PDA

Pokaži Full Verziju : Yamaha PSR-S670/S770/S970 i A3000

Strane : 1 [2]

dmmacak
13.12.2016, 22:15
Tyros 2 A ako sviras jednu i drugu vrstu muzike. Obe podjednako koja bi bila bolja po tvom.misljenju.

Послато са GT-I9301I уз помоћ Тапатока

sxkn7
14.12.2016, 00:51
šta mislite o kombinaciji PSR-S770 i vocalista Roland VP-7 ?https://static.roland.com/assets/images/products/gallery/vp-7_top_gal.jpg

tyros2
14.12.2016, 10:20
Tyros 2 A ako sviras jednu i drugu vrstu muzike. Obe podjednako koja bi bila bolja po tvom.misljenju.

Ja bih u svakom slucaju odabrao A-3000 zbog MONO-LEGATO portamenta kojeg nema na S-970 I jos nekih stvari.Mikrofon sa klavijature ne koristim.
Ovo je iskljucivo moje misljenje.

pozz.

dmmacak
14.12.2016, 11:10
Ok. A imam jos jedno mozda glupo pitanje.
Posto sam hteo da uzmem Tyros5. Po tvom misljenju da li se uopste isplati uzimati pored sad A3000. Da li ima tolike razlike u zvuku funkionalnosti?

psr 1500
14.12.2016, 18:20
hvala puno. Ja sad ne bi da smaram sa korgom na temi yamaha ali naso sam povoljno (na rate) pa 3x le pa mozda njega uzmem. U svakom slucaju ili on ili yamaha s970 trecu opciju i ne gledam. ja sam u Nemackoj i ovde je nekako fora da sve bude precizno i tacno (na zalost fajl) pa ja sviram na triton le na kome imam i terce i sve boje a ispod mi je psr 1500 za pustanje fajla koji inace vise sluzi z aritam jer preko njega sviram i forspil i sve ostalo na solo klavijaturi a i vise moze da se ukrasi kad ide fajl a preko njega se svira nego kad se samo svira uz ritam al da ne duzim korg ima dva plejera pa je funkcionalniji za rad sa fajlovima i moguce da je bolji vokalist. ali kazem ne znam samo pretpostavljam da je tako a ako nisam dosadan voleo bih da mi nesto i tome kazete. i da, kad mikrofon ide u miksetu onda se lako steluje reverb, hal i ostalo al da li je to izvodljivo i kd se u klavijaturu ubode. nesto me zeza tastatura ne znam gde je znak pitanja. hehe. hvala

tyros2
15.12.2016, 10:14
Ok. A imam jos jedno mozda glupo pitanje.
Posto sam hteo da uzmem Tyros5. Po tvom misljenju da li se uopste isplati uzimati pored sad A3000. Da li ima tolike razlike u zvuku funkionalnosti?

Tyros5 je Tyros5.Razlike ima u zvuku naravna u korist T5.
Ali ima I ona poslovica :"Koliko para toliko muzike"

Funkcionalnost je otprilike ista,cak stavise dao bih prednost A-3000 zbog "Drum Edit" opcije koja olaksava posao u ogromnoj mjeri.

Moj zakljucak bi bio da se I sa A-3000 moze odraditi odlican posao bez ikakvih problema.

Pozdrav

jmikulc5
26.01.2017, 15:50
Pozzz.....Evo da se pohvalim da sam postao vlasnik PSR S770...još kad bi neko mogao reći gdje ima za skinuti Balkan pack za istu, to bi bilo odlično....lp

ffb
26.01.2017, 16:20
Ako si kupio novo u trgovini registriraj produkt na Yamahinoj stranici i skini pack besplatno.

didda
26.01.2017, 18:29
Kad sam ja bio kupio S770 sam odmah dobio i kod(kupon) s kojim sam mogao skinuti jedn pack po želji besplatno... Kako je bilo neki problema s takvim načinom dodjele free pack-a Yamaha je nešto promijenila i moralo se je njima direktno pisati te su onda odobrili download... Isto tako nisu svi (u svim zemljama) dobili kod za free download stoga najbolje provjeriti sa Yamahom . Nadam se da imaš pravo na jedan pack.. Eto ,toliko od mene .Sretno

jmikulc5
31.01.2017, 17:24
Da, slao sam email Yamahi i poslali su mi kod za besplatno skidanje Balkan packa..

palas
31.01.2017, 17:26
Jel hoce i meni oni da posalju taj kod balkan seta za t5?

jmikulc5
31.01.2017, 18:29
Mislim da hoće, samo trebaš poslati email, model klavijature, a možeš i serijski broj.. u roku 24 sata ti šalju email sa kodom i uputstvom za skidanje...

casper
31.01.2017, 18:30
Jedan Free pack se besplatno dobiva s kupovinom PSR S modela. Ne odnosi se na Tyros5.

palas
31.01.2017, 18:31
Ja sam dobio gold pack. Entertainer valjda i euro dance..
Nego reko da pitam..mozda me ceka jos nesto.😊
Dodato:
Koristim samo solo boje iz euro dance packa..

casper
31.01.2017, 18:36
Da, to je akcija od prije par mjeseci. Valjda da prodaju još to malo petice što je ostala na lageru.

palas
31.01.2017, 18:37
Koj pack je po tebi upotrebljiv, isplativ,za solo boje? Sty ne trebam.

casper
31.01.2017, 18:46
Probao sam gotovo sve koji se nude.
Balkan je odličan za narodnjake. Ne toliko za soundove ali u njemu imaš sve potrebno od Stylova. A što se tiče soundova, za taj dio uopće nema problema jer YEM prima što u njega gurneš pa se onda kojekavke zujalice ili pak dobre harmonike mogu upisati i biti upotrebljive za tren oka.

Najbolji je onaj Pack u kojem imaš najviše materijala za vrstu glazbe koju sviraš. Svaki je po sebi dobar.

palas
31.01.2017, 18:49
Ima li u njemu dobar buzuki? U balkan setu? U kom setu je najbolji?

casper
31.01.2017, 19:09
Najviše buzukija ima i Balkan Packu. Možda će netko reći da nije dobar niti jedan od ovih (pogledaj sliku). Ali ako se iskoristi YEM i neki od ovih se postave po vlastitoj želji, sigurno ima materijala i previše.

jmikulc5
31.01.2017, 21:26
Probao sam te buzukie, ali sam na kraju uzeo sempl od motifa i preko YEMa ga ubacio u pack i u S770... ipak bolji od ovih, mada i oni nisu loši...

tyros2
02.02.2017, 00:33
Ima li u njemu dobar buzuki? U balkan setu? U kom setu je najbolji?

Daleko najbolji set koji se kupuje na yamahinoj stranici po mom misljenju je Turkish set.

marecare
19.03.2017, 10:45
eto i meni stigao a3000 pa imam par pitanja u vezi yema
tyros 4 set sam hteo ubaciti u yem, sve sam uspeo ubaciti, medjutim kad stisnem na install target na klavijaturu dosta boja i drum kitova ne moze da prihvati pise this content cannot be installed on the selected instrument, dali ima neka caka kako bi moglo se to uneti u klavijaturu ?

casper
19.03.2017, 12:35
Obavijest se javlja jer je u sample ugrađen tvornički zvuk yamahinih klavijatura. Dovoljno je da se u njemu nalazi samo jedan element.
Ne možeš ništa napraviti osim da takav sound upišeš u Tyros4, tamo pronađeš o kojim se elementima radi, izbaciš ih van i pospremiš kao takav. Naravno, to će degradirati sound pa je upitna ispativost ove radnje.

Mnogi "poznati setovi" su složeni na ovakav način. Njihovi autori se hvale kako su to sami samplirali i kako je sadržaj njihov. Kada se pažljivije poslušaju neki od tih DRUM CUSTOM-a, najbolje rade upravo oni elementi koji su složeni od tvorničkih elemenata bubnja. Majstori su prvo razbacali elemente van standarda kako bi uglavili/prodali svoj set, a onda unutar njega prodaju ono što Yamaha već ima sama po sebi. ;)

tyros2
19.03.2017, 14:57
eto i meni stigao a3000 pa imam par pitanja u vezi yema?

Pozdrav, I cestitke na kupovini A3000.

Kolega Casper ti je vec objasnio da A3000 nece nalodati Custome koji su pravljeni od tvornickih Tyrosovih zvukova.

Ja bih dodao da sto se tice drum sekcije je moguce imati sve iz T4 ili T3 ali je potrebno to uraditi na drugaciji nacin.
Naime kao sto je vec receno kod A3000 postoji u Style creatory opcija "Drum Edit" pomocu koje mozes postaviti na ritmove koje si koristio u Tyrosu sve interne udaraljke .

Pozdrav

tyros2
11.06.2017, 01:58
Nekoliko free orientalnih pack-ova za novu PSR seriju:

https://asia-latinamerica-mea.yamaha.com/en/products/musical_instruments/keyboards/arranger_workstations/psr-a3000/vse.html#product-tabs

casper
18.06.2017, 15:05
Jučer je Yamaha na svoj Youtube kanal postavila više video prikaza koji opisuju kako rukovati na A3000. Opisano je kako koristiti Style editor, Registration memory, Drum setup. Postupak je identičan kao i na PSR S seriji pa će sigurno biti korisno i za vlasnike ovih modela. Ovdje je link kako Obraditi drum unutar Styla, a onaj koga interesira lako će pronaći i ostale videe.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/j15qSRgAQVg" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Direkt link
https://youtu.be/j15qSRgAQVg

sxkn7
18.06.2017, 15:31
vidio sam na internetu da se spominju navodno budući novi modeli:
psr-s790 i psr-s990. Je li to samo nečija bujna fantazija ili ?

casper
18.06.2017, 15:41
Riječ je samo o nagađanju.
Ne zna se ni za nasljednika Tyros 5 koji je izašao 2013, a ovi PSR S su se pojavili dvije godine kasnije, 2015.

dmmacak
18.06.2017, 16:04
Odlicne funkcije.

VUNIMRAV
18.06.2017, 16:41
Odlično,samo su to trebali još 2000 uraditi!!!

Teomida
20.07.2017, 21:24
Zna li neko kad će kod nas u prodaju A3000?

Poslato sa MHA-L29 uz pomoć Tapatoka

casper
21.07.2017, 00:10
Koliko vidim u Hrvatskoj ga ima pa ti upitaj u AudioPro - Srbija da li ti ga mogu dostaviti.

Teomida
21.07.2017, 00:33
E hvala...

Poslato sa MHA-L29 uz pomoć Tapatoka

davky
15.08.2017, 18:28
Pozdrav svima. Ja sam ovdje novi i imam par pitanja za znalce koji rade s Yamahinim aranzerima, točnije Psr s770. Koristio sam awave program za konvertiranje semplova sa korga na svoju yamahu i to sam sve uspio prebaciti bez većih problema, ali kad te semplove želim koristiti u s770 kao pratnju za neki style ili u midi fileu ostaje mi produljeni ton ( release) ili tonovi pucketaju na krajevima. Dal neko zna kako se taj problem može riješiti u Awave programu. Probao sam na puno načina i nikako nisam uspio pronači u ćemu je caka. Jedini način na koji sam uspio je u Expansion manageru ali tamo imam mogućnost stavljanja samo 8 semplova za neki instrument a to mi je premalo jer su neki napravljeni od dvadesetak pa i više semplova. Imam još jedno pitanje, dal se može ppf zapis konvertirati u neki drugi tako da se može otvoriti u Awave programu? Hvala unaprijed :)

casper
15.08.2017, 18:44
"Produljeni ton" nastaje kao nusprodukt i rješava se jednostavno u editu YEM-a. Krčkanje koje se javlja se može rješavati jedino u fazi konverzije u Awave programu i ono nastaje kao rezultat loše odrađenog posla, tj. previsoki level sampla, kriva loop točka, loše izvorni sample ...

Broj samplova u nekom soundu nije ograničen. Krivo si vidio i krivo radiš jer se radi o ograničenju od 8 elemenata, a to je sasvim neka druga priča.

ppf je "radni" format koji služi samo za manipulaciju unutar YEM-u i ne može se kao takav konvertirati za korištenje u nekim drugim editorima.

davky
16.08.2017, 08:13
Puno hvala na brzom odgovoru:)
Znači da ću morati sve semplove koje mislim koristiti u styleu obraditi u yemu. Ne kužim kako se može ubaciti više od 8 semplova nekog instrumenta u yem-u i jel postoji onda i mogućnost slaganja bubnjeva u više layera ?

ffb
16.08.2017, 08:23
@davky, moj savjet je da prvo jako pazljivo preslusas sto to sve ima u psr-u, kako to zvuci tj. izlazi preko razglasa.Poslije pazljivog odabira potreba za semplovima biti ce minimalna😜

casper
16.08.2017, 08:49
Poslušaj savjet kolege @ffb.
I još jedna stvar, loša navika i potpuno krivi pristup u radu s klavijaturom. Nisi je pravo niti upalio i već želiš napuniti memoriju samplovima. Treba prvo proučiti upute, malo shvatiti logiku Yamahe, preslušati sadržaj koji se u njoj nalazi pa tek onda na posao što se samplova tiče. Neki ljudi s foruma su nakon mjesec dana prodavali PSR S jer nisu bili zadovoljni. Kažu da klavijatura ne valja. Jedan član je toliko bio ogorčen i toliko je žuči prolio na forumu, prodao je Tyros5 i dan danas je uvjeren da je u pravu ... a samo mu je falio jedan klik do uspjeha. JBG-a, nije pazio pa je loše pazario. :D

Kada govorimo o unosu samplova, potrebno je samo 4 minute edukacije i trebalo bi biti sve jasno kao dan. Ako ipak zapne, reci koja je sekunda u pitanju pa ćemo objasniti. Mali hint, kod Yamahe jedan Element znači jedan Layer.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/OolQObg4qzc" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

https://www.youtube.com/watch?v=OolQObg4qzc

casper
16.08.2017, 08:57
Vrijedi pogledati i ovaj video.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/clTBcLQphhk" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

direkt link
https://youtu.be/clTBcLQphhk

davky
16.08.2017, 23:59
Puno hvala na pomoći, stvarno ste brzi i za svaku pohvalu:).
Uspio sam prebaciti i napraviti nekoliko semplova u YEM-u ( bas gitare, harmonike...) tako da sad više ne pucketaju i ne ostaje release u Stylu, ali sam primjetio da su izgubili malo na kvaliteti zvuka u odnosu kada sam ih direktno prebacio iz Awave programa u UVN zapisu. Jesam li opet u nećemu pogriješio? Inače, sviram Yamahine aranžere godinama i nikad nisam imao na svirci nikakav kvar ili grešku u radu tako da sam prezadovoljan, prije sam imao i Korga uz Yamahu a sad koristim samo S770 i mogu reči da mi nije više potrebna druga klavijatura a sviram kao OMB.

casper
17.08.2017, 00:12
Super, brzo si riješio probleme. A mi ti ovdje na forumu dežuramo, to je kao neka hitna pomoć. :-) Nije kod nas kao kod nekih "profesionalaca" pa da pitanje čeka po godinu dana, kod nas odgovori idu odmah, isti dan.
Malo se šalim, naravno, a zna se da u svakoj šali ima i istine.

Kako misliš da su izgubili na kvaliteti? U odnosu na što, na izvorni zvuk od kuda si ih slušao (druga klavijatura) ili u odnosu na ono što su slušao na kompu u Awave? Moguće je da ta razlika " u kvaliteti" nije realna već da se odnosi na to na što slušaš sample. Ali, ako slušaš paralelno, na iste uređaje ili slušalice, a razlika se i tada čuje, onda si negdje pogriješio u editu u Yemu. Ako u yemu nisi dirao ništa osim release (za onaj rep koji se čuje) onda ne bi smjelo doći do degradacije sounda.

Sent from my iPad using Tapatalk

jmikulc5
17.08.2017, 07:01
Poz..pitanje u vezi semplova..sviđa mi se jedan sempl kojeg bi volio imati u svojoj s770, ali sastoji se od dva layera sa nekoliko semplova..kad u awave želim konvertirati ne daje mi mogučnost da ga spremim u wav ili aif formatu, ako ga spremim u nekom drugom onda u yemu ne mogu editirati da smanjim release itd..molio bih ako netko zna rješenje....lp

palas
17.08.2017, 07:52
Zasto mi se u OTSu poremete semplovane boje kada sam prethodno bio u sty editoru. Kakve to veze ima jedno s drugim?
Tacnije semplovana boja sidje za oktavu nize a mislim da joj se i release skrati....pa posle editovanja sty i po izlasku iz tog moda ne mogu odmah da sviram s tom bojom koja je ostala na right1 vec moram ponovo da je pozovem da vrati originalne parametre. To nije slucaj sa fabrickim bojcama. Tyros 5 je u pitanju.

casper
17.08.2017, 08:41
@jmikulc5 - awave bi trebao odraditi konverziju između ostalih formata i u wav i aiff, od kuda je izvorni sample?
@ - ne znam kako je kod Ty5 ali na Ty4 je potrtebno nakon izlaska iz style edit moda uključiti/aktivirati ACMP i SYNHRO funkcije, očito je da i podešavanje oktave zahtjeva istu radnju, isto tako mislim da OTS nije automatski aktivan već ga treba pozvati, to je jedna od stvari koja me nervira kod yamahe jer je logično da nakon obrade ritma želimo zasvirati uz njega, ali, nitko nije savršen, par klikova više i problem riješen

palas
17.08.2017, 08:46
Nisam imao takav problem na tyrosu 2. A nemaju ni fabricke bojce na T5. Mora da ovim "divljim" semplovima u yemu treba ubaciti, čekirati, neki parametar ili nesto slicno...pre konacne upotrebe. Kako god, za sada sa par klikova rešeno...

jmikulc5
20.08.2017, 18:59
@jmikulc5 - awave bi trebao odraditi konverziju između ostalih formata i u wav i aiff, od kuda je izvorni sample?

uzeo sam sampl iz tyros2, ima dva layera sa sedam osam semplova, i ne mogu ih sejvati u aif ili wav u awave programu, a u drugom formatima u yemu ne mogu editirati(smanjiti release)..

casper
20.08.2017, 21:33
Ne treba ti za taj posao Awave. Samo napravi direktnu konverziju sa formata namjenjenog Tyros2 na format UVN. Konverter imaš na oficijelnoj stranici Yamahe. Onda ga unesi i YEM i smanji release.

tyros2
21.08.2017, 10:29
uzeo sam sampl iz tyros2, ima dva layera sa sedam osam semplova, i ne mogu ih sejvati u aif ili wav u awave programu, a u drugom formatima u yemu ne mogu editirati(smanjiti release)..

Tyros2 voice ukoliko su napravljeni of Externih samplova ce sasvim normalno raditi u S770,bez ikakvog konvertovanja I smanjivanja release-a,preko drugih programa (Awave I slicno)kao sto kolega Casper rece.
.Samo ga prebaci iz TYros2 formata u Tyros3/4 format preko YAMAHINOG Voice konvertera I onda ga Jednostavno Ubaci u YEM I onda sejvaj sa ostalima I to je to...

Pozdrav

jmikulc5
21.08.2017, 12:48
e sad kad bi još stavili link za download tog editora..ne mogu ga naći..

casper
21.08.2017, 13:18
To nije editor već Konverter. Na Yamahinom webu potraži kod Tyros aranžera. Ima negdje link na forumu, ali sam malo u deficitu s uređajima i vezom pa sada ne mogu pronaći.

psr 1500
21.10.2017, 16:11
Ja se mislio, da budem precizniji mislio sam se izmedju korga pa900..mozda jeftinijeg pa600 ili nekeizmedju serije a eto citajuci ove komentare odlucio se za yamahu pesr 770. Moram da spomenem i da sam se nekada ranije, dosta je vremena proslo mislio izmedju pa50, pa800...tralala i opet na nagovor nekih kolega ovde kupio psr1500 koju jos sviram i nikad necu da prodam. Ko je svirao na ovom starom modelu zna koliko je i danas mocna sprava pa onda samo mogu da zamislim koliko je bolji 770 ili jos bolje 970, medjutim ja sam vec dve godine u Nemackoj a ovde na zalost ne samo gosti nego i po neki kolega pita "el imas onu", ili "pusti ovu"..sve se svelo na fajlove i matrice i cak kad malo i improvizujes ne valja jer svi traze karaoke forspil na koji su navikli i da ne duzim ja kao aranzera danas sam prelomio planiram psr 770 a imam za solo dobro napakovan triton le ali interesuje me kad se i pusti po neki fajl da li ima velike pauze (to je jedina stvar koja ostavlja psr 1500 iza onih deset puta skupljih) izmedju pustanja drugog...nemam neko iskustvo sa tim fajlovima ali znam da korg ima dva plejera pa ide bez pauze..pravis mix kakav hoces a ja npr stopiram stari pa dok se ucita novi imam pauzu i kazem samo zato bih menjao psr1500

casper
21.10.2017, 17:44
S tim nećeš imati problema. Nema učitavanja midija, on kreće odmah i k tome preskače prve taktove koji nemaju note data tako da niti taj period neće biti "rupa". Imaš opciju NEXT, dok jedan midi "svira", slijedeći na koji stavljaš oznaku NEXT automatski kreće nakon završetka ovog prvog. Ako pohraniš SONG u registraciju, pritiskom na nju automatski pozivaš midi i on samostalno kreće sa sviranjem ako prije njega svira neki drugi. Imaš i audio player pa za nuždu u njega možeš snimiti MP3-ce napravljene od midija (to odradiš u samoj klaviajturi prije nastupa) i tako praktički imaš dva playera kao i Korg.

PSR s970 za razliku od 770 ima izlaz za vanjski ekran, vocalist, nešto više tvorničkih soundova i DSP-a i veću memoriju (512mb).

Kod Yamaha je moguće uz reprodukciju SONG-a svirati istvremeno sa Style. To otvara razne mogućnosti i kombinatoriku u live nastupu.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/leQtgQ3-gT8" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

psr 1500
21.10.2017, 18:51
hvala majstore bas sam srecan sto ce opet yamaha i naravno opet si ti "kriv". Realnost je na zalost takva da se nove stvari koje svaki dan izbacuju moraju nekad na fajl pustiti a i po nesto od starih gde ja preko sve jedno sviram pa opet meni makar zvuci punije ali eto bila je muka sa starom klavijaturom ta pauza izmedju dva midija a sad sa novom (nadam se da ce uskoro) to kad se preskoci onda nema sta da fali sto bi rekli. Hvala jos jednom. I bez ljutnje yamaha je yamaha

tyros2
22.10.2017, 01:57
Da se malo I ja umjesam.... :) :)

Ukoliko sviras vise narodnu-folk muziku srdacno preporucujem PSR A-3000.Ima onaj famozni MONO-LEGATO koji S770 nema niti S970.

Takodje A3000 ima 512 mb sampling.

Ukoliko je pak zabavna muzika u pitanju onda mozes bilo koji izmedju PSR S770 ili 970.

Pozdrav.

psr 1500
22.10.2017, 09:48
narodnu sviram druze i sad cu da pogledam malo i A300, citao sam vec na forumu misim da si pisao dosta o njoj ali svakako yamaha. Jedna od te dve. Psr 970 bi mi vise legla jer po nekad i pevam ali je dosta skuplja, a od pa 600,700, 900, 1000 i ostalih sam odustao definitivno. Inace sam predao za odobrenje na kupovinu u ratama za pa900 jos pre par meseci i na srecu nisu mi odobrili a onda se setio da pogledam ovde na forumu sta ima od yamaha i eto super je ispalo

tyros2
22.10.2017, 13:25
narodnu sviram ...............

Onda obavezno preporucujem PSR a-3000.Uz malo truda u njoj ,mozes imati sve sto imas na Tritonu tako kad se sredi nece ti trebati druga klavijatura.

Uz dobro sredjene Registracije (Bank-e)mozes pozivati ama bas sve :

-da svira midi sam
-da sviras SOLO uz MIDI na kojem je automatski mutiran solo kanal
-da sviras zajedno MIDI+style I da soliras (automatski vuces trake sa midi fajla koje zelis a ostale mutirane)
-da sviras style naravno
-da svira MP3 fajl
..............

Sve ovo pozivas samo jednim klikom.....

Kao sto je kolega Casper naglasio gore: " otvara razne mogućnosti i kombinatoriku u live nastupu"

Strasne stvari mogu ovi PSRcici :)

Pozdrav

psr 1500
23.10.2017, 20:54
Ja samo da javim, bio sam da pogledam psr770 i bas se pogodilo da je nemaju na stanju, kao i 970, a nude tyros 3,4 i 5. probao sam peticu..dobra ali preskupa a nudio mi gazda radnje tyros3 kao nova za 1400e a opet em starija dosta em se ja setio sta je Casper pisao pa sam ipak narucio psr770. Stize tamo za nedelju dana pa idem da probam mada vec sam resio da je kupim. A3000 takodje nije bila nego reko da napisem izsla je nova ali ne zove se vse tyros nego Genos. Imam specifikacije i slike ali je bledo mada bi moglo ako nekog interesuje i da se postavi u jgp formatu. Da slikam mobilnim. Da ne pisem sve jer mnogo ima, inace je svemirski brod. i da, kako da uplatim 10e za sajt? Preko pejpala ili kako?
Dodato:
ja se zbrzao sa bespotrebnim pitanjem ima sve objasnjeno za uplatu. pozz
Dodato:
jbg sad sam video da i o Genosu vec ima sve na sajtu

casper
23.10.2017, 21:22
Znaš da kod nas ima svega, kao u Kineza. :D Barem što se Yamaha tiče.

Dobra odluka za 770. Tyros 3 je u prednosti samo u kvaliteti tipke i dugmadi na ploči ali i to je nakon 10 godina korištenja pod upitnikom.

ffb
23.10.2017, 21:23
Jeli to u Musik City ponuda?

psr 1500
24.10.2017, 19:53
nije drze ovo je jednom malom gradu u Nemackoj.

ffb
24.10.2017, 20:12
Ma svejedno samo pitam.Neka je sretno i da se brzo isplati.

psr 1500
25.12.2017, 12:52
Pozdrav drustvo i jedno pitanje. Ja na staru psr1500 namestim transpoze na npr +2 na pocetku svirke i sve dok pevacica radi koja iz te intonacije peva nista ne moram da menjam a na s770 stisnem +2 i vec na sledecu pesmu mora opet ili jos gore kad stisnem +2 pa na pola pesme pocnem drugu ( kad su one rumba fore pa po jednu strofu) krene normalno i na pola pesme se vrati u minus dva odnosno na nulu. u cemu je tu kvaka

dmmacak
25.12.2017, 14:25
Pozdrav drustvo i jedno pitanje. Ja na staru psr1500 namestim transpoze na npr +2 na pocetku svirke i sve dok pevacica radi koja iz te intonacije peva nista ne moram da menjam a na s770 stisnem +2 i vec na sledecu pesmu mora opet ili jos gore kad stisnem +2 pa na pola pesme pocnem drugu ( kad su one rumba fore pa po jednu strofu) krene normalno i na pola pesme se vrati u minus dva odnosno na nulu. u cemu je tu kvakaPretpostavljam da menjas ritmove preko registracija. U tom slucajubmoras da memorises te registracije sa ritmovima bez transpoase

Послато са SM-G930F уз помоћ Тапатока

psr 1500
25.12.2017, 17:51
Boje su bile problem. Sve su snimljene sa transpozeom i kad promenim boju da sviram solo odma se intonacija MIDIja promeni. yamha je cudo, sve pamti majku mu, hehehe

srki Fantom
03.02.2018, 08:57
Pozdrav drugari!
Hteo sam da pitam u vezi Yamaha psr S670 kakva je Klavijatura i sa kojim Korg ovim Aranžerom bi mogla dase uporedi? Dali ima materijala za nju i od kog modela čita setove?Dali je moguće ubacivati pojedinačne semplove?
Hvala unapred

casper
03.02.2018, 12:54
PSR S670 može primati samplove, do 32mb. Može svirati sve ritmove od prijašnjih modela Yamaha kao i sve Tyros ritmove (osim audio stylova iz Ty5). Prilikom kupovine novog istrumenta se dobiva na poklon jedan Pack (https://uk.yamaha.com/en/products/musical_instruments/keyboards/arranger_workstations/psr-s670/vse.html#product-tabs).

Klavijaturica za te novce (cca 550 eura nova) daje dovoljno ali se ipak radi o najjeftinijem modelu ove S serije pa je u skladu s tim i "oprema", tj. količina tvorničkih soundova i drumova.

https://www.youtube.com/watch?v=Re_Fpq32Dx0

srki Fantom
03.02.2018, 18:13
Ok.Hvala na odgovoru,s670 je bas slab u odnosu na s770 s970 bas su ga nekako osakatili sa tih 32mb.On je izgleda više za neko vežbanje kod kuće.
Evo bas sam slučajno naleteo na Ytube klip čovek upoređuje pa600 i psr s970 Fabricke boje, znači ovaj s970 zvuči tako moćno zvuči nemogu da verujem pa600 mi je smešan posle njega.
Nije mi jasno zašto se tako slabo svira kod nas.

casper
03.02.2018, 20:26
Navika i predrasude su čudo. :D
Drugi razlog popularnosti Korga je taj što postoji više materijala za njega. Mislim prvenstveno na ritmove. Ali sve što je dostupno u obliku sampla se može unijeti u psr s bez ikakvih problema.
Pogledaj i nove modele PSR S 775/975 (https://asia-latinamerica-mea.yamaha.com/en/products/musical_instruments/keyboards/arranger_workstations/psr-s975/index.html) koji su tek izašli na tržište jer pored veće memorije imaju i mono/legato opciju koja bi ti mogla biti interesantna.

srki Fantom
03.02.2018, 20:47
Meni se ovi psr-ovi modeli na prvu svideli a nisam do juče ni znao da postoje,bas zgodne sprave nisu ni golmazna kao Tyros na primer. Još samo da se pojave dobri setovi za narodnjake:)

casper
03.02.2018, 21:02
Sve ti je to relativna stvar. Što znače dobri setovi?
Isti ovakav sound možeš imati i na PSR S770. ;)

https://www.youtube.com/watch?v=hsiTrHnG48E

SaleSynth
21.02.2018, 12:02
Da li neko ima predstavu oko cena za ove klavijature,makar okvirno?Koliko sam video da je u 775 280MB mesta za semplove,a na 975 preko 700MB,da li je to tacno?
Dodato:
Koliko sam video kod Thomana
975-1919€
775-1134€
Vredi razmisliti o ovome......

casper
21.02.2018, 22:56
To su novi modeli (975 i 775) prezentirani ove zime. Ovdje je tema (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=30550#axzz57mUW96zM), koja baš i postova nema. :D
Radi se o nadograđenim modelima PSR S770 i PSR S970. Inače, cijena nove 770 je cca 800 eura, 150Mg Rama. Odličan instrument za te novce.

SaleSynth
22.02.2018, 01:55
Ovaj 975 izgleda vrlo ozbiljno,a koliko se po slikama moze videti.Po ceni ce biti konkurencija Pa1000.

dejan2705
22.02.2018, 18:52
dali ovaj format nekako mogu raspakirat.. Hvala

casper
22.02.2018, 20:19
On služi samo za instalaciju u klavijaturu. Ne može se unijeti u YEM niti raspakirati.

grico
24.03.2018, 15:53
Evo da i ja napišem koju pametnu šta se tiče PSR S970...vidim kroz dosta postova se vuče gumeni botuni pored ekrana...mislim da Registration memory riješava stvar..mada ni ti botuni nisu neki problem...par mjeseci imam navedenu klavijaturu...ritmovi solidno dobri...zvukovi isto tako...čita ritmove od Tyrosa...evo negdi se mogu pronaći i konvertirani od Genosa za Tyrosa 5..kojeg PsrS970 isto čita...uz sve šta ste naveli i da se ne ponavljamo..
klavijatura za te novce daje puno toga..sviram i gitaru...PSR S970 ima gitarski procesor koji je po meni više nego dobar..
Po meni jako solodno dobra klavijatura
Dodato:
Nisam naša opciju editiranja posta...al bi se nadoveza na jednu stvar u vezi PSR S970...ima jedna iritantna stvar kod te klavijature a to je kad mjenjaš zvukove u registriju..klavijatura napravi jedan "čudan zvuk" pribacivanja..tako kod korištenja registar memora isti ritam al drugi zvuk..treba bit malo sporiji u pritiskanju

palas
24.03.2018, 16:27
Meni je psr975 interesantna i prakticna klavijatura. Mislim da s njom moze lepo da se nasvira covek..sa te dve istorijske opcije!! 😊 portamento i half bar
Dodato:
Posle psr 60 koji sam imao u ono vreme, psr975 bi bio adekvatan naslednik u ovo vreme! 👌😁

casper
24.03.2018, 16:38
Post se može editirati samo u prvih 5 minuta, mislim da je tako nekako. Al nema veze, zato se onaj stari spaja s ovim novim pa piše Dodatno.

Da, psr s970 je vrlo iskoristiva klavijatura s odličnim zvukom. Za hrvatsku domaću glazbu ima sve potrebne ritmove, i više od toga. Kao što kažeš, dostupan je sav materijal od prijašnjih modela Tyrosa, a čak se i Genos ritmovi bez problema mogu prilagoditi da sviraju u ovom instrumentu. Vidim da je u zadnje vrijeme izašao komercijlani Pack Genos to PSR.

Problem koji spominješ pri promjeni zvuka je prisutan u svim Yamahinim modelima. Na žalost, nisu ga riješili niti na Genosu i to ljuti mnoge korisnike Yamahe. Na engleskom to nazivaju "seamless sound switching". Treba se naviknuti na promjenu zvuka i trenutku biranja novog sounda se ne smije držati tipka da ton svira. Praktično je riješenje i postaviti tonove na Right1 i Right2 od koji je samo jedan aktivan. Prelakskom naslijedeći RIGHT se ovaj ružni efekat ne čuje.

palas
24.03.2018, 16:48
Ata je sad bolje uzeti...t5 ili 975?
Dodato:
Ne poznajem bas unutra 975

grico
24.03.2018, 18:08
@palas tyros 5 je malo kompleksnija i dosta skuplja klavijatura sad opet zavisi o financijskim mogucnostima.
Tu sad opet dolazimo do teme sta zelis svirati..
Psr s970 i 975 su skoro identične..sitna razlika u memoriji i nekim dodacima sa par novih ritmova i zvukova..tek toliko da opravda tu peticu na kraju..
Ako si vise orijentiran na narodnu glazbu sa A3000 neces pogrijesit

Sta se tice tog cudnog zvuka kod prebacivanja..desna ruka uopće nesmi bit na tipkama..zato ja desnom rukom stiskam brakove i u registru mi je namisteno da se break ne prekine..dok break odradi svoje zvuk se primio..

nemanja 1982
05.06.2018, 22:49
Kupio sam detetu, Yamahu S650. Kako ide ucitavanje ritmova boja, i da li ona cita semplove i kog formata? Treba li mi onaj Yem za nju, ili je ucitavanje ritmova i boja klasicno, kao i kod recimo PSR3000 ili Tyros 1-2, posto sam njih imao.

casper
05.06.2018, 22:58
Ritmovi se upisuju na uobičajen način, staviš ga na USB stick i pozoveš u klavijaturu.
Soundove, ritmove kao i sve ostale materijale možeš upisivati i putem YEM aplikacije. Ovdje imaš (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=30729#axzz5HaPNdbW4) nešto o tome. Formati "boja" su .uvd/.uvn, .sf2, .rex, .rx2, .rcy, .wav i .aiff.

nemanja 1982
05.06.2018, 22:59
Hvala puno.

Da li mogu ucitati i boje .vce formata na ovaj uobicajeni nacin.

I gde bih mogao da skinem taj YEM za S650

casper
05.06.2018, 23:04
Mislim da bi mogao jer je to u stvari sound iz klavijature samo ima specifične karakteristike. Yem skini sa službene stranice Yamahe, tj odavde (https://europe.yamaha.com/en/support/updates/yem_win.html).

Vlado
21.11.2018, 10:40
Odnedavno sam vlasnik S770 ali sam dobio uputstvo samo na engleskom jeziku.
Jučer sam na bespućima interneta naletio na korisničko uputstvo za S970/770 na hrvatskom pa ako je nekome interesantno postavio sam ga u download sekciju.

smuchac
21.11.2018, 14:48
Stavi,ko ti brani.

Poslano sa mog Mi A1 koristeći Tapatalk

Vlado
21.11.2018, 18:40
Jesam oko 10.30 ali treba vremena da admin odobri. Vidim da sad ide, ako netko ne može ide na pm.
Dodato:
Evo i S670 na hrvatskom, samo da odobri admin.
A kad pročitam uputstvo dižem i za G....

casper
27.11.2018, 15:08
Eto veselja za svirače PSR A3000. Besplatno je sa Yamaha stranice za download 22 Packa koji u sebi imaju zvukove za "regionalno, etničku i tradicionalnu" glazbu.

https://asia-latinamerica-mea.yamaha.com/en/products/musical_instruments/keyboards/arranger_workstations/psr-a3000/vse.html

Tihotyros
27.11.2018, 15:29
A mozemo ih instalirati i svi mi ostali koji koristimo YEM predpostavljam. Kom je i teresantno posto i ovi koji imamo za nase instrumente nisu nesto iskoristivi, pa tako vjv nisu ni ovi. Ali nacelno mogu ih instalilirati svi.

Poslano sa mog SM-G965F koristeći Tapatalk

casper
27.11.2018, 15:56
Postoje Pack i za Genosa, mislim da su isti sadržaji. Meni se en da trošiti vrijeme na to ali sigruno će nekoga zanimati. Naravno, ako zna pokrenuti YEM. =))

Tihotyros
27.11.2018, 16:26
Sad sam gledao za Genos se moze skinuti besplatno ali samo neki od ovih, bitno manji broj i ti bi tek bili neiskoristivi, Iraq, Persian, Lebanon.. a nema ova dva Oriental koja bi bila najinteresantnija mozda.

casper
27.11.2018, 16:50
https://www.facebook.com/YamahaMusicGulf.YMGF/videos/300134447494438/

Tko zna, kak je krenulo s ovim migracijama, možda nam i zatreba uskoro. :D

smuchac
27.11.2018, 18:05
Može li se taj pack nekako raspaklvati i naći u njemu nešto probavljivo za npr S910?

Poslano sa mog Mi A1 koristeći Tapatalk

Tihotyros
27.11.2018, 18:19
To nije jedan pack. Ima ih 20-ak, uglavnom neiskoristivi nama za nista. Otvori link koji je Casper postao pa ces vidjeti. Mozda je iskoristiv samo taj Oriental, a u njemu ima ovo.. mozes ga ucitati u S910, skini zip, raspakiraj i vec imas .ppi koji prebacis na USB i ucitas u S910. Ako ga zelis dodati vec onome sto imas onda YEM pa ppf ucitaj.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20181127/05ed366b7570172999a2a3663ab2fb68.jpg

ffb
27.11.2018, 18:27
Dok sam svirao Psr 770 imao sam sve postojece pakove.Za nas Ex Yu melos gubljenje vremena. Samo iz jednog paka sam skinuo par fx semplova npr; odbrojavanje od 10 unazad i obratno.Ne engleskom i njemackom. Takodjer par zdravica sa Oktobar festa.Balkan pack prepakovani LC ritmovi.A ovi iz Tunisa,,Egipta su stvarno jako znacajni.Mogao bih se opkladiti da ih kolege iz tih krajeva nekoriste.@smuchac tvoj Psr bi se opasno razbolio od tih pakova😂

casper
27.11.2018, 22:19
Oglas:
Mijenjam 48 Orient Packs (vrhunski, ubijaju) Egipt, Tunis, Afganistan, Kazahstan, Azerbeiđan ... za samo JEDAN ali s normalno urađenim tercama.
Šifra:

nematercenizalijek

:D

mtigeli
31.01.2019, 07:08
Pozdrav

Ima li možda tko ovaj PSR-A2000 Oriental Pack za S970 da postavi ovdje ili mi pošalje preko privatne poruke?

Tražim po download sekciji i po cijelom netu i nema ga :(
https://asia-latinamerica-mea.yamaha.com/en/files/55637_21_1_136x135_0c407f212ad1a74ad6e7ff0d6b0b3e8 3.png

casper
31.01.2019, 08:53
Stavio sam Pack u download, sada ga možeš skinuti. Uživaj!

Oriental Pack for PSR-S970 (http://www.yu-midi.org/forum/downloads.php?do=file&id=19462#axzz5eAXKAbfX)

casper
01.02.2019, 11:27
Ovdje možete pogledati koje su sve mogućnosti edita bubnja u klavijaturama PSR S serije i na koji način možemo djelovati na njegove pojedine elemente.

https://youtu.be/j15qSRgAQVg

van-de
09.02.2019, 17:00
Pozdrav, zamolio bih kolege koji imaju PSR A3000 da mi se jave treba mi jedna usluga, hvala unaprijed!

Nadam se da ne kršim neka pravila ovim postom i da nisam promašio mjesto na forumu!

psr
27.02.2019, 12:27
Interesuje me sta konkretno od tyros serije cita bez prepravke S770 i dal cita i starije tipa psr9000. Najvise mislim na semplovane boje, harmonike...terce. Negde sam procitao ovde da moze od tyrosa ali ja sam probao samo ne pamtim za koji tyros su bile terce i ne prepoznaje. To znaci da moram u YEM da prepravljam? i da da li ima ovde postavljene u sekciji za skidanje mozda dobre boje direktno za S770? Po netu u glanom za tyrose a ovo cudo od klavijature koje za male pare ubija ko da niko ne svira.

casper
27.02.2019, 12:47
Možda nema videa koliko očekuješ i glazbe koju ti želiš čuti ali na Youtube ima dosta prikazanog od 770. Sav materijal od Tyrosa ide u PSR S seriju samo ga treba pravilno obraditi. Sa Tyros2 je potrtebno napraviti konverziju u Tyros3, a onda sve to staviti u YEM i poslagati po želji. U YEMu nema nikavog prepravljanja, dovoljno je samo pozvati UVI datoteku i cjelokupan Library se složen kao što je bio u Tyrosu. Od toga se napravi PPI i unese u PSR.

Objašnjeno je u videu, radi sve bez izuzetka i na prvu, od terci do seksti. :D

https://youtu.be/6Bki0Rmq9Ug

psr
27.02.2019, 15:36
isto ko i uvek odgovor odma i odgovor pravi. Hehehe. Ja sam vec bio ovde sa drugim nalogom i ti si me "naterao" da kupim ranije psr 1500 a sad ovo cudo. Klavijatura naravno ubija. E sad ja imam i solo klavijaturu tritona starog kog cu verovatno da prodam i da uzmem motif al bi voleo da i na aranzera imam lepe boje zato reko da pitam. Znaci T3 i na gore bez problema? Ziv bio druze i pozdrav svima

tyros2
27.02.2019, 21:40
Znaci T3 i na gore bez problema?

Sve sto je u library napravljeno od Externih samplova na Tyrosu PSR serija moci ce da procita ali ako su customs napravljeni od internog Tyrosovog sounda onda nazalost nece PSR serija moci da cita.
UVI datoteku ce procitati naravno ali ce nalodati samo samplovani material.
E sad sa drum kits to se moze lako rijesiti ako se zna koje interne udaraljke su poslagane u custom drums pa onda preko "Drum editor" u Style creatoru to poredati kao na Custom voice iz Tyrosa medjutim Regularni custom voice koji su napravljeni u Tyrosu od internih samplova nemogu se nazalost nikako ulodati u PSR seriju..

Te terce o kojima pricas ako su bile u vidu customa od internog sounda su razlog zasto nisi mogao da nalodas.

Pozdrav

casper
27.02.2019, 22:20
Tako je, ovo što piše @tyoros2 je još preciznije objašnjeno. Ako se u materijalu nalaze tvornički soundovi kao pojedini elemenata bubnjeva ili zvukovi koji čine tercu, onda njih ne možeš upisati.

psr
20.03.2019, 15:47
razmisljao sam da zamenim stari triton nekim malo ocuvanijim ili da mozda dam nekom da mi reparira, al opet je star mnogo, pa da kupim novi neki korg da prebacim set unjega al je nemoguce u nekim jeftinijim varijantama i na kraju sam resio da samo yamahu nosim na svirke. Malopre sam kupio neka dva seta sa semplovima al ni jedan sempl ne vidi. Inace su uvn i uvd, i setovi su za s770. El to sad ima neki stos da ucitam pa ja opet ne znam il kao sto sammislio samo na USER potrazim folder sa USBa ko i uvek?

casper
20.03.2019, 16:39
Uvn i uvd nisu formati od psr s770. Ovo su formati od tyros 3 ili 4 i mjih mozes upisati u psr jedino putem Yem aplikacije.

Sent from my XT1052 using Tapatalk

psr
20.03.2019, 16:49
I mislio sam. Ja ga pitam covek se kune da je za s770. Sad sam u YEM ubacio i tamo sam napravio folder ilil sta vec a kolko sam ukapirao direktno ih je pretvorio program u ppf il tako nesto e sad kako do ppi i izvinjavam se ako sam izmesao skracenice jer gledam na netu a citam i tvoje stare postove i sve mi izmesano u glavi. I yamahu sam privezao na komp al na netu ima objasnjenje za tyros i dodjem do utiliti a posle ne znam de. I da dal moze to ve na yem da se odradi i da se samo na usb posle prebaci
I ovamo levo nit sam naso instrument na trazenje nit onaj inport instrument info

casper
20.03.2019, 17:28
Prouči malo temu, (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=31151#axzz5ijJlpDXx) kad zapne pitaj što nije jasno.

Tvoj gornji post dokazuje da bi želio sve napraviti s dva klika i na brzinu. Tako neće ići. ;)

psr
20.03.2019, 17:46
Bas to sad citam i hteo sam da napisem koji si majstor i kako te ne mrzi da i video za nas dunstere pravis. Aj ziv bio i ako zapne opet sam tu, heheh.I da, ne skupljam postove nemoj da me neko napada uplacujem obavezno i za ovu godinu. Jedino sto sam sad pod drugim imenom i drugim meilom al to sam ja onaj isti sto te davio i ranije
Dodato:
xxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxx
Dodato:
Driuze brisi ove moje posstove da ne zbunjuju ljude a sve sam naso bas kao sto je casper objasnio i moram da kazem opet HVALA direktore, i da yamaha ide sama. korg ostaje u podrum. Aj ziv bio

psr
09.04.2019, 11:27
Ubacio sam semplove, iz par puta naravno jer nema nacina da pre ubacivanja znas koji je dobar,ali sad sam naleteo na jos neke koje bi ubacuio, medjutim tu je problem glavni kod yamahe. Iscitao sam sve i kapiram ne znam iz kog razloga ali ne moze da se ubaci sempl bilo koji preko USBa i prebaci na USER nego mora preko YEMa, plus ne moze ni da se doda nego se sve iz klavijature ako sam dobro ukapirao obrise. Ni to i ako je glupost ne bi bio problem ali ja sam prepravljao neke MIDI fajlove i umesto basa ubacio semplovani bas i jos po nesto a kad sam ubacio drugi set u kojem sam takodje iste instrumente imao uz dodatak jos nekih poredjao mi je npr u drugi kanal gde je mesto za bas, harmoniku a tamo gde je harmonika ritam gitaru i tako sve semplove ubacio al poslozio kako je njemu (sint ili komp ne znam ko je kriv:lol:) odgovaralo. Sta je pitanje moje? ja imam na USB par hiljada fajlova i svaki sam posebno otvorio i prepravio to ko je radio zna koliki je posao a sad ako probam da ubacim jos neki sempl il tercu da li sve opet moram iz poectka donosno da li ce opet da razbaca instrumente kako stigne ili ima neki trik da sve ostane? mozda da sve u yemu ostavim istim redom da ide sa dodatkom novih ispod, pa npr bas i dalje br1, harminika br2...ne znam nagadjam ali ne bi petaljo nista ako ne moze jer ko opet par meseci da radi sve iz pocetka

Tihotyros
09.04.2019, 15:42
Nije kriv ni synt ni komp, nego ti sto si preslozio semove u YEM-u. Svaki sempl u YEM-u ima svoj broj, svoju "adresu", i ti kad si preslozio sve tamo gdje ti je bio bas sada ti je na toj "adresi" harmonika, a gdje je bila harmonika sad je ritam gitara kako kazes. Nije se slozilo samo od sebe nego si ti zbrkao preslagivanjem i brisanjem. Tema je predugacka da bi shvatio iz jedne poruke, ali prouci teme.koje se ticu YEM-a ovdje kao npr temu zasto YEM?
Sve je vec opisano bezbroj puta pa nema smisla opet.

Poslano sa mog SM-G973F koristeći Tapatalk

casper
09.04.2019, 17:45
Dobro ti kaže @tihotyros, "pobrkali se brojevi". Napisano je već sve na temi na koju sam te uputio prije par postova. Pročitaj pažljivo ovaj post (http://www.yu-midi.org/forum/showpost.php?p=305526&postcount=3#axzz5kc12NEka), i pogledaj video od 2,45
https://youtu.be/6Bki0Rmq9Ug?t=167

Tu se "namještaju" ti brojevi o kojima ti pričamo.

I onako usput, ne moraju se nužno brisati samplovi da bi upisao jedan novi. Dodatak, moraš naučiti razliku između pojma sample i Voice. Putem USB sticka se mogu unositi User Voice,a Sample samo preko YEM-a. Ima tu materijala za učiti ali treba vremena i strpljenja.

psr
09.04.2019, 18:39
Sad cu sve na tenane da iscitam. A jesam ja klikao ko lud na sve semplove i menjao mesta bez veze, racunao sam samo je bitno da "poplavi" ili se uokviri sempl da bi mogo da se ucita. Imam snimljen taj raspored u kompu pa sad ako bi opet sve odradio, dodao nove ali zadrzao redosled ovih dosadasnjih mozda bi moglo da sve ostane isto. Ali ako bi se opet sve poremetilo bolje da ne cackam. Zato sam pitao jer ja u pored sveg citanja opet kako kazu vise verujem Casperu i Tyrosu nego mojim ocima ����. Jer ja kad god sam pitao i odgovore mi odma sve resim a kad sam citam dva dana te me sve pobrkam a ovo bas ne bi smeo da opet zaserem
Dodato:
Il bolje sad neki dan kad mi bude odobreno da skinem ako ima neka dobra boja ovde na sajtu i da je ubacim u USER a da ostanu semplovi onakvi kakvi su da mi se opet ne pomesa sve pa posle opet da moram tri meseca da se mlatim.

casper
09.04.2019, 19:07
....ja imam na USB par hiljada fajlova i svaki sam posebno otvorio i prepravio ....

...A jesam ja klikao ko lud na sve semplove i menjao mesta bez veze, ....

Polakše momak. Treba dočekati penziju. ;)

psr
10.04.2019, 14:46
resio problem. Kako kaze dr.Casper do penzije. Skinuo sam ovde mnoogo boja i registracija i povatao odatle sve sto mi pored onih semplova treba, osim terci al i koj ce mi a jos sam posle sto pokusaja povatao i kako registracije funkcionisu, za sada sam samo boje popakovao i mnooogo je dobra fora to sa registracijma a sad citam temu registracije da vidim jos po nesto da tamo napakujem pa mozda i neki midi. I da ponovim mnooogo dobra fora sa registracijama i kad tamo zbudzis par banki sa dx zujalicama, harmonikama i po zelji jos svasta ne treba ti solo klavijatura a i ne znam dal ima neka koja bi bila laksa za koriscenje od ovog monstruma osim nekih skupih varijanti. Ja sam prezadovoljan klavijaturom i naravno da nije bilo Casperovih i Tyros 2 doktorata na tu temu pola ne bih znao a nosio bih i dalje korga za solo.

casper
11.04.2019, 13:05
Registracije su alfa i omega yamahinih aranžera. Bez obzira na koji način se koriste, u kojem obimu i s kakvim sadržajem, neophodno ih je dobro razumjeti i shvatiti na koji način funkcioniraju. To je preduvijet da se (Registracije) iskoriste na najoptimalniji način koji odgovara svakom pojedincu.

.... medjutim tu je problem glavni kod yamahe. Iscitao sam sve i kapiram ne znam iz kog razloga ali ne moze da se ubaci sempl bilo koji preko USBa i prebaci na USER nego mora preko YEMa, plus ne moze ni da se doda nego se sve iz klavijature ako sam dobro ukapirao obrise. .....

Dobro si shvatio ovaj dio kada kažeš da se samo putem YEMa može upisati sample u klavijaturu. Međutim nisi dobro shvatio drugi dio, tj. čitao si postove ljudi koji se ne razumiju previše u ovu tematiku pa si i sam upao u zamku. NE mora se nužno obrisati sav sadržaj iz klavijature da bi se ubacio jedan novi sample.
Ovdje je video koji će ti koristiti, a možda on pomogne i onim starim korisnicima koji su duže vrijeme u zabludi i misle da se Pack mora iz početka upisivati za dodavanje samo jednog sampla.

https://youtu.be/yHxPPE5tQGw

romario
11.04.2019, 14:17
Casper, video se ne odnosi na t5 ?
Samo na genos?

Poslano sa mog SM-J530F koristeći Tapatalk

casper
11.04.2019, 14:46
Nisam probao na Tyros5 ali ne vidim razloga zašto bi bilo drugačije.

romario
11.04.2019, 14:49
Da,logicno bi bilo da ide .
Nisam yem koristio jako dugo.Nema neke potrebe, pa sam i ono što sam znao zaboravio [emoji4]

casper
11.04.2019, 14:51
I ja ga u zadnje vrijeme koristim vrlo rijetko ali su me zainteresirale neke izjave pa sam potegnuo testiranje. I kao što vidiš, došao sam da vrlo zanimljivih zaključaka. :D

romario
11.04.2019, 14:54
[emoji106]
Da ti pravo kažem,
bas sam zadovoljan sa svojim t5 .
Imao sam priliku u zadnje vrijeme koristiti pax4...

dmmacak
11.04.2019, 14:54
Isto je i na Tyros 5. Kada se edituje postojeci sempl ili kada se ubacuje nov sempl jako brzo se radi. Ali bih ja ipak bio oprezan i ne bih to radio pred polazak na svirku. Meni se desavalo da se u toku ucitavanja pojavi greska. E tad onda mora da odradi citav proces, koji traje preko pola sata sve zavisi koliko materijala ima. To mi se desilo dva puta za dve godine koriscenja. Predpostavljam da mi se to desavalo zbog wi fi mreze.

Послато са SM-G930F уз помоћ Тапатока

romario
11.04.2019, 14:57
Da vas pitam,vezano za real drums yamaha.
Dali su ovi sonor i nashwile koji su aktualni u njegovoj klasi?Znate na šta mislim.
Imam ih u računalu ali nisam probao.

casper
11.04.2019, 15:01
@romario - razumijem tvoje zadovoljstvo (vezano uz Tyros5):D mislim da su Sonor i Nashville u prednosti samo jer im je naziv "svjetski", ostalo je hmmm ... bolje od viđenog do sada ali lošije od tvorničkog, Real drum ima 8 layera doboša, bas bubanj 5 ... Pored toga, niti jedan drugi bubanj neće dobro sjest na tvorničke ritmove koji sada koriste Real drum.

@dmmacak - velika je vjerojatnost da je upravo "loš" wifi razlog što je došlo do errora. Mislim da je netko već pisaoo tome, udaljeni ruther u drugoj prostoriji ... Učitavanje kod Genosa je mnogo brže nego kod Tyros 5, tako da Pack od 1,4 gb bude upisan za cca 15 min. Brzina cijelog postupka upisivanja ovisi i o nekim drugim čimbenicima, mislim da sf2 ide nešto sporije, ppf ide najbrže... Yamaha o tome ne daje podatke pa bi za precizniji info trebalo napraviti neka testiranja.

amarba1
11.04.2019, 18:56
Odlična klavijatura za male pare. preporučujem

tyros2
12.04.2019, 01:48
.. Učitavanje kod Genosa je mnogo brže nego kod Tyros 5, tako da Pack od 1,4 gb bude upisan za cca 15 min. Brzina cijelog postupka upisivanja ovisi i o nekim drugim čimbenicima, mislim da sf2 ide nešto sporije, ppf ide najbrže... Yamaha o tome ne daje podatke pa bi za precizniji info trebalo napraviti neka testiranja.

Pored ovoga sto si nabrojao najvise sto ce uticati na brzinu lodanja je i koliko "single waves" ima u cijelome PPI ili CPI packu.
Mogu biti npr. dva packa iste velicine u MB ali jedan ima mnogo vise "single waves" i on ce se sporije nalodati.

Eeee i "Matematika" je prisutna u Yamahinim aranzerima.Ma cudo jedno ova Yamaha... :) :)

Pozdrav

psr
22.04.2019, 14:46
Nisam bio tu neko vreme, Yamaha radi ko luda, reko aj nemam sta vise da pitam..jedino bi mozda mogo da dodam jos neki sempl a Dr. Casper je vec napisao da moze cak i to al reko aj da ne smaram opet kako to ide i evo sad opet otvorim temu covek ubacio i klip. I eto odma poso opet, heheh, i kolko god sam hteo sve da uradim bez dodatnih objasnjenja opet moram da pitam nesto. Sve sam razumeo i uradio kao na klipu al ne mogu zadnju zavrsnu operaciju odnosno da posaljem na klavijaturu jer pise nemogu verovatno treba nekako da se spoje bezicno a ja to nisam uradio jer sam prvi put sa kablom ubacivao. Da li mogu sve ovo da uradim a da se kablom spojim? ili sta da uradim da lap top vidi klavijaturu i obrnuto a bez kable
Dodato:
Ukapirao..nemam wifi adaptor. E sad da li mogu da na ovo sto vec imam u paku dodam jos jedan ili npr pet semplova i onda opet snimim takav pack, sad vec novi, na usb i tako ubacim na klavijaturu pa ne znam tamo se nalepe po redosledu iza ovih dosadasnjih semplova samo jos ovi novi ili to dodavanje jednog sempla moze samo ovako wifi konekcijom a onako se brise sve pa ponovo ucitava nov materijal?

casper
22.04.2019, 16:12
Sve si dobro shvatio, i za wifi i za ubacivanje preko usb sticka. Kad u yemu slozis materijal, tj. na svoj stari i postojeci samo dodas taj sample.ili dva, trebas samo kreirati ppi klikom na ikonu. Taj ppi prebacis na usb stick i instaliras u psr.

Sent from my XT1052 using Tapatalk

psr
22.04.2019, 18:04
Odo da otvorim pivo i da dodam jos koji sempl. Da si blize pa da popijemo zajedno. Aj da si ziv i zdrav

ffb
22.04.2019, 20:19
Sto pravite pijanduru od covjeka?Svi nude samo pice,jedino Vunimrav ponudio janjetinu( u prici)😂😂😂

psr
30.06.2019, 03:04
Aj da ozivim temu. Ubacio sam dosta semplova i odlicne harmonike i u zadnje vreme samo S770 nosim na svirke i definitivno sam penzionisao triton le. Uvek sam mislio da mora da bude solo klavijatura iznad aranzera ali definitivno yamaha sve pokriva, e sad..uvek je ima mesta za jos pa eto meni fale terce. Moze i bez njih kad se izduplira harmonika npr onda se cuje extra ali sve jedno terca je terca. Da li ima neko od vas terce za yamahu? Ja sam dobio uz brma set i neke terce al skroz se ludo cuju, distonira mi, nemam pojma sta se desava i dal je to zato sto je to za tyros3 ili mozda ono sa midi kablom ima veze? Neko je pisao da se terca ne cuje ako ne ubodes midi kabal iz in u aut il tako nesto. I aj da ne otvaram sto teme da li neko ima one zajebancije npr smeh, lavez i slicno dal na multi pad il u mp3 il kako vec ide

casper
30.06.2019, 09:13
Kod Yamahe terce možeš koristiti na dva načina. Putem midi kabla i jedna od tema je koja opisuje kako to uraditi je ovdje (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=29678&highlight=terce#axzz5sJStjusH). Drugi način je da u YEM u napraviš samplirane terce, a tema koja to opisuje je ovdje (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=30554&highlight=terce#axzz5sJStjusH).

Landison
30.06.2019, 12:44
Da svaka od tih solucija nažalost nije idealna.
Za Midi terce moraš se gnjavit sa kabelom i još nekim manjim problemima.
Za Yem terce moraš imati pripremljene semplove i ne možeš raditi terce od tvorničkih saundova što je ogroman nedostatak.
Kao što sam već spomenuo pronjuškao sam program XML Notepad pomoću kojeg se može djelovati na skriveni textualni sadržaj saunda i tako doći do željenog rezultata.Naravno i ta solucija ima mane...terce se ne mogu transponirati tako da za svaki tonalitet treba raditi odgovarajuću tercu što kod Genosa nije problem jer ima 1,8 GB memorije ali za klavijature s manjom memorijom.....

psr
30.06.2019, 12:52
Sad cu da iscitam ovo sto je Dr.Casper napisao ..semplove imam samo da vidim dal cu ja znati da to odradim. Stvarno bi voleo kad vec sve imam na njoj da i te terce ubacim. Sprava koja po ceni i nije medju profesionalnim instrumentima se cuje neverovatno dobro. E da, ja sam citajuci Caspera sam napravio sebi set ali imam ceo set Brmin skoro sam kupio pa ako to nema mogu da okacim u toku dana mozda nekome treba. Ja bi mozda jos neku ritam gitaru al sve ostalo cini mi se da imam. I brma je za tyros3

psr
12.08.2019, 15:04
Skoro da sve sto zamislis moze da se odradi na ovoj ludoj spravi pa mi pade na pamet da pitam da li mozda moze i da se MIDI fajl skrati. Ne mislim sad da pravim mikseve i neke komplikovane stvari nego da negde nepotreban uvod isecem tpa cinele ili neko zavijanje pred pesmu kao uvod u forspil.

casper
12.08.2019, 15:42
Song Edit nije nešto napredan ali se mogu napraviti osnovne stvari. Recimo da želiš skinuti 4 udarca činele (okvira doboša) na samom početku pjesme. Odeš u SONG CREATOR u tab 1-16 i tu odabereš da je CH 10 (tu se nalaze ti udarci). Označiš ih i obrišeš sa DELETE.

Ako želiš preglednije i jednostavnije, uzmi neki DAW, spoji PSR sa midi kablom (USB kao kada radiš s YEMom) i sve što radiš na kompu, čuje se na klavijaturi.

psr
12.08.2019, 18:00
Uf lako tebi ti si Dr. za Yamahu al ja ne znam sta je daw. Da spojim klavijaturu USB kablom sa kompjuterom treba mi verovatno neki program kojim bi seko ili izbacivao nepotrebne delove MIDI fajla. Ja sam probao u Audacity i lako se isece al onda kad ga snimim nekako sve vrati na samo klavire, izgubi sve instrumente i imam trazenu duzinu ali samo sa klavirima

romario
12.08.2019, 18:45
Usb kabel imas ostalo imas na forumu. Programi mixmaster i xgworks su kombinacija potrebna za brze i precizne izmjene na stylovima i midi fajlovima.
Upute za rad imas na forumu i kod caspera na youtube.

Poslano sa mog SM-G930F koristeći Tapatalk

psr
12.08.2019, 19:06
Evo skinuo sam MixMeister veceras cu da probam. Na klavijaturi moze ko sto rece Dr. Casper svaki kanal do odredjene sekvence npr da se obrise, jes da pretvara u klavir ono obrisano ali samo se zameni instrument opet i nije problem, ali je dosta naporno pa cu da probam sa programom. Inace ono sto sam reko da sam kupio nije Brma. Ja sam od dva seta i vise raspakovanih semplova napravio sebi pa sam i zaboravio sta je ali ispade da sam slagao. Beronja set je sad sam gledao pa ako odgovara da postavim ili posaljem

romario
12.08.2019, 19:08
Trebat ces i xgworks

Poslano sa mog SM-G930F koristeći Tapatalk

casper
13.08.2019, 00:05
Preporučam free program Cakewalk. Ovdje ima sve što ti je potrebno za početak i instalaciju.

http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=31006#axzz5wQCQGdnq

Mogućnosti su ogromne, rad s MIDIjem odličan. Mnogo bolji od razvikanog Cubase.
Ima dva nedostatka koja su lako rješiva samo ih treba uočiti. Prvi je da svako novo pospremanje pomiče midi prema naprijed za 1 ili više ticks. Drugi je da nakon izlaska iz njega gasi Local kontrole.

https://youtu.be/G8r6zaTuB4w

Ako se odlučiš za rad s njim ne bude ti nešto jasno, postavljaj pitanja na temi iz prvog linka.

Landison
14.08.2019, 17:44
@psr....ne znam dali "padam s Marsa"..preskočiti određene dijelove pjesme u midi formatu možeš i pomoću markera, ako ti ta solucija "igra" ....najkraći preskočeni dio može biti jedan takt!:-??

psr
20.08.2019, 00:12
Landison druze probao sam preko nekih programa i verovatno je drugima lakse ali meni bas dodje komplikovano pa sam na kraju sve na klavijaturi resio. Do duse i nema mnogo pesama koje sam prepravljao, nekih dvadesetak i kratio sam samo bespotrebne uvode pre forspila. Neko rece negde na forumu da je to tezi nacin ali meni je nekako najbolji ispao. Svaki kanal otvorim posebno i brisem, i ako u glavnom samo dva ili tri kanala trce pred pesmu (bubanj i neki solo instrument skoro uvek na takvim pesmama) i u glavnom je do pozicije 10 ili 11 l da sad ne smaram ako nekome treba mogu da detaljno objasnim,ali pretpostavljam da je vec i o tome pisano na forumu. Meni je stvarno super ispalo jer svaki takt posebno ili cak samo udarac cinele ili ona dva udarca dobosa mozes da obrises.

Landison
20.08.2019, 15:35
Najvažnije je da si ti zadovoljan rezultatom!:)

psr
14.10.2019, 22:12
Aj da osvezim temu posto para jos nemam za SX900 moja S770 je i dalje u zivotu. Danas sam bio kod coveka koji ima set za Tyros 3,4,5 i SX700/900...reko aj to je isto pa da ubacim kod mene. Kaze i za A3000 su uzimali. Sve je UVN i UVD, ali ja ajd sto je sve 511mb pa ne mogu da ubacim ni u tri S770 klavijature nego ona nista osim par gitara bezveznih ne vidi. Kad kliknem u YEM na moj instrument pojave se svi semplovi i onda kako koji stisnem samo zabledi-znaci ne vidi ga. Tu nema sanse da se bilo sta uradi da vidi? I da sta bi bilo onda na SX700/900 kako bi onda one videle, ili kako vidi A3000? Ili bi mozda moglo samo direktno kao ceo set? A ni bubnjeve koji su po 50mb (ubijaju) ne vidi.

casper
14.10.2019, 22:48
Mislim da je problem što se u UVD i UVN nalaze i interni zvukovi od Tyros 2, 3, 4 ... Bolje će ti objasniti član@tyros2 jer on ima veće iskustvo s tim.

psr
14.10.2019, 23:33
Sto sam puta platio bez veze jer skoro je uvek pola stvari koje ne vidi S770 a pravljeno je za Tyros al sad od svega ovoga samo tri sempla vidi. A ako ona ne vidi onda verovatno ni nova SX900 ne moze, a covek kaze nekome sa A3000 je prodao i radi bez problema, i pise setovi za Tyros 3,4,5 i SX serije. na kraju cu da ne propadne sve da budem primoran da kupim Tyros

casper
14.10.2019, 23:52
Može on pričati što hoće. Da je materijal pripremljen za PSR S seriju, sve bi radilo bez problema. Ne razumijem niti tebe i ostale što bacaju novce u vjetar i kupuju kojekakve materijale u starim formatima. Što kao je taj UND/UVN samo prepisan iz Tyrosa 2 u Tyros 3? Pisalo se na forumu, mora se konvertirati. Što kao je konvertiran u Awave studiu? Opet neće raditi, i o tome smo pisali. Neka "majstor" koji želi zaraditi laku lovu sve složi u PPF datoteku i onda nudi proizvod. A ne ovako, on kaže ... objesi to mačku za rep.

Pogledaj, ovo je sve ubačeno iz Tyros4 u YEM, nema nikakvih problema i sve radi na prvu.
https://youtu.be/6Bki0Rmq9Ug

psr
15.10.2019, 00:05
jbg sad sta je tu je. Sad vise i nemam pare da opet izmisljam kerefeke, a samo sam hteo par harmonika dobrih da ubacim al to nema nego mora set, ili je ono ima za korga i tralalaa eto sad imam i dobre bubnjeve i sve ostalo(Bubnjevi po 50 i nesto mb) ali samo za Tyrosa, kao i inace sve sto imam. I sad ajd i kad bi kupio Tyros 4 ili ako skupim za Tyros 5 da li je drugacije sve? Ja sam vec naviko na psr a i u YEMu sad zahvaljujuci tebi znam da preslozim sve i sad me interesuje da li u Tyros ako ide direktno bez YEMa mogu da zadrze i kako iste pozicije semplovi jer oni su meni vezani za midi trake i onda ako se ne poredjaju kako treba (kao sto sam ovde na psr imao problem) opet bi midiji bili neupotrebljivi.

casper
15.10.2019, 00:17
Za Tyros5 isto vrijedi samo YEM. Kod Tyros4 se ubacuju samplovi putem USB sticka i kod njega imaš samo 128 customa.
Ne vidim paniku za tih par harmonika, toga ima na svakom čošku i stalno se vrti par istih komada. Ništa revolucionarno.

psr
15.10.2019, 00:30
Ma nije panika nego sam hteo da ubacim preslusao sam na kanalu covek svira Tyrosa i ima stvarno ekstra boje a i ritmove pa sam mislio da ubacim ali ispade opet sam se zajebo. Imam i ja neke harmonike nije da nemam nego konj. A Tyros 5 znaci isto ko i psr radi sa YEMom znaci, videcu. I eto Tyros 5 ima i ulaz za pilot mikrofon i spoljne zvucnike...aj da nadjem nesto da je bolje nego kod SX, lakse mi tako:lol::lol:

tyros2
15.10.2019, 11:55
Mislim da je problem što se u UVD i UVN nalaze i interni zvukovi od Tyros 2, 3, 4 ... Bolje će ti objasniti član@tyros2 jer on ima veće iskustvo s tim.

Upravo tako.

Psr serija ukljucujuci I nove SX nece moci procitati custom voice/drum ako se nalazi bilo sta interno sa Tyros serije u njima.
Npr: moze biti drum cijeli samplovan ali da samo jedna nota bude od internog I nece ga procitati,medjutim veoma lako je to odraditi u YEM-u tj. izbrisati interne udaraljke a ostaviti samo samplovane I onda ce PSR serija da cita.

Pozdrav.

psr
15.10.2019, 14:19
Vec sam na temi Genos malopre napisao narucio sam, u stvari moja zena posto ja nisam znao dal Sx dal Tyros...ovo ili ono i ona mi naruci Genosa. Kaze onako probala dal ce da daju na rate i oni dali, i eto sad ce za desetak dana Genos pa onda isto pitanje da li na Genosu to moze da se vidi ako na psr i sx ne moze i ako ne onda da vidim kako da to prepravim u YEMu

tyros2
15.10.2019, 15:14
Ako je Genos u pitanju onda nema sta da se prepravlja,,Genos sve cita.

Sretno sa Genosom.

Pozdrav

Humu
23.04.2020, 15:01
Isplati li se ovaj s670 za te pare? Oko 4200kn je novi sa 3 god garancije, malo sampling memorije pa me zanima stane li uopce na njega onaj Balkan pack od Yamahe? Jedan kolega koji rekreativno svira zeli uzeti ovu klavijaturu pa ne znam sto da mu kazem oko ovog. Glupo bi bilo da uzme, a ne moze nista od “balkanskih” soundova zasvirati na njemu. Pretpostavljam da terce moze zaboraviti.

tyros2
24.04.2020, 13:40
Isplati li se ovaj s670 za te pare? Oko 4200kn je novi sa 3 god garancije, malo sampling memorije pa me zanima stane li uopce na njega onaj Balkan pack od Yamahe? Jedan kolega koji rekreativno svira zeli uzeti ovu klavijaturu pa ne znam sto da mu kazem oko ovog. Glupo bi bilo da uzme, a ne moze nista od “balkanskih” soundova zasvirati na njemu. Pretpostavljam da terce moze zaboraviti.

Balkan Pack postoji za S670.
Sve sto se moze strpati u 32mb sampling ce raditi.
Midi terce (kabel) mogu kao I ostali PSR-ovi.

Pozdrav!

Samoamaterski
25.07.2020, 22:05
Sta kazete za PSR S950?
Trenutno mogu uzeti za 387 EUR zbog pokvarenog on/off dugmeta?

NordX
01.08.2022, 12:03
@tyros2, mozes li mi pojasniti kako se brisu interne stvari u Yemu, naprimer hocu drum set od tyrosa 5 koji ima internih i semplovanih stvari da prebacim u sx700 prijatelju?

smuchac
02.08.2022, 08:05
Sta kazete za PSR S950?

Trenutno mogu uzeti za 387 EUR zbog pokvarenog on/off dugmeta?Ako ti je ok,isplati se. Dugme se lako promijeni.

Poslano sa mog Redmi Note 8 Pro koristeći Tapatalk

tyros2
02.08.2022, 17:48
@tyros2, mozes li mi pojasniti kako se brisu interne stvari u Yemu, naprimer hocu drum set od tyrosa 5 koji ima internih i semplovanih stvari da prebacim u sx700 prijatelju?

Odes u drum kit edit i sve sto nije zatamnjeno notu po notu izbrises.,, znaci zatamnjene note imaju samplove u sebi,, . Takodje preko slusalica mozes preslusati koje note imaju samplove..Takodje za ovu obradu treba da bude instaliran Genos ili T5 instrument info.

Evo dobre teme za kolegu Caspera da napravi jedan video nabrzaka.

Pozdrav

casper
02.08.2022, 23:17
Ma bude to skužio @NordX i bez videa. Da, baš sam se ulijenio na kanalu. Čekam da izađe Genos2 pa da dobijem dodatni motiv. :D

tyros2
03.08.2022, 11:46
Ma bude to skužio @NordX i bez videa. Da, baš sam se ulijenio na kanalu. Čekam da izađe Genos2 pa da dobijem dodatni motiv. :D

:) :) :) :) Ooo Daa, O da,O da , O da.

Tomy
03.08.2022, 12:08
Ma bude to skužio @NordX i bez videa. Da, baš sam se ulijenio na kanalu. Čekam da izađe Genos2 pa da dobijem dodatni motiv. :DA ja taman uzeo Genos 1. [emoji35]

Poslano sa mog Redmi Note 10 Pro koristeći Tapatalk

NordX
05.08.2022, 15:46
Nisam uspeo da obrisem te ''interne semplove''

@Casper moze li bar kratak video :D

Imam Info moj od T5 kad njega selektujem onda nemam opciju editinga u YEMu.

Da li ce procitati Sx moj set sa T5 ako ga exportujem u ppi ili ppf? :) Bez da brisem bilo sta :)

tyros2
06.08.2022, 00:01
Nisam uspeo da obrisem te ''interne semplove''

)

Pogledaj sliku

tyros2
06.08.2022, 00:05
Imam Info moj od T5 kad njega selektujem onda nemam opciju editinga u YEMu.

Da li ce procitati Sx moj set sa T5 ako ga exportujem u ppi ili ppf? :) Bez da brisem bilo sta :)

Netreba da selektujes T5 nego ostani na Comon i idi na edit odredjenog drum kita. Npr klikni na odabrani drum kit dva puta brzo.

Nece SX procitati mora se interno brisati.

Pozdrav

NordX
06.08.2022, 14:34
Hvala puno @tyros2, to je to, snasao sam se :) Svaka cast.

NordX
10.01.2023, 14:49
Pozz kako da na SX700 (uradim kao na tyrosu) u style creatoru da pojacam dinamiku recimo na dobosu?

Kad god udjem u Style creator, onda imam rh2 , jel idem isto na REC Ch, pa onda mogu da posebno u style uradim dinamiku na elementu ili kako vec moze? :)

Hvala :)

casper
10.01.2023, 16:47
Da, moraš aktivirati REC na kanalu kojeg želiš uređivati.

eprogramiranje
12.01.2023, 22:09
Pogledao sam detaljnije specifikacije i demo.

Tastere su povećali, jeeeeee, malo je preglednija za rad, ali displej bez okolnih dugmića ??? To već dovodi u pitanje laku operativnost.

samo da ne bude kao sto je bio prelaz sa psr na psr s , sa psr s500 , ja sam ovu klavijaturu bio nabavio jer kao je novija od psr 2000 koja je na floppy i ima usb , i kad sam vidio da nemoze da ucita obicne vce boje , da nema freaze funkciju shvatio sam da imam igračku ,upravo to sto nema precice oko ekrana , jedva namolio boga da je se resim jer je ekstremno nepristupačna - meni nije jasno sto se svjesno izbacuju nove " inovacije " pri cemu se umanjuju funkcije koje predhodne generacije imaju ...

najbolje je sacekati da prvo da izadje i da neko drugi prvo kupi i onda cuti iskustva iz prve ruke