Korisničko Ime
Lozinka
Registracija
YU-MIDI Marketing


Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Yamaha

Yamaha Za one čiji su kućni ljubimci Yamaha-e...

Odgovor
 
Alati tema Display Modes
Star 04.10.2015, 23:15   #21
NordX
Ovaj baš voli da kuca
 
NordX's Avatar
 
Registrovan/a dana: 10.01.2013
Mjesto: Iza sedam gora,planina i mora
Postovi: 499
Downloads: 963
Uploads: 4
Rekao HVALA: 251
Zahvalili mu 25 puta u 24 Postova
Interesi: Interesi
NordX ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Casper gde se moze naci Yamaha Registration Manager?

Sredio bih neke registracije kod sebe. Kako funkcionise taj program,ako recimo imam sve ritmove u jednom folderu,i normalno poredjane boje u Custom Voice-u.

Da li ja njih mogu sloziti preko tog programa odnosno,povezati odredjeni ritam i odredjenu boju,tekst pesme i ostalo ili kako vec?

Ne mogu vise peske,izgubih dosta vremena
NordX je offline   Reply With Quote
Star 05.10.2015, 00:37   #22
casper
Super-Moderator
 
casper's Avatar
 
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Postovi: 4.392
Downloads: 301
Uploads: 19
Rekao HVALA: 30
Zahvalili mu 1.380 puta u 1.077 Postova
Instrumenti: Genos
casper ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Samo googlaj pojam Murray's Registration Manager .

Zašto si pješačio do sada, mogo si otvoriti program i sve bi ti se ukazalo samo.

Pratiš sliku, pozoveš banku sa Load Registration Bank, odabereš registraciju, klikneš sa Edit Registration, otvara se plavi prozor i u njemu podešavaš opcije koje želiš. Na žalost, manager ne može dodjeljivati Custom Voices ali sve ostale funkcije poput teksta, tvorničkih soundova, brzine, volumena, panorame .... može odraditi.

Pored toga, možeš premještati registracije iz banke u banku, željene postavke iz jedne banke kopirati na neku drugu, brisati željene grupe ... možeš raditi sve što poželiš ...

Osim dodjeljivanja ovih Custom voices ... JBG-a nitko nije savršen.
Grafički Fajlovi
File Type: jpg managerjpg.jpg (80,8 KB, 253x skinuto)
Highslide JS
casper je offline   Reply With Quote
Sledeći član vam se zahvalio casper za ovaj koristan post:
NordX (05.10.2015)
Star 05.10.2015, 18:04   #23
NordX
Ovaj baš voli da kuca
 
NordX's Avatar
 
Registrovan/a dana: 10.01.2013
Mjesto: Iza sedam gora,planina i mora
Postovi: 499
Downloads: 963
Uploads: 4
Rekao HVALA: 251
Zahvalili mu 25 puta u 24 Postova
Interesi: Interesi
NordX ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Dovoljno mi je da moze samo da premesta to. Posto bih premestio neke banke.

E sad me zanima jos ovo,kako mogu da konvertujem TVN u UVN,posto imam nekih semplova,a prijatelj moj ima Tyros 4 i on bi hteo da mu prebacim. Ja konvertujem preko Awave Studio-a,ali kad ucita on u T4,ima Release time,i ostalo i nikako ne mozemo da podesimo sempl da bude kao kod mene na T2 koje je vec neko pre mene odradio.
NordX je offline   Reply With Quote
Star 05.10.2015, 18:35   #24
casper
Super-Moderator
 
casper's Avatar
 
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Postovi: 4.392
Downloads: 301
Uploads: 19
Rekao HVALA: 30
Zahvalili mu 1.380 puta u 1.077 Postova
Instrumenti: Genos
casper ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Konverziju samplova sa Ty2 na Ty4 treba odraditi sa programom koji ne nalazi na Yamahinoj oficijelnoj stranici, FileConverter. Mislim da tada ne bi trebalo biti problema s release.

Inače se taj problem nakon konverzije riješava s Voice Editorom i opcijom AMPLITUDE EG. Pogledaj post 10 na ovoj temi, slika VE9.
casper je offline   Reply With Quote
Sledeći član vam se zahvalio casper za ovaj koristan post:
NordX (05.10.2015)
Star 06.01.2017, 21:34   #25
pelias31
Početnik forumacije!
 
Registrovan/a dana: 15.11.2016
Postovi: 12
Downloads: 0
Uploads: 1
Rekao HVALA: 2
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
pelias31 ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

kada je riječ o konvertovanju iskoristit ću ovu priliku da postavim jednostavno pitanje. Imam yamahu psr s950 koja ima nešto malo memorije za semplove. Nedavno mi je kolega slao svoje semplove sa motifa xf koje moja klavijatura nažalost ne može da čita tako da nemam "prave" harmonike, buzukije itd. Da li je moguće te semplove sa motifa ili tyrosa konvertovati pa da ih moj instrument čita? Znam da vrijedi ona "koliko para - toliko muzike" ali ovo je relativno novija klavijatura. Također su mi neke kolega sa foruma slali svoje boje sa starijih yamahinih aranžera u vce formatu, ovim putem im se zahvaljujem, ali nije to to. Pozdrav za sve
pelias31 je offline   Reply With Quote
Star 07.01.2017, 00:08   #26
casper
Super-Moderator
 
casper's Avatar
 
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Postovi: 4.392
Downloads: 301
Uploads: 19
Rekao HVALA: 30
Zahvalili mu 1.380 puta u 1.077 Postova
Instrumenti: Genos
casper ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

U PSR950 imaš 64 mb memorije, može tu stati dosta materijala.Pogotovo kada se uzme ono što i ostali trpaju u svoje klavijature pa ta "dobra harmonika" ima skoro 6mb. :-)
S programom Awave možeš napraviti konverziju onoga što su dobio od prijatelja u wav format i onda to unijeti u PSR. Naravno, moraš to uraditi s YEP aplikacijom.


Sent from my iPad using Tapatalk
casper je offline   Reply With Quote
Star 07.01.2017, 10:10   #27
pelias31
Početnik forumacije!
 
Registrovan/a dana: 15.11.2016
Postovi: 12
Downloads: 0
Uploads: 1
Rekao HVALA: 2
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
pelias31 ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Sad mi je to "spansko selo" ima li na forumu poblize pojasnjeno da ne lutam puno. Nije mi jasno kako se koristi aplikacija, a program valjda mogu skiniti free
Zahvaljujem na informacijama
pelias31 je offline   Reply With Quote
Star 07.01.2017, 18:11   #28
casper
Super-Moderator
 
casper's Avatar
 
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Postovi: 4.392
Downloads: 301
Uploads: 19
Rekao HVALA: 30
Zahvalili mu 1.380 puta u 1.077 Postova
Instrumenti: Genos
casper ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Aplikacija je free, skineš je s yamahine stranice. Jedino s njom i možeš dodavati samplove u klavijaturu. Imaš i manual u koje sve piše. Pogledaj ovaj video sigurno će pomoći.
http://youtu.be/YgmYaf9X91E


Sent from my iPad using Tapatalk
casper je offline   Reply With Quote
Star 08.01.2017, 20:41   #29
pelias31
Početnik forumacije!
 
Registrovan/a dana: 15.11.2016
Postovi: 12
Downloads: 0
Uploads: 1
Rekao HVALA: 2
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
pelias31 ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

skinuo sam Yep aplikaciju ali ne mogu da skinem expansion voice editor, vidim da radi u njemu ovaj na videu.
pelias31 je offline   Reply With Quote
Star 28.12.2017, 11:11   #30
psr 1500
Početnik forumacije!
 
Registrovan/a dana: 02.07.2015
Postovi: 17
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
psr 1500 ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

T3 im,a UVN format, poslao mi kolega semplove i u opste boje svakojaje i terce ali mopja psr s770 ih ne vidi. Kako sad da prebacim u moj format? Moze neklim obicnim konvertoreom ili mora strogo YEM? Na yamahinom sajtu postoji fiileconverter za t3 ali kolko sam razumeo to je samo da se izmedju t2 i t3,t4 konvertuje
psr 1500 je offline   Reply With Quote
Odgovor

Favoriti

Oznake
aranžer, driver, midi povezivanje, programi, računalo, software, usb, yamaha

Alati tema
Display Modes

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled


Trenutno vrijeme na Forumu 09:50


Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije