YU-MIDI Tutoriali

 Navigacija

 
Muzička teorija
Software (programi)
Klavijature
Razno
Sound & Mixing
 

 Pretraga

 



Tutorial KORG PA2xpro SONGBOOK


Tutorial KORG PA2xpro SONGBOOK


Način kreiranja liste pjesama i korištenje:


Osobno prilikom slaganja zvukova za određenu pjesmu, a kasnije naravno i kod svirki, koristim isključivo SONGBOOK. S obzirom da mjesta za memoriranje vlastito složenih zvukova (soundova) u PERFOMANSAMA ima vrlo malo, počeo sam koristiti SONGBOOK koji ima na raspolaganju 9999 mjesta za memoriranje.


Postoji vrlo mnogo pjesama koje koriste slične boje, ali opet su po nećemu različite, da vam u potpunosti ne odgovara složeni sound u PERFOMANSAMA.

Pjesmi spremljenoj u SONGBOOK-u možete dodijeliti 4 različita sounda (PERFOMANSA) i svaki memorirati pod ST1, ST2, ST3 i ST4.

Napomena da kod uzimanja sounda iz PERFOMANSA i editiranja istog ( promjene boja, oktava, splita, efekata, transpoza itd. ) i spremanja gotovog uratka u SONGBOOK-u, originalni (početni) sound u PERFOMANSAMA ostaje netaknut.


UPUTE:

  1. Prvi korak je da u STYLE PLAY-u ili SONG PLAY-u odaberete saund iz PERFOMANSA koji vam odgovara ili je najbliži onom što vam treba.


  1. Slijedeće je posložiti ( po potrebi izmjeniti soundove na UPPER-u 1-3 i LOWER, obraditi, splitati, odrediti glasnoće, napraviti terce, transpordirati ) i sve ostalo što vam treba za određenu pjesmu.


  1. Kada ste u SONG PLAY-u, ako želite u PLAYER1 možete učitati MP3 ili MIDI fajl pjesme za koju vam treba sound (zgodna opcija za kasnije preslušavanje originala i vježbanje).



  1. Kada ste složili saund idete na tipku SONGBOOK i na dnu ekrana vidite „kartice“:

Book, Book Edit1, Book Edit2, Custom list, List edit, Lyrics STS i Info.



Odabirete Book Edit1 i kliknete na NEW SONG, nakon čega se polja za unos resetiraju, te tada sami unosite podatke o pjesmi:

Genre: ______________ ime kategorije max. 19 znakova, (npr. ZABAVNA, NARODNA, STRANA i sl.)

Artist: ______________ ime izvođaća max. 19 znakova, (nije obavezno )

Key info:______ tonalitet (nije obavezno )


  1. Zatim zakvačite kvaćicu kod Write STS ________________ To: > STS 1

kliknete Write.


Otvara vam se Write Song ekran i u polje New Song Name: ____________ upišete naziv pjesme za koju radite sound (max. 17 znakova), ostaje kvaćica √ New Song i stisnete OK i potvrdite s YES



  1. Provjera.

Prvi zapis je gotov i provjerite tako da unutar SONGBOOK-a, odete na karticu Book, kotačićem nađete pjesmu koju ste stvorili i kliknete Select i to je to.


  1. Nakon toga možete doraditi, obraditi itd. postojeći sound, te promjene spremiti na kartici Book Edit1, tako da kliknete Write te ostavite uključenu kvačicu pod Rename/Overwrite te kliknete OK i YES.




Ako određenoj pjesmi želite dodati još PERFOMANSA koje možete mijenjati u toku sviranja pjesme, njih spremate pod STS 2, STS 3 i STS 4, a postupak je slijedeći:


  1. Kada ste završili sa stvaranjem pjesme (koraci 1-5), napravite provjeru (korak 6), zatim izađite iz SONGBOOK-a (tipka EXIT) i na glavnom ekranu promjenite PERFOMANSE i izvršite ostale obrade po želji.


  1. Kad ste gotovi, vratite se u SONGBOOK, na karticu Book Edit1 stavite kvačice na:

Write Current Resourse i

Write STS _____________ To: > STS 2 ( ovdje na padajućem izborniku promjenite na slijedeći STS)


  1. Kliknete Write , ostavite uključenu kvačicu pod Rename/Overwrite te kliknete OK i YES.



Sada su pod jednom pjesmom u SONGBOOK-u, spremljene dvije različite PERFOMANSE, a ako trebate još, ponovite korake 8. 9. i 10. s tim da obavezno kod Write STS _____________ To: > STS 3 (promjenite na slijedeći STS)

i > STS 4



Kada ste kreirali listu pjesama u SONGBOOK-u, otvarate željenu pjesmu kao u koraku 6. i za sekundu-dvije vam je saund spreman za sviranje.


Sljedeći Tutorial: KORG PA2xpro SONGBOOK - Kreiranje CUSTOM LISTE


0 Comments
Posted on 26 Feb 2013 by Vaxter
Name:
E-mail: (optional)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 

| Forget Me
Content Management Powered by UTF-8 CuteNews


Copyrighted © by YU-MIDI.com