PDA

Pokaži Full Verziju : Sta vam smeta na forumu?

Strane : [1] 2 3

milan_lekic
28.09.2010, 17:14
Evo ovu temu sam odlucio da postavim da svako izrazi svoje misljenje o raznim stvarima..nekome ce se mozda ciniti da je glupa ali probajmo..samo vas sve zamoljavam bez svadje da nebi doslo da ja jedem BANane hehe

Evo sta meni najvise smeta...kao sto svi znate dowload je omogucen sa 25 postova
sad neki "clanovi" za koje ja ne brojim da su, vec imaju nalog nekoliko vremena pa su poskidali i boga i naroda (nemam nista protiv) bez i jednog posta...sad kad se je pravilnik promenio prisiljeni su da nakupe tih jadnih 25 postova nekako...postovi se ne broje u svastari i demo snimcima pa ajd da udarimo po temama.....ti clanovi pisu neke bezvezne kometare bez ikakog znanja o stvari kojoj se radi...primjer ja se nikad nisam odazivo na temu Roland aranžeri o kojim nemam pojma pa sam na forumu skoro 4 godine i imam samo 300 i kusur postova vec sam tu da pomazem u sta sam siguran i znam..a ovde svako nesto buba po svoje upotrebljavajuci spam hehe
evo da jos pohvalim radove moderatora nikad nisam vidio toliko banovanih clanova neko u zadnjih mesec dana
poozz

zeljko
28.09.2010, 17:27
Evo ja naprimjer se nemam za sta da zalim...ok ja mogu da skidam na downloadu,ali nije mi samo radi toga interesantan ovaj forum,vec i zbog drugih stvari...Kad nesto pametno procitam naprimjer a ima ovdje puno toga pametnog a ono sto znam gledam da rado pomognem koliko mogu i to je to...Sto se tice moderatora nemam nikakvih problema za sada i ljudi rade svoj posao...e to bi bilo sve za sada....Poooz

EmirTotic
28.09.2010, 18:57
Auh, dobra tema nema sta. :)

I meni smetaju ti bezvezni postovi (uglavnom ponavljanje vec recenog) da bi se skupio post za download.
Pored toga, najvise me izbacuje iz takta to npr. kada je tema konkretno neki model klavijature i nadje se neko da smori sa nekim bezveznim postom. Da pojasnim, ako je tema ketron audya, pocinje prica o utiscima raznih clanova koji su je probali, zamerke i pohvale... Sve to ide dok se ne nadje neki baja da kaze "MA KAKAV KETRON, KORG (yamaha ili nesto vec sesto) CE DA GA POJEDE". A niti je probao aranzer, niti ga je uzivo video a tu nesto prica. Al to nije samo na forumu, uopste je tako u zivotu i ne samo za klavijature. Tako da je ovaj problem nemoguce iskoreniti.

Ostalo je sve ok, zato i cuvamo nas mali forum. :)

romario
28.09.2010, 22:50
Već me dosta dugo smeta jedna stvar .

Postavljanje u downoload ritmova koji su jako loši,
postavljanje jednih te istih ritmova ( loših ) .

Ne vidim svrhu toga da se stavlja nešto od čega koristi nema...
Govorim pretežno za yamahine ritmove i boje .

To sam primjetio davno i
evo prilike da to i napišem .

Vex
28.09.2010, 23:04
UH,tema kao stvorena da se ja ovde izjasnim :D Ali prosto ne znam posle skorasnjih iskustava sta da napisem ..ako samo kazem da ne zelim da pisem sta mi smeta Gega ce mi odmah lupiti upozorenje jer se nisam izjasnio na zadatu temu,otisao sam u off ,jel'te :p ...a ako stvarno pustim jezik onda mi ne gine ban jer komentarisem rad vlasti ...tako da ,okreni obrni-cuti i trpi ,ili ako ti se ne svidja-idi:(( (govorim u svoje ime,da ne bude zabune)

nesaband
28.09.2010, 23:06
Tema je dobra>Meni smeta samo to sto su mnogi rekli za nove clanove foruma da pokusavaju da skupe postove na brzinu i onda da mogu da skidaju sta im je volja.
Ne znam zasto to rade,postavljaju bezvezne teme umesto da se ukljuce u teme koje vec postoje a ima ih dosta,pa malo prodiskutuju i eto za cas 25 postova.

naravno niko od nas nije savrsen!!!!

grandia
28.09.2010, 23:22
Već me dosta dugo smeta jedna stvar .

Postavljanje u downoload ritmova koji su jako loši,
postavljanje jednih te istih ritmova ( loših ) .

Ne vidim svrhu toga da se stavlja nešto od čega koristi nema...
Govorim pretežno za yamahine ritmove i boje .

To sam primjetio davno i
evo prilike da to i napišem .

romario druze, procitaj ovo:
http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=15404

sad ce opet neko da se javi i da se zali sto ne moze da skida set za njegov korg le (:|

armin
29.09.2010, 00:22
Meni smeta nece niko da se druzi samnom :(
a sta ce mi smetati, sve je ok i sajt radi perfektno...

Jedino malo ovu plavu boju da je promjeniti u roza, mozda bi vise bilo dami :))

zeljko
29.09.2010, 01:55
hehehe bravo armine....Pooz

gega
29.09.2010, 06:50
@vex

Ovaj sajt je jedan od retkih ako ne i jedini koji jos funkcionise sa ovolikim brojem clanova i ovolikim protokom podataka (ne mislim samo na download :)) i koji NIJE KOMERCIJALAN.

Cilj nam je druzenje,razmena iskustva i da sajt bude jedna platforma gde ce se ljudi ugodno osecati ,sto ne znaci da je Zeljoteka.
Svaki moderator od prvog do zadnjeg ovaj posao radi dobrovoljno i bez ikakve novcane naknade,znaci zrtvuje svoje slobodno vreme .
Trudimo se da sajt zadrzi neki nivo i da se na njemu komunicira civilizovano....a zato je neophodan kucni red tj. pravilnik. Svi ozbiljni predlozi sto se poboljsanja tice ce se razmotriti.....a ako neko zeli da izrazi svoje nezadovoljstvo u vezi rada nekog od modova,postoji nacin za to... imate kontak adresu administratora pa nije potrebno ovde pisati i zapocinjati diskusiju koja se moze zavrsiti neslavno.

svrakan
29.09.2010, 08:21
Ja cu biti kratak,ova tema je mogla da nosi naslov Kako doprineti da sajt bude kvalitetniji.Jednostavno,ako nekom nesto smeta,tipa da se otvaraju iste teme,od novih clanova da bi skupili postove,zaobidjite je,ili nedolazite na sajt,niko nikoga tu ne tera da dodje,a druga stvar nemate predstavu koliko je vremena potrebno odvojiti da se sajt odrzava,i sta se sve iza kulisa radi,da bi se nesto poboljsalo,a svi moderatori to rade dobrovoljno.
Milane dobro si primetio,ima puno banana,a i bice,ali to ne oduzima tvoje slobodno vreme nego nase,tako da moderatori rade punom parom.

mimiki
29.09.2010, 08:41
porčitaj pravilnik :)
kad neko od novih članova dođe i postavi neku temu jer mu nešto nije jasno i traži pomoć,ovo je sad najčešća stvar što se dešava na ovom forumu,odgovoriće mu bar trojica bilo moderatori ili OBIČNI članovi da je o tome pisano,pisano možda jeste ali pre sto godina pod ko zna kojim naslovom da te bog sačuva do nađeš,ja milion puta isto ne mogu da nađem kad mi nešto treba a pretraživač jako loše radi. A da ne pričam još kad dođe novi pa ne zna gde je levo na sajtu a kamoli do provali kako sve funkcioniše,gledam po sebi na koliko sajtova sam registrovan a nemam pojma ništa na njima jer ih nisam ni koristio jedino sam ovde aktivan i eto to je to otprilike.

inače ima super ljudi ovde i pomoć se može dobiti e sad jedino zavisi kako je tražiš i da li si ponovio pitanje ili ne :)

da dodam,da se uvede u pravilnik da bi sajt bio kvalitetniji da ne bi bilo i dalje ovako,taj što napiše da je već pisano o tome da bude obavezan da ostavi link gde je pisano o tome u kojoj temi

Ytres
29.09.2010, 08:54
pozdrav ekipi.

Novi sam na forumu,ne bavim sa profesionalno glazbom.Nabavio sam workstation za svoj gušt i pokušao skinuti neke boje.Neide,naravno.Traže donaciju,da se igraju kvizovi ili da se spamma po forumu.Šta ću ja napisati kad nemam pojma.Čitam forum da naučim nešto od iskusnih ljudi.
Ovo je smješno,da se fino izrazim.
Neću vam dati novac ni igrat kvizove.(nemogu vjerovati,veću glupost nisam dugo vidio)Ovo je moj prvi i zadnji post.
sretno Vam bilo.

svirko
29.09.2010, 09:52
A vidi ovog @Ytres-a.......
al ga je baš tresnuo......

@ mimiki....

ne bi se baš složio da pretraživač ne radi dobro.
Evo....na primjer....tražiš nešto o tercama recimo za Korg TR...ukucaš...TERCE KORG TR...ali....većina ljudi griješe pa odma pritisne gumb Pretraga....
A lijepo imaju raspoređene sekcije.....isto kao i na forumu...
I normalno da te terce nečeš tražit pod roland, nego pod sekcijom Workstation....Korg..
I izbaci postove sve koji su vezani za terce na TR.
Konkretno, vidim da ti imaš PA 1X....ja evo pod sekcijom Aranžeri - Korg, našao 5 tema vezano uz terce.
Govorim ovo kao primjer...

Druga je stvar što neko napiše nejasan podatak koji traži...
E...to niti Google niti Opera niti Mozilla nemogu odma razaznat....

mimiki
29.09.2010, 09:57
moja tema sa demo snimcima se zove mimiki-demo snimci a ako otkucam samo mimiki demo on ne može da nađe

energy
29.09.2010, 10:14
I ja se slazem sa kolegom "mimiki"pretrazivac je bar meni mnogo nejasan npr.ukucas loop pa 800 izadje mnogo stvari koje veze nemaju sa pa 800 a kamoli sa loop-om,ili pre neki dan sam se interesovao za korg x3(karakteristike,cena......)jedva sam ziv nasao da nesto ima.Inace uglavnom imam poteskoca da nadjem ono sto mi treba i nikad nisam siguran da li je to sve sto ima na sajtu,ali imam jedan predlog koji neznam da li je izvodljiv(nisam bas strucan sa kompijuterima).Da se postave kategorije recimo za korg pa1x i da sve sto ima o pa1x stoji samo na tom mestu isto tako za roland g7o,triton le .....mislim da bis e tako mnogo lakse dolazilo do informacija.ako nisam dobro objasnio sta hocu da kazem,evo primer: interesuje me recimo korg x5d.idem u sliche ukucam"korg x5d" i pogledajte koliko stvari izadje a nigde x5d.sve ostalo na sajtu je bas ok mada nemam puno vremena da budem ovde.

Simke
29.09.2010, 10:52
1)Direktno mi smetalo sto neki novi clanovi ne znaju kako da skidaju iz "download"zone,jer cak neki verovatno nisu ni pravilnik procitali,i znali su da smaraju na PP da im ja skinem neke farbe,boje,semplove i da im posaljem na mail....mislim totalni apsurd,bezobrazluk!!!Na srecu me ne smaraju vise(bilo je 3-4)i svaki sledeci ce biti prijavljen adminima!
2)Mnogo vise mi smeta sto kad odem u download sekciju,i vidim neki "novi"sempl,skinem ga,i na kraju kad ga preslusam ispostavi se da vec imam taj sempl pod drugim imenom,koji je neko nekad postavio!! :S
Nije lepo tudje semplove preimenovati , i onda napisati da je taj sempl od tog i tog clana.To za mene direktna kradja..dosta je bilo takvih semplova ,cak sam i napisao nekad negde da pre nego sto se uploaduju da se dobro proveri od stane clana koji zeli da ga postavi,da li taj sempl vec postoji!Slazem se da se postavi isti sempl ali samo ako je modifikovan u kotekstu da je manje velicine kao sto je skoro postavio neki clan i to konkretno "cici gitaru"i taj sempl je bio vise nego duplo manji od originalnog sempla.Jedino tako i nikako drugacije se ne slazem da se ponavaljaju semplovi!!!
3)Ako sam postavio neku temu i ta tema se odnosi na konkretne i direktne neke stvari,zasto admini dozvoljavaju da se u toj temi javalju neki clanovi i da postavlaju neke svoje teme i price koje nemaju veze sa vezom!??
konkretno kad sam postavio post da "menjam moj spider za PRO-a"neko je postavio temu "a gde ima da se kupi polovan negde u bosni,koliko se krecu polovni stalci,itd...sa samim tim moja tema vise gubi svaki smisao,i naravno ostavio sam jedan komentar da je taj neko promasio temu i posle samo par minuta je moj post bio obrisan od stane admina,a ja se pitam zasto???!!!
Ovo su neke veoma bitne stvari koje mi smetaju,ali nisam na kraju srca ni bas toliko zadrt,definitnvno nemam neke vece primedbe na rad nasih admina,osim ovih sto sam naveo,i nadam se u buduce da ce se ovo postovati sto sam napisao!!

svirko
29.09.2010, 12:31
@ energy.....

ajde malo pažljivije ukucaj u ovu pretragu...
Evo....loop PA 800......
Podsekcija Aranžeri-Korg....
Izbaci mnogo tema vezane za Korg PA seriju, a između ostalog i post pod nazivom " Detaljno uputstvo za lupove u pa800"
I nije mi jasno kako to niste mogli pronaći...
http://www.yu-midi.org/forum/search.php?searchid=445762

@ mimiki...

evo što sam pronašao pod mimiki-demo snimci..
http://www.yu-midi.org/forum/search.php?searchid=445775

grandia
29.09.2010, 12:43
ja bi samo da podsetim kolege koji josh uvek imaju nameru da ovde pisu:

ova tema nije od moderatora otvorena vec od jednog forumasa kao sto ste i vi (naravno i ja)

mislim da tu ima razlike ...

il je drug lekic vec preso na drugu stranu? ako je tako, onda se izvinjavam za desinformaciju

pozdrav

svirko
29.09.2010, 13:06
Kolega @grandia....

a nego gdje su Moderatori nego na forumu?
Možda na televiziji?
I nego šta su Moderatori nego i sami forumaši??
I kakve veze ima jel tema otvorena od Moderatora ili " običnih forumaša ", kako Vi kažete?
A drugih strana....ima ih raznih.....zavisi ko i na kakav način prelazi.....

milan_lekic
29.09.2010, 13:10
kolega grandia stvarno ne razumem sta hocete docarati sa svojim postom

iatros
29.09.2010, 13:18
Za one koji imaju problema sa trazenjem na forumima. Pokusajte da trazite preko google-a: utipka se u google pojam koji se trazi, razmak, i doda se naprimjer za ovaj forum "site:www.yu-midi.com/forum"! Sretno!

drakan
29.09.2010, 13:27
Meni smeta što par članova na ovom sajtu pišu na svakoj tami o kojoj nemaju pojma, samo da bi nalupali što više postova!:-O Ja ako se u nešto ne razumijem, o tome neću da lupam bez veze, ali ima nekih koji bubnu bilo što samo da redaju postove! Bez veze! Inače ostalo sve je ok. Poštujem rad moderatora i treba slušat ljude. Nisu oni bez veze moderatori, i treba cijeniti njihov rad. Nije lako ni njima ovolike greške ispravljati! Pozdrav...;)

Simke
29.09.2010, 13:31
zaboravih malo pre.....smeta mi sto nema malo vise koleginica ili buducih koleginica,bilo pevacica ili muzicarki:)
e to bi onda bilo pravo druzenje!!!;)

nelica2002
29.09.2010, 13:56
poz. duže sam vrijeme na ovom sajtu, zbog malo slobodnog vremena i bezveznog lupetanja nisam skupljao postove, a imao sam i uplaod sad kad sam počeo da skupljam bio sam banovan.

svirko
29.09.2010, 14:05
@ simkeres...

koliko se ja sjećam...ima kolegica još prisutnih,...
ali bilo je i onih koje su skoro otjerane...jel su nešto napisale...a nekolicina kolega odma napala da su ne samo pogriješile temu, nego i forum za ono što su upitale...
Umjesto da se damama pomogne....

@ nelica2002...

Vi imate dva upozorenja za nepotrebno skupljanje postova..
Nije poanta ove mjere da se piše samo da se piše....nego da se u postu odgovori kvalitetno, ili argumentira ono što se piše....a ne tip odgovora....slažem se...može to...ne može ovo....

grandia
29.09.2010, 14:07
Kolega @grandia....

a nego gdje su Moderatori nego na forumu?
Možda na televiziji?
I nego šta su Moderatori nego i sami forumaši??
I kakve veze ima jel tema otvorena od Moderatora ili " običnih forumaša ", kako Vi kažete?
A drugih strana....ima ih raznih.....zavisi ko i na kakav način prelazi.....

ma znam drug svirko, zbog toga sam i pisao ono tamo ...:)

cini mise da se kolege zale jedan drugome, kao da moderatori ovu temu ne vide ... a znamo svi sta de desilo na onu tamo gde je milespr pisao ... tamo niko nije bio na televiziji =))

pozdrav

svirko
29.09.2010, 14:11
Kolega @grandia---

a šta se to tako strašno desilo u onoj tamo temi?:-w:?

grandia
29.09.2010, 14:23
za malo da se zakljuca, a ovde se vec 2-3 zalili o istim problemima koje je i milespr u toj temi koju je on otvorio napisao ... kazite slobodno svi ako ovo nije malo cudno:confused:

znate me svi vec dugo, nikad nisam a i necu nikoga da vredjam, pogotovo kolege koje vec skoro godinu ipo ovde na forumu poznajem i cenim. naravno nemam ni nista protiv kolege lekica. absolutno nista.

cenim i volim vas sve kao drugove al mozda je jedna mala drugarska raspravka il diskusija potrebna da se opet svi zajedno postujemo kao nekada ...

svirko
29.09.2010, 14:43
Ma sve je ok....

niko nikog ne vrijeđa niti se ljuti na koga...
Samo želimo svi skupa da se drugarski raspravljamo..o muzici...o forumu..
ali sa dobrim argumentima

nelica2002
29.09.2010, 15:34
poz. svirko da li još vrijedi da se tvoj žiro raćun uplati donacija za sajt.

milan_lekic
29.09.2010, 15:36
kolega za to pitanje postoji druga tema

nelica2002
29.09.2010, 15:47
dobro kolega lekic, svirko je komentirao moj post pa sam usput pitao

Vaxter
29.09.2010, 16:07
@mimiki
To što ne pronalazi tvoj demo kada kucaš mimiki demo je zato štp ti je naslov mimiki-demo, tako da se tretira kao jedna reč.
Da si dao naslov mimiki - demo, ne bi bilo problema.
Inače pretraživač radi besprekorno.
Stvar je u tome da korišćenje pretraživača na forumuma nije isto čto i korišćenje pretraživača sa indeksiranjem, kao google.
Mora se znati kako da se koristi, a ne samo da se ukuca reč.
U svakom slučaju, pošto nas google poprilično dobro indeksira sada, dodaću i google pretragu sajta.
Čisto za one koji ne znaju da koriste ovu.

Ostale stvari ne želim da po milioniti put komentarišem.
Uglavnom se vrti isto.
Odgovorim, po ko zna koji put, ali onda se nađe neko ko nije pročitao odgovor, pa pita ponovo.
I tako u krug...

mimiki
29.09.2010, 16:59
kapiram ja Vaxter zašto on meni ne nađe,ali opet kažem da pretražovač nije nimalo praktičan,pazi sad.meni nešto treba i sad hoću da nađem i ja onda ispada moram da znam tačan naziv teme u kojoj je pisano o tome,a kad postaviš temu i ako se neko seća da je pisano o tome uglavnom ide pod LOCK,a gde pisano bog te pita i pod kojim naslovom ja sam par puta tako nešto pokušao da nađem ali nisam uspeo

Sejox
29.09.2010, 17:09
@mimiki

Naslov Vase teme je korigovan u smislu razmaka rijeci.
Probajte je sada potraziti preko trazilice "SUCHE".
Dovoljno je ukucati i "mimiki demo".

Inace sa naslovima tema imamo problema,jer mnogi clanovi kao naslove
postave samo rijec "Pomoc..." ili "Problem..."....itd,i onda se to ispravlja i postavljaju konkretniji naslovi,kako bi trazilica bila sto efikasnija.

I sami clanovi mogu mnogo pomoci svojom ozbiljnoscu i korektnoscu radu sajta.

Ace
29.09.2010, 17:40
Jos bih dodao jednu informaciju za clanove koje kazu da im je tesko pretrazivati.

Ako trazite nesto u vezi Korg aranzere, ne mora traziti preko SUCHE pa da pretrazivac izbaci rezultate iz celi forum. Nego udjete u Korg Aranzere sekcija i na okvir odma iznad teme sa desne strane imate "Pretrazi ovaj forum". Tako pretrazujete samo taj deo od foruma i nece vam izbaciti rezultate koje nisu vezane uz vas problem.

A sve ovo je vezano sa ono pravilo "upoznajte se sa foruma" .... i onako provodite prilicno vreme na foruma, lako je skontati sta kako funkcionise. Ja licno oko pretrage ne vidim problema, jer i licno sam naisao na slucaje gde clan koji samo sto se uclanio odma postavlja tema, a tema je vec postoji od ranije i zaista je lako naci. U vecinom slucaje clanovi se uopce necu smarati da traze nego jednostavno pitaju u novu temu.

Vex
30.09.2010, 13:04
Jedino sto je u stvari nezgodno u vezi pretrage je to sto se ignorise pretraga ako se unesu samo jedan,dva ili tri karaktera - sto je naravno opravdano i logicno, da ne bi izaslo milion rezultata...tako da ko trazi nesto za recimo X5D ( ili ja trazio X50 pre neki dan nisam nasao nista) to mora peske i tu nema spasa...da sam kucao korg x50 recimo ,izbacio mi mi dosta rezultata zbog korg,ali x50 se ne uzima za pretragu.

Vaxter
30.09.2010, 13:32
@mimiki
Postoji napredna pretraga u kojoj možeš definisati da li se pretražuju naslovi samo, ili i tekstovi.
Pretraga radi zaista kako i treba da radi na jednom forumu, samo je treba znati koristiti.
Mada, ja i kada pretražujem sa brzom pretragom nađem uvek ono što mi treba.
Treba odabrati i pravi termin za pretragu.
Nije to samo bubnuti prvu reč koja ti padne na pamet.
Nije to google koji milione godišnje izdvaja u istraživanje šta ljudi očekuju da dobiju kao rezultat, kada kucaju neku reč. :)
Moraš znati šta tražiš.

mimiki
30.09.2010, 19:07
sta je jos lose? kada si ti poslednji odgovorio u nekoj temi i posle nekog vremena hoces nesto da dodas ili da pitas mozda nije bitno ,poslednji si komentarisao svoj demo pa hoces nesto novo da stavis,sta se desava kad odgovoris ,nista,ne vidi se kao nov post i to ce neko da vidi da si ti nesto rekao na svetog Petra

jeftabgd
30.09.2010, 19:14
Sajt je savrsen i sve je o.k.Jedino bi voleo da ovo internet druzenje predje u prakticno i da se ljudi vise upoznaju a samim tim bi bilo i nekih kombinacija u vezi posla,a usput bi se malo i popilo,pojelo.

Vule
30.09.2010, 19:20
Jefto,meni smeta sto na forumu nema nista za jelo :lol:

Simke
30.09.2010, 19:44
Sajt je savrsen i sve je o.k.Jedino bi voleo da ovo internet druzenje predje u prakticno i da se ljudi vise upoznaju a samim tim bi bilo i nekih kombinacija u vezi posla,a usput bi se malo i popilo,pojelo.
da...slazem se,ajde neka neko organizuje neko okupljanje kolega sa foruma,mislim da bi to bio cist pogodak,samo odrediti termin,vreme i mesto gde ce se okupljanje odrazati.To bi bilo za dobrobit sviju nas!:)
Lepo je druziti se ovde,ali je jos lepse uzivo,naravno uz neko pice i mezetluk.:)

Dell
30.09.2010, 19:46
meni na ovom forumu smeta, sto kolege moderatori nece da mi srede neku "uciteljicu" :(

nesaband
30.09.2010, 20:21
@simkeres
bilo bi to lepo da se skupimo,ali.....prosle godine je Jeftabgd organizovao skupljanje forumasa u avgustu koliko se ja secam.
Bilo je najava da ce nas biti na skupu oko 50-60 kad ono corak.Skupilo se nas Desetak,malo smo pili pricali i kraj.cak smo mi iz beograda doneli nase klavijature i ozvucenje ali svirke nije bilo.

svi bi mi da se skupimo ali muzicari nikad nisu bili nikad jedinstveni na zalost.

zeljko
30.09.2010, 20:33
A meni je jos uvijek zao sto je drug Simensserbija dobio zabranu da sme da postavi svoj demo pa kakav god da je....jer mislim da puno znaci kad neko sme da postavi svoj demo kao i svi ostali clanovi a i vidim da sve manje i manje pravi prekrsaje,pa sam mislio da ako je moguce da se ponovo odobri,naravno ako se slazu moderatori sa ovim a i ostale kolege.
Da neko ne pomisli da sam se mozda dogovarao oko toga snjim...naprotiv,nego mi naumpade a i nije on los momak i bilo mi je drago da ponekad cujem kako napreduje njegovo sviranje,a u ostalom i on je jos uvjek clan ovog foruma..

Mislim da su demo snimci vise potrebniji jednom pocetniku nego onome ko zna da svira sve perfektno,da bih mogao taj pocetnik da pokaze sta zna i da cuje od kolega komentare gdje sta da poboljsa i ispravi.

Ja vjerujem da ce i drug simenss...da u buducnosti pripazi da vise ne dodje do toga,pa da se ponovo zakljucava njegova tema..

Ovo nije da mi smeta ali nisam mogao nigdje drugo da iznesem svoje misljenje,pa hajd reko da napisem ovdje u ovoj temi...a nek odluce oni koji su nadlezni za to...Meni bi bilo samo drago za njega i nista vise....Poooz

Vule
30.09.2010, 20:46
meni na ovom forumu smeta, sto kolege moderatori nece da mi srede neku "uciteljicu" :(

Niko ni nama nije sredjivao "uciteljice" u tvojim godinama :lol:...moraces ipak sam u potragu za znanjem :)

@ Zeljko

Ako se cujes sa Simensom reci mu da moze da postavi demo ali samo ako ce to da bude kako treba...krene li po zlu,zna se :)

zeljko
30.09.2010, 21:08
:lol:Ma ne cujem se ni ja s njim vec dugo,ali sam video da je navracao na forum,pa se sjetih..nekako mi neobicno da nema i on svoju temu demo a i pozeleo sam da cujem kako napreduje,pa zato....Ja cu da mu napisem na pp da pripazi ako hoce da otvara,a dli ce on to da cini vidjece mo:)Druze vule hvala ti puno od mene na razumjevanju....Poooz

Vule
30.09.2010, 21:44
@ Zeljko

Ne treba da se zahvaljujes :)

A ako bas moras... onda hvala YU-MIDI TEAM-u ;)

zeljko
30.09.2010, 21:59
Jest tacno to sto kazes a ja se ne sjetih da ste svi moderatori zasluzni za bilo koju pomoc i razumjevanje..Tako da hvala jos jednom cjelokupnom Yu-midi timu...I ugodno druzenje....Pooz

Vaxter
30.09.2010, 23:40
@mimiki
Nadam se da ti je jasno za šta se koristi @.
To spajanje postova sam naknadno dodao, originalno ga nije bilo.
Problem je što se ljudi sete da dodaju ovo ili ono, i samo dodaju nove postove.
Onda se cela tema svede na 5 uyastopnih postova jednog te istog.
Koristi @, kao mi ostali, i tumači ga kako treba, pa neće izgledati kao da si pisao sv. Petru

EmirTotic
01.10.2010, 00:00
E ljudi, imam jedan predlog... :)

Sta mislite da se nekako napravi na forumu da ima kao na facebooku like i dislike button postova? :) Sad mi nesto pade na pamet... Nesto poput ovoga "Thanks" i da samo clanovi tj. registrovani korisnici mogu da imaju tu opciju?

Vex
01.10.2010, 00:07
Pa ne znam koliko bi to bilo dobro,zato sto to moze biti izvor dodatne (bezpotrebne) rasprave i ocas se udalji od teme ;)

EmirTotic
01.10.2010, 00:10
Auh da, u pravu si Vex. Nisam o tome razmisljao bas. Ipak bolje da ostane ovako kako jeste! :))

Vaxter
01.10.2010, 00:50
Postoji tako nešto već. Dugme za reputaciju posta. Vaga sa leve strane.

mimiki
01.10.2010, 00:58
nisam znao zasta sluzi @nemo se ljutis ,ne pisem ja to ljutito nego tako ja malo voli da se izrazim nekad po nasem pa sam spomenuo svetog petra ;) znaci stavim @ i to onda vidi kao novi post?

Vaxter
01.10.2010, 01:02
Hah :)
Ne, @ sluzi da naglasiš na koga se odnosi poruka.
Čisto da se zna kome pišeš.
@pera znači da je za peru
@mika znači da je za miku

Ne vidim zašto ima potrebe da bude nov post
Ako baš želiš da razgraničiš dva posta, uvek na početku novog možeš da lupiš crtu.
__________________________________________________ _____________________________

Ovo je sada drugi post.
Mislim da se jasno razdvajaju. :)
A mogu i ja to odmah da namestim, umesto standardnog teksta "Dodato:".
Ako misliš će biti jasnije. :)

mimiki
01.10.2010, 01:09
pa ima potrebe kad tema zastari malo a ti si poslednji odgovorio na temu a napisao bi nesto novo posle nekog vremena i ponovo pokrenuo neku pricu ali tesko jer ce to tesko neko da primeti,a tako isto vazi i za demo snimke ako si ti poslednji stavio pre 6 meseci HVALA SVIMA NA LEPIM RECIMA i onda dodas posle sest meseci novi snimak i on ti spoji onda to moze da preslusa jedino sv Petar :)

Vaxter
01.10.2010, 01:13
Samo što su to isuviše retke situacije, a situacije sa dodavanjem 5-6 novih postova u nizu su mnogo češće.

mimiki
01.10.2010, 01:16
pa tu je sad problem :) ali dobro ne znam koje bi resenje moglo da bude pa cu od sad da cutim,mozda mozes u demo snimcima da napravis izuzetak jer mislim da je tu najcesca stvar

Vaxter
01.10.2010, 04:48
Ne znam.
Moram pogledati da li skripta može tako da se podesi.

zeljko
01.10.2010, 04:57
hehehe demo snimci su uvjek problem..slazem se i ja sa tim....ja bih jos uveo kad bih to moglo da one clanove koji lupaju bez veze komentar ili koji dodju u tu temu pa DA VREDJAJU...da svaki vlasnik tj.clan ima tu opciju da moze da takvog iskljuci da ne moze nikako vise ni da slusa moje snimke a kamoli da da komentar:lol:....mislim da bih i manje bezpotrebne prepirke bilo...ali to je samo san jer mislim da nije moguce ili?...Poooz

Vaxter
01.10.2010, 15:28
To je već previše posla da bi bilo omogućeno.

svrakan
01.10.2010, 15:42
Ako neko postavi demo, mora biti svestan da ce svasta biti pisano,i dobro i lose,a to ne znaci da ce neko da se svadja ili vredja,ali ako neko svira ko nogama,ne sme da se ljuti na lose komentar,ali sujeta je najveca mana muzicara uvek bila,meni licno smeta sto je ova tema uopste otvorena,a evo i zbog cega.
Naime ovaj sajt nije vas, ima svoje vlasnike,zamislite to kao kad odete kod nekoga u kucnu u posetu,tamo sigurno ne pricate sta vam se u toj kuci ne svidja,naravno jer nija vasa,tako je i ovde,kome nesto smeta ili mu se ne svidja Hasta la vista,nama moderatorima je ipak najteze mnogi nas pogresno procene,a niste svesni koliko posla oko sajta ima,da ne pricam da je sve iz dobre volje,po ko zna koji put.Najlakse je pricati sta kome smeta,svi vi kojima nesto smeta napravite svoj sajt,svoj forum sa vasim pravilima da vam nista ne smeta i eto resenja.A ova tema sto se mene tice bi mogla polako u lock,ali neka drugi odluce.

Ace
01.10.2010, 18:17
Mimikijev predlog bih mogao da se realizuje samo kad bi moglo da i uzastopni postovi obnove datum teme. Znaci post se spoji sa prethodni, a tema izbije medju prvim pet na pocetnu stranu. To je jedino moguce razumno resenje. Inace onako ko sto imamo dosta nabijaci, bice kuku majko kad cak i postove se ne bi spajali :( Samo vise djubre za brisanje ce da ima a nista korisno. A gledano realno ko sto kaze Vaxter retko je slucaj da pises opet pored tvoj zadnji post. A ako eventualno hoces da obnovis demo snimci a tvoj je zadnji post, mozes zamoliti neki kolega da pise nesto, pa onda postavis demo snimci.

zeljko
01.10.2010, 19:10
@svrakane jel ti to odgovaras na moj post?Ako je tako kao sto kazes da sviram kao nogama...onda ja mogu samo reci da taj koji je slusao moj demo ili neciji drugi a tako mu se cini da je svirano kao nogama..ne mora ni da daje takve uvredljive komentare,a i pravilnik sam tako kaze...To je isto kad bih dosao Pavkovic u tvoje demo snimke...ovo je samo primjer i rekao ti tako,jer on cuje bolje greske tvoje gdje gresis u sviranju nego ti sto mozes da sanjas da je tako.

Uvijek ima onih koji su bolji i bolji muzicari ali takvi bas nece da nekog drugog vredjaju bezpotrebnim komentarima a pogotovu muzicare koji su samouki i ne bave se profesionalno muzikom...Ako bih trazio iglu u sjenu nasao bih i kod tebe greske i ja kao amater a kamoli jedan muzicar kao sto je to Dare nas kolega (PRIMJER)Samo neznam kako bih prosao kad bi ja tebi napisao da sviras lose a kamoli da sviras kao nogama...Budi iskren pa kazi Svrakane dali bih ti to pasalo.

A to sto kazes da ovaj forum ima svoje vlasnike To si upravu potpuno i ja te vrlo dobro raszumem,ali ti moram reci da sam ovo spontano napisao bez malo razmisljanja na posledice....mislio sam kao sto tema kaze da dam samo svoje misljenje i kako bih bilo prakticnije a i da malo vise clanovi imaju prava kad se radi o njihovom vlastitom snimku.
Sam Vaxter je rekao da je takvo nesto nemoguce kratko i jasno i nije trebalo dalje da se komentarise ali sta je tu je,a ti ako mislis da ja nisam u pravu i ako imas nesto protiv slobodno uhvati se za te kartone a i ako hoces zatvaraj ovu temu´sto se mene tice....Pooooz

fiky
01.10.2010, 19:13
Pozz mene smeta samo jedna stvar ovde- a to je sto moram bezveze navlacit nekakvih 25 postova da mogu skidat sa download zone.a ritmovi i dr stvari su mi stvarno potrebni.

neconix
01.10.2010, 19:15
@fiky

Tako je kako je i drugacije nece biti.

svrakan
01.10.2010, 19:26
@Zeljko verovao ili ne,nisam ni procitao tvoj post,nego sam pricao u globalu.A ako si se ti u tome pronasao sorry,mada ponavljam nisam procitao sta si pisao pre toga odmah sam otisao na poslednju stranu i napisao svoje.

zeljko
01.10.2010, 19:40
Itekako sam se pronasao,jer ja i sam znam da nisam izvrstan muzicar...cak i nemam samo 2 mjeseca muzicke skole ali ipak mislim da nije red da neko daje komentare ruzne u demo snimke ovakvih nazovi muzicara kao sto sam ja,nego da pomogne ako je to moguce,a ne da se pojavi tamo a jos pogotovu kao jedan kolega sto je pisao u moje snimke i to samo da se osveti jer nije ispao u pravu u drugoj temi.

Ovo sam i ja pisao u globalu ne samo za sebe vec i za druge kolege koji su ili pocetnici ili kao ja koji svira vec 20 godina harmoniku ali po sluhu i ne svaki dan kao sto se vi profesionalci bavite..Idi pa procitaj u moje demo snimke pa mi kazi jel to uredu da tako neko da komentar...Mislim bez ljutnje a i taj kolega sto je to pisao da se ne ljuti...ja nemam nista protiv njega i nek tako ostane....poooz

Vaxter
01.10.2010, 19:41
@fiky
To smeta svima vama koji bi samo da se ogrebete.
Mi ovde ne volimo ljude koji su spremni samo da uzimaju, a nikada da pomognu.
Ovako vas sve teramo da bar malo pomognete sajtu redovnijim posetama, i tako boljem rangu na pretraživačima, kada već niste spremni ni na jedan drugi način.

EmirTotic
01.10.2010, 19:51
Pozz mene smeta samo jedna stvar ovde- a to je sto moram bezveze navlacit nekakvih 25 postova da mogu skidat sa download zone.a ritmovi i dr stvari su mi stvarno potrebni.

Ovaj je objasnio!!! =))

Tema je pravi hit! :))

zeljko
01.10.2010, 19:53
:lol:Jbt stvarno ce jos da se i zatvori ovako dobra tema:lol:Poooz

gega
01.10.2010, 20:23
@zeljko.
Ne treba tako zustro reagovati ...prvo malo razmisli pre no sto pocnes da kucas :D
Sa tobom dosada nije bilo problema ..... nadam da ce tako i ostati.
Niko nije tvrdio da sviras kao ,,sa nogama,, i ne vidim razlog za uzrujavanje, Svrakan nije nista lose napisao i nije prozivao nikoga osobno ,mislim da se tu slazemo...?? Temu ne treba zatvarati ukoliko ide u pravom smeru..ako postane kamen spoticanja bice i zakljucavanja i gomila kartona.Ovo vazi i za ostale ucesnike diskusije.

zeljko
01.10.2010, 20:30
:lol:Ok onda je bolje da cutim...Pozdrav za gegu i ostale clanove

gega
01.10.2010, 20:32
Slobodno pisi ali prvo razmisli malo i bice sve u redu kao i do sada :">

zeljko
01.10.2010, 20:34
Jest kad bih ja znao tako dobro da razmisljam:lol:Ipak hvala na predlogu druze...A sad stvarno necu vise nista da kazem jer stvarno nemam nista protiv rada ovog foruma....Poooz

Vex
02.10.2010, 03:29
Koliko sam mogao da primetim Svrakanovi komentari u 99% postova su objektivni,i nisam premetio da su negde bili uvredljivi (taj post za sviranje kao nogama doduse nisam video ) ...cak i gde je izrazavao negodovanje to je bilo umerenim recima i savetodavno...

Trebali bi svi da umesto sto pisu po demo snimcima samo "super" ili " odlicno" ako primete nesto sto je greska ili da moze da se unapredi- neka kazu,nek daju ideju-pa taj neko ciji se snimci komentarisu neka sam presudi dal ce taj predlog da uzme u obzir...a ako je neko postavio toliko los snimak u smislu svirke vise sam za to da se kulturno coveku skrene paznja- da se sam postidi i da sedne,zagreje stolicu i vezba-e sad ako taj neko ne razume dobronameran savet i naljuti se taj nikad nista nece nauciti...ja dozivljavam demo sekciju u fazonu "1000 ushiju bolje cuju nego 2"...odsviras nesto,sredis neki ritam i mislis dobro je,a u stvari nije -a za to neko treba da ima petlju da kaze,a retko ko tako uradi,ipak ,muzicari su mnogo sujetni ljudi,i ispada ako nekom das savet da se zameras sa covekom...mislim bzvz,ali tako je...

nelica2002
03.10.2010, 10:54
Gledam ove raspravu,reealno kad postasviš demo očekivati kritike a i pohvale, treba prihvati i jedno i drugo poz.

zeljko
03.10.2010, 13:03
@nelica jos malo pa si uspeo:lol:

Ljudi niko nije rekao da ne treba reci kritiku ali zdravu i po pravilniku a ne vredjati to sam mislio..Poooz

nelica2002
03.10.2010, 16:44
Željko imenjače znam gdje ciljaš, ništa nisam mislio loše oprosti.:D

gega
03.10.2010, 18:08
Prestanite da se ,,ujedate,, vas dvojica i drzite se teme !!

Vex
07.10.2010, 15:46
Smeta mi kad kliknem u dnu foruma na bilo koji "poslednji postovi" uvek tema krece od pocetka -ne bi bilo lose podesiti da kad se otvara odatle uvek "baca" temu na zadnju stranu ;) jel na zadnjoj strani je poslednji post,nije na prvoj (osim ako je tema sveza otvorice prvu stranu,sto je i logicno )

milanceshow
07.10.2010, 16:02
Postoji jedan kvadratic ,pa onda ime teme.Klikni na kvadratic!

Vex
07.10.2010, 20:43
Kod mene je trougao :p A ja mislio da je to za ukras,ozbiljno,nije mi ni palo na pamet da tu kliknem 8-}

svirko
07.10.2010, 21:22
Kolega @Vex......

ovaj smajlić sa isplaženim jezikom iza rečenice......kod mene je trougao...baš i nije primjeren....pogotovo ne kao odgovor na jednu ozbiljan odgovor od kolege @milanceshow-a!!!

aZZo
07.10.2010, 21:26
Kad napišem pitanje pa ne dobijem odgovor. :(

Todorgm
07.10.2010, 21:59
I meni smeta isto ono u vezi demo snimaka.Valjalo bi to srediti

armin
07.10.2010, 22:10
meni i dalje nista nesmeta... :D

Simke
07.10.2010, 22:52
Kada neki da kazem"pocetnici"traze akorde od neke pesme,pojedinci ispisu akorde tek tako nesto,a bas tim pocetnicima trebaju original,da bi je i pravilno kasnije i svirali...to mi bas mnogo smeta,cak mi se neki akordi i ne uklapaju u temu"privatni akordi"ali sad to nema veze....apelujem na sve ljude koji zele da pomognu nasim novim-starim kolegama u ovom poslu da budu obazrivi i pazljivi u ispisivanju ispravnosti i originalnosti akorda!!
HVALA! :)

Vex
07.10.2010, 23:16
@svirko : Vas problem sto toliko ozbiljno shvatate smajlije i pogresno tumacite recenice . Taj plez sam stavio zbog sebe samog sto sam nisam provalio ovako banalnu stvar-uopste nije bitno dal je kvadrat ili trougao- i verujem da me je Milancheshow razumeo na pravi nacin-cim on sam ne reaguje .Hvala kolega Milancheshow za savet!... a Vas kolega Svirko bih zamolio da me ne prekoravate bez potrebe uz to jos i crvenim slovima- to mi trenutno najvise na ovom forumu smeta.

svirko
08.10.2010, 13:40
Kolega @Vex.....

koliko znam....niko se još dosad nije bunio protiv crvenih slova...osim Vas...

yamahapassion
08.10.2010, 14:30
Meni smeta sto kada okacim nesto na download, od ovog zadnjeg materijala, neko mi stalno daje ocenu F, a znam da je dobar materijal, hehehe. Salim se, mada vidim da ljudi ostavljaju pozitivne komentare, mozda se neko zabuni :)

Simke
18.10.2010, 15:39
U poslednje vreme mi mnooooogooo smeta neozbiljnost pojedinih clanova naseg sajta,u kontekstu sto mi traze na PP da im ja uploadujem na mail,msn,skype,rapid...itd,neke semplove,gotove setove..,jer nemaju dovoljno postova za download!
...u medjuvremenu se desava da sam ispisao akorde od neke pesme...i javlja se neki kolega gde ostavlja smajlic koji nema"veze sa vezom"...nadam se da ce mi odgovoriti sta mu to znaci,jer nije tema niti post bila da bi se tako nesto ostavilo,a nista nije ni napisao!!
elem....to su neke stvari koje me mnogo zivciraju i iritiraju,i u buduce takve gluposti necu tolerisati!!

Damir_Coma
18.10.2010, 19:42
Prije svega sve Vas pozdravljam posto neko vrijeme nisam imao mogucnost pristupa forumu zbog lose konekcije. Ja bih za promjenu htio da zahvalim svim moderatorima i administratorima sto odvajaju svoje slobodno vrijeme da bi odrzavali ovaj sajt, tacnije prije svih ostalih zelim zahvaliti vlasniku ovog sajta sto YU-MIDI postoji, hvala i svim aktivnim forumasima koji odvajaju svoje vrijeme da bi ovdje podijelili svoje znanje i cesto materijal. Od kad sam clan ovog foruma, nije mi smetalo ama bas nista na sajtu, a pogotovo ne rad administracije, jer kad se uzme u obzir to koliko jednog aktivnog clana iznervira neka sitnica, zamislite svi koliko se puta takva sitnica pojavi jednom moderatoru.. Samo na osnovu toga mozemo svi zakljuciti da administracija ima itekako dobre zivce da radi normalno i da na svaki komentar bio on na mjestu ili ne odgovori objektivno i bez imalo zivciranja.. Jedino sto mi je upravo sad zasmetalo i pomalo me zabolilo je to sto ste poceli medjusobno da se svadjate i provocirate, i znam da cu na ovo dobiti odgovor kako je u ovoj temi sve korektno, ali procitajte svi ispocetka objektivno od pocetka ovu temu i onu gdje je kolega @milepsr napustio forum, vidjet cete da su cak i kolege @zeljko i @grandia i @svirko na neki nacin isprovocirani i da su na kraju "pukli", a oni su po mom misljenju najsmireniji i najjaci na zivcima na ovom forumu. Sve je ovo jako ruzno, i kvari tako lijepu sliku o druzenju na ovom forumu. Ne shvatajte ovo kao kritiku, vec kao molbu svima vama i administraciji i svima ostalim, smirite se, spustite loptu, ne dozvolite da ova novonastala situacija pokvari sve sto se dosad gradilo ovdje.. Administratori nemojte sve sto se kaze shvatati kao napad na Vas, jer ste Vi izuzetno postovani od strane svih aktivnih forumasa, a ostali, Vas molim da svoje kritike pokusate pretvoriti u ideje i da ih onda predstavite administraciji po mogucnosti na PP, jer se inace otvara nepotrebna rasprava. Sjetite se da je vecina vas ovdje pronasla puno toga sto inace nebi nasla, i da je vecina vas napunila klavijaturu materijalom sa ovog sajta. A najvaznije sjetite se kako smo se svi ovdje postovali pod samo dva uslova: biti covjek i zanimati se za muziku. Ne dozvolite molim vas da se ovakve stvari nastave. Znam da ja nemam bas puno prava da komentarisem sve ovo, ali sam morao, jer stvarno volim ovaj forum i ponosim se svojim clanstvom i prijateljima koje imam ovdje. Jos jednom vas sve pozdravljam.

Vule
18.10.2010, 19:51
@ Damir_Coma

Lep komentar i na svom mestu. Hvala na podrsci i razumevanju od YU-MIDI TEAM-a

zeljko
18.10.2010, 20:03
@damire svaka cast za ovo sto si napisao..svaka rijec zlatna...Sve najbolje i pozdrav

cvrca
18.10.2010, 20:27
Posto ne znam kome da se obratim postavicu ovde pitanje.Bio san banovan zadnjih desetak dana zbog vredjanja lika i dela "Gospodina" ekrema jevrica.Pre banovanja sam imao 19 postova sada ih nemam.Naravno da kao i svi ostali zelim da po nekad skinem neki ritam a za to mi je potrebno kako rekoste 25 postova.Posto sam izgubio svoje vreme odgovarajuci u nekim temama i napravio 19 postova ,malopre jos 1 to je 20.Mislim da bi to trebalo i dalje da stoji bez obzira na banovanje.

grandia
18.10.2010, 20:50
@cvrca

druze, sve ce da ti bude oprosteno, al nemoj nikako opet da vredjas EKREMA, to ne dolazi u obzir!:lol:

najbolje je da ne vredjamo niko nikoga - i nema da se brines :D

@damire

brate, pises ki da si upisao novinarstvo na fakultet :)
pozdrav

Sejox
18.10.2010, 23:04
@cvrca

Banovanje na jednoj temi na kojoj ste napravili prekrsaj Pravilnika,nicim
nije moglo umanjiti broj vasih postova.
Broj vasih postova je umanjilo to sto su,kako vidim iz vaseg profila,
postovi uglavnom pisani u svrhu prikupljanja poena za download.
Cak ste od jednog moderatora dobili i opomenu za to.
Prema tome,vracanja broja postova nema,a Vi se potrudite da pisete
sto korisnije i kvalitetnije i nemojte pisati nesto sto je vec receno ili napisao.

Ne savjetujem Vam dalje dopisivanje o ovome,jer to nije u skladu sa temom
koju smo duzni da ispostujemo.

Tinda
19.10.2010, 21:30
Ja iskreno imam kritiku malo na admine, prestogi su, nista time ne dobijate, ali realno! I jos za download, nista niste dobili time sto ste ogranicili download na 25 postova, razumem da zelite da poboljsate forum, ali poboljsavate extra posecen i koristan forum, sa glupostima ljudi koji su tu samo zbog download-a, razmislite malo o tome. Ako je vec bespplatno, sta ga ogranicavate, manite, samo bih ljudima koji nemaju ni jedan post a samo download posecuju nakacio neki status, da ako ikad budu trazili pomoc na forumu, se vidi lepo ko su i zbog cega su dosli! Ostalo sve ok! Za svaku pohvalu!

gega
19.10.2010, 22:24
@tinda

Kolega svaki dobar savet je dobro dosao..ali prvo razmislite malo o sustini

postojanja ovog foruma pa onda dajte predloge.

Kao prvo..ovo je zamisljeno kao mesto za druzenje,razmenu iskustva a

postavljanje i skidanje materijala je samo sporedna ,,pojava,,

Da se ovde radi volonterski i da je finansiranje servera islo godinama iz

dzepa jednog jedinog coveka..to smo vec raspravili x puta (ne znam dali

pratite uopste desavanja na forumu). Posto nije bilo sredstava za

pokrivanje troskova servera koji je rastom clanova foruma bio sve

nepogodniji....sajt je morao da obustavi rad na par dana. Svi su (smo)

kukali kako ,,sugavo,,bez sajta.... Kolega mod. Svirko je priskocio u

pomoc i ,,sredio,,da sajt funkcionise sledecih par meseci ili pola godine.

To je bila velika pomoc ali samo privremena dok se ne nadze trajno

resenje.

Nije uvedena clanarina kao na nekim drugim sajtovima da ne bi sajt

bio ,,komercijalan,,kako neke kolege tvrde (a istovremeno imaju par

stotina ili cak hiljadu dovnloada);). Resenje se videlo u

donacijama...znaci dobrovoljni prilog . Svako sam odlucuje koliko ce da

donira a visina donacije se ne objavljuje nigde..donirali vi 100 dinara ili 20

Evra,isto imate status donatora. Donatorima nije ogranicen dovnload jer

im se drugacije ne mozemo oduziti .

Sada vi meni objasnite sta vama tu nije jasno??

Zelite mi objasniti da clanovi foruma koji su se uclanili pre 3 do 5

godina .....i imaju mozda tri posta ukupno ,a skidali su tone materijala sa

dovnlada ( i jos se bune sada)da su time doprineli opstanku ili radu sajta ?

Takvi dolaze samo da poskidaju sta mogu ..zbog takvih pijavica je doslo

do preopterecenja servera. Pazite...takvi ne daju nista samo uzimaju...pa

jel to fer prema ostalim clanovima? Pogledajte vas profil pa se uhvatite za

nos i razmislite malo pa cete uvideti da pisete retko ali kada pisete

odvalite glupost kao sada izjavom da smo strogi.

Ja ne zelim nit sam duzan da se vama ili nekome pravdam ali mi idu na

dzigericu ovakva i slicne izjave .....takva su pravila

igre..ko ih prihvata moze da se uhvati u kolo a kome se ne svidza siroko

mu polje. Ovim bi zeleo staviti tacku na polemiku tipa ,,sta mi se ne

svidza,, pisite konstruktivne predloge za poboljsanje rada sajta i

ucestvujte aktivno u radu pa ce svima biti bolje.

Tinda
19.10.2010, 22:53
sta sam rekao, rekao sam i stojim iza toga!

gega
19.10.2010, 22:54
Da...pa verujem vam...i ujedno imate post vise...ne ????

dominik
20.10.2010, 11:45
Meni na sajtu smetaju samo glupi komentari!!!!
A sve ja tako lako....pročitaj pravilnik, pridržavaj se toga, ako hoćeš pomozi ako nećeš nemoj ni odmagati!
A još bolja stvar odreći se par kutija cigara i dati prilog ovoj stranici....Pozdrav

ERKOOO
20.10.2010, 12:19
Sve je super,divno,krasno...jedino sto me nervira jeste otvarane nekih tema koje bas nemaju nikakvog smisla i veze sa muzikom i koje su cak da kazem glupe!Sto se tice rada administracije,svoj posao obavljaju super,strogaca je potrebna naravno!
Jos jedno...sto se tice skidanja,limit za download iznosi 8MB,eh,kako sad skinuti nesto vise kao npr neki set?Mislim da je tu napravljen mali kiks!

@Damir_Coma
Svaka cast na postu...ja sam za to da ti se ovaj jedan broji k'o 10 postova,heheh! :D
PozZz...
Dodato:
Ah,zaboravio sam...Donatorima sajta i redovnim uplouderima korisnog materijala download je NEOGRANICEN tako da ovo zadnje receno povlacim sto se tice toga sta nam smeta! Izvinjavam se...

misa1265
20.10.2010, 12:58
Nisam pisao na forumu vec neko vreme ali sam ga pratio,a razlog zbog cega ne pisem je sve vise i vise ,,glupih'' tema,tj upravo kao sto rece Erko nemaju nikakve veze sa muzikom...U redu je da postoje takve teme 2-3 mozda,al' sada ih je sve vise i vise i postale su takoreci glavne na forumu. Da li je to mozda zato sto su vecina tema sto se tice klavijatura ili bilo cega vec u vezi muzike ,,predjene'' i objasnjene pa nema materijala za pisanje ili sta vec,ali mnogo zivcira kad udjem na sajt i poslednjih 5 tema budu tipa: sta vam se jede,da se zalimo,da se hvalimo...Nadam se da ovo necete shvatiti zlonamerno...Pozz...;)

EmirTotic
20.10.2010, 13:09
Ima toga, i ja sam to tako gledao do skoro dok nisam shvatio da je sve sto me interesuje vec tu na forumu. Sve sto me interesuje vec ima negde da se pronadje, a ono sto nema, Boze moj, postavis temu i pitas. :)

A to oko tih, 'ajde da kazem "glupih" tema koje po meni nistu takve, se primecuje jedna druga stvar, a to je da smo se svi ovde nekako zblizili i sprijateljili. Cim tu ima toliko sale, pozitivne i one druge energije naravno, to meni znaci nesto vise i lepse. Znaci puno to kada vidim da neko od kolega koji recimo imaju 40-50 godina i 20 godina staza u ovom poslu, odvoji delic vremena da se isprica sa tobom, pomogne ti, uputi na pravi put. To je jedna od vecih prednosti ovog foruma i zato dajte da ocuvamo to kako jeste, svima nama puno znaci sve ovo. :)

zeljko
20.10.2010, 13:13
Kome bih se ja pozalio da nema teme "Hajde da se zalimo":)

Vule
20.10.2010, 13:28
Jednom cemo na ovoj temi izvuci top listu onoga sto je po clanovima "najgluplje" na forumu i tu smem da se kladim ce na prvom mestu biti nemogucnost neogranicenog downloada i uvodjenje limita na isti (milion puta prezvakana prica),sto govori o smislu posete pojedinaca ovom mestu. Pojavljuje se i pojam "glupa tema" a ja bi pitao: PO CIJEM KRITERIJUMU?
Ko ovde odlucuje da li je nesto glupo ili pametno? Na sajtu postoje moderatori koji citaju svaku rec i paze da ne bude nedozvoljenih,vulgarnih i nepotrebnih stvari a pojam "glupa tema" ne razumem? Ja licno svako slovo vec napamet znam na forumu,iza svakog teksta mogu da stanem i obrazlozim ga zasto je tu,a da nije ovako kako jeste u mom slucaju te nazovi "glupe teme" ne bi ni posecivao,kad mi se nesto ne dopada to ni ne konzumiram. Potrudio bi se da napravim "pametnu temu" ili da se uopste ne javljam. Najlakse je kritikovati a kao sto mnogi ovde znam da misle,sustina je druzenje i komunikacija,razmena znanja i materijala,a nismo ni svi isti,ima i manje dobrih muzicara,pocetnika,odlicnih sviraca,svi smo tu i svi se druzimo i pomazemo jedni drugima i da nije tih tema "sta vam se jede","ajde da se hvalimo","sta trenutno slusate" i slicnih bojim se da bi ovo mesto bilo prilicno pusto i nezanimljivo kao mnoga okolo. Zato kolege potrudite se da doprinesemo svi zajedno da i ovih i onih tema bude sto vise da napravimo ovo mesto jos boljim a ne stalno da ponavljamo istu pricu.

Svi znate sta se desava sa nepotrebnim,nepristojnim i duplim temama i postovima na forumu tako da tu pricu ne treba da ponavljam,i budite sigurni da dosta ljudi pazi na sve ovo da bude u redu. Na zalost poslednjih godinu dana se i ne desava mnogo novosti u muzickoj industriji tako da i nemamo o cemu puno da pisemo,sve se vrti uglavnom oko istog...(u poverenju,uskoro ce biti itekako da se pise,na moju veliku radost :)),tako da nam ostaje druzenje i zezanje. Hvala na razumevanju

P.S. umalo da zaboravim da napisem sta mi smeta na forumu :)

...trenutno nista a kad mi nesto zasmeta ja ga ignorisem ;)

Millan
20.10.2010, 16:49
Sta se raspravljate oko glupih tema, kad takva vec postoji, druga ne treba...:D
http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=8164
Mene smeta na forumu, sto ne mogu ispod nika na promenim status, omogucio je to Vaxter, ali je zbog zloupotrebe iskljucio, a ja bi zeleo da mi ispod nika pise: Banovan!, jer to je sad na sajtu ono, in...:P:lol:

Vule
20.10.2010, 16:50
Brate smatraj to zavrsenim,samo reci na koliko ces? Mesec,dva ,tri...godinu? :lol:

Millan
20.10.2010, 16:57
Extra, sad mi vise nista ne smeta!:lol:

caka012
20.10.2010, 19:49
Bicu kratak, trenutno tema "Hajde da se hvalimo" ima 1591 post, a tema "Hajde da se zalimo" 1334 posta. Samo hocu da kazem da je opravdanost postojanja neke teme stvar licnog stava, ali da ipak ljudi ovaj sajt kroz ovakve teme vidi kao opustenu i prijateljsku sredinu kojoj na neki nacin pripadaju. Naravno, prednost je na strucnim temama.

Ne svidja mi se sto, kad nesto hocu da pitam, treba silno da se pomucim da proverim da li postoji neka takva ili slicna tema, da je ne bih duplirao. Pogotovu kad je rec o starijim temama. Ne stavljam ovo na dusu moderatorima, to je samo cinjenicno stanje, obzirom na veliki proj tema, pa bi mozda trebalo na neki nacin objediniti slicne i iste teme.

romario
21.10.2010, 20:59
Smeta me što svima nešto smeta .

To me poprilično smeta .

Poštujte ovu kuću gdje ste došli i ne pametujte previše .

Tu uključujem i sebe .

Jučer sam naletio na jeftinu temu o harmonikašima .Uživao sam...

Znate li vi koji sve nešto smeta,
koliko vrijedi ta tema ?

Koliko je to važnije od down loada i sl ...

Ja bi ovo zaključao i ajd zdravo ...

grandia
21.10.2010, 21:25
caka, brate ako me ne izdaje pamcenje, ti si licno otvorio temu "ajde da se zalimo" :lol:

nista protiv toga, kolko sam se ja samo zalio a za ostale i da ne govorim ...

ipak je to jedna od "top-tema" na sajtu :D

romario
21.10.2010, 21:30
Jedno je kad se žalim da me bole leđa ,
da je netko pao na ispitu...

A drugo "što mi smeta na forumu ".
I hajd navali narode ...

EmirTotic
21.10.2010, 22:23
Smeta me što svima nešto smeta .

To me poprilično smeta .

Poštujte ovu kuću gdje ste došli i ne pametujte previše .

Tu uključujem i sebe .

Jučer sam naletio na jeftinu temu o harmonikašima .Uživao sam...

Znate li vi koji sve nešto smeta,
koliko vrijedi ta tema ?

Koliko je to važnije od down loada i sl ...

Podrzavam 100%! Romario, brate, pocinjemo da se slazemo. :))

caka012
21.10.2010, 23:08
@grandia
Ma nema veze ko je otvorio temu, hocu samo da kazem da nema glupih tema, nego samo ima tema koje nekoga ne zanimaju.

@romario
U pravu si, burazeru, kad bolje razmislim nista mi i ne smeta.

romario
22.10.2010, 07:24
Podrzavam 100%! Romario, brate, pocinjemo da se slazemo. :))

Mlad si ,

nadoći ćeš ti još ;)

grandia
22.10.2010, 07:51
interesantno ce tek da bidne kad neko otvori temu "KO! mi smeta na forumu" =))

al ocigledno ta tema vec postoji a i potrebna je - za moderatore :D

zeljko
22.10.2010, 08:54
:lol:

gjoko
22.10.2010, 16:31
....aj da i ja kazem nesto,....
smetaju mi samo grebatori koji se grebe da dobiju neku poziciju ovde na forumu i da posle nekome popuju al nemaju blage veze o sviranju i muzici....
izvinite ako se neko prepoznao i uvredio.I meni se stalno neko javi na meil ili MSN za neku pomoc pa ako znam i mogu naravno da cu da mu pomognem, pa na kraju krajeva ovo je forum za to. Ovde na forumu ako ste, a sigurno ste primetili da ima i ljudi koi se prvi put srecu sa muzikom odnosno instrumentima pa postavljaju neka pitanja koja nekome zvuce glupo, pa i da je tako mislim da bi trebalo coveku da se odgovori naravno ako neko ima odgovor za to. Da ne duzim vise posto bi ovo islo u drugi smer pa mora da otvaramo neku mozda novu glupu temu.

Sargija
22.10.2010, 16:55
Absolutno se slazem sa kolegom @gjoko

grandia
22.10.2010, 19:25
gjoko druze, ti se javljas 1 puta mesecno na forumu ... na koja glupa pitanja si ti hteo da dajes odgovor??

nemoj da se ljutis, ako tebi ne smetaju ta glupa pitanja onda pojavi se malo cesce na forumu kako bi pomagao malo bolje i vise ...

grebatori? kako si ih prepoznao? verovatno mislis i na mene, zar ne? :confused:

gega
22.10.2010, 19:39
Manite se toga ljudi.....

Ako je neko aktivan na sajtu i ucestvuje u diskusijama ne znaci da je grebator. Nemaju svi jednako slobodnog vremena zbog raznih obaveza...pa mozda redze navracaju ...i to nije problem sve dok se ti isti ne pocnu zaliti na kojekave teme i rad sajta. Niko nije prozivan ovde i nemojte da krene cela stvar u krivom smeru.
Druzimo se , i trudimo se da boravak na sajtu za sve bude udoban.;)

gega
22.10.2010, 20:00
@sargija
Vama cu kolega sada da obrisem post i ako se ne suzdrzim dobicete i karton zato sto bezveznim pisanje potpirujete svadzu.

Ne znam u cemu se vi slazete sa time sto je kolega pre vas napisao...sta imate tu zejednickog....? Mozda to sto ste i vi vas zadnji post napisali u januaru ove godine ?!?
Ako nemate nameru da se druzite na sajtu onda posmatrajte ..ali bez ovakvih komentara jer ce neko da pomisli da nemate svoje licno misljenje a ja cu pomisliti da provocirate...
Mislim da smo se razumeli.
Hvala i prijatan boravak na sajtu

nemanja 1982
22.10.2010, 20:03
Pa tema i nije bas neka,sta znam.Ne smeta mi nista na forumu.Svi ljudi su super,koliko mi je samo kolega pomoglo odavde sto se tice ritmova,boja,semplova,programa i zahvalan sam im puno,prepoznace se oni.Inace, moderatori moraju da rade svoj posao,sve pohvale!

gjoko
22.10.2010, 21:07
za ovu temu ne bih vise pisao jer pitanje je jednostavno i odgovor bi bio u jedan post i nista vise, znaci napisao sam sta sam mislio i naravno da se neko slaze a neko ne al sam prozvan i na kratko bi odgovorio:
-kolega grandia postujem sve vas ovde, ovaj forum je pomogao meni a sigurno i tebi, ono sto znam pomocicu ja drugima, nije mi jasno pa gde si se ti bas pronasao u ono sto sam rekao al neka to je tvoj problem, i zavrsicu za kraj sto me je naj vise nateralo da napisem ovo a to je najvaznije, slozices se i ti, citiram kolegu gega :
Druzimo se , i trudimo se da boravak na sajtu za sve bude udoban.

Vule
22.10.2010, 21:15
Samo nemojte da pocnemo jedni drugima da smetamo na ovoj temi,steta da stavljamo katanac? Hvala

nikola_WwW
23.10.2010, 13:31
Da li mi neko moze objasnitti,zasto jos nmg da skida ritmowe,sa owog sajta...Hwala unapred!!!

Simke
23.10.2010, 13:43
prvo ovo moras da procitas
http://www.yu-midi.org/forum/faq.php
a kad to procitas onda procitaj ovo!;)
http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=14749

e a posle toga ide ovo!!
http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=2968&highlight=novajlije

prvo pa musko i odma na temu"sta vam smeta na forumu"!!

EmirTotic
23.10.2010, 13:43
HERE WE GO AGAIN!!! =))

Pa Nikola prelistaj forum ili konkretno ovu temu, mislim da je 100000x receno zasto!

Taman se resi neka situacija, opet pocinje sve ispocetka. Tome definitivno nema kraja! :))

ivanaa
23.10.2010, 14:07
Ja jos nisam iskoristila opciju download, al sam vam nesto uploadowala....b-(A sto se tice zamerki,cemu? Kome ne valja trazice boljeb-(

Simke
23.10.2010, 14:35
@ivanaa
pozz i dobro nam dosla:)
za download moras da imas najmanje 25 postova!
http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=2968&highlight=novajlije&page=35

Nemanja88
23.10.2010, 15:39
@ simkeres: A da bih skinuo fajl veci od 8 mb?

Forum je generalno OK. Kolega Vaxter i ja smo se jednom prilikom fino ispricali preko PP (kada sam bio banovan, i dalje smatram bez razloga), pa sam mu ja ujedno tada i rekao sta meni licno smeta, a koliko vidim i drugima (necu da pricam tacno sta i kako, da ne bih "podsticao raspravu"). Smatram da neke stvari ne trebaju tako da se odvijaju niti da se rade, ali to je politika foruma, mi smo tu gosti, i sta je-tu je ;)...

Pozdrav, Nemanja.

gagan
23.10.2010, 15:55
Ma samo opusteno , jedino mi smeta kad neko nekog ponizava ...... ostalo samo napred hahahahaha

gega
23.10.2010, 17:03
@nemanja88
Pa ako ti je Vaxter sve objasnio onda nema vise nejasnoca oko funkcionisanja foruma i dovnload sekcije..:D

Vule
23.10.2010, 17:18
Forum je generalno OK. Kolega Vaxter i ja smo se jednom prilikom fino ispricali preko PP (kada sam bio banovan, i dalje smatram bez razloga), pa sam mu ja ujedno tada i rekao sta meni licno smeta, a koliko vidim i drugima (necu da pricam tacno sta i kako, da ne bih "podsticao raspravu"). Smatram da neke stvari ne trebaju tako da se odvijaju niti da se rade, ali to je politika foruma, mi smo tu gosti, i sta je-tu je ;)...

Pozdrav, Nemanja.

I sta ste vi u stvari hteli da kazete ovim komentarom?

Citiram: "Forum je generalno ok ali...necu da kazem sta mi smeta...banovan sam bez razloga...politika Foruma nije u redu..."

:confused:

Nemanja88
23.10.2010, 18:11
Pozdrav kolegi Vuletu. Prvo, nema potrebe da mi se persira, ne osecam se toliko uvazenim ;). Drugo, citirati znaci napisati/izgovoriti nesto sto je neko drugi vec rekao, ali striktno od reci do reci, a ne vadjenjem pojedinih delova iz konteksta, ili jos gore prepricati svojim recima, jer to onda nije citat i gubi se smisao. Forum jeste generalno OK, stojim iza toga, ali postoje neke stvari koje su meni licno zasmetale od samog starta, a koliko vidim nisam jedini. Odbio sam javno da kazem sta je to, a dao sam i dobar razlog kao obrazlozenje. Ni u jednom trenutku nisam rekao, citiram: "Politika foruma nije u redu", vec sam rekao "Smatram da neke stvari ne trebaju tako da se odvijaju niti da se rade, ali to je politika foruma" sto je, mora se priznati, dosta razlicito. U prostom prevodu - sto se pre naviknem, bice mi lakse. E, ja smatram da je bas u tome problem, sto sam kroz par PP-a i naglasio kolegi Vaxter-u, jer isto kao sto narod cini drzavu, tj. drzava postoji zbog naroda, isto bi i tako trebao svaki forum da postoji zbog clanova, a ne obnuto ;). Ja sam i tada samo dao svoj skromni savet i predlog da se neke stvari izmene i da se ne rade tako kako se rade, jer koliko vidim nisam jedini na forumu kome smeta... Ovde bih se zaustavio, jer ste u Clanu 23. Pravilnika sajta jasno rekli da nije dozvoljeno komentarisanje rada moderatora (sto, opet morate priznati, nije ni malo liberalno), a nastavkom price bi ovaj Clan bio "povredjen", a ja ponovo banovan. Ko razume - shvatice ;).

@ gega: Sa kolegom Vaxter-om nisam komentarisao rad download sekcije, niti uslove rada iste, jer da jesam, logicno je da ne bih ponovo postavio takvo pitanje ;).

Ustavom nam je zagarantovano pravo na slobodu izrazavanja, te ga ja kao takvo i koristim. A svaki podzakonski akt, pa makar to bio i pravilnik foruma, mora biti u saglasnosti sa Ustavom (po hijerarhiji pravnih akata), tako da smatram da nista lose nisam rekao, niti da sam na bilo koji nacin ugrozio necija prava. Pozdrav svima, i "no hard feelings" ;).

Vule
23.10.2010, 19:17
@ Nemanja88

Vidim ja da ste vi neka filozofska dusa,svaka cast,i lepo sto imamo medju nama i jednog tako pametnog i elokventnog Kolegu. Nisam i dalje uspeo da shvatim sta vam konkretno smeta a to vise i nije toliko vazno,kad sami ne zelite da to iznesete ne bi dalje insistirao. Sto se funkcionisanja Foruma tice,takav je kakav jeste i mi se u saradnji sa svim ostali dobronamernim clanovima trudimo da ga svakim danom unapredjujemo...namerno podvlacim ovo "dobronamernim" jer nisu svi takvi a s toga je i politika rada moderatora malo ostrija. Vidim da ste relativno nov clan pa vam zelim da se jos malo upoznate sa radom ove nase muzicarske zajednice i uklopite u funkcionisanje iste,mislim da ce vam tada mnogo manje stvari smetati.

Uzgred,persiranje je stvar osnovnog vaspitanja u komunikaciji sa nekim s kim se ne poznajem tako da,nema to uvek veze sa uvazavanjem. Hvala

armin
23.10.2010, 19:34
Meni smetaju filozofi, te oni sto guse te pametuju... Ono iskreno... Joj ljudi... Pa ako ima pravilnik takav je kakav je i tacka... Pa sto kad odete u trgovinu tj. trzne centre Big trgovine nepitate mozel jeftinije ili na veresiju ili.bilo sta. .. Pa kad nesmijete i netice vas se... Tako i ovde ako vam nepase nemojte razglabati o glupostima, ovo muzicarski forum a on meni objasnjava drugu palatalizaciju. Ma daj. .....
Jednostavno ako ti smeta prosetaj.... I najzad tema je kako da se poboljsa sajt a ne kako pravilnik nevalja.... Ja znam da bi za poneke bilo najbolje da nema pravilnika da.mogu raditi sto hoce.

Ovaj sajt da nevalja kako neki pisu ne bi imao hiljade i hiljade clanova.... A dzabe nema ni u babe...

jos jednom nemojte mi zamjeriti... Inace nevolim ovakve diskusije...
Postovano sa mobilnog uređaja
Dodato:
@Vule oteo si mi slova sa tastature... bravo nista drugo za reci

Nemanja88
23.10.2010, 19:45
Hvala puno na lepim recima, ali odmah da kazem - nema potrebe za takvim cinizmom. Nisam ja nikakva "filozofska dusa". Drago mi je da smo se makar u jednome razumeli - a to je da niste shvatili sta je to konkretno sto mi smeta, jer sam upravo to i hteo da izbegnem (da se ne ponavljam iz kog razloga). Sto se clanova tice, upotrebili ste rec "dobronamerni", koju bih ja, da sam na Vasem mestu, zamenio sa "ozbiljni", jer ne verujem da ovde ima ljudi sa losim namerama, koji bi da "ruse" forum, spam-uju i sl. Malo je preostro za nekoga reci da je opozit od dobronamernog, tj. "zlonameran". Slozili biste se da je "neozbiljan" pogodnija rec, koja usput i nije uvredljiva. A u vezi "uklapanja u funkcionisanje" nakon cega ce mi mnogo manje stvari smetati, pa upravo sam o tome i govorio. Govorio sam u smislu da je nazovimo "rezim" takav da svi clanovi moraju da mu se bezuslovno povinuju, i ne smeju javno da iznose primedbe na rad njegovih "poglavara". Poenta je da bi oni koji sprovode taj rezim, kao i on sam, trebali malo da se adaptiraju u odnosu na clanove i postojecu situaciju, a ne da rade kao i uvek, i to po svaku cenu. Naravno, postoji granica te gipkosti, ali se na kraju shvati da je stub svega upravo tolerancija, i to jedino obostrana.

Sto se persiranja tice, u prosloj poruci sam se trudio da Vam se obratim "bezlicno" kako bih izbegao eventualnu gresku, ali evo sada Vam persiram. Slazem se da je to deo kucnog vaspitanja, ali postoji i neko "poslovno", kao i "zivotno vaspitanje", koje kazuje da se persiranjem nekada mogu udaljiti ljudi, tj. da je direktan govor mnogo prakticniji sa neke neformalne stvari, te ga iz tog razloga i praktikujem. A i jos jedna stvar - kada se nekome persira, uglavnom se sva sustina time usmeruje na tu osobu, a moje govorancije su usmerene na sve,tj. "erga omnes", ali sam se sada trudio da budem kulturan prema Vama, kao i da budem razumljiv svima.

I jos nesto, ako ste vec resili da mi persirate, onda to radite velikim slovom, jer "vas" oznacava mnozinu, dok "Vas" znaci nesto vec sasvim drugo ;).

Kao sto sam rekao i kolegi Vaxter-u, ja sam tu da pomognem sta i koliko mogu svojim skromnim znanjem iz oblasti muzike, kao i da poslusam savete iskusnijih kolega i da saznam nesto novo. A uvek sam voljan da na bilo koji nacin pomognem u radu foruma, na polju nekih drugih oblasti u koje se razumem vise nego u muziku, bez ikakvih zahvalnosti i "hvalospeva", vec iskljucivo za dobrobit drustva, a ne pojedinaca. Jer kako ja vidim, a i mnogi drugi, ovaj forum bi apsolutno fino mogao da funkcionise sa samo 10-ak "odredjenih" clanova, sto ni malo nije u redu. Definicija foruma vuce korene jos iz Starog Rima, i zna se koji su sinonimi za isti.

Pozdrav, i drago mi je da smo se razumeli ;).

@ Armin: Kolega, ako ne volite ovakve diskusije, jednostavno ih zaobidjite. A ako imate nesto licno meni da kazete ili da pitate, slobodno posaljite PP. Jer smatram da je "@Vule oteo si mi slova sa tastature... bravo nista drugo za reci" malo neumesno...

armin
23.10.2010, 19:50
joj moderatorima treba dati platu svega mi ne bi ja ovo mogao raditi...
kad ti je neko uporan tj. naporan... lele

Nemanja88
23.10.2010, 19:56
Tema je pod nazivom "Sta vam smeta na forumu?", i ja upravo to i pokusavam da stavim do znanja onima kojima je to i potrebno. A to sto nekome smeta sto postoje i skolovani ljudi koji paze na svoje izrazavanje, ili ako eventualno ne razumeju to sto pise, to je onda vec njihov licni problem ;). Jer mozda je problem bas u pravilniku, mozda bas nesto u njemu ne valja? I sam Ustav se da promeniti u korist gradjana, a ne Pravilnik foruma u korist clanova. Samo, kao i u pravom svetu, nekome to odgovara, a nekome ne ;)...

Kako god, jos uvek nisam dobio odgovor na pitanje koje sam postavio na prosloj strani, a to je: Koji uslovi moraju biti ispunjeni da bi neko mogao da "skine" fajl veci od 8mb?

armin
23.10.2010, 20:10
Pa de malo prelistaj forum pa ces znati... dok si to pisao mogao si vec jednu 4hiljade puta da nadjes...

Imas kao najbolje rjesenje donaciju
igraj kviz upload itd...

listaj

gega
23.10.2010, 20:15
@nemanja 88

Odgovor na vase pitanje: necete moci da skinete fajl veci od 8 MB.

Vule
23.10.2010, 20:19
@ Nemanja88

Ja sad kao Moderator koji radi po pravilniku treba da vas opomenem za postavljanje pitanja na pogresnom mestu,i to bas onog na koje smo odgovorili mnogo puta,a necu,kaznicu vas za nesto drugo,mnogo ozbiljnije ako nastavite sa tom praksom (sigurno naslucujete o cemu se radi a vezano je za download materijala),i kazna ce biti mnogo ozbiljnija,zato povedite racuna dok ne bude kasno...odgovor na svoje pitanje potrazite na ovom mestu: http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=18

Jednom davno sam nekome ovde objasnjavao osnovnu razliku izmedju pametnog coveka i pametnjakovica,pa pokusajte da pronadjete to da procitate i razmislite o tome. Hvala

Nemanja88
23.10.2010, 20:31
Puno hvala sto sam ovog puta prosao bez "sankcije". Mahinalno sam postavio pitanje na pogresnom mestu, i zbog toga se ovim putem javno izvinjavam. Inace, ne "naslucujem" zbog cega bi mogao da budem kaznjen, a vezano je za download materijala, pa ako moze mala pomoc, tj. objasnjenje? I ne znam kakva je to moja "praksa"?

Sto se tice razlike izmedju "pametnog coveka" i "pametnjakovica"... Pa, smatram da ste Vi najmanje kompetentni da izvrsite tu procenu, i pomalo je nekulturno obracati mi se u tom kontekstu. Ovo Vam kazem kao covek coveku, a ne kao "clan Moderatoru".

Da ne idemo dalje u OFF, tema se zove kako se zove, ja sam svoje izneo, a vi (mnozina) radite kako smatrate da treba.

Samo bih zamolio da mi odgovorite na pitanje, a onda se povlacim iz teme, posto vidim da sam "trn u oku", pa ne bih vise da stvaram situacije koje bi eventualno mogle da dovedu i do ozbiljnijih posledica po moj account.

Pozdrav, i sve najbolje!

Vule
23.10.2010, 20:39
Bicu kratak:
Skidanje materijala sa download sekcije na zahtev clanova koji na to nemaju prava i deljenje istima je zabranjeno i bice sankcionisano.

Na ostalo se ne bi nastavljao,mislim da je nepotrebno. Hvala

Nemanja88
23.10.2010, 22:06
Tacno je da sam skinuo jedan fajl, tj. jednu boju na zahtev kolege koji me je to zamolio, i prosledio mu isti. Nisam znao da je to zabranjeno, i ovim putem se javno izvinjavam nadleznima na forumu. Ako smatrate da sam zasluzio sankciju, necu se buniti. Mogu samo da kazem da sam hteo da ispadnem pre svega covek i da pomognem kolegi, i stvarno nisam znao da je to zabranjeno i toliko strasno. Ali, kao sto sam vec i ranije rekao, pravila su pravila. Samo znam da se to vise nece ponoviti.

Pozdrav.

Vule
24.10.2010, 00:21
Idemo dalje...posto vidim da ovde mnogima neke stvari ili nisu jasne ili ne zele da shvate jedan mali i opipljiv dokazni materijal koji ce nam pokazati ko smo,kakvi smo i cime se bavimo. Otvoreno stajem na stranu mojih kolega Moderatora koji se trude svim silama da stvari drze pod kontrolom i u redu oduzimajuci od svog slobodnog vremena da bi se izborili sa pojedincima koji ne zasluzuju da budu sa nama ovde.

Evo fotografije,slika je sa jedne stranice sa malim oglasima i u pitanju je clan naseg foruma pa sami prosudite o cemu se radi. Ta stranica sa oglasom je jos uvek aktuelna i mozete proveriti dok je autor ne ukloni,a ja sam ipak to slikao da ostane ovde kao dokument:

nikolakg
24.10.2010, 00:49
Moj sugradjanin?:confused:

milos1
24.10.2010, 17:55
smeta mi to sto moram da nabijem 25 postava da bi mi bio omugucen download!!:(

Simke
24.10.2010, 18:05
@milos1
budi donator pa ces imati neogranicen pristup download sekciji..pa brate skidaj posle sta ti je volja!!!

http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=13685&highlight=donacija

zeljko
24.10.2010, 18:07
a jbt opet jedno te isto se ponavlja ne razumem...Koliko puta je bas u ovoj temi objasnjeno i cak poneki i banovani i opet ista prica hehehe

gega
24.10.2010, 18:09
Da bas i trebaju dobiti opomenu jer ne citaju postove,ne prate desavanja na forumu vec sa praga vicu DAJ :mad:

zeljko
24.10.2010, 18:12
:lol:Sa praga vicu DAJ hahaha

Razer
08.11.2010, 21:00
Prečudna pravila.. Prvo glupo mi je šta moramo imat adresu našeg internet provajdera. Moramo paziti kako citirati.. Vidim puno na forumu ima bannovanih ljudi a to je baš zbog tih prestrogih pravila. Moramo nabit postove da bi skinuli nešto u download sekciji.. Početna stranica mi je nekako ružna. Ok ste, ali opet nikad nisam vidio ovaj način rada.. Registriran sam na mnogim forumima u kojima su pravila navedena ali nisu stroga..

Po meni treba pravila bit samo da se ne smije: vrijeđat, omaložavat, rasistički ponašat, stavljat torrent fajlove i sl.. Ovo ostalo je potpuno glupo..

Ovo je samo moje mišljenje, ipak sam po struci web dizajner i znan kako se forumi održavaju. Mislim kao što sam rekao, to je vaš način i ok poštujem ga, ali mi U hrvatskoj ne radimo tako

grandia
08.11.2010, 21:17
pa jeste prestrogo ... neki pisu glupe komentare da bi skidali fajlove a drugi doniraju po 20-30 i vise evra ... mnogo prestrogo ...?!

prestrogo su sa banovanim? vecina kolega prate aktuelne teme, i odjednom se pojavi novajlija i napise za 5 minuta 25 postova a tema koja je bila jos pre 5 minuta aktuelna - nje nema vise ... zbog toga sto neki nov clan misli da je to toliko vazno sta on ima da kaze na temu koja je vec godinu dana stara ... mnogo prestrogo?

za mene je to cista zahebancija moderatora i ostalih clanova koji se drze pravila na ovome forumu ...

dalje ne zelim da komentarisem ...

pozdrav

hammers
08.11.2010, 21:20
Meni smeta sto ce od novca koji se prikuplja od donatora da se kupi Airbus A380 i sto ce moderatori sledeceg leta s njim da idu na Havaje na letovanje...I to u vile koje su kupili od istih ovih para...
Mozda to prestane da mi smeta ako i mene povedu....:lol:

Vule
08.11.2010, 21:20
Poštovani @ Razer...pa vama stvarno puno stvari smeta,a tako kratko ste član...možda i nedovoljno da se upoznate u potpunosti sa Forumom?

Ovaj poslednji deo vaše zadnje rečenice koji kaže..."ali mi u hrvatskoj ne radimo tako"...da ste se malo više upoznali sa Forumom saznali bi sa je ovo balkanski,evropski,svetski Forum...

A i za ove ostale primedbe bi vam isto savetovao...

Prijatan boravak vam želim u ime YU-MIDI TEAM-a

@ Hammers

Pa ne misliš valjda da ima toliko moderatora da napune ceo Air-bus? :lol: ...naravno da ćemo ako ga pazarimo povesti pola Foruma :lol:
Baš idem u nedelju na auto pijacu da vidim šta se nudi od Air-bus-eva :lol:

hammers
08.11.2010, 21:41
@ Vule
Proveri im kilometrazu, desava se da im cesto vracaju kilometrazu....=))

grandia
08.11.2010, 21:52
ce da bude dovljno para barem za jedno "A" od airbusa =))

gega
08.11.2010, 21:54
Bice, ako iskoristimo snizenje pred bozicne praznike :lol:

Vule
08.11.2010, 21:55
Biće za onaj mali "burago" Airbus...ako uopšte postoji da se pazari na nekoj trafici :lol:

P.S. odlutasmo malo sa teme...nemojte da me terate da se samobanujem za primer? Hvala :D

zeljko
08.11.2010, 21:58
Hm=))

sreckoll
10.11.2010, 00:55
25 postova za download to mi smeta

milanceshow
10.11.2010, 01:04
@sreckoll
Vidim da ti smeta.Jel zato spamujes ceo forum da bi imao 25 posta?

Laku noc!!!!!

Mile011
11.11.2010, 20:47
Meni za sad ne smeta nista, jer sam kratko clan. Ali opet mi smeta sto ima ljudi koji su ovde da sakupljaju postove, pa kad postavim pitanje uglavnom dobijem glupost. Izuzev nekih clanova, da ne bude zabune. Uglavnom je to to :)

gega
11.11.2010, 21:19
@Mile011

Kolega ...do ovog momenta ste samo danas napisali 16 postova (dok ovo zavrsim bice ih i vise)......ko skuplja poene ??
Od koga ste dobili glup odgovor na vase pitanje ?
Procitao sam vase postove da vidim kolik pametnih odgovora ste vi dali u toku dana..... necu da komentarisem. Niste izabrali bas najzgodniji nacin za predstavljanje na forumu.Pratite malo desavanja pre nego donesete sud o samom forumu i clanovima koji ce danas ili sutra vama pomoci nekim dobrim savetom. Ugodan boravak na sajtu

Mile011
11.11.2010, 21:30
Ne kazem, dobio sam dosta dobrih i kvalitetnih saveta do sad u ovom kratkom periodu. Ali pogledajte uopsteno, iako su kaznjeni korisnici koliko ih je bilo i koliko ih ima. Al neka necu da postujem vise, jer ispada da samo sakupljam postove. A ne mogu da dokazem da nije tako. Kome god sam znao kako i mogao pomogao sam!

EmirTotic
11.11.2010, 23:59
Uopste ih nije puno kaznjeno nego su banovani zbog e-maila koji nisu priznati na sajtu pa ti se mozda cini ako iznad slike pise "banovan", nego da ne duzim pricu hteo bih da ukazem na jedan problem, nadam se da time necu napraviti nikakvu pometnju ali bih voleo da mi pomognu moderatori oko toga jer ne bi samo meni pomogli, vec svima ukljucujuci i njih.

Ovako, smeta mi to oko download sekcije sto neko postavi ritam i napise ''ritam yamaha sty"! Pri tom ne napise ni koji je to ritam (neki namenski, neki beguine, beat, 7/8 isi sta vec). Onda se samo gomila broj downloada i kritika na na racun korisnika koji je postavio taj materijal, a kritika cesto vodi u konflikt i tako dalje.
Treba ceniti sav trud koji ljudi ulazu da se odrzi nivo na kom jeste ovaj forum! Eto, mali predlog pa ako moze da se resi. Hvala vam! ;)

Sejox
12.11.2010, 01:14
Emire.

O materijalu koji prolazi u download vec je ranije otvorena posebna tema
sa naslovom "Propustanje upload-ovanog materijala" i nalazi se u
sekciji "Komentari i pitanja".
Tamo je sve objasnjeno kako je i zasto je i moze se procitati o cemu se radi.

Namjerno nisam postavio link za tu temu,jer nije bas nesto previse poucna,
a i da ne bi dalje bilo pisanja o ovome,jer bi bilo suvisno.
Ali eto napisao sam naslov teme i sekciju u kojoj se nalazi.

Dakle nastavljamo sa eventualnim daljim sugestijama,ali ne oko materijala
u downloadu jer za to,kao sto sam vec napisao postoji posebna tema i
moze se procitati.

EmirTotic
12.11.2010, 13:36
Izvinjavam se, ipak nisam trebao da pokrecem to pitanje. Svakako cu procitati tu temu. Hvala Sejo.

Mile011
12.11.2010, 15:05
Ovo sad nije uredu, stvarno. Prvo uploadujem 5 setova sve ih obrisete posle dva dana i sad dodjem obrisano mi preko 10 postova ( ne znace mi nista ali nije uredu) Ne razumem sta imate protiv novih clanova? 90% ljudi koji su se registrovali ove godine je banovano. Zbog cega tako? ako zelite samo vi stari clanovi da budete ovde onda zabranite registraciju? Jbt ispada da na forumu mogu da borave samo oni koji su ovde od pocetka i oni koji daju novac. Onda lepo naplatite registraciju, jebo vas pare, pokrenuli ste portal za muzicare i kad ste stali na noge kako treba onda se svi obezobrazili. Iako znam da cu dobiti ban posle ovoga, postovacu. A vi malo pokusajte da se spustite na zemlju i shvatite! Toliko od mene. CIST BEZOBRAZLUK!

armin
12.11.2010, 15:40
A sto to tebi toliko smeta...???

1. sigurno si set-ove koji se ponavljaju, nesmiju, ili u pogresnu sekciju stavio pa su zato izbrisani...

2. postovi koji nemaju nikakvog znacenja tj. smisla sigurno su ti takodjer obrisani...

3. da je 90% posto clanova obrisano ove godine nije tacno ima statistica sajta...

tako da nerazumijem vas problem...

zeljko
12.11.2010, 16:30
I ja mislim da si nesto zasro dok je tako ne vjerujem da bih moderatori to bez veze brisali.....A to sto kazes da smetaju novi clanovi nisi u pravu....evo i ja sam novi tako reci clan pa me niko ne dira,a i nisam dao neku sumu novca da bih me neko trpio..

Druze nemoj tako da pricas i zasto se moras odma spustati na taj nivo i govoriti takve rijeci i kako sada da ne dobijes ban kad ga sam trazis.....Poooz

Vule
12.11.2010, 16:52
Ovo sad nije uredu, stvarno. Prvo uploadujem 5 setova sve ih obrisete posle dva dana i sad dodjem obrisano mi preko 10 postova ( ne znace mi nista ali nije uredu) Ne razumem sta imate protiv novih clanova? 90% ljudi koji su se registrovali ove godine je banovano. Zbog cega tako? ako zelite samo vi stari clanovi da budete ovde onda zabranite registraciju? Jbt ispada da na forumu mogu da borave samo oni koji su ovde od pocetka i oni koji daju novac. Onda lepo naplatite registraciju, jebo vas pare, pokrenuli ste portal za muzicare i kad ste stali na noge kako treba onda se svi obezobrazili. Iako znam da cu dobiti ban posle ovoga, postovacu. A vi malo pokusajte da se spustite na zemlju i shvatite! Toliko od mene. CIST BEZOBRAZLUK!

A cemu to psovanje,za tim stvarno nema potrebe?! Napisali ste sta vam smeta i to je u redu a za prostaklucima stvarno nema potrebe. Mnogo puta smo objasnili svaki detalj i oko razloga za donaciju,i oko broja postova,i oko uploadovanog materijala da nema svrhe sve to ponavljati. Clan ste tek nekoliko dana a toliko primedbi...mozda da malo porazmislite da li vas stvarno zanima druzenje ovde ili nesto sasvim drugo? Hvala

P.S. opominjem vas za nepristojno ponasanje,a za banom trenutno nema potrebe...napisali ste sta vam smeta pa neka i drugi to vide

Vaxter
12.11.2010, 17:08
Nekulturi i bezobrazluku nikad kraja, a ni pohlepi i grebanju.
Neznanje, naravno, uvek vlada. :)

Mile011
12.11.2010, 17:45
izvinjavam se zbog psovanja samo samo puko. Jer prvo sam uploadovao setove oko sat vremena (znaci bacio sam ih bezveze) a drugo dodjem danas i vidim ovo. Mene bas briga za postove, ja nisam dosao ovde zbog download sekcije kao sto svi admini misle ko god da se registruje da je zbog toga.
Dosao sam da bih mogao nekog da pitam za savet i naravno nekom da pomognem ako mogu. A ako ste vec pokrenuli toliko tema za druzenje i zabavu sto onda opominjete i mislite da neko sakuplja postove ukoliko odgovori na neku? Ja sam samo prelistao forum i gde sam hteo (zabava itd) i gde sam mogao (znao da pomognem) odgovorio sam i odma sam na par mesta dobio opomenu da to ne radim jer cu biti kaznejn zbog sakupljanja postova. I sad cete opet da me napadnete umesto da protumacite malo to. Naravno da ce svaki clan koji je uvde duze od godinu dana stati na vasu stranu jer nece da se zamera naravno necu ni ja ali samo kazem. Da nije sve razlog da bude opomena, ban, itd. Nismo svi ovde zbog download sekcije to nikako da shvatite!
Dugo sam clan na diskusijama pa zato mozda malo vise kucam i takav sam na forumu jer je tamo organizAcija drugacija. Nadam se da cu se naviknuti. Ali samo kazem da biste trebali to da popravite. Pozdrav!

Sejox
12.11.2010, 18:21
@Mile011

Obicno kada neko "pukne" na forumu,red je i da se ohladi malo i odmori
od foruma,ali moram Vam reci da je ipak bilo dovoljno fleksibilnosti
moderatora koji Vas je opomenuo i ipak ostavio aktivnog na forumu.
Znaci nije bas sve tako crno.

Vi u skoro svakom drugom postu naglasavate da Vam nije stalo do downloada,
ali pisete velikom brzinom,vise od 15 postova dnevno.
Tako se bas i ne radi,jer ja nisam vidio bas nesto konstruktivno,novo,korisno
u vecem dijelu vaseg pisanja.
Zato su Vam i obrisani svi postovi na temama koje su bile skoro pa zavrsene,
i receno gotovo sve a Vi tamo pisali.

U strucnom dijelu foruma se pise konkretno,korektno,tacno i korisno tako
da iskustva sa nekih drugih foruma gdje se pise mnogo i selektivno i
neselektivno,nece biti od koristi ovdje.
Moracete se prilagoditi ovome forumu i normalnim pravilima koja vladaju ovdje,a to zaista nije nimalo tesko,zaista.

Interesantno je,da mi koji brinemo da sajt funkcionise normalno,azurno
i uredno,moramo najvise vremena,zivaca i strpljenja provoditi u dopisivanju
i objasnjavanju sa clanovima koji su ovdje tek nekoliko dana.
To je jedan apsurd,i on zahtijeva i posebnu analizu.Ali o tome,drugi put....

Ja Vam savjetujem,da posto ste novi clan,prvo jedno vrijeme citate i pratite
sta se pise,da bi ste jednostavno stekli utisak gdje ste i da je ovo jedan
sasvim normalan forum.

Ne savjetujem Vam da dalje pisete na ovoj temi,jer ste rekli sta ste rekli,
i svi smo procitali.
Ovim smatram Vase pisanjena ovoj temi zavrsenim,jer bi sve ostalo bilo
suvisno.

armin
25.11.2010, 15:30
Na pocetku ove teme ja rekao da hoce da promjenu boju sajta i evo neko to ucini... bas lijepo malo promjene...

Milan$
25.11.2010, 15:52
:mad: Pokrecem peticiju da se vrati stari dizajn sajtu B-)...ovaj siv,sumoran =((,utice mi na raspolozenje...

b.o.Y.c.h. ČK
25.11.2010, 16:35
Smeta mi što je kurzweil napisan sa dva L u onom djelu foruma - Solo (Workstation) :)

Bokic
25.11.2010, 16:56
Meni je isto boja nesto sumorna.:(
Olovka i blok su mi ok.:)

Vaxter
25.11.2010, 17:02
Mnogo starijih članova je tražilo da se vrati siva, koja je nekad bila.
Ovo je ta ista nijansa.
Meni je, lično, ova siva poprilično opuštajuća.
Plava mi je, malo. unosila anksioznost.

Haha, zaista dva l.
I to tako stoji godinama, i tek sada bojč primetio.
Izmenjeno.

grandia
25.11.2010, 17:06
e pa bilo je vreme da se opet zalimo sta nam smeta =))

a moram da priznam da i meni malo ova siva boja smeta tj. "danas i XX:XX vreme" u beloj boji na sivo nije bash srecna kombinacija :D

vaxtere druze, ce da ocoravimo nacisto :lol:

EmirTotic
25.11.2010, 17:07
Meni je extra boja. Nekako mi prija promena. :)

Na nekim sajtovima ima da se menja boja tj. tema. Mislim, korisnik je menja sam. To je isto super ali pustimo Vaxtera da predahne, ionako je previse ucinio za forum. ;)

Vaxter
25.11.2010, 17:09
@grandia
Da, to smo i Vule i ja komentarisali.
Tema je takva, ali srediću je.
Možda i danas, ako bude bilo vremena.

VUNIMRAV
25.11.2010, 17:19
Potpisujem peticiju,vratite boju,ovo mu dodje kao crno beli tv!

zeljko
25.11.2010, 17:20
Ajoj jest sad ruzno...Mislim nemo se ljutite vise na mene ali i meni ovo smeta....Poooz

grandia
25.11.2010, 17:23
ozbiljno drug vaxter, nisam bash toliko corav - al stvarno ono belo na sivom ne mogu da citam, bar ne tako lako ... a crno na belo vidim i iz aviona =)) (al sam sad preterao)

jos neke male sitnice, da ne budem mnogo dosadan ... cisto za informaciju ...

u donjem desnom delu postinga, gde su mogucnosti za klikovanje "quote, multiquote, direktan odgovor i hvala" ... to je isto malo mutno ...

ja momentalno na poslu koristim chrome i grafika "hvala" se kod mene ne vidi, tj. na to mesto je onaj klipart koji oznacava da tu treba da bude grafika a nema je.

kao da mi fali neki plugin ...:confused:

da ne zaboravim: respekt i hvala za tebe tj. tvoj trud o forumu ;)

msm. nista strasno al mozda nisam jedini?

romario
25.11.2010, 17:26
Potpisujem peticiju,vratite boju,ovo mu dodje kao crno beli tv!

potpisujem .

Vaxter
25.11.2010, 17:28
Isti ovakvi komentarisu bili kada smo sa ovakve sive prešli na onu plavu. :)
Ljudi su robovi navike, i teško se privikavaju na novo. :)
Tvoji komentari, grandia, su sasvim na mestu, i te stvari će biti ispravljene.

Vule
25.11.2010, 17:30
Ajde da se manemo peticije nego gledajte po forumu sta gde fali pa da se malo doradi da svima bude lepo. Najlakse se vrati stara tema.

@ grandia

hvala na sugestijama

romario
25.11.2010, 17:36
Ajde da se manemo peticije nego gledajte po forumu sta gde fali pa da se malo doradi da svima bude lepo. Najlakse se vrati stara tema.

@ grandia

hvala na sugestijama

Nema veze peticija ili ne .;)

Ali mi definitvno malo je presvijetlo ,
i mislim da če to brže umarati oči .
A fali s ovim odabirom boja i dinamike,živosti
stranici ...

Kako god ,čestitke na radu i trudu svima
koji su sudjelovali u ovoj raboti .

Vule
25.11.2010, 17:44
Slazem se,to je prvi korak,da se slova malo podebljaju i potamne pa cemo videti kako izgleda.

zeljko
25.11.2010, 18:03
ma stvarno ubi u oci kao da u sunce gledam heheh...mozda je dobro ovako jer ce se clanovi prije umoriti i ici na spavanje:lol:Samo nece te se mene tako lako rijesiti..imam ja ideju...samo nabijem djozluke za sunce na oci i rijesen problem:lol:Salim se malo bez ljutnje....Pooz

Simke
25.11.2010, 18:36
Ljudi ovo sivilo ubija!!! Ajde dajte nesto za odmor ociju....posle pola sata ovde pocinje da boli glava!:S

Vaxter
25.11.2010, 18:54
Dajte da vidim predloge.
Već sam rekao nekoliko puta.
Biču zahvalan svakome ko pronađe temu koja bi lepo pristajala sajtu. :)
http://www.google.com/search?q=vbulletin+template
Pa polako... ;)

Millan
25.11.2010, 18:54
A, jel moze ova tema i u kvadratice(na kockice:D) ili samo u linije...!?:P Moze i sivo, samo ona varijanta silver, meni je tako tema na XP...:)

hadisen
25.11.2010, 19:53
do moderatorite daj pustete da je download bez tih 25 postova za da ne se gubi smislata za ovoj sajt koj e fenomenalen

Vaxter
25.11.2010, 20:15
Nisam video nigde da piše sajt za grebatore, tako da ne vidim kako to gubi smisao?

zeljko
25.11.2010, 20:16
:lol:

grandia
25.11.2010, 20:26
eto par koje bi se meni svidjale - naravno ne zelim nikoga da ubedim, jednostavno par dizajna koje po meni izgledaju kuul :)

ne razumem se niako u ove bulletine =)) al mislim da nisu za free ... 25 $ :D

reko bi da bi smo mogli da se "dozvolimo" ovu kupovinu ako je to 25$ za celu godinu ... ;)

zeljko
25.11.2010, 20:34
Sta ja znam to mi ovako gledajuci vise izgleda kao za one igrice sto ja i ti igramo i za djecu da se raduju bojama hehehe...Ipak mislim da je ovo muzicki forum pa ako bih se moglo nesto naci da tako i izgleda....Mozda i grijesim jer se i ja ne razumem u te buletine kao ti,a i mala je slika sto si postavio.....Mozda kad se to dotjera i malo osvjetli bih i dobro izledalo....Neznam ipak nek odluce pametniji od mene....Poooz

casioonlybest
25.11.2010, 20:59
pozdrav.
Dali bi se mogla postaviti upload sekcija za midi fajlove (al da bude odvojeno recimo po slovima,i ako je kolo,da bude u sekciji za kola? mislim,to vecina sajtova ima...) sta mislite o ovom prjedlogu?

grandia
25.11.2010, 21:00
zeljko, ajd kazi sad da su ove slike sitne :B
nisu bas velike al malo vece jesu :D

eto na onaj buletin fluid aqua (najveca slika), tu su vec napravili neki voting da menjamo dizajn ... kazu "YES!" :lol:

Sejox
25.11.2010, 21:05
@casioonlybest

Odgovor na vase pitanje procitajte u clanu 17. Pravilnika o radu foruma.
Sve ce Vam biti jasno.

zeljko
25.11.2010, 21:07
Hehheeh grandija nedas mi da idem spavat....neka jos cu ovo da kazem pa idem.....Ja i ti neznamo da postavimo slike kako treba a kamoli da napravimo dizajn za forum :lol:Salim se nemo se ljutis znam i ja sada kako se slike postave,pa mozda tamo u temu sutra ili ovih dana postavim one kercice..Meni je trebalo 1 godina dok sam skuzio kako se postavljaju slike :lol:Poooz

grandia
25.11.2010, 21:20
u pravu si .. eto i moj zadnji, malo smo preterali meru, lici malo da chatujemo - sta je takodje protiv pravilnika .. ipak moze da se kaze da smo rehabilitirani posto smo bili banovani ... predlazem da svako dobije ban za par dana, pa da vidis kako posle znamo da se ponasamo kako treba ;)

laku noc svima, idem da gledam novi jecky chanov film online :green:

zao mi je vec moderatora ... eve ga sledeci kandidat za "citaj pravilnik" iznad mene ....

Ace
25.11.2010, 21:23
Grandia
Ovo sve crno bre, kao neki sajt za metalce :lol:

nesaband
25.11.2010, 21:29
spasavajte ljudi sto pre inace cu morati ponovo kod ocnog lekara!!!
nije bitno sto je siva boja nego sto bole oci!!!!

grandia
25.11.2010, 21:38
u pravu si ace, al kazi da nije odmor za oci :D

ipak su to bile samo neke ideje i nadam se da ce jos neko da daje neki predlog .. a siguran sam da ce te kolege moderatori i drug vaxter izabrati najbolju opciju za nas sve ;) najbitnije je da smo svi jednog misla, a to je, da ovaj momentalni dizajn nije bash nesto "simpatican" ... tj. dizajn je ok, al farbe ne ...

naravno to nije tako jednostavno i zahteva svoje vreme, ipak ve molimo da sto pre menjate ... evo nesa vidi vec sve duplo :lol:

armin
25.11.2010, 22:00
Meni je najbitnije da su slova citka i kontrast boje slova i zaslona da nije jednak... a sto se boja tice moze i roza i sucmurasta boja... ako ce i ovako ostati nije problem...

VUNIMRAV
26.11.2010, 09:25
A, jeli se ovo napravila korekcija u odnosu na juce ili se meni cini.Ili je bilo promena ili sam se ja vec navikao,vratilo se malo plave boje,pa sad i nije tako lose!

Vaxter
26.11.2010, 14:10
Malo sam korigovao. :)

Zlatek
26.11.2010, 14:31
@Vaxter
Sada je puno čitljivije, i manje zamara oči!

zeljko
26.11.2010, 15:12
Pogledaj te u moj profil...E tako bih ja odprilike uredio stranicu....Mada sam tek poceo da sredjujem,pa kad zavrsim bice kao slika heheh....Poooz

romario
26.11.2010, 18:00
Možda da se plava boja slova promijeni u ovu crnu
(koja već ima na stranici...) ?

Damir_Coma
26.11.2010, 19:54
Ljudi ima ona stara poslovica "nije se rodio ko je narodu ugodio" , ne bih se nikad ni na sta zalio inace, ali stvarno bih zamolio moderatore da ako je ikako moguce stave opciju za one koji zele da ostanu na onom starom dizajnu. Ja se u ovom novom stvarno tesko snalazim i imam osjecaj kao da sam prvi put na forumu. Nadam se da me necete pogresno shvatiti ali mi se puno svidjao stari dizajn.

zeljko
27.11.2010, 06:54
Nema vise opcija u profilima clanova!Gdje sam pisao prije komentare za clana....Upravo htjedoh da malo Grandiju pohvalim,kad ono nema te opcije vise:lol:

Ace
27.11.2010, 14:43
@Zeljko
Ima jos tu opciju ..... nisi ti video dobro, proveri jos jednom.

zeljko
27.11.2010, 16:14
Jest vidi stvarno ta i ima ali kako vidim nema onih ostalih gdje sam mogao naprimjer da vidim koliko imam upozorenja,pa download itd...Nesto mi fali samo neznam da objasnim kako treba hahah....Poooz

Ace
27.11.2010, 16:44
Zeljko ne fali nista sve je tu. Jedino koliko moje oko primecuje "Kontakt informacije" su bile na prvo mesto a sad su na predzadnje.

zeljko
21.12.2010, 15:17
Ma evo naprimjer ovdje ono tkanks kako je prije bilo sad mi stoji samo crveni X Rekao Hvala....a u mom profilu nema onih stvari da pise kao prije gore iznad samo imaju one opcije kao prije sa lijeve strane to sam mislio,a koristim inernet explorer

Dejan
21.12.2010, 15:19
Zeljko,zasto ne koristis Google Chrome,Mozilla,itd...?

zeljko
21.12.2010, 15:27
Eto sada instalirao Google Hrome i ima sve kao prije jbg a ja sam navikao na Internet Explorer hm...Hvala Dejane

Dejan
21.12.2010, 15:39
No problemo Zeljko :)

Sokannp
22.12.2010, 00:59
Na ovom forumu mi nista posebno ne smeta jedino sto imam par predloga
- Da se u pretrage uz ove dve postojece opcije ubaci i opcija pretrage po korisniku.Cesto se u nekom postu sretnem sa konstatacijom : Taj je napisao to i to a onda se ubijem da to nadjem
_ Mozda bi se donekle sprecilo bezveze "nabijanje" postova, kada komentare recimo iz demo sekcije nebi racunali u onih 25 postova.Ovo zato sto su najcesci komentari na snimke tipa" bravo,super, samo tako nastavi itd." bez obzira dali je taj neko pocetnik ili ima 20 godina estradnog staza,tako da gledajuci samo komentare zakljucujem da im je jedini cilj postizanje kvote.Verujem da bi i moderatori imali manje posla jer bi se javljali samo oni koji imaju sta da kazu i koji stvarno gledaju da pomognu, tako da se njima izvinjavam.
_ U par postova sam video meni vrlo interesantnu opciju ankete, kao na primer ovo:http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?p=108891&highlight=anketa#post108891.
Neznam kako se ona postavlja, niti dali je svi mozemo koristiti ali smatram da bi cesto mogla brze nekima od nas doneti odgovor o necem sto nas zanima,nego da nasiroko i nadugacko razglabamo .
Pozdrav szima i izvinjavam se na "romanu" ali krace nije moglo

zeljko
22.12.2010, 01:05
Koliko ja znam i ne broje se postovi u demo snimcima vec od davno...Pooz

nesaband
22.12.2010, 01:21
Ma evo naprimjer ovdje ono tkanks kako je prije bilo sad mi stoji samo crveni X Rekao Hvala....a u mom profilu nema onih stvari da pise kao prije gore iznad samo imaju one opcije kao prije sa lijeve strane to sam mislio,a koristim inernet explorer
ja imam isti problem kao Zeljko!!!
nije to lose,u poslednje vreme se i nisam bas zahvaljivao.
zezam se naravno.
I meni smeta to sto nemam oznaceno slovima i slikom koja je ikona za sta!!!

Dejan
22.12.2010, 01:35
Promjeni browser,a ako nije do njega onda ti ne odgovara tema yu-midi sajta. :)

nesaband
22.12.2010, 01:39
koristim Google chrom brate,pise sta je sta ali nema slicica,ma nema veze,ionako znam sta je sta.
Dodato:
nego,skloni bre ovu bubu sa ekrana,stalno trcka i zbunjuje ljude:lol:

Vaxter
22.12.2010, 01:41
Problem sa dugmetom thanks, kao i sa download dugmetom, će biti uskoro sređen.
U naprednoj pretrazi POSTOJI opcija pretrage po postovima određenog korisnika.
U Demo sekciji, kao i u još nekima, se postovi ne broje, i nikada se nisu ni brojali.
Mislim da ankete mogu svi da koriste, kada otvraju temu.
Nisam siguran.
Morao bih proveriti.

zeljko
22.12.2010, 01:44
Pa bolje je puno na gogle hrome ali mi se brovzer ne svidja posto nisam nasao jos da li ima Favorite funkciju gdje mogu da spajherujem stranice i ostalo da ne moram ponovo da trazim kao sto je to na Internet Exploreru...Ima samo na kojim sam bio zadsnjim stranicama ali ja to uvijek brisem da niko ne vidi na kojim sam stranicama sta gledao:)Jedno naprave a drugo pokvare sa ovim novim zahebancijama

Dejan
22.12.2010, 01:47
Imas i Mozillu u opticaju :)

nesaband
22.12.2010, 02:04
bila mozzila ili Gozzila jako je slicna stvar samo sto na mozili pise"rekao hvala skroz desno a na google chrome ne pise tako

igorm1974
22.12.2010, 02:44
Pozdrav kolege.
Evo ja sam juce dobio opomenu jer sam odgovarao na neke starije postove pa rekoh malo da udjem u ove novije datume.Ova tema jeste interesntna ali sta vise reci i pricati kad je sve receno i napisano.Ako je vecini cilj da samo da otvara neke postove i odgovara na postijece (ubrajam i sebe)to je samo tracarenje(razmena nekih iskustava i to je to),niko tu od nikoga ne dobija nista na koriscenje.Predpostavljam da je vecini cilj da nesto skine u download sekciji i da mora pre toga da sakupi 25 postova.Bolji je predlog da bi dobili mogucnost downlodovanja da svako od nas postavi nesto korisno sto ce mnogima sluziti za klavijaturu (ritmove ,softvere,boje,nesto sto nema u download sekciji itd) ili nesto trece,nego da pisemo kojekakve teme da bi dobili tih 25 poena i nakon toga skidali do iznemoglosti.Ako nekome nesto treba a ja imam vrlo rado cu postaviti.
Ukoliko imam neki pametan odgovor na neciju temu ja cu odgovoriti inace uopste nemam nameru da jurim 25 postova jer je apsurdno.Neko dzonja non stop pore racunara i moze da odgovara na postovei postavlja teme non stop.Neki od nas imaju i neki posao pa se s vremena na vrenme ukljuce u neku temu...
Naravucenije :Pre bi postavio sve sto imam i podelio sa kolegama nego da kucam do besvesti i cekam da skupom 25 postova...Da ne bi postavljao neke stvari koji verovatno ovde postoje ,ako nekome nesto treba a nema u download sekciji naka mi se obrati a ja cu postaviti.Makar mi nikad ne dozvolili pristup na download uopste necu da kucam i odgovaram i postavljam svakojake teme.Neko ce se sloziti samnom ,neko nece,ali dok administrator ne promeni uslove mi ne mozemo nista...
To je samo moj predlog...

Ace
22.12.2010, 14:26
@igrom1974
Vi kolega niste dovoljno upoznat sa foruma i jos neznate kako sve funkcionise. 10tak dana ste clan a vec se javljate da kazete sta vam smeta, iako jos niste upoznati sa rada foruma. Procitajte sve sto pise u pravilnika bice vam jasno. Sa 10 korisna uploada mozete dobiti pravo na download.

zeljko
25.12.2010, 06:23
E posto smo se bili zalili da nevalja boja na stranici...Sada moram da kazem da je ovako odlicno i svidja mi se pravo....Bravo Vaxter

Cak su mi se i funkcije sve vratile kao prije super

Vaxter
25.12.2010, 06:36
Prija pohvala nakon celonoćnog rada. :)
Kao što već rekoh na temi kod Dede.
Ima još da se radi, ali polako. :)

Bokic
25.12.2010, 16:40
Lepo izgleda. Pogotovo Baba mrazice.;)

madaba
25.12.2010, 17:02
ma sad se i nesto bezpotrebno pise samo da se sakupe postovi za download ....

Vaxter
25.12.2010, 17:18
Bilo je downloada ceo dan.
Nisi morao da kupiš post. :)

mimiki
25.12.2010, 17:24
dobar je izgled sajta,samo meni vec danima nema tema u kontrolnoj ploci ,uopste mi ne prati vise teme u kojima postujem nego moram da ih trazim preko pretrazivaca....ne znam u cemu je fora

Vaxter
25.12.2010, 17:37
Isključio sam ti automatsko praćenje tema, dok ti je bila neispravna adresa.
Sada je, doduše, svima isključeno praćenje tema, baš zbog ovih stvari, a ko hoće može da uključi sebi.
Zbog tih praćenja tema smo stavljani na blackliste na nekim mail serverima.
Ljudi to uključe, a onda ih nervira pa markiraju kao spam.
Jedva sam izvukao server.
Neki provajderi u Hrvatskoj i BiH nas i dalje bleklistuju, kao i Beotel u Srbiji.
Ovako, svima je isključeno praćenje, pa neka uključi ko šta kako i kad hoće.

romario
25.12.2010, 21:42
Čestitam ,

svaka čast na novom interijeru ...

grandia
26.12.2010, 02:05
vaxtere druze, daj iskljuci i meni to automatsko pracenje tema ... ponekad primam po 50 mailova dnevno ... nikako da ja uspem to sam da iskljucim :(

nesabend: nego,skloni bre ovu bubu sa ekrana,stalno trcka i zbunjuje ljude:lol:

eto dr. nesa nije sam sa tim problemom :lol: ja za malo da je gadjam sa papucom ... al predomislio sam se =))

hvala unapred :)