YU-MIDI Vesti

 Navigacija

 
YU-MIDI Vesti
Estrada
Sport
Hronika
AudioPro Artist Vesti
Društvo
 

 Pretraga

 



Roddick spriječio češki finale

Drugu godinu zaredom Radek Štepanek će nastupiti u finalu Brisbanea. Branitelj naslova je prošle godine u finalu u tri seta bio bolji od Fernanda Verdasca, a ove godine će isto pokušati ponoviti protiv Andyja Roddicka.

Drugi nositelj iz Češke je u prvom polufinalu sa 6:2 i 6:1 neočekivano lako za točno 60 minuta igre eliminirao trećeg nositelja Gaela Monfilsa, realiziravši četiri od sedam prilika za break. Štepanek je tako dobio osvetu za poraz u polufinalu Pariza krajem prošle godine.

"Tada je naša bitka trajala gotovo tri sata, a danas sam pokušao biti agresivan od početka i staviti ga pod pritisak. Plasman u finale je zaista sjajan. Na ovome mjestu još uvijek imam puno lijepih uspomena i bilo bi zaista sjajno nastaviti ovaj niz i sutra", rekao je 31-godišnji Štepanek, koji će u svom 11. pojedinačnom finalu karijere igrati protiv prvog nositelja Andyja Roddicka.

Amerikanac se oporavio poslije lošeg starta i s 1:6, 6:3, 6:4 nadjačao četvrtog nositelja Tomaša Berdycha, spriječivši tako češki finale. Roddick se ponovno nije iskazao u realizaciji break lopti (2/12) i na tome bi svakako trebao poraditi uoči dvoboja sa Štepanekom, kojeg je dobio u pet od prethodnih šest međusobnih ogleda.

Bit će to i njihov drugi susret u finalu, a u oba navrata pobjedu je odnio trenutno sedmi tenisač svijeta. 2008. u San Joseu bilo je 6:4 i 7:5, a prošle godine u Memphisu 7:5, 7:5. Bio je to ujedno i njihov posljednji međusobni meč.

ATP Brisbane, 372,500 $, polufinale: Roddick (SAD, 1) - Berdych (Češka, 4) 1:6, 6:3, 6:4, Štepanek (Češka, 2) - Monfils (Francuska, 3) 6:2, 6:1

Parovi, polufinale: Dlouhy/Paes (Češka/Indija, 1) - Melzer/Petzschner (Austrija/Njemačka) 6:4, 0:6, 10-7, Chardy/Gicquel (Francuska) - Blake/Roddick (SAD) 6:4, 3:6, 13-11



http://www.sportnet.hr/vijesti/389499/tenis-atp-tour/roddick-sprijecio-ceski-finale

0 Comments
Posted on 09 Jan 2010 by d3llbQy_DM
Name:
E-mail: (optional)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 

| Forget Me
Content Management Powered by UTF-8 CuteNews


Copyrighted © by YU-MIDI.com