebao pojaviti novi YEM update 2.3 pa cemo vidjeti sta ce sve da nam donese.

SMusic studio
14.06.2015, 17:27
To su lepe vesti, konačno će se i nama običnim smrtnicima - balkancima pružiti mogućnost da dođemo do kvalitetne ali jeftinije klavijature.

Tyros serija jeste odlična, po meni čak i najbolja od svih aranžera trenutno na tržištu, ovog sam mišljenja (iako ja celog života sviram Rolanda). Pod najboljim ih smatram i zbog kvaliteta Yamahine softverske podrške, ažurnosti i brigu o kupcima i njihovim mišljenjima, a ne samo na kvalitet proizvoda, ali su stvarno preterali sa cenama. Za jednog dobrog Tyrosa treba dati kao za jedan dobar polovan automobil, a to je po meni neuporedivo.

Na kraju krajeva, ja sam nedavno kupio Roland BK-9 samo iz razloga što mi je Yamaha Tyros 4 bila preskupa, inače da je bila jeftinija, ja se ne bih dvoumio ni sekunda.
Seriju S sam dobro pogledao i isprobao i nije mi se svidela samo što mi je izrada jako delovala neozbiljno sa onim sitnim gumenim dugmićima, a najvažnije i najbitnije - sama klavijatura i dirke mi nisu odgovarale uopšte. Nekako mi je sve delovalo kao na nekim starim PSR serijama od pre 10-15 godina.
Nadam se da će kod ove nove serije popraviti, osim softvera i samu klavijaturu, odnosno dirke i ugraditi malo ozbiljnije i veće tastere za programiranje i upravljanje opcijama.

velja87
14.06.2015, 18:36
Pogledao sam snimke na YT i mogu da kazem da su boje jako dobre sto je i za ocekivati od yamahe. Sam izgled klavijature govori da je to slabija serija u odnosu na s710. Nema dugmica pored ekrana i vise podeseca na psr e423 koje je realno igracka. Nema midi in i out port sto je jos jedna velika mana( recimo ko voli vokalist da vezuje putem midija ili neki eksterni sempler). Cena ce verovatno biti poprilicno paprena za ono sto ova klavaijatura moze da pruzi sto je bilo i do sada praksa sa yamahom. Dodali su novi bubanj power kit 2 koji zvuci stvarno dobro ali opet nije ovo nista ozbiljno od yamahe...Ovo je tako slatko - kiselo. Moze da prodje ali onaj ko bude kupio ce uveh zahtevati vise, a yamaha je inace jako zatvorena pa sumnjam da ce tu biti puno opcija za editing. Da li ce moci nesto sa Tyrosa i sta to je vec druga prica, ali nece oni sami sebi skakati u stomak. Na kraju krajeva nema ni jednu Super art. boju sto je opet pokazatelj gde ona spada...

zukae
14.06.2015, 19:55
Pa neslužbeno cijena je oko 700 eura.

SMusic studio
14.06.2015, 20:07
Pogledao sam detaljnije specifikacije i demo.

Prvo, boje su mu očekivano dobre, što danas i nije neko čudo i ne vidim šta bi tu revolucionarno moglo da se izmisli, svi aranžeri danas imaju odlične boje.

Tastere su povećali, jeeeeee, malo je preglednija za rad, ali displej bez okolnih dugmića ??? To već dovodi u pitanje laku operativnost.

O touch screen-u da ne pričam ništa, znate i sami. Karakteri na displeju previše sitni, displej pa skoro mono hromatski sa onim plavim nijansama.

Za dirke ne znam kakve su, to bih morao da probam, ne mogu ovako da ocenim.

Midi nema, nije katastrofa jer se sve više klavijatura povezuju preko USB-a, ali sa uparivanjem sa drugim uređajima koji nemaju USB je veliki problem.

Ne znam koja će cena biti, ali sigurno neće biti jeftinija od mog BK-9 koji n u čemu ne zaostaje za ovim aranžerom a košta 1500 evra, čak šta više, mislim da je ipak BK9 bolji.

Na kraju, ja sam bio impresioniran i kada je izašla Yamaha S-950, pa se ispostavilo kada sam je probao da i nije baš WOW! Tyros ostaje i dalje neprikosnoven i sa mogućnostima ali i sa cenom, a ovo nije ništa ni blizu.
Po meni nelogičan potez Yamahe i neopravdani model. Koja je ciljna grupa muzičara gađana sa ovim a da ne mogu to da nađu u relativno skorije vreme proizvedenim drugim modelima S serije? Ja ne vidim tu nikakvu logiku.

velja87
14.06.2015, 21:17
Cena je 83000 din(malo manje od 700 eura)!!!
Yamaha Expansion Manager allows you to create individual expansion data sets containing content from various packs. You can even create your own voices based on your samples. Ako je ovo tacno onda sam ja i vise nego zainteresovan za nju! Ona ima sve interne boje koje jako dobro zvuce, a ako bih mogao da ubacim par mojih semplova za solo boje onda je stvarno best buy za te pare! Siguran sam da ona jako dobro izlazi na razglasu, cisto i konkretno kako i treba bez puno dorade i muljanja! :) Mislio sam da ce cena biti drasticno veca. Ipak cu morati da je isprobam. Pitanje je samo oko user ritmova, user boja i semplova. Terce ne mogu posto nema midi port, ali mozda moze uz neki tablet da se namesti?

tyros2
14.06.2015, 22:31
Ako bi smo citali izmedju redova to znaci da ce se i u nove aranzere srednje klase koji trebaju uskoro da ugledaju svjetlo dana """(neki novi S755-S955 i sl)""" moci ubacivati osobni samplovi.
To bi onda bila revolucija kod Yamahinih ranzera srednje klase.

Pred nama je....

SMusic studio
14.06.2015, 22:41
Onda cena stvarno nije strašna, ali teško da će sad sempleraši sa KORGA da navale na ovu Yamahu. Treba tu mnogo toga još da se izmeni i doda da bi se korgovci preorijentisali. Eto recimo, toliko obožavane terce, a da ne pominjem dupli midi player za fajlaše kojih se svakog vikenda zgražavam po kafićima u mom gradu. Gde li ih samo pronalaze, ima ih ko kusih pasa...celo leto svakog vikenda novi i tako već par godina unazad.
Zbog takvih sve mi je više žao ljudi koji nešto i znaju da sviraju.
Ali nije to tema za ovde, da ne off-ujem više.

@velja87
Nadam se, Veljo, da ćeš da podeliš utiske sa nama ovde čim isprobaš spravu. Ja nisam zainteresovan za ovo, ali biće od koristi nekome sigurno. Lepo je što si već "provalio" šta na njoj može a šta nedostaje bez probe, tako da je i to već dosta korisnih informacija.

splendid
14.06.2015, 23:03
Dobro a jeftino...hm...nešto mi tu smrdi...... :)

casper
14.06.2015, 23:35
Za ovakvu cijenu i sve nabrojene mogućnosti, nema mjesta nikakvom prigovaranju.

VUNIMRAV
15.06.2015, 05:52
Toliko otprilike je koštala i s550 koja nije imala veze sa prof čak ni polu profi klavijaturom,a ovo i ovaj displejčić me strašno podseća na nju.Ali kao što neko već reče,verovatno spremaju nešto u s7.. i s9... seriji što je neuporedivo boje i do sada bilo,ali je i papreno bilo.

tyros2
15.06.2015, 10:40
Postaje sve vise interesantno ako je istinito:

http://faq.yamaha.com/us/en/article/musical-instruments/keyboards/arranger_workstations/tyros5-76/10749/8710/

VUNIMRAV
15.06.2015, 12:46
Aha,e to je to,nikad se nisu proširivali sa jednim modelom,uvek su tu 4 modela.ovo baš postaje interesantno,ali ako budu cene kao i kod ovih onda ga j...i

tyros2
15.06.2015, 13:31
Cijene ce vjerovatno biti iste ili mozda cak i skuplje.Tako je to danas.

Medjutim ohrabruje itekako da ce model S970 imati oko 500mb sampling opcije.
Posto ce ici sve preko YEM-a to takodje znaci da ce biti neogranicen broj custom voices/drum sto je OGROMAN napredak na osnovu S950.

gagan
15.06.2015, 23:45
Evo da kazem i ja koju . sve je to isti k...c drugo pakovanje , imo sam na sredjivanju psr koji je imo opciju expansiomn pack , nista narocito ,,,,,, jedino ako izadje takav model koji kosta do 1000 e , da ima bolje dirke od ovih do sada , da moze da primi barem 512mb samples ..... e onda druga prica .... inace rom boje , nista posebno sve isto , mozda po koja boja dodata ..... to je moje misljenje . Imam tyros 2 i jako sam se razocaro u njegov display to kad pocne da crkava , prvo malo mesto se ne vidi , a posle nekog vremena sve vise i vise nevidljivo , pa moram da nosim sa sobom eksterni monitor ,,,, dalje .... gumice su jako osetljive na prasinu , ili vlas kose , .... mislim strasno ,,, otvaraj pa ocisti ...

striphio
16.06.2015, 08:11
Najviše što mi smeta kod yamaha aranžera je to da nema posebnih tastera za prelaze. :/

VUNIMRAV
16.06.2015, 08:18
Gagane,druže,pa taj Tyros 2 ima godina i godina,i šta možemo očekivati i ti i ja i bilo ko drugi ko kupuje enlektonski instrument star 10g!!???Isto kao i automobil od 10g,znači budi spreman na ulaganje.....Ja sam prvu psr1000 kupio novu,nakon 6g je prodao-nije videla majstora,psr3000 novu,i ona bila kod mene6/7g,a ni ona nikad nije videla majstora!!!!Kupio sam T3 plovnu,može mi riknuti na sledećem palenju(ne daj Bože)ali evo već dve godine radim i njakam sa njom bez iti jednog "zamrzavanja"bagovanja,treptanja,ili bilo čega što bi ukazivalo na problem,iako i sam znaš da nisam baš neki(čitaj:nikakav) poznavalac tehnike.
Dakle,svi znamo da su Yamahini instrumenti skupi ali pitam vas sve:Ima li išta što nosi Yamahin znak a da nije dobro(Skuter,vanbrodski motor,duvački instrumenti veliki motocikli,bubnjevi....)-NEMA.Da li je cena opravdana,pa verovatno da jeste,jer Bože moj,ko nas j...e što živimo na ovo j..om prostoru gde su plate prosek duplo manje od zapadnjačkih socijala(tu mislim na celi prostor bivše YU) pa nam je skupa i paklica c igareta.
I još nešto za kraj, u proseku više od polovine "muzičara"nema pojma o muzičkoj naobrazbi,ali brale moj ode se u svatove pa se zaradi republički minimalac!!!!Većina republički prosek zaradimo za nekoliko svirki mesečno,a pola balkana mašta o takvoj plati a rintači po 25 dana u mesecu-i skupa Yamaha.Nije!!!!Oni koji se bave amaterski-imaju brate jeftinijih modela da biraju,nego svi bi da rade na profi sprave a da plate kao na buvljaku.E pa neTJe da može!!!I mnogo njih vodi ovakvu politiku:ma ja se samo malo zezam...i onda radi u firmi i kad dodje subota ide za dve "crvene"(15e) na tezgu...i boli ga...a ovamu bi da kupi Tyrosa za 1950,-e novog,peticu,e ne može!!!!
Gagi druže,ne odnosi se ovaj moj roman na tebe lično već uopšteno-jedan osvrt!!!

SMusic studio
16.06.2015, 10:28
Jeste Yamaha dobra i stvarno kvalitetna, imao sam je i imam i dalje 2 komada, jedan mali sint iz PSS serije star 20 godina koji nije video servisa uopšte i el.klavir na kome moje dete svira. Moj brat ima kućni pianino Clavinovu, nemam reči za kvalitet, a sve je kupljeno kao polovno i već korišćeno.

Ali ako je Yamaha kvalitetna, to ne znači da ne postoje i drugi brendovi koji su isto tako kvalitetni. Rolandi, recimo, isto tako traju da zaboraviš kada si ga uzeo (pričam iz iskustva jer sam ih imao 4 do sada). Ne postoji uređaj koji ne može da se pokvari, desi se i Yamahi i Rolandu i Korgu i Casiju i Kawai-ju..., ali opet, to ne znači da Yamaha mora da bude toliko skuplja od ostalih brendova. Slažem se da je za nas sve skupo, ali i taj Korg i Roland i Alesis i Casio i Kurzweil se prodaju na zapadu gde su plate mnogo veće nego ovde, pa nisu toliko skupi kao Yamaha.
Po meni, gledajući druge brendove, cene, kvalitet i šta oni nude, Yamaha je nerealno skupa. Ne dobijaš ti za toliko više para koliko platiš Yamahu u odnosu na neki drugi brend i toliko više opcija i kvaliteta.

Da se vratimo na temu, opet kažem i pitam jer me zanima, koja je to ciljna grupa na tržištu koja će kupiti S670, a ne S750, 950 ili čak 970? I šta će oni uraditi sa lagerom toliko sličnih modela sa vrlo sličnim karakteristikama i manama izašlih samo u par godina? Malo je nelogično, jel da?

tyros2
16.06.2015, 13:21
Da se vratimo na temu, opet kažem i pitam jer me zanima, koja je to ciljna grupa na tržištu koja će kupiti S670, a ne S750, 950 ili čak 970?

Ja ozbiljno mislim da cu ja uzeti S670 cisto da mi bude Back-up klavijatura za nedaj boze.

U tih 32 mb moze stati paar drum kitova,paar dobrih Harmonika i i solo,posjeduje registracije kao sve ostale,sasvim dovoljno da se zavrsi posao.

pozz

SMusic studio
16.06.2015, 13:40
Ok uzeti je kao back-up, ali ja sam mislio na one koji je planiraju uzeti kao glavnu ili čak jedinu klavijaturu za rad ili nastup.
Ja iznad svog BK-9 imam Yamahu Piaggero za "prvu pomoć", ali daleko od toga da bi mi ona bila opcija za svirku, iako ima solidan aranžer u sebi. Koristim je samo zbog boja ili zbog arpeggiatora koji nema na BK-9.

tyros2
16.06.2015, 15:21
Po ovome sto ja vidim ova klavijatura ce se moci itekako srediti.

U samom Yemu ce se moci mixati interni drumovi i interne boje koje uopste nece zauzimati memoriju,i kojih cemo moci imati neograniceno.

Ostaje 32 MB za samplove.

VUNIMRAV
16.06.2015, 15:22
Ma sve je to u redu,naravno da se sve kvari,ja nisam ni rekao da se ne može pokvariti,ali je razlika da li se malo-malo pa pokvari ili...no nije ni bitno.
Dovoljni je reći da je Yamaha korporacija,valjda znamo sve o njoj (što nam je dostupno),zar možemo i posumnjati u njihove timove koji dobijaju sigurno lepe i pozamašne plate za strategiju i razvoj i plasman nekog proizvoda,počev od idejnog rešenja do plasmana i servisiranja.Osim toga,odavno se zna i nije nikakva tajna da je Korg u vecinskom vlasništvu u Yamahe.
Oni znaju zašto je sve to tako,a to je njima dovoljno.

casper
16.06.2015, 17:18
Kao što je autor teme @tyros2 u naslovu i želio naglasiti, ovdje se radi o potpuno novom pristupu i koncepciji low budget arangera. Prije svega je novost što se za manipulaciju materijalom koristi YEM koji je vrlo pregledan i s kojim je moguće veoma detaljno odraditi i nasitnije detalje na soundu. On omogućuje lako i brzo kombiniranje internih soundova, što je odlična mogućnost pogotovo kada se radi o drum sekcijama. Pored toga, na raspolaganju su VOICE&STYLE EXPANSION PACKOVI (http://uk.yamaha.com/en/products/musical-instruments/keyboards/digitalkeyboards/arranger_workstations/awk/vse/) koje Yamaha besplatno nudi. Ako je moguće njihovo kombiniranje, a ne vidim razloga da ne bude tako, onda ovaj "mališan" sa 32MB može zazvučati vrlo dobro. I naravno, ugradnja vlastitih soundova dolazi kao šećer na kraju. Kome nije dovoljno malih 32MB prostora, kupuje veći i skuplji model.

Yamahina "politika" je vrlo jednostavna, zaraditi što više para. Dio te politike se sastoji i u tome da se ne smiju zanemariti potrebe korisnika. U suprotnom, rezala bi granu na kojoj sjedi. Zato i imaju hrpu modela, od jefinih do najskupljih. PSR S670 je predstavnik jeftine varijante pa je sama konstrukcija i izrada u skladu s cijenom. Ali on što je najbitnije, ona pruža izbor onim korisnicima koji za male novce žele dobiti iskoristivu klavijaturu. "Dodatna oprema" jest loša, ali onaj tko ne želi plaćati "grijane retrovizore" ima izbor kupovine. A kada se govori o najskupljim modelima, njihova cijena je onakava kakva jest. Kome ne odgovara ili tko misli da plaća previše neka kupuje drugo ili jeftinije.

S obzirom da je Yamaha izbrisala sadržaj linka gdje se nalazila usporedba PSRS670 - PSRS770 -PSRS970 Tyros5, postavit ću screenshot istog. Pogrešno je upisana polifonija kod PSRS670, nije 64 nego 128 kao i kod ostalih modela.

tyros2
21.06.2015, 13:13
Evo i prvih primjera........... S670

https://www.youtube.com/watch?v=KQNdi6bx4Rg

casper
21.06.2015, 14:45
Ovaj video mi nekako predobro zvuči B-)

Ne znam koliko je autentičan. Koliko vidim samo gitara ide s 670, možda je u podlozi neki pušteni waw? :confused:

Možda je moju sumnju pobudila vrlo niska cijene ovog instumenta i odlično odrađen video spot. Ako je ovo "real sound", onda jedino mogu reči - svaka čast.

VUNIMRAV
21.06.2015, 16:17
Boga mi i meni nešto dobro zvuči,gitara kao da je na teškim drogama,=))jbt,a nije ni buban daleko!!!Uh!!!

casper
21.06.2015, 16:33
Kažem, možda se ipak radi o krivoj prosudbi.

Ovo je po mom mišljenju realna prezentacija, i po tome psr670 sigurno vrijedi onih 680 novaca.

https://www.youtube.com/watch?v=g-GGIYQjUVE

romario
21.06.2015, 19:44
Uh,ono zvuci opasno...bubanj, gitara...

Poslano sa mog ALCATEL ONE TOUCH 6030X koristeći Tapatalk

smuchac
23.06.2015, 00:24
Postoje li ove ekspanzije za S910? Koliko vidim, ne postoje, al svejedno ću pitat jer je moguće da se varam ili...?

casper
23.06.2015, 00:39
Ove su expanzije namjenjene za modele PSRx50 i PSR a2000. Jedino što možeš izvući je nešto ritmova koji se nude u expansion set. To se odrađuje s programom imena "Style In YEP/PPI Files".

smuchac
23.06.2015, 08:11
Super. Probat ću počupat što se bude moglo. Hvalaa.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

velja87
27.06.2015, 11:25
@casper
Da li se na psr s670 moze prikljuciti tabelet na kojem bi bio midi comander? Pitam zbog terci koje jedino tako mogu da se urade. Vidim da bi teoretski moglo, ali nzm da li na yamahi to moze da radi.

casper
27.06.2015, 15:05
Dobro pitanje ali ti na žalost ne mogu pomoći. Nemam iskustva s tercama jer ih ne koristim.
Sudeći po onome što piše (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=28434#axzz3eGZpo0Vf) @Boban010, mogu se koristiti. MIDI mogućnosti kod 670 su iste kao na Ty5, mislim da ne bi trebalo biti problema u tom pogledu. Ostaje samo zagrijati stolicu i pozabaviti se ovim područjem i dobronamjerno podijeliti znanje kao što to čini Boban010.

tyros2
27.06.2015, 16:53
@casper
Da li se na psr s670 moze prikljuciti tabelet na kojem bi bio midi comander? Pitam zbog terci koje jedino tako mogu da se urade. Vidim da bi teoretski moglo, ali nzm da li na yamahi to moze da radi.

Cini mi se da moze.

http://au.yamaha.com/en/products/music-production/accessories/usb-midi/i-ux1/?mode=model

casper
27.06.2015, 17:05
Aplikacija MIDI commander je samo za Andriod sustave.

Yamaha ima niz aplikacija za iOS što je nešto skuplja igra. Koristim MIDI Designer na iPad-u i sve radi bez problema. Velim, nisam se "zabavljao" tercama jer ih ne koristim ali sam uvjeren da bi to prošlo bez problema.

tyros2
30.06.2015, 18:32
http://au.yamaha.com/en/products/musical-instruments/keyboards/digitalkeyboards/arranger_workstations/psr-s970/?mode=model

casper
30.06.2015, 20:52
Sad već možemo "bacit kratku analizu" nove PSR Sx70 serije. ;)

Postoji svega par videa za PSR S670 pa ne bih unaprijed o zvuku ali ono što čitam u "knjigama" (hvala @tyros2 na linku) daje naznake određenih poboljšanja u odnosu na prethodne modele. PSR970 ima čak neke funkcije koje nema niti Tyros5. Arrpegio je recimo jedna od njih. Po meni je to nebitno ali eto, veseli ... :-"

Međutim, tu su još neke važnije mogućnosti koje su mi upale u oko.
Prva od njih su dva potenciometra s lijeve strane (LIVE CONTROL) kojima možemo po vlastitoj želji dodijeliti različite funkcije. Možemo djelovati na sve parametre vezane uz Voice, Style, Mikrofon, Efekt pa do recimo ubrzanja/usporavanja tempa u određenom postotku. Fanovi Rolanda i dan danas tuguju za ovom iskoristivom mogućnosti. Knobovi su odlično smješteni s lijeve strane, pod rukom su i vjerujem da će biti veoma iskoristivi element za live nastup.

Druga stvar koja veseli, jest kombiniranje drum elemenata prilikom kreiranja Styla u klavijaturi. Koliko vidim, moguće je u samu traku (DRUM 9 ili 10) unijeti elemente iz različitih kitova bez da se radi CUSTOM DRUM. Pored toga je moguće svakom dodanom elementu mijenjati parametre, volumen, panoramu, Pitch, Filter, EQ ... A ono što su Yamahisti duugoo čekali, sada je dostupno u samoj klavijaturi. Može se mijenjati i količina efekta, generalnog reverba i chorusa ali posebno dozirati i DSP1 ako je postavljen kao insert. Bez obzira što se radi o dodavanju funkcije koja i nije neka velika nauka i koju su imali neki aranžeri 90-tih godina, po mom mišljenju se radi o odličnom potezu Yamahe. Ova će mogućnost sigurno pratiti sve njihove buduće aranžere.

Za razliku od Tyros5/4 koji ima 5 band Master equlizer, kod 770/970 je ugrađen 8 band EQ. Sigurno je da će se ova prednost moći vrlo dobro iskoristiti za peglanje konačnog sounda.

Bez obzira na nove funkcije koje dolaze s PSR sx70 serijom, ipak se radi o nižoj klasi instrumenta. To je vidljivo na prvi pogled, od kvalitete izrade, smiješnog vanjskog adaptera pa do nedostatka opcija poput Ensemble moda, LINE OUT-a, ROM Flash memorije ... Ipak, PSR Sx70 sigurno naći svoje kupce koji ne žele platiti najskuplje modele, a žele imati dobar sound i pouzdan instrument.

dmmacak
30.06.2015, 22:28
E ovo je vec neki napredak. Mislim da ce Korg uskoro da zatvara fabriku.

casper
01.07.2015, 11:34
francuski

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube-nocookie.com/embed/JOUeEhH0DkM?rel=0&amp;controls=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

engleski

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube-nocookie.com/embed/S2GD3WY25vs?rel=0&amp;controls=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

njemački

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube-nocookie.com/embed/PZfrL2zE3XE?rel=0&amp;controls=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

tyros2
01.07.2015, 19:00
S770 .... 160 mb memorije.... iznenadjuje Yamaha... :)

Ovo ce da bude sasvim druga prica na osnovu S750

Eto od sada ce moci i Yamahini srednji aranzeri da imaju originalan JV :) :) :)

NordX
01.07.2015, 19:26
Koje su cene ovih modela? :)

tyros2
01.07.2015, 19:55
Ovdje sam nasao ovu cijenu:

http://www.woodbrass.com/en/keys-arranger-keyboards-yamaha-psr-s770-p207527.html

pozdrav

NordX
02.07.2015, 08:36
Kako mogu da vidim u specifikaciji,ona ima 160 MB pretpostavljam Ram-a?

I cena joj nije velika.

casper
02.07.2015, 09:36
Tako je, PSR-S770 ima 160mb za pohranu vlastitog materijala, a PSR-S970 ima 512mb.

U memoriju se mogu pohraniti i Expansion Packovi koji su besplatni (download s Yamahinog weba). Još prije dva tjedna sam dobro predvidio (http://www.yu-midi.org/forum/showpost.php?p=281019&postcount=23#axzz3eiKE0K4G) da će se oni moći međusobno kombinirati. Unose se u klavijaturu pomoću softwarea Yamaha Expansion Manager (YEM). Radi se o istoj verziji YEM-a kao i za Tyros5 koja je vrlo pregledna i laka za rukovanje. Za sada su dostupna samo 4 packa za seriju PSR S770/970.

Indonesian 2
Mexican
Europe ("Best Of" Collection)
Brazilian Music Styles

Do 10. mjeseca će se moći skinuti i ostali.

Norteno & Mariach
Western Europe
South East Europe
Indian 2
Indian Entertainer
Devotional Pack 1
Mexican Banda
Celtic
Latin
Balkan
Oriental
Eastern Europe
Euro Dance
Church Organ
Church & Christmas
Entertainer
China

Dakle, kombinacija vlastitog i yamahinog materijala, slaganje po želji i potrebi sve dok ne ispuniš ovih 160mb/512mb. Odlična stvar.

Koliko vidim, za sada postoje dva shopa koja nude iste cijene. To je dakle to.

Thomann
PSR-S670 cijena 680 eura (dostupna će biti 17. 07)
PSR-S770 cijena 1050 eura (dostupna će biti 31. 08)
PSR-S970 cijena 1850 eura (dostupna će biti 31. 08)

Woodbrass
PSR-S670 cijena 666 eura
PSR-S770 cijena 1050 eura
PSR-S970 cijena 1850 eura

Za nas "povlaštene" :D članove EUuuuu, treba dodati samo shipping, a nadam se da vaši dealeri neće uzeti preveliku maržu.

Moje je mišljenje da će PSR-S770 biti "best by" u nižoj klasi aranžera. Interesantna je dvostruko veća razlika u cijeni između PSR-S970 i Tyros5, a karakteristike su im vrlo slične. Naravno, zanemarujem kvalitetu izrade i par bitnih detalja jer je Tyros5 još uvijek "vrh".

tyros2
03.07.2015, 16:29
Moje je mišljenje da će PSR-S770 biti "best by" u nižoj klasi aranžera.

U potpunosti se slazem.160mb je sasvim pristojno da se klavijatura napakuje da se moze svaka svirka odraditi bez problema.
Cijena veoma povoljna.
Jos jednom da kazem da sada po prvi puta imamo "CUSTOM VOICES/DRUMS" u yamahinim aranzerima srednje klase i to NEOGRANICEN broj.

NordX
03.07.2015, 17:46
@tyros2 da li da prodam Tyros 2 pa kupim PSR-S770?

tyros2
03.07.2015, 18:16
He :)

Ne bih da te nagovaram.

Sto se mene tice ja bih,ali uzeo bi u tom slucaju S970,vjerovatno bi trebalo malo da se doplati ali po mom misljenju vrijedilo bi.

Tipka ce biti vjerovatno slabija od T2 ali sve ostalo kako ja vidim je na strani S970.

pozdrav

casper
03.07.2015, 18:41
Ja uopće ne bih razmišljao. Pored bolje tipke, vidim samo još jednu prednost, Tyros 2 ima R1, R2, i R3 dok PSR S770 ima samo R1 i R2. Količina RAMa (po meni) uopće više nije bitna jer se sada može raditi vlastiti postav Druma od Preseta+Custom. Ionako je 90% samplova bubnja koji su "zgurani" u Tyrose za par kopalja niže kvalitete od tvorničkog bubnja.

PSR je novija, brža, kompatibilnija ... O PSR S970 da ne pričam, ona bi lagano mogla uz bok četvorki.

Tyros 2
42 Super Articulation Voices, 18 MegaVoices, 23 Sweet! Voices, 58 Live! Voices, Live! Drums (9 drum kits), 39 Cool! Voices, 10 Organ Flutes!

PSR S770
67 S.Art!, 23 Mega Voices, 27 Sweet! Voices, 64 Cool! Voices, 71 Live! Voices, 20 Organ Flutes!

PS. ovo za tipku samo predpostavljam i vjerojatno je tako

tyros2
03.07.2015, 19:55
O PSR S970 da ne pričam, ona bi lagano mogla uz bok četvorki.

Ako bih birao sad trenutno onda bi S970 uzeo sigurno prije Trojke!

512 MB sasvim dovoljno samplinga i sto je najbitnije Loda ih odmah.Bogami kod trojke je to minimalno 20-ak minuta....ako ne i duze.....

djukapfc
11.07.2015, 22:57
Iskreno sam se obradovao kada sam video ovu temu, izgleda da je doslo vreme da se menja stara psr tri iljade :D Koliko vidim ni cene nece biti ekstremne. Zivo me interesuje koliko su prodali primeraka psr A2000, mislim da je ta klavijatura dozivela totalni fijasko, pre svega zbog svoje cene...

stranac93
30.07.2015, 03:06
Takodje sam se obradovao kad sam video ovu temu i saznanju da je yamaha krenula da radi konacno pravu stvar. Posle ovoga, mislim iskreno da Korg krece da tone ali ce trebati dosta vremena za to. Yamahi svaka cast!!!

casper
02.08.2015, 20:30
Za soma i kusur eura, ovo radi odlično ...

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube-nocookie.com/embed/4E01G_mGvuU?rel=0&amp;controls=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

velja87
02.08.2015, 21:54
Ovo je stvarno vise nego dobro!!! Narocito onaj jazz stil kao da sam pored big benda. E sad ostaje dilema da li user moze napraviti tako kvalitetne stilove kao sto su fabricki, jer ovo je zaista uradjeno vrhunski! Ovde samo nasnimi vokal i eto ti gotov CD. Skidam kapu yamahi za ovaj model :)

casper
02.08.2015, 22:05
Možeš sam napraviti Stylove u klasi originalnih, tu nema nikakve dileme. Naravno, potrebno je znanje ali ograničenja pri izradi nema, svi alati su dostupni.

Pored toga, možeš kombinirati sve dijelove (partove) iz originalnih i vlastitih Stylova i tako uz malo truda dobiti ono što ti je potrebno. Kada se tome pribroji da ovaj model "svira" sve Stylove koji su dostupni za Yamahanihe aranžere (izuzev audio stylova Ty5 i psr950), onda sreći nema kraja. A ni materijalu koji se može iskoristiti.

Alen P
03.08.2015, 16:44
Ipak treba malo stati na loptu i isprobati te nove yamahe u radnji. Tako je kod mnogih novih modela, najprije oduševljenje a tada se ipak ispostavi da se ipak radi o proizvodima srednjeg ranga. Ovaj demo je dobar, kvalitetan. Kao i svaki drugi demo Yamahinog brenda. Evo na netu Michele VOnken i PRS2100, ludilo koji demo! Al mene interesira da li 770-tka ima npr. articulation trumpet koja je u mojem T2? Ono što čujem su za sad tek nijanse i uopće me 770-tka ne impresionira. Display, ok, ali manje bitno. Bitnije su mi tipke koje su u tim modelima zasigurno očajne. Da ne uspoređujem 970-tku koja će koštati oko 2000 eura, možda kod nas još više a nema super articulation 2 soundove koje ima T3; one fantastične klarinete, saxe... U Eurounitu sam probao psr950 i mogu vam reći da nikad nebi mijenjao Tyros 2 za 950. A 950 je kao novi model jedamput skuplji od mojeg starca-bez super articulation soundova; ma brilijantno! Poslovna politika je i dalje poslovna politika koja nas košta novaca a kad dofuramo klavijaturu doma onda i živaca. Malo pričekati.

casper
03.08.2015, 17:15
Al mene interesira da li 770-tka ima npr. articulation trumpet koja je u mojem T2?

Čekaj, ti imaš Ty2 ili ty3 iz potpisa?
Za 1050 eura ne možeš očekivati sve, pa tako niti tipke kao na top modelima.
Uostalom, tipke na Tyrosu i nisu neka referenca.

Sound i mogućnosti koje se nude u odnosu na cijenu su odlične.

Al mene interesira da li 770-tka ima npr. articulation trumpet koja je u mojem T2?

Citirat ću sam sebe iz nekog posta s ove teme

"...
Tyros 2
42 Super Articulation Voices, 18 MegaVoices, 23 Sweet! Voices, 58 Live! Voices, Live! Drums (9 drum kits), 39 Cool! Voices, 10 Organ Flutes!

PSR S770
67 S.Art!, 23 Mega Voices, 27 Sweet! Voices, 64 Cool! Voices, 71 Live! Voices, 20 Organ Flutes! ...

"

Psr s770 (slika 1) ima isti broj SA trumpeta kao Ty2 (slika 2)

Ne treba biti sentimentalan niti se vezati uz instrument. Sve je to plastika i naravno da proizvođači žele što veću dobit. Na nama je samo da budemo realni i shvatimo da je sve to samo potrošna roba. ;)

Alen P
04.08.2015, 12:56
Jedno vrijeme sam imao trojku pa sam je prodao-veelika greska. Sad sam opet na dvojci. Ma ne, nema tu sentimentalnosti vec samo pragmaticnost. Sto se tice soundova, ok, izgleda da 770 moze parirati T2. Ali opet stoji da 970 nema supes articullation 2 soundove poput trojke a bit ce dosta skuplja od nje. Ajde priznajem da je novo novo i sve na njoj je novo i da je u tom cijenovnom rangu gotovo nemoguce pronaci rabljenu bolju klavijaturu a kamoli novu...
Dodato:
Sad sam provjerio trube u obje klavijature, u 770 su maknuli obicnu art trumpet a ostavili su bright i josh neke koje su po meni preostre-meni neiskoristive. Eto, mini bi ta sitnica stvarala problem i uvijek bi mi bilo zao sto je moj stari imao a ovak novi nema. ;-) Ne mi zamerit kolega Casper.

casper
04.08.2015, 13:55
Ma nema ljutnje, potpuno se mi razumijemo. Uostalom, argumentirana razmjena mišljenja je uvijek dobrodošla. Otvara svima nove vidike i pomaže za bolje razumijevanje tematike.

Usporedbu (n)ove S serije i starijih Tyros modela ja gledam iz svog ugla.

Prvo, mogućnost kombiniranja elemenata različitih kitovima bubnja i edit po svakom elementu koji je Yamaha konačno ubacila u klavijaturu je odličan pomak naprijed. Meni osobno ta mogućnost uopće nije potrebna, odavno baratam ovim preko XGWorksa ali za one korisinike koji to ne žele ili ne znaju, ovo je velika prednost.
Druga stvar koja će pratiti sve naredne modele Yamahinih aranžera je korištenje YEM kao pomagala u cjelokupnom slaganju klavijature. Probao sam se malo igrati s tom aplikacijom, preglednost i jednostavnost pristupa svim podacima je jedinstvena. Opet kažem, meni je ona možda i nebitna jer imam dovoljno znanja da sve odradim drugim alatima, ali za sve postojeće i nove korisnike kojih će sigurno biti sve više, ovo je odlična novost.
Treća bitna stvar je spori RAM koji je sve za sve modele do Ty3 vrlo loše riješen, a da ne govorim o problemima s CUSTOM DRUM.

S serija je sigurno osvježenje u svijetu aranžera srednje klase i što je najbitnije ostavlja korisicima izbor, koliko mogućnosti - toliko para.

Alen P
04.08.2015, 21:50
Slažem se.

casper
10.08.2015, 23:14
Lijepa vijest za sve koji mogu kupovati na hrvatskom području. PSR-S770 je moguće naručiti u predprodaji kod Euro-Unit-a po cijeni od 900 eura za gotovinu. Odlična ponuda, pogotovo ako znamo trenutu cijenu kod Thomanna od 1050 eura.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/dO150fHu0UM" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Enzzo32
11.08.2015, 00:19
Druze,ne znam na kojoj si trojci imao priliku vidjeti da toliko ucitava semplove.Kod mene ima oko 600 Mb semplova,sto instrumenata,sto audio isjecaka koje koristim u ritmovima,i ucitavanje je oko pet minuta.S time da mogu svirati za pola minute sa internim farbama dok se semplovi ne ucitaju.

casper
11.08.2015, 08:11
Predpostavljam da si mislio na moj post (http://www.yu-midi.org/forum/showpost.php?p=281970&postcount=58#axzz3iTxwp31T) i ovaj dio rečenice u njemu

Citat:
<table border="0" cellpadding="6" cellspacing="0" width="100%"> <tbody><tr> <td class="alt2" style="border:1px inset"> Treća bitna stvar je spori RAM koji je sve za sve modele do Ty3 vrlo loše riješen,.... </td> </tr> </tbody></table>
Pet minuta učitavanja 600MB samplova je jako, jako sporo učitavanje ... ;)

Tehnički gledano, ova karakteristika nije vezana uz brzinu učitavnja podataka u RAM, nego problem leži u koncepciji klavijature gdje se podaci prilikom paljenja moraju sa prebacivati sa HD-a. Kako god da gledaš, za današnje pojmove se radi o zastarjeloj tehnologiji i ovo vrijeme dovođenja klavijature u potpunu funkcionalnost je odraz upravo te činjenice. Možda to nije toliko bitno za samo rukovanje i sviranje na klavijaturi ali u odnosu na novije modele je svakako ograničavajući čimbenik.

tyros2
11.08.2015, 10:40
Pet minuta učitavanja 600MB samplova je jako, jako sporo učitavanje ..

Na ovo bih dodao sledece : pored MB-taze u Tyros3 bitno je koliko ima "single waves".Sto ih vise imamo u setu klavijatura ce sporije ucitavati.Ja sam imao set nekih 340mb I oko 4900 "single waves" I klavijatura je ucitavala oko 12 minuta.
Na Tyros5 sad imam 1023 MB I vjerovatno preko 20 000 "single waves" I klavijatura ucitava samo paar sekundi.
Naravno da ne govorimo o tome da na Tyros3 je maximalno moguce samo 5000 "single waves".

Pozdrav

sxkn7
19.08.2015, 23:25
tih 512 MB RAM-a u PSR-S970 - je li to znači da Yamaha isporučuje sa već ugrađenim fabričkim RAM-om, poznatijim kao FL512M ili je u pitanju obični kompjuterski RAM od 512 MB što se može naknadno montirati u u npr. Tyros-a 2 i 3 ?

http://mlc-s2-p.mlstatic.com/accesorio-yamaha-motif-xf-memoria-flash-fl512-dvd-sample-549101-MLC20285922929_042015-F.jpg

casper
19.08.2015, 23:56
PSR S970 ima 13MB za USER, 128MB za audio styles i 512MB za pohranu vlastitog materijala. Da, radi se o Flash RAM kao kod Ty4 i Ty5 ali je već ugrađen u klavijaturu. Vjerojatno nije konstrukcijski isti ali to nije niti bitno.

sxkn7
20.08.2015, 17:45
danas sam bio u radnji gdje su upravo izloženi PSR-S670, PSR-S770 i PSR-S970.

S670 liči na synth MM6. Nisam ga svirao ali tipke su mu, gle čuda, malo tvrđe od tipki na S770 i S970. A tipke na S770 i S970 su iste i mekane (kao i na prethodnicima S750 / S950).

Nisam svirao ni na S770 ali sam svirao na S970. Mislim da je S970 bitno bolji od prethodnika S950. S950 je mrtvačke crne boje koja mi se gadi a S970 je tamno metalik sive. Odmah sam se obradovao kad sam vidio da nije crne boje. Ovo je stvarno dobar potez Yamahe što je "posvijetlila" S970.

Sa ovom novom bojom izgleda mnogo ljepši. Ispod S970 je neka drvena daska - ne znam je li to ima i na S950. Ekran S970 je mnogo bolji nego na S950. Veći je, svijetliji, oštriji i mnogo lakši za čitati - meni se čini da je ekran S970 čak bolji i od ekrana na Tyros-u 5 !

Probao sam desetak ritmova koje sam metodom slučajnog odabira sa hard diska mog kompjutera kopirao na Transcend USB-stick (4 GB, USB 2.0). S970 ga je odmah prepoznao i sve je ritmove odsvirao iako je bila mješavina ritmova za starije Tyrose i PSR-ove, te mješavina narodnih i zabavnih ritmova. Nažalost zaboravio sam probati audio styles ali ni ne znam gdje se nalaze.

Jedino negativno je ono što je negativno i na S900 / S910 / S950 a to su gumena dugmad - da su makar od malo tvrđe gume. Sve u svemu ja sada ozbiljno razmišljam da prodam moj Roland E-80 i da kupim duplo lakši S970.

Da mi je još da probam Ketron SD7... ali obzirom da je on mnogo skuplji i navodno ima polutrvrde tipke kao i prethodnik Ketron SD5 onda mislim da S970 "isplivava" na još čvršće prvo mjesto među aranžerima srednje / visoke klase a mekanih tipki...

casper
20.08.2015, 18:05
Ketron SD7 košta oko 3000 eura ako se ne varam. U odnosu na cijenu PSR S970, on bi trebala biti sasvim druga/viša klasa instrumenta.
Vidim da si estetski tip, i da si više obratio pažnju na izgled nego na sound klavijature. :D Što se tiče ekrana, on bi trebao biti isti kao na Ty 5 ali ti se možda čini bolji/ljepši jer mu je "okruženje" nešto ružnije.

Kod Yamahe ne postoji problem nekompatibilnosti ritmova. Svaka klavijatura novije generacije će potpuno dobro svirati i raspoznati sav materijal izrađen na starijim modelima. Kao što si i sam probao, ne brini se oko toga.

Audio Stylove ćeš lako prepoznati (ako budeš imao prilike opet svirati) po tome jer iznad naziva Styla piše +Audio.

sxkn7
20.08.2015, 18:25
da, očaralo me je to da S970 izgleda bolje od S950 ali naravno da sam probao i boje i ritmove. No nisam ih komentarisao jer je jasno da S970 zvuči jako dobro . E sad ako je bila greška što to odmah nisam napisao, onda da sad to ispravim i kažem: da, S970 zvuči jako dobro ! Druga je stvar hoće li zvučati dobro kad se priključi na ozvučenje... Trebalo bi još probati i vocalist-a...

Pokušat ću otići ponovno i probati audyo-styles pa da napišem utiske...

Zna li se gotovinska cijena S970 u HR (u kn ili eur - svejedno) ?

casper
20.08.2015, 19:39
Ma nije nikakva greška što nisi opisao doživljaj sounda, nego mi se (u)činilo po tvom opisu da nisi obraćao pažnju na to.
Gledaj, Yamaha će na ozvučenje izaći upravo onako kako ti se učinilo i na probi. Možda će ti doživljaj sounda biti i bolji jer će veća snaga/jačina na kojoj slušaš, klavijaturi donijeti onaj pravi groove.
Vocalist bi trebao raditi isto kao na Ty4 iliTy5, poslušaj demo od @mikimiki, on ima svojih live snimaka sa Ty5. Ovisno što očekuješ od VH2, po mom mišljenju je to dobra srednja klasa vocalista.

Info je da će kod nas u HR, psr s770 doći u trgovinu 03. 09.. Tko napravi uplatu ovih dana (predprodaja) imati će povlaštenu cijenu od 900 eura.

mikimiki
20.08.2015, 23:39
Steta sto nisu bar s970 uradili malo bolju klavijaturu. Da je bar kao u Moxf koja je mnogo ljepse za svirati nego s950.

Alen P
21.08.2015, 09:14
Sad bu zanimljivo! He, he, he... Zamislite koliko je vec to novo-starih modela ako krenemo samo od s700, 710, 750, 770... Koja bi sad npr.morala biti cijena s700 kojiNEMA sampler, vokoder itd. A svi zele neke ogromne pare za vec staru kramu. Jos za Tyrose 3 zele po 2000 eura. Zaista ce cijena ovih novih modela osvijestiti mnoge. Koliko zbog same cijene, toliko zbog novih mogucnosti koje nova srednja klasa pruza. Jos samo da konkurencija postane malo ozbiljnija i bilo bi to odlicna situacija za nas.

casper
21.08.2015, 10:02
Dinamika je takva da u prosjeku svake 2-3 godine izbace novu seriju.

PSR-S500/700/900 (2007)
PSR-S710/910 (2009)
PSR-S650/750/950 (2011-2012)
PSR-S670/770/970 (2015)

Tyros (2002)
Tyros 2 (2005)
Tyros 3 (2008)
Tyros 4 (2010)
Tyros 5 (2013)

Tko želi prodati stariju klavijaturu, morat će cijenu prilagoditi tržištu. U suprotnom će mu skupljati prašinu na ormaru.

Konkurencija "lagano" posustaje i moglo bi se uskoro dogoditi da na forumu pod rubrikom Aranžeri postoje samo dvije kategorije, Yamaha i Ostali proizvođači i razno. ;)

sxkn7
21.08.2015, 10:28
Steta sto nisu bar s970 uradili malo bolju klavijaturu. Da je bar kao u Moxf koja je mnogo ljepse za svirati nego s950.

da, MOXF6 ima fantastične meke tipke, malo bolje nego S950 / S970 a ima i nevjerojatno dobre boje obzirom na nisku cijenu (i da, znam da su boje sa XF-a).
Dodato:
Dinamika je takva da u prosjeku svake 2-3 godine izbace novu seriju.

PSR-S500/700/900 (2007)
PSR-S710/910 (2009)
PSR-S650/750/950 (2011-2012)
PSR-S670/770/970 (2015)

Tyros (2002)
Tyros 2 (2005)
Tyros 3 (2008)
Tyros 4 (2010)
Tyros 5 (2013)

Tko želi prodati stariju klavijaturu, morat će cijenu prilagoditi tržištu. U suprotnom će mu skupljati prašinu na ormaru.

Konkurencija "lagano" posustaje i moglo bi se uskoro dogoditi da na forumu pod rubrikom Aranžeri postoje samo dvije kategorije, Yamaha i Ostali proizvođači i razno. ;)

Izgleda da Yamaha želi da "sahrani" i Korg-a, da. A Ketron nastavlja sa bahatošću pa su sad u augustu uzeli kolektivni godišnji odmor iako znaju da treba popraviti nedostatke u operativnom sistemu SD7, zbog čega je isporuka SD7 na tržište privremeno obustavljena :mad:

Što se tiče smanjivanja cijena starih modela, ima jedan u Njemačkoj koji već evo PETU =)) godinu na njemačkom eBay-u pokušava prodati Technics AX5 iz 1987. za 1250 EUR :lol::lol::lol: A stvarna cijena AX5 je max. 50 EUR.
Pravi eBay-udarnik :D

http://www.ebay.de/itm/Technics-SX-AX5-in-KA-/271952913519?hash=item3f51a8246f

Alen P
21.08.2015, 10:51
Da kolega Casper, slazem se ali to nije u redu. Nikad nije dobro kad samo jedan upravlja tehnoloskim i inim tokovima. Konkurencija je dobra i potrebna je. Sve se zna, potrebe korisnika su jasne i transparentne. Pitam se koji je razlog sto je Roland i dalje samo brand koji vec sad dobrano kaska za Yamahom..? Realno, sad ce vec i s770 gaziti Bk9? To je smijurija. Izgleda kao planski pokapanje Rolandovih aranzera. Nista, eto...ja bih rado da ima vishe brandova, da ne zvuchimo i izgledamo svi isto na stageu, izbor ovisan o ukusima bi bio vechi, itd. Sjecate li se vremena od prije cca. 15 godina? Doslovno nisi mogao pogrjesiti s ni jednim brandom: Roland je imao svoji G seriju, Korg je startao s Pa serijom, Yamaha je imala Psr9000, tu je bio Gem s Wk seriom, Solton je imao odlicnog predstavnika.... Bilo je interesantno slusati kako drugi zvuche, npr. kako radi Radichev Ms100.

casper
21.08.2015, 11:32
Točno je da nije dobro kada ne postoji konkurencija. Takva situacija jedino ide u prilog onome koji ima monopol, a kako mi se čini preuzima ga Yamaha. Na sreću, cijena koju su postavili za novu seriju (za sada) ide na ruku korisnicima.

Sjećam se dobro vremena prije '90 tih. U to vrijeme sam svirao AX7, "starijeg brata" od ovog oltimera AX5 kojeg tip pokušava prodati za velike pare. Valjda je čovjek sentimentalno vezan za plastiku. :D

Iako sam svo vrijeme svog OMB staža svirao Technicsa koji je bio moj favorit među aranžerima, mislim da su postojala četiri ključna momenta u aranžer napredku. '93 godina i Korg I3, onda dolazi neprežaljena G serija Rolanda da bi nakon toga PSR9000 postavila ljestvicu toliko visoko da ju niti sama Yamaha nije (željela) preskočiti dugo vremena. Nakon toga je u nizu došla neizostavna Audya ....

Danas je situacija takva kakva jest i čisto sumnjam da će se u budućnosti događati ovakva "smjena brendova" i pravo tržišno natjecanje.

Ivan099
21.08.2015, 13:34
Mene zanima jedno a to je u tih 160mb rama u psr s 770 dali idu pravi semplovi koje možeš sam ubacit recimo u wav formatu ili je samo expansion pack što yamaha nudi.
Imao sam psr s950 i slozio sam svoj pack s tim da sam ubacio wav semplove ton po ton i slozio pack.dal to vrijedi i za drum kit?

casper
21.08.2015, 17:45
Trebalo bi ići i jedno i drugo. Znači, kombinacija packova i vlastitih samplova pa koliko stane u ovih 160mb. Vrijedi i za drum.

sxkn7
23.08.2015, 11:35
objavljeni su besplatni paketi za Tyros 5 i PSR-S970:

euro-dance: http://download.yamaha.com/file/65618

best of Europe: http://download.yamaha.com/file/65542

mexican: http://download.yamaha.com/file/65543

brazilian: http://download.yamaha.com/file/65621

indonesian: http://download.yamaha.com/file/65119

daj Bože da uskoro dođe i balkanski paket te novi YEM kako je Yamaha i obećala !
Dodato:
vrijedi spomenuti da niti PSR-S770 niti PSR-S970 imaju aftertouch. To stoji u zajedničkom za oba modela Reference Manual-u na strani 73 (u sredini)...
Dodato:
vrijedi spomenuti da niti PSR-S770 niti PSR-S970 imaju aftertouch. To stoji u zajedničkom za oba modela Reference Manual-u na strani 73 (u sredini)...

casper
01.09.2015, 16:35
Odličan video koji u 8 minuta prikazuje kako odraditi vlastiti PACK pomoću YEM aplikacije.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/M9owD8l_J2A" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

tyros2
02.09.2015, 13:19
Jos uvjek mi nije dostupno da probam PSR S 770/970.

Provjerena informacija je da UVN/UVD koji su pravljeni od externih samplova se lodaju bez ikakvih problema u ove klavijature.
Medjutim ako je UVN/UVD pravljen miksom externih/internih samplova u Tyros4 izgleda da nije moguce nalodati.

Cim prije budem u mogucnosti probacu ovo,a ako neki od sretnih vlasnika proba,neka javi.

Uglavnom,ukoliko krecemo od NULE onda je moguce sve praviti bas kao i na Tyros3/Tyros4/Tyros5.

Zar treba nesto bolje ? :) :)

sxkn7
02.09.2015, 21:03

također - oba modela imaju vanjski adapter...

da PSR-S770 nema aftertouch i da ima vanjski adapter, to bi se zbog njegove cijene i moglo prihvatiti ali da skoro duplo skuplji PSR-S970 nema aftertouch i unutrašnje strujno napajanje, e to je sramota za Yamahu :mad:

tyros2
05.09.2015, 16:33
Da li slucajno ima negdje "Balkan"primjer ovih klavijatura?

Da li je neko uzeo ove klavijature sa naseg podrucja?

Pozz

sxkn7
05.09.2015, 17:29
ima primjer za Tyros 4 - ovako bi otprilike trebao da bude i Balkan Pack za
PSR-S770 / PSR-S970 koji Yamaha tek treba da objavi:

https://www.youtube.com/watch?v=cDiHvk0ZwyU

NordX
05.09.2015, 18:17
I mene to zanima da li je neko kupio neke od pomenutih klavijatura? Zanima me,prednosti,mane,u odnosu na Tyros-e.

Gde se moze naci ovaj Balkan Pack za Tyrosa? Ima nekih ritmova,koji bi mogli da se malo preprave i srede.

tyros2
05.09.2015, 21:59
Nisam mislio tipicno na "Balkan pack".

Mislio sam uopste je li neko uzeo sa Balkana (ili neki Balkanac :) )

I bilo kakav demo vezano za nase prostore.............

Balkan ritmovi postoje vec u Download sekciji ....

pozzz

sxkn7
15.09.2015, 21:31
išao sam ponovo u radnju da probam ono što sam zaboravio da probam kada sam prvi put probavao PSR-S970 a to su audio ritmovi. Nisam osjetio neku znatnu razliku između njih i ostalih ritmova (koji nisu audio ritmovi). Ali sve u svemu, PSR-S970 je jako dobar aranžer...

tyros2
26.09.2015, 13:08
Kolege iz Rumunije su postavile zanimljive primjere:

https://www.youtube.com/watch?t=25&v=lAfVXqIAEkg
https://www.youtube.com/watch?v=GcjUix7oEnc
https://www.youtube.com/watch?v=F16MfZFyBzE

Alen P
26.09.2015, 14:34
I mene to zanima da li je neko kupio neke od pomenutih klavijatura? Zanima me,prednosti,mane,u odnosu na Tyros-e.

Gde se moze naci ovaj Balkan Pack za Tyrosa? Ima nekih ritmova,koji bi mogli da se malo preprave i srede.

Kupio moj kolega muzičar, također član foruma. On je imao prije nje T2, ja ga imam još i sad. Moj T2 ima respektabilnu kilometražu a tako i izgleda ali ipak ga ne bi mijenjao za psr s770. A to je otprilike taj cijenovni rang. Da sad baš kupujem, kupio bih je jer je nova. I to bi bio jedini razlog. Ima nešto više soundova ali ništa presudno. Tyros 2 ima fenomenalnu tipku koja meni savršeno odgovara, često koristim panel sustain, R3, općenito mu je panel vrlo pregledan, kvalitetni veliki dugmićni na kontrolnom panelu i to smatram ključnim faktorom zašto bi umjesto Tyrosa 2 mogao kupiti samo jači Tyros. A sad...možda će nekog fascinirati DJ ritmovi, meni to npr. ne treba i ne znači mi ništa. Još jednom: da kupujem na novo, kao prvu Yamahu u tom cijenovnom rangu, najvjerojatnije bih kupio s770 ali sada ne.

casper
02.10.2015, 10:32
Pomislio sam da se netko lažno potpisao i dobro iskopirao "našeg Mihaela". Tek poslije sam shvatio koliko višak kilograma može izobličiti čovjeka. :D

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/G5frIF9RT-c" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Alen P
02.10.2015, 15:36
Uf...majke ti...
Ali sada fali ono...Elvis style.. Nije to to. :-D

smuchac
02.10.2015, 16:24
Majko mila,doslovno ga pola nema......

Poslano sa mog GT-I9505 koristeći Tapatalk

casper
02.10.2015, 17:42
Oči u oči ... :D

Alen P
02.10.2015, 18:41
Uj.. Neka opaka dijeta. Pa on je izgubio 30 kg. Zastrašujuće. Nisam znao da ima takav nos. :D
A i prsti mu više nisu kao čevapi. :)

Dobar demo. Al to nije cijeli, jel'da? Ima kraj sebe još 770, vokoder nije demonstrirao...?

dmmacak
02.10.2015, 19:24
Ne nosi vise ni naocare. Mora da je nasao neku mladju ribu. :-D

tyros2
03.10.2015, 12:56
Kao i svi njegovi primjeri ,veoma profesionalno.

Sa uzivanjem gledam svaku njegovu prezentaciju.

A kilogrami...ehh da nije casice i mezze bila bi tanka linija.. :) a on se ocigledno odrekao toga :)...

Pozdrav

ffb
05.10.2015, 22:08
https://youtu.be/L5en3RtMEZA
sto je volja,svaka cast
Dodato:
izvinite na udaljavanju od zapocete teme ali nisam odolio

tyros2
03.11.2015, 10:18
Yamaha se bas zainatila sa srednjom klasom :) :

Novi orentalni A-3000

http://it.yamaha.com/it/products/musical-instruments/keyboards/digitalkeyboards/arranger_workstations/psr-a3000/?mode=model

Ne stede na sampling sto se srednje klase aranzera tice.....

sxkn7
03.11.2015, 13:46
Uhvatila Yamahu "prpa" :D zbog Rolanda E-A7 ?
pa izbacuju novi model da iskoriste "rupu" na tržištu da prodaju što više svojih PSR-ova jer će E-A7 da se pojavi na tržištu tek za 2 mjeseca :mad:

Inače mogu forumaši koji šprehenzi-krkenzi dojč :lol: da pročitaju jednu dobru recenziju ovdje:
xxxxxxxxxxxxxxxxx

a razlike između PSR-S970 i Tyrosa-5 su ovdje:
http://heidruns-musikerseiten.de/dow...nd-PSRS970.pdf (http://heidruns-musikerseiten.de/download/pdf/Vergleich-von-Tyros5-und-PSRS970.pdf)

casper
07.11.2015, 09:12
Kamo sreće da Roland stvarno pokaže nešto konkretnije pa da stvarno pogura Yamahu ...
I ovo je za njemačko govorno područje, kratka usporedba s Tyros5 i par stylova uz reklamu trgovine yamahasoftmusic. Poslušajte i ostale video klipove na istom kanalu od psr s970.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/dVRauYt-lrw" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

SMusic studio
08.11.2015, 22:31
Gde nestade polovina ovog čoveka, inače, jednog od mojih omiljenih prezentera?

ffb
28.11.2015, 20:00
Evo nesto novo
https://youtu.be/z7Mb2lXBqlw
Dodato:
Nisam obracao paznju,tek kasnije sam vidio da je snimak o 15.10.2015 godine

velja87
28.11.2015, 22:36
Rumunima je Roland exr e2 dovoljan za sve sto oni sviraju, njima dati bilo sta bolje je zali boze para. Nije u Srbiji bas puno bolje ali ima ljudi koji izvuku maksimum iz tyrosa, pa3x i slicno. Ovi sta god da im das isto zvuci... ;)

casper
05.12.2015, 12:11
Tko voli stari FM sound ... može ga imati na 770 ili 970 modelu. Pack (http://www.yamahamusicsoft.com/en/category/VSE/product/1326112/FM+Xpanded/?currency=USD) od 140mb samplova ... odlično zvuči.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/LgTz1rqtrI0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

tyros2
05.12.2015, 13:12
Napreduju,napreduju....

:)

trubaduri
09.12.2015, 11:21
Vrlo zanimljiva sprava u svakom slucaju, mislim da vredi toliko novca obzirom na mogucnosti i zvuk

sxkn7
10.12.2015, 18:46
evo upravo nađoh na jednom velikom stranom forumu (ne smijem ovdje staviti link jer nije dozvoljeno):

"SAMPLING - A massive FLAW / DOWNFALL
And I have confirmed this flaw with Yamaha corporate support.

The PSR S970 has 512MB of sampling flash memory.
The Flaw is that each time you wish to import a sample or a bunch of samples you need to re load ALL the sample flash memory... loading 512 MB of samples takes between 20-15 minutes.

For Example: if you have loaded 450mb of samples and you wish to load in say.. just one other sound or a modification to an existing sample via USB...it wipes and over writes ALL the sample memory so you MUST re load the entire sample data EVERY TIME... very very annoying. unfortunately there is no way around this... its been this way since the Tyros 4 released, and its not going to change, thats how this technollogy works in T4 and T5"

Što bi prevedeno na južno-slavenske jezike bilo otprilike ovako:

Sempliranje - velika greška / degradacija koju je Yamaha sama potvrdila.

PSR-S970 ima 512 MB flash memorije za sempliranje. Greška je u tome da svaki put kada hoćeš da importiraš jedan ili više semplova, ti moraš (ponovo) učitati cijelu flash memoriju za semplove. A učitavanje 512 MB semplova uzima oko 20-25 minuta !

Npr. - ako si ubacio 450 MB semplova u PSR-S970 i želiš da ubaciš još jedan jedini sempl - PSR-S970 briše sve što već postoji u flash memoriji tako da moraš ponovo ubaciti ono što je već tamo bilo te onda dodati taj jedan novi sampl. I tako svaki put. Veoma iritirajuće i ne može se zaobići. Ovaj problem postoji još od kada se Tyros 4 pojavio na tržištu i neće biti otklonjen jer tako radi ta tehnologija ne samo u Tyrosu 4 nego i u Tyrosu 5.

Zamolio bih one koji imaju PSR-S970, Tyros 4 i Tyros 5 da komentiraju ovo to jest da se izjasne je li njima ovo problem te da li se ovo pojavljuje kao problem i kada se ubacuju paketi boja i ritmova koje nudi Yamaha (neke nudi besplatno a neki se plaćaju). Hvala unaprijed !

mikimiki
10.12.2015, 20:48
Tako je u T5. Totalna nebuloza. Smeta I tekako. Ne mili se covjeku ubacivati nove samplove. .Totalna glupost od Yamahe.

sxkn7
10.12.2015, 21:53
Tako je u T5. Totalna nebuloza. Smeta I tekako. Ne mili se covjeku ubacivati nove samplove. .Totalna glupost od Yamahe.

au jbt kakva prevara od strane lopuža u Yamahi - tek sad shvatam zašto na Motif-u XF 6,7,8 ima mogućnost da se stave 2 flash kartice. Na prvu staviš "stalne" boje koje ti najčešće trebaju a na drugu "pišeš i brišeš" tj. stavljaš povremeno stalno nove samplove a time se ne briše ništa na onoj prvoj flash kartici jer ona je sama za sebe. Znači nisu bez razloga lopuže u Yamahi stavili 2 flash kartice u Motif-a XF (ja inače mislio joj što su fini u Yamahi, dali klavijaturistima dodatne opcije - kad ono oni stavili 2 flash kartice da izbjegnu masovne proteste vlasnika XF-a zbog problema kojeg sam citirao u prošlom postu) :mad:

Što će reći da lopuže u Yamahi baš briga što će se vlasnici Yamahinih aranžera buniti jer su iz nekog razloga došli do zaključka da mogu neobraćati pažnju na to. A vi vlasnici Yamahinih aranžera trpite štetu što imate mogućnost stavljanja samo jedne flash kartice, tako valjda misli Yamaha.

E ovome se baš nisam nadao jer "žicam" da kupim PSR-S970. A sad dobijem informaciju da ni duplo skuplji Tyros nije imun na gore opisani problem :mad:

Ne znam samo je li se isti problem javlja i kada je u flash-u instaliran npr. Balkan pack odnosno da li se on može "zaključati" poslije instalacije, da se ne briše kad se stavljaju user samples u ono što ostane od slobodnog flash RAM-a ?

p.s. poznavajući Yamahu oni će sigurno staviti 2 mjesta za 2 flash kartice ali tek tamo negdje na Tyros 7,8 =))

casper
11.12.2015, 00:10
Ovaj problem postoji još od kada se Tyros 4 pojavio na tržištu i neće biti otklonjen jer tako radi ta tehnologija ne samo u Tyrosu 4 nego i u Tyrosu 5.

Krivo, Tyros4 ima drugačiji pristup i ne mora se "prepisivati" sadžaj u FlashROM-u. Dakle, na materijal koji se nalazi u Tyros4 se može dodati samo jedan sampl.

Spomenuti "problem" postoji kod Tyrosa 5 i PSR S serije jer oni koriste YEM aplikaciju za unos materijala.

Međutim, ja na to ne bih gledao baš tako tragično. Ne unose se samplovi u klavijaturu svaki dan. Kad se nakupi materijala, ubaci se komplet, napravi testiranje, odabere ono što odgovara i poslije doda u već postojeći postav.
Dva upisivanja, pola sata za kavicu ...

E sad, da Tyros5 ima samo 400mb memorije onda se u njega ne bi trpalo sve i sva samo da se popuni prostor. Pa vjerojatno niti dužina upisivanja ne bi bila tako tragična kako se čini.

Ali slažem se, to su mogli riješiti malo elegantnije.

Zanimljivo je pročitati cjelokupan osvrt citiranog NickG iz kojeg su izvučene samo negativne/a stvari. Taj je osvrt opsežan, precizan, realan i pun hvale za Yamahine instrumente. Nick G uspoređuje Korg Pa3x koje sada svira sa PSR S 970 i na kraju kaže. ;)

It actually gives alot of motivation and inspiration to play more than before, I honestly don't see a need to keep my PA3x anymore.

sxkn7
11.12.2015, 00:53
Krivo, Tyros4 ima drugačiji pristup i ne mora se "prepisivati" sadžaj u FlashROM-u. Dakle, na materijal koji se nalazi u Tyros4 se može dodati samo jedan sampl. Spomenuti "problem" postoji kod Tyrosa 5 i PSR S serije jer oni koriste YEM aplikaciju za unos materijala.

da, skroz sam zaboravio na to da je Tyros 4 "otključan" od strane Yamahe tako da u njega možeš stavljati koje hoćeš boje. A što se tiče Tyros-a 5, on je prvobitno bio "zaključan" tako da su vlasnici mogli ubacivati nove boje u njega samo preko kompjutera odnosno YEM-a i to one boje koje kupe od Yamahe. Tek nakon godinu dana protesta je Yamaha "otključala" Tyros 5 da se može puniti sa user samplovima (ali opet preko YEM-a).

Ali slažem se, to su mogli riješiti malo elegantnije.

Da, mogli su barem PSR-S970 / S770 poštediti tog YEM-a i zapravo vratiti stvari na staro tj. da se samplovi ubacuju u PSR-S970 / S770 na stari, jednostavan način, kao na Tyros-u 4. Ali eto kad su već jednom upali u "žabokrečinu" s tim YEM-om, onda se valjda nije lako iz nje izvući =))

Svako ko je uporedio nekog najnovijeg Korga sa nekom najnovijom Yamahom, može lako zaključiti da je Yamaha lakša za koristiti (a to koji bolje zvuči, to nije tema za ovo ovdje ;)))

casper
11.12.2015, 01:32
Ja i dalje mislim da je preglednost i komfor koji YEM pruža u slaganju vlastitog packa daleko nadilazi ovaj nedostatak koji se spominje.

Yamaha niti u jednom trenutku nije imala namjeru zablokirati unos vlastitog materijala, to su naglasili na samom početku čim je izašao Ty5. Kasnili su s izdavanjem YEM-a krpali ga i iako je trebalo godinu dana da sve "stave u hrpu", na kraju se pokazao kao odličan alat.

Kada se YEM pogleda iz kuta korisnika PSR S serije, to je veliki dobitak u odnosu na konkurenciju istog cjenovnog ranga. Da je Yamahi na umu bila samo zarada, ne bi free podijelili one silne packove koji se mogu ugraditi po želji korisika do popunjenja memorije.

sxkn7
11.12.2015, 02:57
...silni packovi koji se mogu ugraditi po želji korisika do popunjenja memorije.

je li to znači da nakon što se instalira neki pack u PSR-S970, može se instalirati još jedan, a da taj drugi ne obriše onog prvog ? (naravno oba bi mogla stati u PSR-S970 samo ako zajedno ne prelaze veličinu od 512 MB flash RAM)

casper
11.12.2015, 09:29
Da, to znači upravo to.
Možeš kombinirati podatke iz više packova i "vaditi" iz njih što ti se sviđa, slagati ih u YEM-u i tako složeni materijal na kraju pohraniti/prebaciti u memoriju klavijature. Bez obzira na porijeklo materijala, on može biti Yamahin, od drugih firmi koje rade packove ili tvoj vlastiti, sa svima se može manipulirati u YEM-u.

Kao što sam naglasio, komfor i preglednost rada sa YEM aplikacijom je odlična. MOgućnosti edita samplova su velike. Kominkaciju YEM-a i klavijature je moguće ostvariti bežično. Ove prednosti nadilaze problem ponovnog učitavanja koji traje nešto duže nego što bi očekivali. Bilo bi lijepo da se kao na Tyros4 može pozvati samo jedan sample u klavijaturu, testirati i onda po želji ostaviti ili brisati. Ali nitko nije savršen, a mi smo muzičari nezasitni ... ;)

tyros2
11.12.2015, 10:42
S vremenom se covjek nauci I navikne na sve,pa tako I na YEM.

Nemam nikakvih problema sa YEM-om(u pocetku me strasno zamarao) I kao sto kolega Casper rece kad treba nalodati,,,, ja na kafu ili neki drugi posao,moze I sa zenom u krevet :) :)

Predlazem rad sa 2 USB-a,dok sa jednog lodamo set u klavijaturu,sa drugim raditi na racunaru sa YEM-om.

Uglavnom veoma mocan program.

Pozdrav!

trubaduri
11.12.2015, 12:58
Jedno pitanje vezano za ovu klavijaturu.
Da li je u psr-u s970 moguce ubaciti i neke druge semplove preko yema, ili samo ako su oni u okviru yamahinih paketa semplova ili drugih proizvodjaca? Konkretno da li preko yema mogu ubaciti na primer nekoliko wav semplova koji mi se svidjaju i naslagati ih po tonovima kao multisample ili ne?

Ivan099
11.12.2015, 13:32
Pozdrav evo imam mali problem sa yem softwerom(v2.3.2) imam psr s770 sve uredno funkiconira ali imam problem kad importujem neki sempl koji je npr. konvertiran u uvn. ili uvd. format ili bilo koji drugi yem ga očita ali nemam opciju voice edit nego moram snimit paket učitat u klavijaturu i tek onda mogu na klavijaturi voice edit i što je najbitnije nemogu to pospremit u expansion pack nego na usb.
Sad nemam pojma gdje grešim ima to možda veze sa registacijom instrumenta na yamaha stranici ili onaj fajl InstrumentInfo.n27. neznam stvarno unaprijed se zahvaljujem na odgovoru.

casper
11.12.2015, 14:19
@trubaduri - da, možeš kombirati vlastite samplove, od cijelog sounda odjednom (voice drum) do pojedinačnih elemenata (doboš, kick)

@Ivan099- YEM moraš obavezno "povezati" s klavijaturom upisujući instrumentinfo, u suprotnom nećeš moći prebaciti materijal, mogući problem kod unosa uvn i uvd formata može biti u tome što je taj materijal izvorno došao s Tyrosa3 i samo je konvertiran u novi format, sigurno će ti više o tome reči član @Tyros2 jer on s tim barata već duže vrijeme i znam da zna sve cake ...

trubaduri
11.12.2015, 14:24
Hvala najlepse Casper

tyros2
12.12.2015, 00:53
Pozdrav evo imam mali problem sa yem softwerom(v2.3.2) imam psr s770 sve uredno funkiconira ali imam problem kad importujem neki sempl koji je npr. konvertiran u uvn. ili uvd. format ili bilo koji drugi yem ga očita ali nemam opciju voice edit nego moram snimit paket učitat u klavijaturu i tek onda mogu na klavijaturi voice edit i što je najbitnije nemogu to pospremit u expansion pack nego na usb.

Nije mi bas jasno kako nemas opciju edit?Ako si ubacio npr UVD ili UVN onda samo klikni dva puta na taj voice i odmah ce ti izbaciti opciju EDIT.Ukoliko ti nije konektovana klavijatura u racunar sa USB kablom pojavice ti se ova poruka:

The instrument is not connected.Voice will be produced using your computer software........

Znaci potrebno je konektovat pravilno instrument.U tom slucaju ce Yem 100% da radi kako treba.

Ukoliko je UVN dosao od internih T3 ili T4 voices/drums ti ces sa Yem-om moci editovati ali ga neces moci sejvati u S770.Editovanje se vrsi prije odabira klavijature za sejvanje(ukoliko ih ima vise u YEM-u).U ovom slucaju netreba biti spojena klavijatura.

Da,Expansion pack ti nece dozvoliti nikakvo sejvanje niti ritma,boje,drum kita niti bilo cega.Te stvari moras sejvati ili u USER ili u tvom slucaju na USB.Kod Tyros5 se jos mogu sejvati sve stvari na HD.

Pozdrav

Ivan099
12.12.2015, 11:41
casper i @Tyros2 hvala na odgovoru problem je bio u drajverima za midi komunikaciju hvala još jednom obojici

casper
21.12.2015, 01:34
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/gFOO2cBkx5U" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

casper
22.12.2015, 00:30
Dolazi vrijeme darivanja, za sve vlasnike PSR S770/970 Yamaha je ponudila free download za Pack PSR-A3000 Oriental Mix 1 (http://download.yamaha.com/search/product/?site=ae.yamaha.com&language=en&category_id1=16277&category_id2=16084&category_id3=&product_id=2059270)

<:-P

sxkn7
01.01.2016, 06:06
ima li neko da je instalirao Balkan Pack na PSR-S970 i kakvi su utisci ?

Ja sam ga instalirao na PSR-S970 kojeg sam uzeo kući da probam i nisam baš zadovoljan. Pola je sadržaja grčko-tursko i teško upotrebljivo za naše klavijaturiste. Jedno 20-30 % boja ili zvuče isto ili su skoro potpuno iste (dakle "kopije"). A s druge strane nedostaje npr. (dragačevska) truba u Balkan Pack-u i fali tipičnih ritmova za Južni Vetar. I da - nema terci :mad:

p.s.: kako inače napraviti terce na PSR-S970, ima li ovdje u download sekciji gotovih terci i gdje ? Hvala na odgovorima !

VUNIMRAV
01.01.2016, 12:09
Trebalo bi da mogu midi terce da se podese.

sxkn7
01.01.2016, 12:19
hvala na odgovoru ali ja sam ti "zelen" sa tim midi-tercama (nešto sam malo čitao o tome ovdje na forumu ali nisam sve shvatio pa sa odustao od probe). Ima li slučajno detaljno uputstvo negdje na ovom forumu ?
hvala za link !

VUNIMRAV
01.01.2016, 13:22
Mislim da imaju terce i u njima je i uputstvo.prilično jednostavno.Ja ih koristim nekoliko godine,semple uopte ne koristim

sxkn7
02.01.2016, 07:35
na PSR-S970 po mom mišljenju ima samo jedan golemi problem: mali mekani četvrtasti crni gumeni tasteri sa obje strane ekrana ! oni spadaju u tastere koji
se najviše koriste na PSR-S970 i oni bi trebali biti svijetlije boje, da se bolje vide i trebali bi biti malo tvrđi. Probao sam te iste tastere na Tyros-u 5/61 i naravno tamo se dobro vide i dovoljno su tvrdi da ih se ne promaši prilikom pritiskanja. Kako sada stvar stoji kod mene ja ili mogu nastaviti promašivati ili da stavim neku lampu da mi osvijetljava te tastere (i ekran) - ali onda mi ta lampa umori oči i onda "ode batica na spavanac" :lol:

dakle pitanje za vas koji ste puni "mađioničarskih trikova" - kako nalijepiti nešto pouzdano i reflektirajuće na te tastere (staviti "kapicu" ;))) ili ih zamijeniti za one sa Tyros-a 5 ? Ima li smisla da se "napravim lud" i da naručim od Yamahe te tastere za Tyrosa, dakle slažem ih da imam Tyrosa 5, samo da mi prodaju tih desetak tastera ? hvala na "mađioničarskim" odgovorima ;)

casper
02.01.2016, 10:03
Ako je problematično samo područje oko ekrana dovoljna će biti mala led svjetiljka s vlastitim napajanjem, postavljena tako da ne bude usmjerena prema licu/očima.
Mogle bi pomoći i male fluorescentne naljepnice zalijepljene sa strane. Dovoljno će biti dvije sa svake strane postavljene na drugi i četvrti taster.

Mislim da ćeš s vremenom i praksom dobiti rutinu i da će aktiviranje tastera biti moguće i bez "dodatnih pomagala". Dva su momenta, prvi je taj da se oni nalaze točno na horizontalnoj poziciji željene komande koja je prikazana na ekranu. Kod Audye su oni recimo pomaknuti/rašireni po vertikali. Drugi je moment taj da njihovo pritiskanje potrebno obavljati s "vanjske" strane. Ako se isti pritisnu u sredini ili "prema unutra" u odnosu na ekran, potrebno ih je jače stisnuti i tada dolazi do težeg aktiviranja.

Moram priznati da su i meni na Tyrosu u početku stvarali problem jer su uski i osjećaj klika nije baš neki. S vremenom sam se navikao, a ponekad koristim i palac za aktiviranje.
Pored toga, ako se koriste registracije, oni su potpuno nepotrebni za live nastup pa i to umanjuje ovaj problem koji spominješ.

sxkn7
09.01.2016, 08:52
evo upravo nađoh ovu sliku:
http://i.ebayimg.com/00/s/NjI3WDEwMjQ=/z/cFIAAOSwL7VWjicy/$_72.JPG

pitam se sad:
kod npr. PSR-S970 je format boja .ppi. Ali ppi je format (upakovanog) paketa boja a ne jedne pojedinačne boje. Je li to onda znači da se ne mogu na PSR-S970 stavljati pojedinačne boje putem flash-ke ? mislim na pojedinačne boje / samplovi formata tvn / uvd ali i wav / aiff. Ili je to možda moguće ali samo ako se takve pojedinačne boje prvo "importiraju" u YEM na kompjuteru pa se onda od njih napravi "paket tj. "zapakuju" se u .ppi format ?

i vidim da paketi boja za PSR-S950 imaju "prezime" .yep. Da li PSR-S970 čitaj ta format ili se .yep mora konvertovati u .ppi (ako uopšte može i eventualno s kojim kompjuterskim programom) ? hvala !

tyros2
09.01.2016, 11:52
Moraju se importovati u YEM prvo.......

S-970 nece citati yep, I za sada neznam da postoji converter osim Yamahe koja je svoje proizvode vec konvertovala.

casper
10.01.2016, 13:51
Mnogo je kratica (ppi,ppf,yem,yep...) vezano uz novije modele yamahinih aranžera i to poprilično zbunjuje sve one koji se interesiraju kako, što i gdje koristiti. Pokušat ću sistematizirati pojmove kako bi neke stvari bile jasnije.

VSE pack (Voice and Style Expansion Packs)- u ovim pakiranjima se nalaze soundovi i stylovi koje trajno upisujemo u memoriju klavijature. Tkz. Expansion Pack se prodaju na yamahinom shopu (http://www.yamahamusicsoft.com/en/instrument/Keyboard/PSR-S770/category/VSE/catalog?currency=EUR&page=1), a neke možemo besplatno skinuti sa Yamahinog weba.
Ovisno o vrsti glazbe i području gdje se najčešće izvodi, packovi su nazvani i složeni kao

Celtic
Western Europe
South East Europe
Church Organ
Euro Dance
Brazilian Music Styles
Indian 2
...

VSE packs dolaze u tri "različita oblika", ovisno o tome za koju su kategoriju klavijatura namjenjeni i na koji se način upisuju u njih. Razlikuju se po extenziji koja dolazi iz naziva packa ( *.yep, *.ppi i *.ppf )
======================
yep - (Yamaha Expansion Packs) packovi namjenjeni za "starije" modele PSR S950/750/650

ppi - (Installation File) ova datoteka je namjenjena za direktno upisivanje u modele PSR-S970/770/670 i sadrži jedan cjelokupan pack. On može biti neki od ponuđenih VSE pack ili "vlastita kompilacija" koju smo napravili pomoću ppf datoteka u aplikaciji YEM. Kada upisujemo ppi, briše se sav postojeći sadržaj koji se trenutno nalazi u klavijaturi

ppf - (Project File) ova datoteka je po sadržaju identična ppi ali je namjenjena za obradu unutar aplikacije YEM. Iz nje "izvlačimo" samo one podatke koji su nam potrebni za izradu "vlastitu kompilaciju". Dakle, iz više različitih ppf datoteka izrađujemo jednu ppi koju upisujemo u klavijaturu.
======================

YEM (Yamaha Expansion Manager) - aplikacija koja služi za obradu i pripremu sadržaja koje želimo upisati u klavijaturu. Besplatna je, možemo je skinuti s Yamahinog weba i instaliramo je na računalo. Za rad je neophodna interent konekcija i pravilan unos info broja klavijature. Kada su ispunjeni ovi uvjeti možemo je pravilno koristiti za kreiranje vlastitih materijala. U nju možemo unositi ppf datoteke, materijale od starijih modela klavijatura (UVN, UVD), SF2 i kreirati vlastite samplove koristeći aif ili wav.

Mogućnosti rada s materijalima/pack ovisi o tome u kakvom formatu se on nalazi. Tako ćemo yep i ppi upisati direktno u klavijaturu i to je sva mogućnost koja se nudi. Ako imamo ppf pack onda se otvara ono što se cijelo vrijeme spominje na ovoj temi. U YEM ćemo unijeti jedan ili više packova i birajući željene sadržaje ćemo stvarati vlastitu kompilaciju. Količinu materijala će odrediti veličina memorije u klavijaturi. Kombinacijom kupljenih/free packova i materijalom iz naših starijih modela koje smo svirali, može se složiti vlastiti pack koji trajno ostaje upisan u aranžeru.

Za sve one koji imaju starije modele Yamaha mogu koristiti dva programa koji služe da "izvuku" Stylove iz dostupnih packova. Ritmovi će "uredno svirati" i uz malu doradu mogu biti veoma iskoristivi.
Style In YEP/PPI Files
Style Extractor Application

VUNIMRAV
27.01.2016, 12:35
Evo jedne molbe za sve poznavaoce!
Drugar mi je kupio psr s 770 (prešao sa korga =)) ) i sada se obratio meni za pomoć.Iako ja želim i hoću da mu pomognem,moje znanje je prilično skromno i ako se tome doda da je to potpuno nova generacija....zato vas molim da mi što pre(sutra dolazi do mene) obajsnite kako da bukvalno moj set sa T3 prebacimo ni i memorišeno u njega,da li mora da se koristi taj YEM ili vceć šta?
Da li je princip podešavanja songa,styla,multi pada i njihovo memorisanje isto kao i na T3
Da li je isti pricip dodavanje vrste efekata po instrumentima kao na T3
Uostalom,potrebno mi je sve ukrtatko kako bismo što više napravili za početak i na šta da obrtimo pažnju.
Hvala unapred!!!

tyros2
27.01.2016, 21:28
Meni se cini da bi ipak ti trebao da odes do njega :) .Ovo govorim posto Yem bi trebao da bude instaliran ipak u njegovom racunaru.

Da Yem treba za ubacivanje seta,s tim da sve sto je u tvom setu pravljeno od internih stvari nece se moci ubaciti u S770.

Ovo sve ostalo trebalo bi da bude isto sto si pitao...

Pozdrav

VUNIMRAV
27.01.2016, 22:07
OK,Tyros2,ja i Casper smo se jutos "čuli" i lepo mi je rekawo "čekaj tyros2 on je najjači tu oko toga:lol: ",i evo tu si!!Hvala!Imaš li mi još šta reći na šta treba da obratim pšažnju?

tyros2
28.01.2016, 10:28
Nista posebno... :)

Posle instaliranja YEMA,,na USB sejvati instrument info sa klavijature.Info ucitati u YEM.

Nalodati set u YEM.

Na kraju isti sejvati na USB I ubaciti u klavijaturu.

Download I instaliranje mozes pogledati ovde

https://www.youtube.com/watch?v=VkiLTGIf53s

Ucitavanje instrument info:

https://www.youtube.com/watch?v=rzwFnzxT_hQ

Lodanje PACK-a u YEM
https://www.youtube.com/watch?v=eMNvEz5Xhe0
Ovo je koristan link posto prilikom kupovine klavijature ima besplatan PACK sa ove stranice.

Sretno :)

smuchac
28.01.2016, 12:46
Svirao sam novi 970. Tamno siva boja je da te Bog sačuva kad si u kafani gdje nema svijetla... Bez lampe je zajebato...

sxkn7
01.02.2016, 00:46
pa bolja mu je boja (svijetlija) i bolji ekran nego na prethodniku PSR-S950 ali ne valjaju ni jednom ni drugom dugmeta pored ekrana :mad:

smuchac
01.02.2016, 01:14
Da budem iskren,nisam ih ni stiskao. Kolega ju je donio kod mene da je probam malo a onda smo skupa svirali vikend i njegov PA 900 i S970 u polumraku kafane su očaj... Kupio je baterijsku lampu i bez nje jako nepregledno a moj S910 se sjaji ko pseća jaja. 😁

dadodream
19.02.2016, 12:44
Dragi kolege malo sam citao ove postove oko novih yamahinih aranzera,pa sam odlucio uz dogovor kcerke koja koristi za vjezbu pa500 prodat i kupit novu yamahu s670,sto smo i jucer napravili i kupili.Koliko sam imao trenutno vremena da ju isprobam i opisem,klavijatura je izradena od boljeg materijala nego pa500 kao i zavrsna obrada je odlicna i svida mi se jako.2.tipke su bolje od pa500 (postu ju usporedujem sa njom)i tasteri su odlicne kvalitete slicni yamahi sk30 iz davnih vremena kad sam ju svirao,tako da mislim da ne stoji ona teza kolege iz nekog posta da je (jeftina plastika).Sound je ili boja vrlo dobar pogotovo klavir strings gitara organ mandolina i tako,tu se primjecuje da je yamaha napravila neki malo veci pomak oko (jeftinijih aranzera) sound enginea koji izlazi jako mocno.za sad toliko.iduce ce biti aranzerski dio ili ritmovi.za sad minus yamahi zbog displeya.za nas starije malo premalen.

Laci
10.03.2016, 15:15
Kao novi član Vas sve pozdravljam i imam jedno pitanje za Vas.
Kada je PSR-S770 prilično napakovan, koje vreme je potrebno klavijaturi da startuje? Da li je brži od KORGA Pa600?

casper
10.03.2016, 15:51
Kada je ispunjena memorija od 150 mb, PSR S770 je spreman za 10-tak sekundi od pritiska na power dugme.

Laci
10.03.2016, 16:12
Hvala na brzom odgovoru! Razmišljam između Pa600 i PSR-s770 i sve više naginjem prema PSR, mada znam da će ga biti puno teže prodati ako mi ne bude odgovarao. Pozdrav!

limunzina
13.03.2016, 20:46
Pozdrav!Uzeo sam Yamahu psr s770,posto sam do sada svirao korga,imam par pitanja za poznavaoce rada u Yem-u.Instalirao sam yem,ucitao na usb svoj psr...otvorio ga u yemu...importovao dynamix set za tyros 2...i tu yem prepoznaje samo njegovu registraciju...voice ne prepoznaje...mada sam proverio formate u dynamix setu..gde je greska?Jos jedno pitanje...kako u awave studiu otpakovati korgove semplove iz seta i ucitati ih u yamahu psr s770.Samo bih ubacio bubanj.Hvala:)

Sky Net
14.03.2016, 00:30
YEM ne podrzava T2 format farbi i drum setova, tj tvn/tvd.
Konvertuj farbe i drum setove u format za T3 ili T4 (UVN/UVD), pa onda ubaci u YEM. Za to, skini softver koji se zove Tyros3 FileConverter.

ffb
25.03.2016, 00:41
Yamaha Psr S770 moji prvi dojmovi

Nakon 17 godinja sviranja na Korgovim aranzerima od Pa80,800,Pa2x i Pa3x odlucio sam da promjenim marku i poslije isprobavanja po muzickim trgovinama odluka je pala na Yamahu psr 770.
Zelio sam kupiti synt srednje klase oko 1000-1200 eura i u toj cjeni probao sam i Rolanda EA7.
Zivim i radim u Njemackoj gdje se muzicki instrumenti mogu vratiti u roku od mjesec dana ako kupac nije zadovoljan sa instrumentom.Poslije par dana upoznavanja sa Yamahom sve sam vise i vise zadovoljan i vjerujem da vracanja nema.
Sviram vecinom pop i rock internacionalnu i nasu muziku i ono sto Yamaha nudi zadovoljava moj ukus i potrebe.
Ritmovi su moderni i jako dobro zvuce preko razglasa bez upotrebe semplova.Uz minimalne korekcije (smanjivanje ili gasenje pojedinih kanala) dobiva se zadovoljavajuci ritam.Sound je super i u svakoj banci zvukova ima mnogo upotrebljivih.
Ots-ovi izvrsno ukomponirani sa ritmom,sa super dobrim efektima i svi volumeni su jednaki.Nema iznenadjenja kao na Rolandu Ea7.Displej velik i pregledan.Ucitavanje packa od 80 mb oko 2min.Ali ima nesto sto nije na nivou -tastatura.
Da nisam prije svirao na Pa 3 mozda bi utisak i osjecaj bio drugaciji ovako nemam pojma koliko ce mi trebati da se priviknem.Ako ne bude islo morati cu na svirke nositi midi key koji mi odgovara mnogo bolje nego psr 770(mislim za desnu ruku).
Sve u svemu mislim da je synt maximalno dobar i upotrebljiv za relativno malo novca.
Kolege koji nemaju vremena, neznaju ili se ne zele upustati duboko u programiranje klavijature mogu vrlo brzo pripremiti synt za svirku i da tako zvuci dobro.
Normalno da ce synt zvucati mnogo bolje kad ga sredi pravi majstor ali i sam sam se uvjerio da Yamaha pravi aranzere koji zvuce po tvornickim postavkama mnogo bolje od konkurencije.Svi koji zele promjeniti ili kupiti novi instrumenat neka malo obrate paznju na psr i vjerujem da nece pozaliti.
I na kraju ovog posta zelim se zahvaliti kolegi Casperu na ogromnoj,nesebicnoj i nadasve strucnoj pomoci koju mi je pruzio pri programiranju klavijature.
Drago mi je da na forumu ima i takvih ljudi kao sto je on.Mislim da jedno janje nece biti dovoljno za tu pomoc,morati cu pojacati dozu hahaha.
Ako netko ima jos nekih pitanja u vezi psr-a rado cu odgovoriti ako budem znao odgovor.
Pozdrav svima

casper
25.03.2016, 02:41
Da te pozdravim i ovako javno, dobrodošao u klub!
Želim ti puno uživancije i još više para uz novi instrument. A za janka ćemo se već nekako organizirati.

limunzina
29.03.2016, 13:09
Pozdrav kolege...Pokušavam ocitati semplovan bubanj u psrs770,izvukao sam sempl bubnja u UVD formatu..učitao u Yem..on ga prepoznao...i kad hoću da sačuvam on sve očita sem tog bubnja...ako to nemoze da se sacuva,da lu ima neki program iz koga bih izvukao semplove iz bubnja i ja da ih poslazem kao nov bubanj u Yemu...

tyros2
30.03.2016, 22:18
Taj UVD ima u sebi ili T3 ili T4 interne udarce.

Zbog toga neide.

Nazalost UVN-UVD koji su kreirani u T3 ili T4 nemogu se lodati u S770.

Pozdrav.

ffb
31.03.2016, 06:32
Nemoj gubiti vrijeme vec iskoristi ono sto je u syntu.Imam isto psr i bubnjevi su ok i synt zvuci preko razglasa dobro.
Kao i ti prije sam svirao Korga i u njega trpao razne setove, semplove, ritmove ali sad sam odlucio da maximalno iskoristim ono sto je u syntu. Razlog je jednostavan FABRIKA je dobra.

tyros2
10.04.2016, 17:13
Evo novih primjera psr A3000

https://www.youtube.com/watch?v=oiMaH0jYY_I&nohtml5=False

Jos jednom da napomenem da je ovo prvi Yamahin aranzer u koji je ugradjen MONO-LEGATO portamento.

Odlicna klavijatura za muzicare ciji repertoari su FOLK-NARODNI,Joystick kao na Korgu ili Rolandu,,512 mb sampling opcije,
neogranicn broj Drum kitova,user programa........

mitamacro
14.04.2016, 00:08
Yamaha Psr S770 moji prvi dojmovi

Zelio sam kupiti synt srednje klase oko 1000-1200 eura i u toj cjeni probao sam i Rolanda EA7.

Ako netko ima jos nekih pitanja u vezi psr-a rado cu odgovoriti ako budem znao odgovor.
Pozdrav svima

Pozdrav svima dobri ljudi. Procitao sam svaki post na svih 15 stranica i trazio odgovor kako ne bi postavio pitanje ukoliko vec postoji odgovor.

Nikako nisam bio u mogucnosti da kupim klavijaturu sve do danas!

Nemam nikakvo iskustvo, ne znam da sviram a zelja mi je da naucim. I mislim da za veoma kratko vreme i mogu jer je zelja prevelika.
Od klasicne muzike pa sve do narodnjaka koje cu uglavnom sviratu u svom drustvu za svoju dusu ( naravno kada naucim da sviram ).

Moje pitanje je naivno ali svaki odgovor mi znaci.

Sta da kupim? Raspolazem sa oko 1200 Eura i za te pare sam video da imam dve opcije:

Yamaha psr 770
ili
Roland EA-7

Kontaktirao sam obe radnje i svi su mi objasnjavali po 10 minuta i ubedjivali da kupim njihovo. Iz Rolanda su mi govorili kako je Roland bolji iz Yamahe kako je Yamaha. Ali ja moram da pitam vas za savet.
Necu biti u mogucnosti da kupim drugu klavijaturu minimum 2-3 godine zato mi je bitno da izaberem pravu za mene. Shvatio sam da mi treba ARANZER.

Raspolazem sa 1200 - 1300 eura i treba mi vas savet. Sta da kupim da zadovolji moje potrebe? Gledao sam mnogo youtube prezentacija i citao dosta po forumima, mnogo mi se svidelo na ovoj prezentaciji Yamahe PSR 970 :

https://youtu.be/S2GD3WY25vs?t=255

na 4 minuta i 15 sekundi zvuk HORA... da li to moze i na Yamahi PSR 770 isto tako? I ukoliko moze da li da se odlucim za Yamahu ili ROland ili mozda nesto trece za koje jos ni ne znam da postoji jer su mi ponudili samo ove 2.

casper
14.04.2016, 00:38
I ovdje ćeš dobiti isti odgovor kao i u dučanima. S obzirom da si se javio na temi PSR-a, većina će reći da je Yamaha bolja. Da si isti ovaj post stavio na temu EA7, odgovor bi bio u korist Rolanda.
S obzirom da (još) ne znaš svirati, procjena kupovine će prije svega ovisiti o tvojoj intuiciji i procjeni naših komentara. Jedno je sigurno, koju god klavijaturu da uzmeš (psrs770 vs EA7), nećeš pogriješiti.

Uzimajući u obzir tvoje specifičnosti, ja ću navesti tri glavna razloga koji idu u koristi Yamahe. Bolji balans i usklađenost cjelokupnog postava klavijature. Tu mislim na tvorničke postavke zvukova desne ruke koji su u skladu s ritmovima. Mnogo veći broj dostupnog materijala, prije svega stylova jer 770 može bez ikakvih podešavanja svirati sve ritmove od stare psr9000 pa do Tyros4. Mnogo veća i lakša mogućnost prodaje kada jednog dana želiš kupiti bolji/noviji model.

Sky Net
14.04.2016, 06:17
Slazem se s Casperom, oba aranzera su dobar izbor. Slazem se i da je bolje balansiran PSR "out of the box" nego Roland EA-7. Stilova za Yamahu ima koliko hoces, s tim da je vecina tih stilova do kojih se moze doci online pa..onako. A posto tek ucis, svaki ce dobro doci da upoznas materiju. Takodje vjerovatno i znas da je taj Roland prvi njihov aranzer sa semplerom, dok Yamahe, cak i nize klase, to imaju standardno. Oba imaju svoje prednosti i mane, bez daljnjeg. Ono sto je vazno napomenuti tebi kao pocetniku, jeste to da manipulaciju sa semplovima na Yamahi moras raditi na racunaru, i sve sto ima veze sa tim "farbama" radi se u racunaru. Dakle skidanje farbi s neta, import u softver, stimanje, ubacivanje u klavijaturu, sve. Dok Roland sve sto treba za narodnu muziku ima u sebi, fabricki, od farbi do stilova. I vise nego dovoljno za pocetak, narocito za narodnu muziku. Po meni - jako bitno. I to jako lijepo radi, nasi ljudi iz regiona su se potrudili, i skidam im kapu. Nemas potrebe lutati po netu, sve je tu, unutra. Sam editing kako custom voice-a, tako i bubnjeva i stilova, je na Rolandu daleko, daleko ispred Yamahe. Naravno, sve se na Yamahi da izvesti, ali opet zahtjeva racunar, i opet ne postoje neke stvari. Cak ni na top modelima. Zadnje sto bih preporucio nekome ko uci da svira, je da jos mora biti zakovan za racunar da bi na klavijaturi radio i experimentisao po svojoj zelji. Neko ko je zeljan znanja, uz ovoliko materijala i tutorijala na internetu, napredovace jako brzo. A sto brze napredujes, to ces prije probiti svoje barijere i traziti vise i od sebe i od instrumenta. I tu ces udariti glavom u zid, jer Yamaha smatra da od njihovog zvuka nema bolji (ma nemoj) i postavljaju ogranicenja ili potpuno izbacuju funkcije koje su pod MORANJE za aranzer, i samim tim limituju mogucnosti korisnika. I ja se sa tim apsolutno ne slazem. Kao sto sam rekao, na Yamahi se sve moze uraditi, samo je to cesto put koji ja za pocetnika ne preporucujem. Ima dosta videa o psr s770, pregledaj. Imas i citav niz video tutorijala o Rolandu na Yt, gdje je jako detaljno objasnjeno mnogo stvari, sta sprava nudi, i sta moze. Na tebi je da odlucis sta ti treba, i sta da odaberes. Obje su dobar izbor. Sto Casper rece za prodaju - ovdje u Bih, ni ne postoji trziste za Psr, bar koliko sam ja pricao sa ljudima. A pricao sam sa mnogo ljudi, kolega, klavijaturista. Kad se kaze Yamaha, misli se na Tyros, ili na Motif. Psr - mrka kapa. A u EA-7 su uprte mnoge oci, sa svih strana. I to nije bez razloga. Sve ostalo je na tebi. U svakom slucaju, zelim ti puno srece, i ne odustaj. Svaki se trud isplati. Sretno

Sent from my iPhone 6S using Tapatalk

ffb
14.04.2016, 08:01
Dodao bih jos par stvari koje su interesantne.Za jednog pocetnika Yem treba isto kao saka na oko. Ja sam svojevremeno isprobavao vise puta oba gore navedena modela.
Takodjer sam razgovarao sa dosta kolega koji su kompetentni i poznaju materiju bolje od mene.
Roland je dobar synt ali samo kad prodje par kirurskih zahvata .Cak i kolege koji imaju Rolanda u malom prstu moraju sa se dobro dobro namuce da synt proradi kako treba.Dali to jedan pocetnik zna, hoce ili moze to je nesto drugo.Na psr - u mnogo toga radi na prvu bez operacije. Ako su ti prioritet rumbe, sa-sa i slicni ritmovi kupi polovan BK5 za400-500€.Za pocetnika super sprava.Mnoge kolege ga sviraju i zaradjuju pare sa njim.Nisam mislio da moze svirati samo narodnjacke ritmove , moze sve i matrijala ima vise nego dovoljno. Neznam koja Yamaha bi se mogla naci za tu cijenu?
Odluka je tvoja.
Zelim ti puno uspjeha.

tyros2
14.04.2016, 10:30
""Mitamacro""

Upravo sam u svom predhodnom postu naveo:

Yamaha psr-A 3000

Otprilike kosta 1200 Evra.

Najnoviji Yamahin aranzer u kojem imas veliki broj Orientalnih boja I drum kitova.Uz njega dobijas I jedan besplatan Yamahin PACK npr "Balkan PACK" I automatski imas sve sto treba za narodnu -FOLK muziku.
Postoji u download sekciji I jedan JV set za tu klavijaturu I sa svim tim vec si spreman za ozbiljnu svirku.
Posto si pocetnik ja smatram da I jeste I da je dobra opcija od samog starta nauciti baratati sa PC programima jer sa njima imas kud I kamo vece mogucnosti nego na bilo kojem syntu.

Ponavljam da za te pare trenutno nema jaceg aranzera za narodun-FOLK muziku.

pozdrav

mitamacro
14.04.2016, 12:14
Hvala puno na brzim odgovorima.
Sto se tice kompjutera ceo zivot sam proveo na njima tako da mi nece biti problem bilo koji program nauciti i koristiti.
Stvarno sam prezahvalan na vasim savetima i brzim odgovorima.

Bas cu da se potrudim da odem i isprobam te 3 klavijature i da jos jednom ispitam radnike prodavce sve.
Pogledao sam par snimaka za PSR A 3000. Otisao sam na sajt najvece prodavnice u blizini i ne pise cena, pise samo za A 2000 i ona je oko 1800 EURA.
Za A -3000 pise uskoro ... nadam se da ce biti ta cena oko 1200 pa da mogu da razmisljam i o toj klavijaturi

ffb
14.04.2016, 13:58
Yamaha Psr-A 3000 cijena1600€
Moras sam odluciti sto ti je prioritet, sto zelis?
Prvo moras nauciti hodati a tek onda trcati. To sto znas raditi na PC je super ali prvo nauci svirati, a za sto je bolje a sto gore , koji synt ima veci ram i bla bla bla to nije bitno za pocetak.Ja se ucim 45 godina i jos uvijek nista neznam.

tyros2
14.04.2016, 15:28
U USA,cijena A3000 je 1400$,,,a moze se nac i jeftinije
To je malo jace od 1200 Evra

Pozdrav

casper
14.04.2016, 16:29
Da, nažalost u Europi su cijene nešto više pa zbog toga dolazi do krivog tumačenja i ove razlike u cijeni.

Ako se oslonimo na dučane Thomann ili Music Store onda se Roland EA7 prodaje za 1200 eura, a Yamaha PSR S770 za 1050 eura. Ako se kupuje B-stock model, kod svake se može uštedjeti još 100 njak eura.

Predpostavljam da mitamacro "nije iz unije" pa se onda na njega odnose neke druge cijene ali bi barem omjeri trebali biti isti. Ali to ovisi i o tome u kojem gradu živi i kakvi su dobavljači za Rolanda ili Yamahu.

Vezano uz onaj zvuk vokala iz videa koji si spomenuo, mislim da isti taj postoji i u 770.

Ne daj se zavarati, rukovanje s psr s770 je vrlo jednostavno i pregledno, a za unos samplova i materijala nije nužno potrebno računalo. Edit sounda i ritmova koji se nudi u klavijaturi je dostatan za sve intervencije koje su potrebne i boljim muzičarima, a kamoli početniku poput tebe.

Bez obzira na koji se model odlučiš, kupi instrument i posveti se sviranju, vježbanju, glazbenoj teoriji, prstometu ... a ova čarobiranja sa samplovima, ritmovima i softverima potpuno zanemari. Uostalom, da se mene pita ja bih "zakonom zabranio aranžere" svima početnicima muzičarima, barem dok ne završe osnovnu glazbenu školu.

Sretno u kupovini, i javi se kad stroj dođe u kuću. ;)

Mafia
14.04.2016, 17:19
Pozdrav kolega, po mom mišljenju baš zbog toga što ste pocetnik preporučio bih vam da u startu kupite bolju spravu iako vam trenutno nije ni potrebna. Profi muzičari relativno lako mjenjaju instrumente dok amateri i pocetnici obično dugo ostanu na istom jer od toga ne žive pa se tu teško nadje prostora za buduća ulaganja. Nemojte bježati ni od skupljih a kamoli od nekih već navedenih modela.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Sky Net
14.04.2016, 18:39
Dobro kaze Casper. U startu ti ni ne treba ritam. Upalis klavir i vjezbaj, puno toga ima online, da na kraju ne ispadnes umjesto dvije da imas jednu i po ruku(ili kao sto ih puno ima, samo jednu). Kolega @Mafia je u pravu, ne treba bjezati ni od boljeg instrumenta. Za 1600?! eura, koliko kosta A-3000 se mogu uzeti i daleko bolje sprave, bar danas izbora ima. Dobro treba razmisliti na sta ce se uloziti novac, da se odmah obezbjedis i na duge staze.

mitamacro
14.04.2016, 22:54
Predpostavljam da mitamacro "nije iz unije" pa se onda na njega odnose neke druge cijene ali bi barem omjeri trebali biti isti. Ali to ovisi i o tome u kojem gradu živi i kakvi su dobavljači za Rolanda ili Yamahu.

Vezano uz onaj zvuk vokala iz videa koji si spomenuo, mislim da isti taj postoji i u 770.

Bez obzira na koji se model odlučiš, kupi instrument i posveti se sviranju, vježbanju, glazbenoj teoriji, prstometu ... a ova čarobiranja sa samplovima, ritmovima i softverima potpuno zanemari. Uostalom, da se mene pita ja bih "zakonom zabranio aranžere" svima početnicima muzičarima, barem dok ne završe osnovnu glazbenu školu.

Sretno u kupovini, i javi se kad stroj dođe u kuću. ;)

Zelim svima da se zahvalim jos jednom jer bez vas bi bio potpuno izgubljen. Raspolazem sa 1200 eura, tako da cu se najverovatnije odluciti za Yamahu PSR 770. Jer ako budem cekao mogucnost da izdvojim jos 400 kako bi kupio bolju, vrlo verovatno da ce tako ici u nedogled jer dodatkom od 400 Eura uvek moze bolje i bolje i tako ce da se odlozi moja kupovina jos godinu dana a to ne zelim niakako. Takodje hvala za odgovor za zvuk vokala iz videa. Ja sam iz Beograda, pa sam posetio 2 radnje, ROLAND PLANET oficijalnu kod nas i Mitros Music koji prodaje sve instrumente i Roland i Yamahu i ostale, prodavac koji radi u Mitros Musicu mi je savetovao takodje da se odlucim za Yamahu iako je njemu u interesu da uzme vise para ( prodajom Roland instrumenta ).

Pozdrav kolega, po mom mišljenju baš zbog toga što ste pocetnik preporučio bih vam da u startu kupite bolju spravu iako vam trenutno nije ni potrebna. Profi muzičari relativno lako mjenjaju instrumente dok amateri i pocetnici obično dugo ostanu na istom jer od toga ne žive pa se tu teško nadje prostora za buduća ulaganja. Nemojte bježati ni od skupljih a kamoli od nekih već navedenih modela.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Slazem se sa Vama. Necu biti u mogucnosti da zamenim klavijaturu minimum 2-3 godine i zato mi je zelja da uzmem sto bolju kako bi mogao skoro sve nauciti njoj, pa ako ikada postanem dobar i shvatim sve onda mogu i sam da odlucim koji su moji zahtevi od buduceg instrumenta.

Yamaha Psr-A 3000 cijena1600€
Moras sam odluciti sto ti je prioritet, sto zelis?
Prvo moras nauciti hodati a tek onda trcati. To sto znas raditi na PC je super ali prvo nauci svirati, a za sto je bolje a sto gore , koji synt ima veci ram i bla bla bla to nije bitno za pocetak.Ja se ucim 45 godina i jos uvijek nista neznam.

Razumam Vas u potpunosti. Moja zelja je da naucim da sviram " klavir " ali prioritet bi mi bio sviranje narodne muzike u svom drustvu. Tvrdoglav sam ja, zato i necu prestajati da sviram dok ne naucim dovoljno da mogu da se opustim i pocnem da istrazujem ostale stvari ( semplovanje, editovanje sounda itd ). Prvo cu se fokusirati na osnovno naravno = nauciti svirati sa obe ruke.

Dobro kaze Casper. U startu ti ni ne treba ritam. Upalis klavir i vjezbaj, puno toga ima online, da na kraju ne ispadnes umjesto dvije da imas jednu i po ruku(ili kao sto ih puno ima, samo jednu). Kolega @Mafia je u pravu, ne treba bjezati ni od boljeg instrumenta. Za 1600?! eura, koliko kosta A-3000 se mogu uzeti i daleko bolje sprave, bar danas izbora ima. Dobro treba razmisliti na sta ce se uloziti novac, da se odmah obezbjedis i na duge staze.

Hvala, nadam se da kupovinom PSR 770 modela necu pogresiti ( na duge staze ), a to je minimum 2-3 godine. Trenutno raspolazem sa 1200 eura i ne bih da cekam jos godinu dana kako bi bio u mogucnosti izdvojiti jos 500 - 1000 eura. Dosta sam cekao i za ovo :)

tyros2
16.04.2016, 15:59
Jos jedna odlicna prezentacija PSR A3000

https://www.youtube.com/watch?v=J662fMVPGjs

Ono sto je takodje interesantno je to da je ovdje prioritet koristenja registracija (najjaceg oruzja na Yamahi :) ) tokom cijele prezentacije.

Kada je sve sredjeno I na svom mjestu ostaje samo paar dodira po dugmicima koji su veoma blizu dirki .....

Pozdrav!

mikimiki
18.04.2016, 01:09
Da li je klavijatura ista na a3000 kao na s970?
Posto je na s970 jedna od najgorih klavijatura koju sam ikada probao. Steta.

Sky Net
18.04.2016, 04:26
Ovaj A3000 mi zvuci vise kao aranzer za klasicne orijentalce, nego za narodnjake. Osim sto ima direktan pristup skalama, i mono/legato portamento, ja uopste ne vidim nikakav razlog postojanja ove klavijature. 90% sadrzaja koji cujem, je vec odavno prisutan, i moze se bez vecih problema imati i na slabijim/jeftnijim psr-ovima, kao i skale, gdje se mogu iskoristiti registracije. Materijal koji Yamaha prodaje kao balkanski je vise turski, od ritmova pa do voice-a. 2010-te sam uz Tyros 3 dobio usb stik sa packom tog sadrzaja, koji se nije mnogo promijenio ni sa Turkish-pack-om na T4. U svoj toj gunguli voice-a i ritmova, za konkretno balkansku muziku je iskoristivo jako malo toga. Ovakvo razmisljanje o PSR A3000 mi se namece samo iz razloga sto je A2000 izasao jos 2011-te kada takvog materijala nije ni bilo mnogo, i cak uz takav status ''orijentalnog noviteta '' dozivio jako losu prodaju. A sam sint kao sint, ok je.

tyros2
18.04.2016, 10:29
Mono-Legato I 512 mb sampling je sasvim dovoljan razlog licno za mene da uzmem tu klavijaturu.

MONO-LEGATO je svih ovih godina na svim Yamahinim aranzerima meni uveliko nedostajao.

Klasican orientalni jeste,,,ali zar sve ove silne tarabuke,,drum kitovi I orientalne boje nisu uveliko danasnjica nese folk muzike?? ili se mozda varam??Svi KORG setovi pored paar harmonika I dx boja sve same oriental boje...

"mikimiki"
Klavijatura je vjerovatno slicna kao na S970,,nije bolja ni na PA900 pa se covjek sa vremenom navikne.. :).

Pozdrav

Sky Net
18.04.2016, 11:34
To upravo i kazem, vecina toga sto ga cini kao A-3000 se moze imati i bez samog A-3000. Osim portamenta. A zavisi i sta covjek svira i kakav je ciji repertoar. Valjda se razumijemo :)

Sent from my iPhone 6S

tyros2
20.04.2016, 02:10
Nova prezentacija Michel Voncken:

https://www.youtube.com/watch?v=2rP2Fhmo8D8

sta reci.... kakava profesionalnost....

casper
20.04.2016, 02:38
Baš sam je danas odgledao (prezentaciju). Michel je odličan, kao uvijek.

Ipak, ne mogu se oteti dojmu da ima previše grešaka kod brzih dionica. Da li mu nedostaje ona kilaža od prije :D? Mislim da je razlog lošija tipka na psr970.
Super mi je DJ gluma na 45 minuti. Pravi je showman. :D

tyros2
20.04.2016, 10:25
Odakle mu iskrsnu ovolike ideje... :) ?

casper
20.04.2016, 11:50
Za (onemanband) show se rodiš ili ne. A Michel je definitivno imao sreću kad je Bog dijelio taj dar. :)

Nekada davno, kada nije bio youtuba i kada je internet bio "jako spor", redovito sam odlazio sam na Frankfurt Music messe. Uživao sam gledajući demonstratore raznih brendova, a Michael je bio jedan od njih. Uvijek je imao originalne ideje i pored odlične svirke moglo se vidjeti i čuti dosta toga zanimljivog.
Jedan isječak ih moje video arhive, godina 2000. Yamaha PSR9000 i svirka na komp tastaturi. B-)
http://youtu.be/Bpiw4k2yY60?t=3m18s

smuchac
20.04.2016, 16:27
Kad ja sjednem,zapalim jednu i slušam Vonckena kako svira Sultans of swing,može kraj svijeta šta se mene tiče... :D

Sky Net
21.04.2016, 00:25
Odlican je Michael, iako sam ga slusao i u mnogo boljim izdanjima. Nije mi nesto u elementu, neocekivano mnogo gresaka. Bert Smorenburg je meni licno najbolji od Yamahinih prezentera, manijakalnu energiju ima, vrlo dobru tehniku, i lude ideje. Ova Michael-ova prezentacija me je umorila vec nakon 15-tak minuta..potrosi se covjek valjda vremenom. A mozda je imao i los dan, ko zna.
Mozda je malo off od teme, ako smeta nek se ukloni. Ali kad se vec prica o prezentacijama, spomenuo bih Katsunori UJIIE. Nebitno da li svira stari M1, ili Montage - taj covjek jednostavno briljira. Koga zanima neka potrazi na netu njegove demonstracije, covjek je sjajan.
I nedavno naidjoh na ovaj video. Ovakvi ljudi treba da prezentuju klavijature. Sjajna tehnika, maestralan uradak, i vrhunsko vladanje instrumentom. Nemam nista reci osim - kapa do poda.

https://www.youtube.com/watch?v=-_SrBYGgPS4

casper
21.04.2016, 01:33
Slažem se u vezi "energije" Michaela. Rekao bih kao da se nije uopće pripremao za taj nastup ili je imao loš dan, kako kažeš. A možda mu ipak nedostaje ona kilaža od prije godinu, dvije. :D

S obzirom da ima odličnog video materijala na netu, otvorio sam novu temu (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=29371#axzz46Pbld48W) u kojoj možemo dodavati vlastite favorite i uz to komentirati demonstratore.

ffb
06.05.2016, 21:56
Yamaha Psr S 770 -nakon 6 tjedana

Kako sam vec gore u naslovu naveo poslije 6 tjedana mojoj sreci i zadovoljstvu nema kraja.Dosao sam kako bi se reklo do polufinala u programiranju synta.Uvijek ima prostora za bolje ali sa dosad zavrsenim poslom uz pomoc kolege Caspera sam vise nego zadovoljan.Ujedno mu zahvaljujem na ogromnoj pomoci i podrsci koju mi je pruzio- jedno VELIKO HVALA.
Nisam jos radio sa Yemom i semplovima vec sam koristio ponudjeni matrijal koji je vise nego dostatan i kvalitetan.U ranijem postu sam napisao da sam 17 godina svirao Korgove aranzere a zadnji mi je bio PA3.Nisam Yamahin promoter i ne reklamiram njihove aranzere a niti druge modele zelim napraviti losima.Sa svima se moze svirati i zaraditi novac.Svim kolegama koji imaju starije i mozda slabije modele a zele da zvuce dobro preporucujem da probaju psr 770.Bez stida sto je to samo Psr-za mnoge jeftina igracka.Vjerujte samo vlastitim usima.
Synt zvuci dobro na razlicitim razglasima u razlicitim prostorima.Sviram kao vecina vas sve i svasta od ex Yu narodnjaka,zabavnjaka do strane pop i rock glazbe.
Citajuci na forumu nije mi jasno kako i zbog cega ima kolega koji su nezadovoljni sa Yamahom.Pitam se sto to oni sviraju i kakvoj publici???
Moju publiku ne zanima koji model sviram vec ocekuju od mene da ih uredno zabavim sa razlicitim stilovima glazbe a to se moze i sa ovom Psr igrackom.Da napomenem da ne trosim midi fajlove i mp3 matrice-samo da udje u zapisnik druze sudija(da se malo nasalim).Neki se zale na displej zasto nije kao na Korgu ali meni jos ni jednom nije prst poletio na displej da nesto stisnem.Kada se nema druga (bolja) tipka za usporedbu covjek se privikne na postojecu.Nije ni tako losa kako mi se cinilo u pocetku.
Efekti su izvrsni, brzo dostupni a jako dobra stvar su 2 assigne live kontrolora na koje se mogu napakovati dobre funkcije.Na oba ukupno 16.
Npr.brzina ritma,volumen solo soundova,vol.mikrofona,vol.efekta za mikrofon i masu ostalih stvari.
Sve u svemu mnogo glazbe za malo para.
Za razliku u cijeni spram polovnog T4 ili PA 3 moze se ako nekome treba kupiti jos jedan uredan synt.Meni osobno nije potrebno.Ako netko ima nekih pitanja rado cu odgovoriti na sve sto znam.Moze privatna poruka,Viber ili Whatsapp.
Da nebi morali uzeti jedan dan godisnjeg odmora da procitate ovoj moj post sve skupa vas pozdravljam.

Sky Net
07.05.2016, 06:02
Drago mi je da si zadovoljan instrumentom.
Posto vjerovatno mene smatras jednim od kolega cije ti zadovoljstvo ''nije jasno'', u temi Video prezentacije Yamaha aranzera, post br 42 imas sve jasno objasnjeno, jednostavnije od toga ne moze. :)

O nekim sitnim tehnickim detaljima vezanim za PSR S 770 (ako te zanima), mozes procitati u mom postu br 22, tema ''Novi Yamaha Montage sint''.

Sto se mene licno tice, masina koju ti imas je i vise nego dobra. Cak u nekim stvarima, prednjaci nad T5, koji pripada sada vec staroj generaciji. Ustvari, tehnicki gledano, PSR S 770/970 su mini verzije Tyros-a 6(ili kako se vec bude zvao), a nikako 5. Nova arhitektura im je omogucila upravo stvari poput assignable kontrolera, novih DSP-ova, mocnijeg editinga bubnja unutar style-a, bolje kontrole samih DSP-ova i tome slicno. Efekat distorzije je daleko bolji na S 770 nego na T5, osmijeh na lice molim :)

Generalno, nekome ''fabrika'' radi posao, nekome ne, sve je tu stvar ukusa. Licno volim da radim na svojim stvarima, a da bi se to radilo, potreban je editing, a da bi se editovalo, potreban je alat. I tu se ja ''kosim'' sa Yamahom, koja je za te stvari zatvorena vise nego sto bi trebala biti, i u mnogo stvari sporija nego sto bi trebalo. Zato jednom kad se materijal sredi, ostalo ide dobro.

Preslusao sam mnogo prezentacija S770, sprava je kao sto sam ti rekao, odlicna. Mnogo opcija, mnogo dobroih soundova. Nervira me bubanj - isti slusam vec godinama u Yamahinoj ''fabrici'', i ne razumijem kako i njima vise nije dosadio. Bar oni imaju vlastite linije vrhunskih pravih bubnjeva, i mogucnosti da dio tog zvuka implementiraju u masine. Ma koliko taj sound bubnja bio dobar ili los, meni kao dugogodisnjem korisniku Yamaha aranzera je jednostavno vise dosadio. Pobogu, i pravi bubnjar nekad promijeni citav dobos, hi-hat ili crash cinelu, njemu samom dosadi, kako tek da ne dosadi nekom ko to slusa u masini.
Sve u svemu - radi, grabi naprijed, i uzivaj. Da te posluzi, da ne stoji kod kuce, nego da donosi pare u kucu, i da budes zadovoljan. Ne znam mogu li ti sta bolje pozeljeti. :)

gagan
07.05.2016, 14:05
Citam ove postove , i mogu samo da dodam , ja sam 13 god sviro na yamaha psr 1500 aranzeru , i ekstra ja radio , odradi svirku super Atek mogu da zamislim ovaj sint daleko mocniji od mog prethodnog , da dodam za sam ljubitelj yamaha , od malena ih sviram , ekstra su to sprave , samo treba dobro podesiti master eq , a takodje i master compresor . Posto sad imam tyros 2 n a kome je ostecen ekran , pa moram stalno da kacim eksterni monitor , zagrejan sam za kupovinu psr s 770 al me zanima nesto . Naime prvo oko editovanih voice i sacuvanih u useru , dali se isti mogu postaviti u aranzer sekciji , kao na tyrosu 2 semplovi / Dali se mogu semplovi praviti za taj sintisajzer . Hvala

Sky Net
07.05.2016, 16:12
S obzirom da moze na T5, ne znam sto ne bi moglo i u PSR S 770. Sve sto ima u user-u, moze se koristiti i u ritam sekciji. Svi custom voice i drum setovi se prave na racunaru.

Sent from my iPhone 6S

tyros2
07.05.2016, 18:22
Citam ove postove , i mogu samo da dodam , ja sam 13 god sviro na yamaha psr 1500 aranzeru , i ekstra ja radio , odradi svirku super Atek mogu da zamislim ovaj sint daleko mocniji od mog prethodnog , da dodam za sam ljubitelj yamaha , od malena ih sviram , ekstra su to sprave , samo treba dobro podesiti master eq , a takodje i master compresor . Posto sad imam tyros 2 n a kome je ostecen ekran , pa moram stalno da kacim eksterni monitor , zagrejan sam za kupovinu psr s 770 al me zanima nesto . Naime prvo oko editovanih voice i sacuvanih u useru , dali se isti mogu postaviti u aranzer sekciji , kao na tyrosu 2 semplovi / Dali se mogu semplovi praviti za taj sintisajzer . Hvala

Gagane,za malo vise para A-3000 je puno bolji od S770 pogotovo za muziku koju ti sviras

Pozdrav

casper
07.05.2016, 22:05
@gagan - što se tiče user soundova, princip je isti kao kod Tyros2. Sve što obradiš u Voice Set, pohranjuješ na internu memoriju ili na USB, praktički imaš neograničen broj slobodnh mjesta. Njih pridružuješ u Style kao kod Ty2.

Kod Custom voice je priča ponešto drugačija nego na Ty2. Oni se upisuju u memoriju klavijature na dva načina.
Prvi je taj da jednostavno preko USB sticka preneseš u klavijaturu već cijeli gotov pack (ppi). Taj pack može biti napravljen od strane Yamahe (ovdje imaš više informacija (http://www.yu-midi.org/forum/showpost.php?p=285825&postcount=131#axzz4804o5Xjd)) ili od nekoga tko ti ga napravi. Član @tyros2 je postavio u download jedan takav za Juzni vetar (http://www.yu-midi.org/forum/downloads.php?do=file&id=18593#axzz4804o5Xjd). Postupak unošenja je jednostavan i nakon što ga upišeš u 770, on ostaje trajno u klavijaturi.
Drugi način je taj da koristiš aplikaciju za računalo (YEM), u njoj sam slažeš kompilacije po vlastitoj želji od više packova i na kraju takav Pack upisuješ u klaviajturu. Aplikacija YEM ti služi i da sam obrađuješ CUSTOM VOICE/DRUM, i to je analogno VOICE EDITOR-u koji se koristi kod Tyros2. Postovo #9, #10, #12 u ovoj temi (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=28590#axzz4804o5Xjd).
Bez obzira na koji način uneseš ove CUSTOM VOICES/DRUM, njih možeš dodjeljivati Stylu isto kao i User Sound.

Kod prelaska sa Ty2 na 770 ćeš imati poteškoća ako si koristio CUSTOM DRUM ali na način da je on upisan kao CUSTOM VOICE pa si ga dodjeljivao na RHY1 dodajući MSB LSB kontrole. Ovo ti napominjem samo kao tehničku prepreku ali sam gotovo siguran da uopće nećeš imati potrebe "prepisivati" CUSTOM DRUM sa Tyros2 na 770. Soundovski, a pogotovo u DRUM sekciji je 770 svemirski brod naspram starog Tyros2.
Pored ovakvog "zvučnog razloga", postoji još jedan razlog zašto ti neće biti potreban CUSTOM DRUm sa Ty2. PSR S770/970 ima mogućnost koja se ne nudi niti na Tyros5, a po mom mišljenju će dobro doći svakome tko želi dodatno "peglati" Style. Unutar STYLE CRETORA (http://www.yu-midi.org/forum/showpost.php?p=281336&postcount=37#axzz480CEc0vB) je moguće kombinirati više različitih elemenata i mijenjati karateristike svakome od njih i takav DRUM SETUP pohraniti direktno u Style. Ta glupa i jednostavna mogućnost je konačno ugrađena u samu klavijaturu i nije potrebno posezati za dodatnim vanjskim programima da bi obradili Style.

Prelazak na 770 je svakako veliki (tehnički/soundovski) napredak ali moraš biti svjestan da je to ipak srednja klasa aranžera. Kvaliteta same izrade Tyros modela, od tastera do tipke je ipak na jednom višem nivou. No, to je tako u svijetu tržišne ekonomije, koliko para toliko muzike.

Ako te zanimaju još neki detalji, slobodno pitaj.

palas
12.05.2016, 17:28
Ja bih menjao svoj t2. Odsluzio je svoje - extra! Kontam sta bi bilo sad najprakticnije. Mene zanima sledece:
1. Ima li razlike izmedju a2000 i a3000
2. Da li je a3000 bolji od s970
3. Ima li s970 mono-legato i moze li se ubacivati text za pesme.
5. Ima li t5 mono-legato.
6. Da li je zaista s970 mali T6 i jednako tome mozda i bolja kupovina? :)
Novac mogu da odvojim kako za a3000, psr s970 tako i za t5.
Bas su uzburkali sa ovom srednjom klasom.

casper
12.05.2016, 18:07
1. postoje bitne razlike, A3000 je novija i bolja klavijatura
2. A3000 ima nekih prednosti koje se odnose za sviranje orijentalne glazbe, ali je u suštini 970 bolja
3. 970 nema mono legato i može se ubacivati text pjesme
4. Ty5 nema mono -legato
5. zovu ga "mali" ali Ty5, a ne Ty6 ;), da li je bolja ovisi o parama u đepu

Ako imaš para, onda kupi Ty5 i imat ćeš mirno more.

Paralelnu usporedbu A2000, A3000 i S970 i pogledaj na Yamahinim stranicama (http://usa.yamaha.com/products/musical-instruments/keyboards/arranger_workstations/?selected=596642_579400_374216_&mode=compare).

palas
12.05.2016, 18:12
U ranijim postovima iz ove teme neko je postavio slike kako se moze editovati bubanj u style kod s970. Taj editing nema u tyrosu bez yema.
Lep je i onaj 7-pojasni eq u psr-u.

casper
12.05.2016, 18:48
Ne samo što se mogu podešavati parametri za svaki element, već se mogu međusobno kombinirati elementi iz svih kitova bez izrade CUSTOM-a.
Znači, osnovni kit u stylu je Power kit, i onda se recimo, njemu samo doda doboš iz Rock kita.
http://www.yu-midi.org/forum/attachment.php?attachmentid=7688.jpg

Takav editing nema u Tyros5.

Radi se o 8 band master EQ. Ali ne treba se zavaravati i s tim treba pametno. Meni najljepše radi klavijatura kad je na Flat (Standardno) ;)

palas
12.05.2016, 18:56
Vidi covece..pitch po elementu. Milina!!
Znaci za sve ovo treba cekati t6?
Ima li ogranicenja u registracijama kod s970?
Dodato:
Dobre su ove novine...da ne kazem navlakuše. Cak mi se dopada i ova DJ funkcija. Ima korisnih stvari kome trebaju.

Sky Net
12.05.2016, 20:53
PSR S 770/970 zasnovani su na drugacijoj, novijoj tehnologiji u odnosu na T5, tonski generator je drugaciji, sistemska struktura je poprilicno izmjenjena zarad novih opcija, drugaciji su DSP-ovi(PSR S970 npr ima Real Distortion, isti efekat koji je dobio Motif XF sa zadnjim update-om) itd.
U biti, dosta toga je posudjeno i sa T5, a i sa modela Montage, koji je opet, tehnoloski ispred Motif-a. Na vise nacina su te klavijature ispred T5, samo sto je izrada losija, manje je ram-a, sto je i logicno, jer su ipak PSR-ovi.
S-970 ima 512 mb integrisane flash memorije, sto je sasvim dovoljno za dosta kvalitetnog materijala.
Kad sve saberes - Tyros 5, bolja izrada, 1gb ili 2gb ram-a, a osim YEM-a, sistemski je vecina toga isto kao na T4/T3, pa cak i T2.
PSR S-970 - manje ram memorije, losija izrada, dodatni knob kontroleri, dosta vise opcija za drum editing i dsp, novija tehnologija.
Najbolje je da probas uzivo, ako imas mogucnosti.

Sent from my iPhone 6S

palas
12.05.2016, 21:07
Sto se tice rama 512 mi je potpuno ok. Probacu u Mitrosu.taj tonski generator kad kazes da je drugaciji jel je po tebi i bolji?

casper
12.05.2016, 21:24
Pusti ti priču o novim tehnologijama i tonskim generatorima, Tyros 5 je upravo bolji koliko je i skuplji.
Ako imaš te novce, kupi ga i uživaj. ;)

mikimiki
12.05.2016, 23:27
Bez obzira sto s970 ima neke novine koje T5 nema, ne moze se ni blizu porediti. T5 daleko bolje zvuci. Takodje s970 ima sramotno slabu klavujaturu, dok je kod T5 klavijatura prava profi i odlicna.
Imao sa,m s970 kod mene skoro mjesec dana i upravo sam je vratio zbog klavijature. Neke stvari koje ljudi ne znaju. Kada se ubacuje neki ppf ili set,nazovite kako god hocete ipak je mnogo losije nego kao na T5. Na T5 samplovi idu u flash ram normalno a programi od sounda idu na HD. Kod s970 nema hd, tako da sound programi idu i internal memoriju i ne moze se sve upisati. Jednostavno nema mjesta za programe sto mi je totalno glupo sto se tice Yamahe. Znaci na kraju opet mora da se kuburi i dzaba svih tih 512 mb ..

Sky Net
12.05.2016, 23:45
@ palas Ako se ne varam, PSR S 970 dodje oko 1891 Eura, a Tyros 5 3859 Eura. Evo ti direktno poredjenje osnovih stvari kod ova dva modela:

https://scontent.fbeg2-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/13230156_1080014798726758_1006784544950607607_n.jp g?oh=dd24fcd40e7aed399bb857408ded46b9&oe=57A99751
https://scontent.fbeg2-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/13179262_1080014802060091_1204276770336825467_n.jp g?oh=cecc344a8ba568ae8a090072c0819c8e&oe=57E6761B
https://scontent.fbeg2-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/13178672_1080014818726756_4741631126072431675_n.jp g?oh=85a1724f85257ee04c2b6fbfe3f75f91&oe=57A54514
https://scontent.fbeg2-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/13226954_1080014828726755_7781849919849433775_n.jp g?oh=4406aceec7f6f486f6ea20bf6dd3bae2&oe=57A1CEA4
https://scontent.fbeg2-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/13230174_1080014832060088_2922790044600733081_n.jp g?oh=7b47d54b4fc940a2feb8fce970e07880&oe=57E4DF0C
https://scontent.fbeg2-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/13173861_1080014842060087_3411171091366396356_n.jp g?oh=ed5673f917d8cf88750d4c67576c4eef&oe=57D6BE8B
https://scontent.fbeg2-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/12036487_1080014862060085_1042089854716243623_n.jp g?oh=a40e9242958e9f81ec6f9a86bb7f16c6&oe=57A7099B

Razlika u cijeni je vise nego duplo. Da li je ta razlika vrijedna toga - to ostaje na tebi da procijenis, i da odaberes u skladu sa svojim potrebama.
Sto se mene licno tice, PSR S970 je cijenom ok za to sto nudi.
''Drum setup'' opcija u S 970 je odlicna - pogotovo sto za takve zahvate nema cekanja koje YEM zahtjeva, i nedostatak takve stvari u T5 bih okarakterisao kao notornu glupost od strane Yamahe.
S druge strane, Tyros 5 ima SA2 zvukove i Ensemble Voices, kojih nema na S 970, te mnogo vise MegaVoice-ova nego S 970. Takodje ima vise DSP blokova, koji se mogu odlicno iskoristiti.
Ono sto bi ti moglo najvise smetati na S 970 jeste kvalitet dirke u odnosu na Tyros, te manjak R3 part-a, a narocito ovo sto je kolega @mikimiki naveo, limitacije vezane za YEM i HDD na S 970. Yamaha ne bi bila Yamaha da negdje ne usere motku.
Opet kazem, najbolje da odes i probas, niciji potrebe nisu iste. S 970 je dobar sint, a za jos 1074 Eura mozes jo uzeti MoxF za solo.

casper
13.05.2016, 00:48
Volio bih da mi se objasne neki pojmovi. @mikimiki kaže, a @Sky Net pogrdno komentira.

Kod s970 nema hd, tako da sound programi idu i internal memoriju i ne moze se sve upisati.

Konkretno, što znači pojam "sound program" i što se podrazumjeva pod "sve"?

I odgovor za @palas-a

Vidi covece..pitch po elementu. Milina!!
Znaci za sve ovo treba cekati t6?
Ima li ogranicenja u registracijama kod s970?

Registracije su iste kao na svim Yamaha aranžerima, kao i kod tvoga Ty2.

Za pitch po elementu ne treba čekati Tyros6. To možeš odraditi i na Tyros2. Jedino ne možeš kombinirati elemente iz drugih kitova ali uz minimalnu "informatičku pismenost", edit drum-a u Stylu je mnogo pregledniji, lakši i brži uz računalo. (2,20 sec)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/xK1pCUyJg8o" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Za informaciju @Sky Net-u, isto to se može raditi i na Tyros5. ;) Uređivanje jednog elementa nekog Drum kita pomoću YEM-a i to samo zbog toga da bi on zvučno odgovarao nekom određenom Stylu je poptuno pogrešan pristup. Pokušavam naći neke realne razloge ovakove metode ali mi ne polazi za rukom. To je isto kao da ideš bojati cijeli dnevni boravak zato jer nijansa vaze za cvijeće nije u skladu. Promjeni vazu i problem riješen.

Dobro, možda nisi znao za korištenje XGWorksa i računala ali da si pitao, netko bi se već našao da ti kaže odgovor. B-)

palas
13.05.2016, 01:36
Koristim ja voice editor za t2 i poznate su mi njegove mogucnosti kao i pitch mod kod drumsa. Sredjeni su meni setovi bubnja od fabrockih elemenata. To je svakako drugaciji put od ovoga koji nidi s970 ali priznajem da mi je drago sto je ta opcija ipak implementirana u samom ins. XGworks mi je žao sto nisam usavrsio kad je trebalo...danas mahom razdvajam sty u CASAM pa midi obradjujem u Sonaru....sto je opet znatno siromasnije u poredjenju sa XGworksom ali opet ni CASAM ne iskorišćavam do maximuma a i u njemu se nudi dosta toga koliko vidim.
Dodato:
Ne, ne bih ja "krečio" svaki ritam posebno zbog tih mogucnoati. Samo, mislim da se lakse u trenutku moze formirati željeni bubanj i odmah odslusati kako zvuci. A kasnije tako i srediti user kit.
Dodato:
Ene u stvari zanima da li se moze u style creatoru na s970 picovati pdrdjeni element sok ritam ide...? E, to bieni znaćilo. Tu bih nasao odealnu postavku za setove kod orientala. Kako da idealno obojim dobos, nogu...itd. I, onda dodjes ti u WGworksu i daš neke pikanterije po elementu kao eq i opet si bolji :)

casper
13.05.2016, 02:10
Sve funkcije iz Voice editora imaš i u YEM-u. Jedino je sučelje drugačije.
Ne trebaš vaditi CASM iz Styla, dovoljno je koristiti MixMaster kao "most" u prelazak do Sonara. Kod Tyros2 ova radnja izdvajanja CASM-a nije imala štetne posljedice na strukturu styla ali kad kupiš novi istrument, takav postupak bi trebao izbjegavati. Struktura Styla koju koriste novije klavijature (SFF2) je nešto složenija i u takvoj konverziji se gube podaci.
O tome ima dosta u temi o Stylovima (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=26556#axzz48UJxUute), pa ako te nešto interesira, pitaj tamo.

Mislim da nisi dobro shvatio moju metaforu o "krečenju dnevne sobe". Htio sam reči, nema nikakvog smisla prilagođavati jedan ili više elemenata bubnja preko Voice editora (ili YEM-a) da bi ga prilagodili jednom Stylu. Što se onda događa s tim elementima na nekom drugom Stylu gdje su oni odsvirani drugačije i u "okruženju" drugih instrumenata? Naravno da ne mogu uvijek dobro sjesti u aražman.
Zato je logično i pravilno podešavati taj element unutar samoga Styla. Uostalom to i radi ovaj alat koji su dodali u PSR770/970. U samom headeru Styla ostaju (sysex) podaci koji su promjenili sound elementa na koji djelujemo. Tako prilagođavamo svaki Style pojedinačno da dobro zvuči s jednim te istim drumom. Tako je i logično, imamo više vaza i vadimo iz ormara onu koja odgovara vrsti cvijeća koju smo kupili ženici. :D

Sky Net
13.05.2016, 02:43
@casper
Konkretno sam mislio na vrijeme koje treba da bi se prepravio drum kit preko YEM-a, nebitno je li jedna komponenta u pitanju ili 10.
XGworks je ok ako se vrse promjene bubnja na samo jednom style-u, i za to YEM nije potreban, ali ako ce se takav bubanj koristiti vise puta, logicnije je uraditi takav drum set za te styl-ove (bar ja nikada nisam pravio bubanj koji cu korisiti u samo jednom style-u).
Svakako, nista ne opravdava izostanak ''drum setup'' opcije ili slicnog alata u Tyros-u 5, sto je ustvari pokazatelj da osim promjene formata style-a, Yamaha po pitanju style editinga u Tyros-ima nije nista promijenila niti je napredovala od T2 pa naovamo. Sa novijim generacijama aranzera je vec druga prica, S 970 je dobar primjer.
Uf..sreca pa pametniji ljudi napravise programe, kad vec Yamaha nece.

casper
13.05.2016, 03:36
XGWorks je program kreiran od strane Yamahe. ;)

''Drum setup'' opcija u S 970 je odlicna - pogotovo sto za takve zahvate nema cekanja koje YEM zahtjeva, i nedostatak takve stvari u T5 bih okarakterisao kao notornu glupost od strane Yamahe.

"Drum setup" opcija je identična ovoj obradi koja je prikazana u videu u XGWorksu.
Izmjena elemenata u YEM-u trajno mijenja setup nekog drum kita i raditi takav zahvat samo zbog toga da bi se prilagodio jednom ili više Stylova nema nikakvog smisla niti logike.

Cjelokupan drum kit se štima i usklađuje samo jednom, prije svirke. Bubnjari znaju o čemu govorim. To je ono što se kod PSR-a radi u YEM-u, kod kuće.
Kada je bubanj poptuno i dobro "uštiman", on se više ne dira.

Bubnjar na nastupu kontrolira dinamiku sviranja, mjesto udarca, poziciju palice ... kako bi izvedbu prilagodio pjesmi. To isto mi aranžeristi radimo na Stylu s alatima poput XGworksa.

Da li je Yamaha imala napredak? Izostanak "drum setapa" je (bila) odlična stvar. Da se mene pitalo, ne bi ga nikada niti ugradili. Zašto? Pa zbog toga što će sada neki "stručnjaci" imati dostupan alat da pokvare sve ono dobro što se u toj odličnoj klavijaturi nalazi. :(
I za to im neće biti potrebno 30-40 minuta, već samo par sekundi.

salle88
14.05.2016, 02:03
Pozdrav svima :) Zainteresovan sam za modele psr s970 i psr s770 i zanimalo bi me par stvari u vezi njih. Inače ne znam da li ću u skorije vreme biti u mogucnosti da isprobam oba modela, pa bih molio nekoga ko je bio u prilici da ih proba da mi odgovori.
Naišao sam na pojedinim sajtovima na informacije da su zvučnici na psr s970 bolji nego na psr s770, pa me zanima kolika je zaista razlika ako je neko probao obe klavijature i uopšte kakvi su utisci zvuka na internim zvučnicima na ova dva modela? Na snimcima sa youtube-a mi deluje da s770 ima dosta izražene visoke frekvencije pa me zanima koliko se ovo može rešiti preko master EQ/compresora? Hvala unapred

casper
14.05.2016, 09:50
Nisam imao jednu pored druge, a i da jesam ne bih mi palo na pamet raditi usporedbu kvalitete zvučnika. Sudeći po specifikacijama, ovi na 970 su nešto jači (1W :D) ali ja sumnjam da ima razlike u kvaliteti zvuka. Naime, zvuk na ugrađene zvučnike je očajan u odnosu na ono što se čuje kada klavijaturu slušaš na dobre slušalice, a da ne govorim o tome kada se klavijatura pusti na razglas.
Općenito, zvučnici se ugrađuju u aranžere srednje klase i služe prvenstveno za monitoring i obično je zvuk loš.

palas
14.05.2016, 09:58
Ja bi tu u svakom slucaju uzeo s970. Iako nisam imao kontakt ni sa jednom od njih. Tacno je da su tu zvucnici samo za monitoring te ne trebaju biti presudni u odabiru ins. A tu je i eq pa se to dotera kolko-tolko da prija..

ffb
14.05.2016, 10:08
Procitaj temu od pocetka i naci ces dovoljno informacija.

casper
14.05.2016, 10:20
Ugrađeni Master 8 band parametric EQ je odličan alat ali on ne može popraviti mnogo. Može samo malo da se zavara uho.
Često ljudi rade grešku, podešavaju klavijaturu kod kuće na te ugrađene zvučnike, mrdaju po eq, sve fino slože i onda kad dođu na gažu ... kuku lele od sounda.
Ako se uzme omjer cijene i kvalitete 770 vs. 970 onda je 770 bolja kupovina. Mnogo bolja. Kada bih ja kupovao, za novce koje košta 970 bih radije uzeo Tyros4, naravno, ako je potpuno očuvan.

ffb
14.05.2016, 10:44
Potpisujem 101 posto!

didda
14.05.2016, 14:00
<!--[if gte mso 9]><xml> <o:OfficeDocumentSettings> <o:RelyOnVML/> <o:AllowPNG/> </o:OfficeDocumentSettings> </xml><![endif]--> Što je bolje ... S770 ili S970 . teško je reći. Stvar je osobnog ukusa i potreba ...Gledajući novčano S770 je jako dobra kupovina . Iz S770 se, bez dodataka raznih samplova i sl. te koristeći isključivo interni soundset, može složiti jako dobar sound (zaboravi interne zvučnike kao referencu) . potrebno koristiti dobre slušalice, ,studijske monitore i u konačnici razglas kao zadnju točku ...
<!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:TrackMoves/> <w:TrackFormatting/> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:PunctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:DoNotPromoteQF/> <w:LidThemeOther>HR</w:LidThemeOther> <w:LidThemeAsian>X-NONE</w:LidThemeAsian> <w:LidThemeComplexScript>X-NONE</w:LidThemeComplexScript> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> <w:SplitPgBreakAndParaMark/> <w:EnableOpenTypeKerning/> <w:DontFlipMirrorIndents/> <w:OverrideTableStyleHps/> </w:Compatibility> <m:mathPr> <m:mathFont m:val="Cambria Math"/> <m:brkBin m:val="before"/> <m:brkBinSub m:val="--"/> <m:smallFrac m:val="off"/> <m:dispDef/> <m:lMargin m:val="0"/> <m:rMargin m:val="0"/> <m:defJc m:val="centerGroup"/> <m:wrapIndent m:val="1440"/> <m:intLim m:val="subSup"/> <m:naryLim m:val="undOvr"/> </m:mathPr></w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" DefUnhideWhenUsed="true" DefSemiHidden="true" DefQFormat="false" DefPriority="99" LatentStyleCount="267"> <w:LsdException Locked="false" Priority="0" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Normal"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="9" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="heading 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="9" QFormat="true" Name="heading 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="9" QFormat="true" Name="heading 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="9" QFormat="true" Name="heading 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="9" QFormat="true" Name="heading 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="9" QFormat="true" Name="heading 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="9" QFormat="true" Name="heading 7"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="9" QFormat="true" Name="heading 8"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="9" QFormat="true" Name="heading 9"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="39" Name="toc 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="39" Name="toc 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="39" Name="toc 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="39" Name="toc 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="39" Name="toc 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="39" Name="toc 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="39" Name="toc 7"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="39" Name="toc 8"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="39" Name="toc 9"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="35" QFormat="true" Name="caption"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="10" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Title"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="1" Name="Default Paragraph Font"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="11" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Subtitle"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="22" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Strong"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="20" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Emphasis"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="59" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Table Grid"/> <w:LsdException Locked="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Placeholder Text"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="1" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="No Spacing"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="60" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light Shading"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="61" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light List"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="62" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light Grid"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="63" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="64" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="65" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="66" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="67" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="68" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="69" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="70" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Dark List"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="71" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Shading"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="72" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful List"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="73" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Grid"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="60" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light Shading Accent 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="61" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light List Accent 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="62" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light Grid Accent 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="63" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 1 Accent 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="64" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 2 Accent 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="65" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 1 Accent 1"/> <w:LsdException Locked="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Revision"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="34" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="List Paragraph"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="29" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Quote"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="30" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Intense Quote"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="66" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 2 Accent 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="67" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 1 Accent 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="68" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 2 Accent 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="69" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 3 Accent 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="70" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Dark List Accent 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="71" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Shading Accent 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="72" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful List Accent 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="73" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Grid Accent 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="60" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light Shading Accent 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="61" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light List Accent 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="62" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light Grid Accent 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="63" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 1 Accent 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="64" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 2 Accent 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="65" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 1 Accent 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="66" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 2 Accent 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="67" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 1 Accent 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="68" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 2 Accent 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="69" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 3 Accent 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="70" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Dark List Accent 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="71" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Shading Accent 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="72" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful List Accent 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="73" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Grid Accent 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="60" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light Shading Accent 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="61" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light List Accent 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="62" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light Grid Accent 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="63" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 1 Accent 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="64" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 2 Accent 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="65" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 1 Accent 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="66" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 2 Accent 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="67" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 1 Accent 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="68" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 2 Accent 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="69" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 3 Accent 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="70" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Dark List Accent 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="71" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Shading Accent 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="72" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful List Accent 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="73" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Grid Accent 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="60" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light Shading Accent 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="61" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light List Accent 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="62" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light Grid Accent 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="63" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 1 Accent 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="64" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 2 Accent 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="65" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 1 Accent 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="66" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 2 Accent 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="67" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 1 Accent 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="68" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 2 Accent 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="69" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 3 Accent 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="70" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Dark List Accent 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="71" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Shading Accent 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="72" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful List Accent 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="73" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Grid Accent 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="60" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light Shading Accent 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="61" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light List Accent 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="62" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light Grid Accent 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="63" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 1 Accent 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="64" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 2 Accent 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="65" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 1 Accent 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="66" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 2 Accent 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="67" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 1 Accent 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="68" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 2 Accent 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="69" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 3 Accent 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="70" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Dark List Accent 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="71" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Shading Accent 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="72" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful List Accent 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="73" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Grid Accent 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="60" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light Shading Accent 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="61" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light List Accent 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="62" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light Grid Accent 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="63" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 1 Accent 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="64" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 2 Accent 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="65" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 1 Accent 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="66" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 2 Accent 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="67" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 1 Accent 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="68" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 2 Accent 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="69" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 3 Accent 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="70" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Dark List Accent 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="71" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Shading Accent 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="72" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful List Accent 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="73" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Grid Accent 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="19" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Subtle Emphasis"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="21" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Intense Emphasis"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="31" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Subtle Reference"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="32" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Intense Reference"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="33" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Book Title"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="37" Name="Bibliography"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="39" QFormat="true" Name="TOC Heading"/> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} </style> <![endif]-->

salle88
14.05.2016, 20:21
Ok, hvala svima na odgovorima, najverovatnije bih onda uzeo 770... I imao bih još jedno pitanje. @didda je spomenuo studijske monitore pa me zanima da li su oni preporučljivi i kod rada sa YEM-om ili su dovoljne slušalice (nikad nisam radio sa sličnim programom pa ne znam) ?

casper
15.05.2016, 07:10
YEM je aplikacija kojom između ostalog obrađuješ samplove za klavijaturu i ne radi se o tome da zbog njega treba nekakav poseban monitoring. Jednostavno, zvučnici u klavijaturi nisu dovoljno kvalitetni da bi čuo sve one frekvencije koje stvarno izlaze iz OUTPUT-a.

Slaganje klavijature se ne može raditi ako nemaš dobar monitoring, bez obzira da li se radi o slušalicama ili kvalitetnijim monitorima. To ti je kao da želiš crtati vodenim bojicama u polumraku sobe, na svjetlu slika ispada potpuno drugačija. Koja je granica, koji je minimum kvalitete ovisi jednio o tvojim financijskim mogućnostima. Recimo, ja uglavnom radim na slušalicama koje su u cjenovnom rangu 200 eura. I to nije dovoljno dobro ali sam već navikao i uglavnom pogodim ono što mi treba. Poslije svirke pokoja dodatan dorada i to je to.

palas
15.05.2016, 07:25
Ja recimo koristim Audio-technica ath-m50x sluške, extra vrse posao.

LAsER
08.06.2016, 09:20
Nisam do sada imao Yamahu (svirao na Korg Pa serijama i Roland GW8), ali koliko sam fo sada mogao da isprobam u radnji Yamaha PSR s770/970, su pun pogodak.

Interni ROM se da daleko više i bolje iskoristiti nego na Korg-u (izuzev Pa3x i 4x). Best Buy PSR s770 1000€. Kod PSR s970 2000€ već dolazi dilema da li nov ili polovan Pa3x/Tyros4.

Sve u svemu sem dirki, nemam nekih bitnih zamjerki na s770.

Koliko koji Pack (Orijental i Balkan) zauzimaju memorije?

salle88
14.06.2016, 23:01
Pozdrav svima još jednom. Zanima me da li sa psr s770 mogu da uradim sledeću stvar (nemam ovu klavijaturu ali nameravam da je kupim). Želeo bih da napravim demo snimke svojih kompozicija i da budu što kvalitetniji. Ideja mi je da sve prvo snimim kao midi u sekvenceru klavijature, a zatim bih želeo to da prebacim na računar u audio formatu (wav), ali svaki kanal iz sekvencera zasebno. Dakle da na kraju dobijem npr. 16 audio fajlova na računaru koji su zapravo snimci 16 midi kanala iz sekvencera. Naravno, treba i da budu vremenski sinhronizovani kako bi ih spojio u jedan projekat u DAW-u i kako bi mogao da ih zasebno editujem. Video sam na prezentacijama da interni audio rekorder može da snimi kompletnu pesmu iz sekvencera, ali ne znam da li može kanal po kanal i da uz to budu i sinhronizovani. U owner manualu samo piše da mogu da se puštaju zasebni kanali kao playback, ali ne piše da li mogu da se snimaju. Pošto planiram da kupim i eksternu zvučnu kartu ista stvar me zanima i u tom slučaju - da li mogu iz sekvencera da snimim zasebne kanale direktno na kompjuter preko kartice tako da ostanu sinhronizovani... I pošto prvi put radim ovako nešto, zanima me i gde se dobija kvalitetniji zvuk, na snimku preko internog rekordera ili preko kartice? Hvala svima :)

dmmacak
14.06.2016, 23:11
Ja imam Tydos 2 predpostavljam da je sli no i ma psr 770. Mozes snimiti midi trake svaku posebno a audio snima sve na jedan kanal. Mozes nasnimavati koliko hoces puta i vracati u predhodno stanje kako je bilo i sve to na taj jedan kanal ali i dalje je samo jedan kanal. A ne vidim razlog zasto ne bih direktno snimao u komp preko nekog DAWa. Mnogo preglednije i brze.

Послато са GT-I9301I уз помоћ Тапатока

salle88
15.06.2016, 23:04
Ok, hvala na odgovoru, sad sam shvatio da mogu snimati zasebno kanale iz sekvencera, ali me u oba slučaja zanima (bilo kod internog snimanja ili na kompjuter) da li će mi snimci kanala ostati sinhronizovani, da kad ih sve pustim u isto vreme u DAWu da mi ne budu ispomerani?

tyros2
24.06.2016, 10:27
Evo posle malo vremena kako je posjedujem da prenesem utiske za A-3000:

Na Razglasu izlazi cisto I jasno.Portamento odlican,,osjecaj kao da sviram DX11.

Svi setovi sa bilo koje tyrosa pasu 100% uz malu korekciju.

PSR terca uz midi kabal radi 100%.

Tipka nije nesto ali sa vremenom se covjek na sve privikne.

Custom voices/drums koji su pravljeni za Tyrose od mix udaraljki (interni I externalni samplovi zajedno u jednom drumu/progranu) nece raditi u A-3000 nego se to sredjuje u samom ritmu posto je Yamaha dala opciju u PSR seriji da se moze drum editovat u samom ritmu.Na ove korekcije sam I mislio.

Sve u svemu za malo para ogromne mogucnosti...

I takooo........

Pozdrav

casper
19.08.2016, 21:58
Da malo podignem temu. Konačno jedan edukativan video od strane Yamahe koji prikazuje kako unijeti i baratati s REX fajlovima.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/bObx-jaxiUs" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

I još jedan, kako unijeti SF2 u klavijaturu.

<iframe width="420" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/OFXnRzwhvJo" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Svaka čast! Što sve može "mala igračka" poput PSR S670 koja košta 600 i kusur eura ... ^:)^

palas
19.08.2016, 22:27
Moze li se recimo nekoj boji u A3000 dodati portamento - koji je bolji nego na tyrosu, pa da se kasnije ta boja, nakon portameto editinga, prebaci u tyros 5?

tyros2
29.09.2016, 23:49
Evo Yamaha se potrudila sa nekoliko "Orientalnih Packova" koji su naravno Free:

http://ae.yamaha.com/en/products/musical-instruments/keyboards/digitalkeyboards/arranger_workstations/psr-a3000/?tab=PD5126538

Packovi su dostupni za PSR S970 I A3000,,,a takodje I za Tyros5.
U Packovima se nalazi dosta vrhunskih orientalnih boja I drum kitova,violina,saxofona...itd.

Pozdrav

palas
30.09.2016, 00:25
Imam tyros 5, ali od skoro, slabo kontam još uvek sta i kako mozeb - Ako poskidam sve ove pakove i preslusam instrumente koji mi se dopadnu da li mogu da ih izvucem iz tih pakova i napravim svoj odabir kao sto to radim sa nasim "domacim" stanjima.--

tyros2
30.09.2016, 02:00
Mozes naravno!

Sejvas sve Packove sa markiranim voices-drums ili sta vec.
Znaci u samom Yemu markiras sa zelenom kvakicom sta hoces I tako sejvas sa PACkom.

Inace nije moguce kopirati zakljucane voices..........u druge packove.

pozdrav

palas
30.09.2016, 10:55
...ali ce mi opet ostati razbacani po svojim pakovima. Mislio sam da budu svi na jednom, mestu. Ili ja nisam jos to provalio...

tyros2
01.10.2016, 10:30
Voices/drums mozes kombinovat iz jednog packa u drugi na taj nacin da ono sto hoces da pebacujes prvo sejvas u vidu ppf packa.
To onda nalodas u bilo koji drugi pack.

Ovo se importuje preko :

My Packs

pa u donjem djelu YEM-a ides na +

Import content

Pozdrav

palas
01.10.2016, 13:24
Extra, sad mi je jasnije! A reci mi samo zasto u YEMu PERSIAN pack nece da mi ucita Buzuki Plucked 1, 2, 3 i jos dosta nekih instrumenata koji su zakljucani a opet i Oriental strings, Banjo, Mandole...koji su takodje zakljucani se ucitavaju bez problema. Ne mogu da ih štikliram kvacicama....
Dodato:
..Nece ni Azeri klarinet, Yaylli 1 i 2, Italian Alto sax 1 i 2, zatim onih četiri dx11 boja. Sve ovo sto sam pomenuo je u ovom Persian paku. Da li ne prihvata pojedine zakljucane boje zato sto sam skidao pakovanja koja su za a3000...ali za T5 ih inisam našao. Kontao sam da ce ovaj tyros5 "kao najveci yamahin produkt medju aranzerima" da cita bez problema sve fajlove sa ovih drugih aranzera. :)

tyros2
02.10.2016, 14:37
Nece ni kod mene ali hoce psr A3000 jer su ti packovi prvenstveno namjenjeni za PSR-A3000 I PSR S970.

Da Yamaha je malo tu zakompikovala (ili nije ,nego namjerno uradila) ,da se psr packovi nemogu citati na Tyros5 I obrnuto.

Uglavnom sa sigurnoscu mogu reci da ce sve "nezakljucane" packove sa PSR serije Tyros5 citati,dok kod PSR serije nije moguce citati sve sa Tyros5.

Cista poslovna politika I nista drugo.

Pozdrav

casper
26.10.2016, 18:24
Upravo je izdan novi update za PSR.
Riješeni su neki problemi i ubrzano je upisivanje Packova.

[V1.05 to V1.06]
- Improved the Lyric views when playing back Song data which has many chord events.
- Fixed a problem in which Kit Voices in specific Multi Pads would be transposed.
- Improved the install speed of Expansion Packs.
- Improved the stability of audio recording when recording to USB flash drive.
- Fixed minor problems

didda
27.10.2016, 09:19
Ako nekoga zanima pojavio se oriental pack sa A2000 za S970 (.ppi i .ppf)
Možda se nađe štogod zanimljivo za korisnike PSR Sxxx serije

http://download.yamaha.com/search/product/?site=ae.yamaha.com&language=en&category_id1=16277&category_id2=16084&category_id3=&product_id=2059270

Datoteka se nalazi pod Content Data - A2000_Oriental_S970 - 93,6 MB

tyros2
27.10.2016, 23:50
Upravo je izdan novi update za PSR.
Riješeni su neki problemi i ubrzano je upisivanje Packova.

Definitivno su odradili na brzini lodanja setova.

Probao sam I za punih 512 mb (PSR A3000) treba oko 6:30 min.

Sa predhodnim OS-om mi je trebalo oko 25 minuta.

Definitivno odlican potez of strane Yamahe.

casper
28.10.2016, 00:02
Svaka čast za Yamahu. I na stranim forumima čitam da je upisivanje višestruko brže nego sa starim sistemom.
Sada korisnici Tyros5 nestrpljivo čekaju da i na njihove ljubimce dođe red.

ffb
28.10.2016, 06:10
Radi turbo brzo👍

gnovako8
17.11.2016, 21:04
Pozzz svima.. slusao sam demo snimak sa s770 yamahe sempl tamburice i buzukija od kolege ffb sve pohvale odlicno radi mogu samo reci da kupujem s770 znaci prima vlastite semplove, a ostalo odlicno sto nudi yamaha

casper
17.11.2016, 23:26
Mali demo starijeg brata 710 i usporedba s PA50.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/TMk0ASPZelY" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Alen P
18.11.2016, 09:07
Polako zaboravljamo te modele jer ih potiskuju novi(ji) a vrlo kvalitetno se moze odraditi posao s njima.

gnovako8
23.11.2016, 20:43
Pozzz svima kupio sam Yamahu s770 i sad me zanima imam Expansion Manager i uspio sam ubacit sempl i dobio ppf mapu, ali kako dobit ppi mapu to nikako da uspijem jer navodno mora bit ppi mapa koja se ubaciva u s770 ako tko zna bio bi jako zahvalan
Dodato:
konacno sam uspio dobit iz ppf u ppi uz jedno 3 sata mrdanja

casper
24.11.2016, 00:19
Dobro je da si sam pronašao rješenje. I vjeruj mi, nisi prvi s ovim problemom.

Bez obzira što me "neki majstori" ismijavaju govoreći da "prepisujem manuale", savjetujem tebi ali i svima koji se prvi put susreću s YEMom da pogledaju što piše u uputstvu. A u njemu "je nacrtana" baš svaka sitnica vezana uz korištenje ove odlične aplikacije. Ako pratiš upute naći ćeš baš sve što ti je potrebno.

Javi se na temi koliko si zadovoljan s psr770 i s ubacivanjem materijala putem YEM-a.

gnovako8
24.11.2016, 02:21
Pozdrav Casper mogu reci sve pohvale za yamahu s770 prezadovoljan sam jako ljepo radi i masno semplove sam ubacio i probavao malo doradjivat efx,equlizer,reless ma odlicno radi,, nesto me interesira onaj Jv pack dali na njega u taj ppf pack mogu dodati jos svoje semplove pa da spremim kao ppi i da ubacim u klav...

casper
24.11.2016, 10:24
Drago mi je da si zadovoljan klavijaturom.

Naravno da možeš dodavati vlastiti materijal. Imaš dva pristupa.
1. Na ovaj JV možeš dodati neki drugi Pack izrađen kao ppf ili cjelokupan Library s nekog starijeg modela (Tyros 2/3/4)
2. Možeš kreirati vlastiti Pack i u njega unostiti pojedinačne soundove, bilo da se radi o Yamaha formatima (uvn, uvd, tvd,....) ili nekim od formata koje prepoznaje psr.

gnovako8
24.11.2016, 10:49
Ok hvala ti pozdrav

casper
24.11.2016, 11:11
Prati prvu sliku. Biraš jednu od opcija, unos Pack/Library ili izrada novog packa.
U drugoj i trećoj slici imaš prikazano kako unijeti neki od foramta u vlastiti pack.

I na kraju možeš kombinirati cjelokupan sadržaj koji se nalazi u YEMu na način da izbacuješ nepotreban materijal i time optimaliziraš ono što ti je potrebno do popunjenja memorije klavijature.

gnovako8
24.11.2016, 17:43
Ok.kuzim..daj mi reci kad imam semp od.korga ja ga u Awave otvorim i snimim nazad u sf2 emu onaj format jer samo mi u tome da otvorit u yemu... jel to ok il.a uvn i tvn kak vec formate od tyrosa mi neda ucitat u Yem

casper
24.11.2016, 21:30
Korgov sample možeš konvertirati i u wav, te ga kao takvog unijeti u YEM.
TVN je format iz Tyros2, njega konvertiraj s voice konverterom. UVN se unosi bez problema.

Otvori taj manual, sve ti piše u njemu.

tyros2
25.11.2016, 01:00
Oooo zanimljivo a ja malo odsutan bio...tu sam.

Kolega "gnovako8" cestitam na kupovini I dobro dosao u Yamaha klan :)

Korg samplove ide direktno preko Awave u "UVN" .UVN nalodas u Yem I S770 ce ih citati bez problema,kao sto rece kolega Casper.
Iz nekog razloga potrebno je odmah u YEM-u smanjiti "Release".Kasnije ide sve kako treba.

Trenutno radim na konvertovanju jednog sseta sa Tritona (Solo farbe),kad budem zavrsio postavicu u download.

Ukoliko ima nekih pitanja uvezi YEM-a slobodno pitaj tu smo da pomognemo.

Sretno!

casper
25.11.2016, 02:18
Dobro kažeš za automatsku konveziju u UVN. Tako je brže i lakše ali treba imati noviju verziju Awave programa koja podržava Tyros3. Ako ne, onda u Wave pa u PSR, pa slaži tonove ... I da, poznata je stvar da se release mora smanjiti.
Kad smo već tu, skinite free Pack (Tyros5 i PSR 970) sa soundovima od starog dobrog Rolanda D-550.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/G26j0kgu_II" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

ffb
25.11.2016, 10:56
Peter Schips je genijalac.Maximalno aktivan na Njemackom Yamaha forumu.U tom nostalgija packu ima sigurno nesto sto bih ja volio imati.@Casper ako si skinuo koliko je velik pack? Imam jos 100- njak mb frei. Eto lijepi poklon za Bozic👍

casper
25.11.2016, 11:22
Nisam ga skidao ali ima 158mb. Ne uklapa se u tvoj mjesečni bandwidth. :D Nisam siguran da li će ići u 770. Ili se varam? Treba probati.

gnovako8
25.11.2016, 15:21
tyros2 i casper hvala i zahvaljujem se kolegi ffb

ffb
25.11.2016, 15:53
Kolega @gnovako8,nema potrebe za zahvalom uzivaj i zaradi mnogo para sa psr- om( normalno i sa Korgom Pa4)
Ti si primjer i dokaz da se na mnogo jeftinijim syntovima dobije ono sto se trazi na svirci.Dobar i kvalitetan sound.Pozdrav

gnovako8
28.11.2016, 14:51
Pozz pitanje jedno dali na yamahi s770 se moze snimit ritam grcki var 2 ,a rumba var 3 ,kao kod korga znaci kad prebacim na ritam grcki da bude odmah na toj vatijaciji 2 koja je snimljena ,jer nisam nigdje nasao tu opciju znam da u registracije može,ali mene zanima u useru style gdje biram. da pamti varijacije koje snimim,,a ne da bude grcki 2,,i sad odem na rumbu ona isto var 2..

casper
28.11.2016, 15:32
U postavkama za stylove možeš odrediti koja će varijacija biti pozvana. (section set) To se na žalost ne odnosi dok prelaziš u drugi ritam tijekom svirke nego samo kada jedan ritam stane i kada biraš onaj drugi. Ako sam dobro shvatio, tebi to neće pomoći.

Riješi to na način da ovu 3 varijaciju (C) rumbe kopiraš na druga mjesto (B).

http://www.yu-midi.org/forum/attachment.php?attachmentid=8079&stc=1&d=1480343585

casper
28.11.2016, 23:39
U ovom postu dodajem sliku vezanu uz moj gornji odgovor.

A u slijedećem video prikazu pogledajte kako se koristi YEM. Friški video i precizna prezentacija za sve koji se prvi puta susreću s ovim "glupim i neupotrebljivim" softwareom. Malo sarkazma nije na odmet. :p
Upisivanje 512Mb materijala u PSR A3000 traje oko 5-6 minuta.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/umt0zPH8APU" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

gnovako8
29.11.2016, 10:10
ok pokusat cu tako onda
Dodato:
Pozdrav svima nemogu nikako na s770 skuzit radi se o Loweru ljeva ruka stavim strings i volumen stavim na 55 i snimim sa ritmom,, i kad ugasim yamahu i upalim lower je opet na 100 volumen,,kako slozit da mi bude skroz 55 vol...
Dodato:
da imam nastimano balanc ljevo na onaj assign live control i cim mrdnem odma se pojaca lower kako izbjeci to ako se moze da ostane na koliko je nastiman

casper
01.12.2016, 19:52
Lower nije vezan uz Style. On funkcionira isto kao RIGHT1 i 2 i sa svakim novim paljenjem se automatski potavlja na vrijednost 100.
Registracije riješavaju sve probleme pa prouči malo to područje.
Napravi jednu koje će se zvati SETUP i koju pokrećeš odmah nakon paljenja. U njoj onda postavi sve parametre poput ovog lowera, LINE OUT, FOOT CONTROL ....

gnovako8
01.12.2016, 21:22
Ok onda cu morati u registracije

psr 1500
13.12.2016, 18:11
pozdrav svima ja da iskoristim dok su tema A300 i S970 da pitam nesto jer bas izmedju ta dva modela se lomim ovih dana. I kad sam kupovao jeftinijeg aranzera poslusao sam savet ljubitelja yamahe sa ovog sajta i ne da se nisam pokajao nego sam siguran da deda (psr 1500) nema konkurenciju kod jeftinijih pa i sve do duplo skupljih aranzera a kako cita USB u realnom vremenu moze da se smesti tona ritmova, midija...boja..ali vreme je za nesto novije. racunam da obe klavijature (s970 i A300) takodje mogu da u realnom vremenu vuku sve sa USBa pa mi onda nije vazno koja ima veci ram ili bolje ritmove ali interesuje me kakav je vokalist na s970 i da li moze da zavrsi poso a da se ne kupuje npr voice 2 i slicno (valjda taj ima korg pa 3x) i da li moze da se meri sa korgovim tc helion vokalistima. i da, da li ima vokalist A3000.

tyros2
13.12.2016, 21:39
Pozdrav

A 3000 nema vocalist ali je za narodnu-folk-oriental muziku u svakom slucaju bolja.

S-970 ima vocalist ali neces biti u stanju da ga koristis kao na Korgu jer nemogu terce za narodnu muziku .....ali ako sviras zabavnjake onda je u svakom slucaju bolja od A-3000.

Ako procitas ovu temu od pocetka ,,imaces priliku da pronadjes sve o njima.

Pozdrav

casper
13.12.2016, 22:14
Vocalist je isti na PSR S970, Tyros4 i Tyros5.
Kao što je rekao @tyros2, "narodone terce" neće pjevati ali za zabavnu glazbu ima dovoljno mogućnosti. Ima dovoljno preseta, a ako želiš da pjeva "čistu tercu" gore ili dolje može se prilagoditi u podešavanjima. Ovdje sam (http://www.yu-midi.org/forum/showpost.php?p=281162&postcount=370#axzz4SkqIrn1j) to opisao.
Da li će zadovoljiti tvoje potrebe ovisi o tome što od njega očekuješ ali i o tome kako ga naprogramiraš. Ima dosta podešavanja na razini samog mikrofona što je od presudnog značaja za rad vocalista, a prateći vokali se daju dobro uklopiti.