Pozdrav kolege, novi sam sa Rolandom EA7 pa ako može pomoć ili samo hint kako ubaciti UDT file u klavijaturu. Meni javlja grešku kad krenem sa import UDT.
Pozdrav, interesuje me koja bi bila dobra klavijatura za pocetnika, a da bude jeftinija i da na nju mogu da se nabace boje i ritmovi tako da mogu npr da dobijem jv zvuk? Takodje, klavijatura će biti korištena samo u kući, ne za svirke.
Pozdrav. Planiram kupiti neki dobar midi kontroler za kućnu upotrebu. Gledao sam na netu i čitao svašta pomalo i vidim da trenutno najbolje kotiraju Novation, Arturia, Nektar, M-Audio... i Roland vjerovatno. Nažalost kod nas nema baš nekih radnji gdje bih mogao probati kvalitet dirke više modela iz prve ruke, a to ne mogu znati ni po recenzijama na YT. Kvalitet dirke je malo i subjektivna stvar a zavisi i od načina sviranja vrste muzike koja se svira. Meni bi najviše prijala neka dobra i brza sint dirka tipa Triton extreme, M3...
Imate li neko kakve preporuke u vezi kvaliteta dirke na midi kontrolerima?
Kada mi ponestane inspiracije za vježbanje, kada sam "umoran od tipke" i ne da mi se upaliti klavijaturu, tada na Youtube pogledam par dobrih demonstratora i volja za sviranjem se vrati u trenu.
Zato otvaram ovu temu i predlažem da u nju stavljamo kvalitetne prezentacije Yamaha aranžera. Pod kvalitetne ne mislim samo na dobro i brzo odsvirane teme već i na one prezentacije u kojima će biti dobro usklađeni zvukovi, u kojima se može pratiti demonstrator i njegov pristup sviranju i iz kojih možemo dobiti ideju za vlastiti nastup. Bilo bi poželjno da se u postu osim linka prema videu napiše i poneki komentar ili naznači trenutak (3,15 sec) koji je zanimljiv.
Iako imam mnogo favorita, za početak ću izdvojiti kanal korisnika po imenu Telmo Gama. Svaki njegov uradak je brižljivo pripremljen, soundovski obrađen do nasitnijh detalja, a video obrađen tako da gledatelj razumije koji se potezi događaju u "pozadini". Telmo je odličan primjer koji potvrđuje da broj odsviranih nota u jedinici vremena nije uvijek proporcionalan kvaliteti muzičara.
pozdrav ljudi,postavljao sam ovakva pitanja na forum ali nikako da odgovor dobijem pa rekoh da i ovdje upitam ,moze li mo iko objasniti proceduru na koji nacin da ubacim set u fantom xa ,mislim na semplove,npr.skino sam kosmajac set ali ja pojma nemam kako da to uradim da mi svira na klavijaturi,nemam knjigu od njega a nisam neki ni englez da bi to skontao iz knjige kad je na engleskom j. ......molim nekoga da mi to objasni,imam tu klavijaturu uz pa1xpro a nikad je ne koristim jer fakat neznam da koristim ni jednu solo klavijaturu .....HVALA UNAPRIJED!!!!!!!!!!!
Pozdrav.
Pokušavam napraviti stilove umjesto UPGs, pa ono da imam 4 varijacije za melodiju na jednom stilu, ali mi problem predstavlja to što ne snimi tempo, uvijek se vrati na tempo originalnog stila koji sam kopirao.
Uzmem neki stil iz seta, editujem mu one touch settings 1, 2, 3, 4, namjestim tempo, snimim kao novi stil.
Sve je snimljeno ok, ali tempo se vrati na tempo stila koji sam prvi izabrao (kopirao) i na kojemu sam uredio one touch settings i snimio kao novi stil.
Iritirajuće je mnogo, zna li neko kako da se namjesti tempo da ostane takav za novi stil, ne da mijenjam onaj u setu?
Drugari
Dosao do mene mixer iz naslova (uz par EV Sx kutija).Mislio sam to uzeti za sebe.Ne daje ton na zvucnike.Po kanalu je OK.Ubodem slusalice Ok ima ton.
Dugme iznad mastera mislim PFL je bilo upalo nekako ga vratio i ima funkciju (klik lod prstom) Mikser se ne koristi bise od godinu dana a prosli vlasnik ga je kupio novog u radnji sa svojim kejsom u kome je i stajao.Seca se poslednjih svirki gde je mikser trebalo malo "kucnuti" da bi "proradio" 😀.Inace na izgled odlicno ocuvan.
Neka sugestija? Mogu li biti "spaljeni" izlazi? Vlasnik-pevac ga je koristio samo za svirke sa klavijaturistom.
Unapred hvala!
Pozdrav kolege, novi sam sa Rolandom EA7 pa ako može pomoć ili samo hint kako ubaciti UDT file u klavijaturu. Meni javlja grešku kad krenem sa import UDT.
Pozdrav, interesuje me koja bi bila dobra klavijatura za pocetnika, a da bude jeftinija i da na nju mogu da se nabace boje i ritmovi tako da mogu npr da dobijem jv zvuk? Takodje, klavijatura će biti korištena samo u kući, ne za svirke.
[dalje]
Pozdrav. Planiram kupiti neki dobar midi kontroler za kućnu upotrebu. Gledao sam na netu i čitao svašta pomalo i vidim da trenutno najbolje kotiraju Novation, Arturia, Nektar, M-Audio... i Roland vjerovatno. Nažalost kod nas nema baš nekih radnji...
[dalje]
Da li neko ima iskustva sa ovim kutijama?
Takodje, da li bi 4 ovakve kutije bile dovoljne za festu do nekih 300 osoba?
Imam i opciju za 2 x DXR15 MKII i 2 x DXR12 MKII,
Ili su 4 x15-ice...
[dalje]