YU-MIDI Vesti

 Navigacija

 
YU-MIDI Vesti
Estrada
Sport
Hronika
AudioPro Artist Vesti
Društvo
 

 Pretraga

 



Francuski i britanski zrakoplovi uništavaju postrojbe pukovnika Gadafija !
Britanski borbeni zrakoplovi raznijeli su pet oklopnih vozila libijske vojske u zračnim napadima protiv snaga Moamera Gadafija u dva grada koja drže pobunjenici u toj zemlji, priopćilo je u subotu britansko ministarstvo obrane.

Zrakoplovi tipa "tornado" ispalili su u petak projektile na progadafijevske snage u gradu Ajdabiyi, u kojem je opozicija u subotu ponovo preuzela vlast, kao i u Misrati gdje se i dalje vode žestoke borbe, navodi se u priopćenju.

General bojnik John Lorimer, rekao je da su zrakoplovi "tornado" GR4 sudjelovali "u koordiniranim raketnim napadima na postrojbe vojske pukovnika Gadafija", prenio je AFP.

Image

"Tornado zrakoplovi ispalili su više 'brimstoun' projektila na navođenje, uništivši tri oklopna vozila u Misrati i još dva u Ayabiyi", rekao je Lorimer.

On je ove projektile opisao kao "visoko precizno oružje koje izaziva malu kolateralnu štetu i koje se koristi protiv statičnih i pokretnih meta".

Francuski zrakoplovi uništili su u subotu pet libijskih vojnih zrakoplova tipa "galeb" i dva helikoptera MI-35 u zrakoplovnoj bazi kod grada Misrate koji napadaju provladine snage.

Image

Predstavnik francuskih oružanih snaga Thierry Burkhard priopćio je u Parizu da je svih sedam libijskih zrakoplova uništeno na zemlji, prenosi Reuters.

Zračne udare na Libiju vrše koalicijske zapadne snage koje provode rezolucije 1970 i 1973 Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda od 18. ožujka, kojima su uspostavljene zone zabrane leta nad Libijom i embargo na oružje. (F)
0 Comments
Posted on 28 Mar 2011 by d3llbQy_DM
Name:
E-mail: (optional)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 

| Forget Me
Content Management Powered by UTF-8 CuteNews


Copyrighted © by YU-MIDI.com