Pozdrav svima. Volio bih da neko malo objasni o ovoj moldurskoj skali ili harmonskom duru ili kako je već ko naziva.. Nisam joj nikad toliko davao značaja jer nisam pretjerano svirao muziku u kojoj je zastupljena i onda čim čujem neki narodnjak na harmonici sa onim klasičnim završetkom Cm-A7-D i pokušam da ispratim na gitari, pogubim se... Još kad se isprepliću durska i moldurska u pjesmi, muke moje Moje pitanje je od koje skale je nastala (izvedena), koji tonovi je čine i koji akordi se grade u toj skali? Neki savjet, male tajne velikih majstora..
Dodato:
Da napomenem, mene zanima ta skala koja završava u kvinti, znači ako je intonacija G, završetak pjesme je Cm-A7-D.. Možda to uopšte nije gore navedena moldurska, možda ima neki drugi naziv..
Želeo bih "unaprediti" ovu klavijaturu narodnjačkim ritmovima pa bih bio zahvalan za informaciju koji ritmovi odgovaraju ovoj klavijaturi kao i gde se mogu nabaviti, skinuti, kupiti...
Pozdrav drustvo, imam jedno pitanje. Hteo bih snimiti nesto iz klavijature direkt u laptop pa me zanima na koji nacin je to najlakse odraditi? Da napomenem da u laptopu imam samo mic in ulaz (nema line in). Da li ce mi taj ulaz odraditi posao, ili da uzmem neku usb zvucnu karticu? Ako je ovo drugo resenje mog problema molim preporuku koju karticu za neke normalne pare? Hvala
Kao prvo pozdrav svima na forumu!
Pozivam vas da poslusate moju novu pesmu "Još sam živ". Pesma je moje autorsko delo, od muzike i teksta, do izvodjenja i produkcije. Ukoliko ima kakvih komentara slobodno pisite...
potreban mi je netko tko zna napisati melodiju za stare telefone, znaci htio bi od nekih novijih pjesama napraviti nokia ringtone, ali za stare nokije koje su unosile melofiju preko composera.
Kao što je bilo najavljeno, Yamaha će za dvadesetak dana (15. 11.) izdati novu verziju 2.0 za Genosa.
Nakon teaser videa sada su informacije objavljene i na službenoj stranici.
Povećanje memorije - 1,8GB na 3 GB.
Superior Pack - 50 Style i 68 Voices uključujući SA2
YEM verzija 2.6 - s novim poboljšanjima
Nova mogućnost - Chord Looper Function
Nova funkcija - Style Section Reset
SCALE i SUB SCALE s odvojenim Part
Veći broj USER EFFECT mjesta
USER DRIVE se može dodati u Favorite
....
Nove mogućnosti su dodane na Style Creator, Portamento, Playlist, Multipad, Song ...
Ovo je stvarno veliki Upadate i nestrpljivo čekamo njegov izlazak.
TG33 (1990) — rack mount version of SY22
TG55 (1989) — rack mount version of SY55
TG500 (1992) — rack mount version of SY85
TG77 (1990)— rack mount version of SY77
FS1R (1998) — FM and formant synthesis
Moje pitanje je da li podrzavaju boje od dx11 i V50?
Zamenio sam bateriju na Korg X5 ,popravio kontakte na pojedinim dirkama i sad bi trebalo da ubacim neke boje koje trazim...
Trenutno proucavam materiju ( programiranje, MIDI ... ) pa cu se javiti kad budem pametniji.
Zasad prilazem servisno uputstvo za Korg X5.
PS:
-kako sajt ne prihvata upload zbog velicine fajla , svakom kome treba poslacu na email.
poz.
pozdrav ekipa,
novi sam ovdje pa molim pomoc...
uglavnom trebam neke dobre zvukove za juno ds-61 ako neko ima za prodat.Nisam bas neki programer.
[dalje]
Pozdrav drustvo, imam jedno pitanje. Hteo bih snimiti nesto iz klavijature direkt u laptop pa me zanima na koji nacin je to najlakse odraditi? Da napomenem da u laptopu imam samo mic in ulaz (nema line in). Da li ce mi taj ulaz odraditi posao, ili...
[dalje]
potreban mi je netko tko zna napisati melodiju za stare telefone, znaci htio bi od nekih novijih pjesama napraviti nokia ringtone, ali za stare nokije koje su unosile melofiju preko composera.
Želeo bih "unaprediti" ovu klavijaturu narodnjačkim ritmovima pa bih bio zahvalan za informaciju koji ritmovi odgovaraju ovoj klavijaturi kao i gde se mogu nabaviti, skinuti, kupiti...
[dalje]