|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Yamaha Za one čiji su kućni ljubimci Yamaha-e... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#1 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 15.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.798 puta u 1.347 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Yamaha je predstavila dva aranžera srednje klase.
Standardni napredak Yamahe, više zvukova, više ritmova, DSP-a ... Poboljšan je portamento, ugrađen Style dynamic control i Smart Chord. Interesantan novi dodatak koji je tek u najavi je aplikacija Expansion Explorer kojom možemo pretraživati sadržaj u klavijaturi ali isto tako u instaliranom Packs. Kako je prikazano u videu, ona može na osnovu Audio zapisa predložiti Style koji odgovara pjesmi. Vidjet ćemo uskoro što sve možemo s njom odraditi. Volim te Yamhine dodatke. SX720 https://europe.yamaha.com/en/product...720/index.html SX920 https://europe.yamaha.com/en/product...920/index.html |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio casper za ovaj koristan post: | tdamir66 (29.09.2024) |
![]() |
#2 |
Odomaćeni član
|
![]()
Evo, stigla prva pošiljka u HR!
![]() ![]() ![]() ![]() Poslano sa mog Redmi Note 10 Pro koristeći Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Super-Moderator
![]() |
![]()
Pola sata demonstracije SX920- Martin Harris.
https://youtu.be/j_xdJTJHnFM?si=Jbrbz_vYOaNwGxTR |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio casper za ovaj koristan post: | tdamir66 (29.09.2024) |
![]() |
#4 |
Kao kod kuće
Registrovan/a dana: 13.01.2015
Mjesto: HR-Osijek
Downloads: 25
Uploads: 0
Rekao HVALA: 22
Zahvalili mu 122 puta u 111 Postova
![]() |
![]()
Pozdrav svim kolegama.Dugo sam bio odsutan sa forumu.
Znam da nisam nikome falio. Mali osvrt na Yamahine Psr S , Psr, Sx, Modx. Nije mi jasno kako mogu u gore navedene modele staviti tako odvratno lose tipke/ tastaturu??? Zbog ustede od par grama plastike na svakom modelu. Sramota za jednu tako veliku firmu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Odomaćeni član
|
![]()
Imaš Genos, Montage i sl. Nimalo drugačija situacija je i kod Korga i Rolanda. Za veću kvalitetu treba i platiti malo više.
Poslano sa mog Redmi Note 10 Pro koristeći Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Kao kod kuće
Registrovan/a dana: 13.01.2015
Mjesto: HR-Osijek
Downloads: 25
Uploads: 0
Rekao HVALA: 22
Zahvalili mu 122 puta u 111 Postova
![]() |
![]()
Ne snalazim se bas u raznim modelima, hvala na uputama.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Kao kod kuće
Registrovan/a dana: 22.05.2008
Mjesto: Novi Banovci
Downloads: 652
Uploads: 2
Rekao HVALA: 267
Zahvalili mu 127 puta u 123 Postova
Instrumenti: g 1000/korg pa4x/Tyros5/Sx900
Interesi: nista posebno
![]() |
![]()
Po mom mišljenju to je sve pravljeno namenski i sa dugogodišnjim istraživanjem tržišta. I naravno da nama kupcima nije ništa jasno, kad se sad ne prave proizvodi da bi bili kupci zadovoljni nego da fabrika ima što veću zaradu. Npr. Kad bi stavili dobre dirke u Sx seriju Genos bi se slabije prodavao. Plastika ne kosta puno i sam softver a to je medju najbitnijim razlikama između top modela i slabijih modela. Cena duplo veća a za materijal malo više para.
Sent from my SM-S901B using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Super-Moderator
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 18.03.2018
Mjesto: Omiš
Downloads: 392
Uploads: 9
Rekao HVALA: 31
Zahvalili mu 4 puta u 4 Postova
Instrumenti: Yamaha SX 920, Genos
![]() |
![]()
Ne znam zašto al ovaj SX 920 me je malo zaintrigira i uvik neki probelmi s njim...pa amo malo u debatu.
Negdje sam pisao kako sam stavio svoje registracije u Genosa i uz sitne prepravke sve štima i sve radi...nemam se na šta požalit. Međutim kod mene je još SX920 i te iste Registryie ubacim u njega...a ovaj napravio nered...Najprije je pobuca sve ritmove...jasno mi je da i neki ne mogu bit tu al ovaj je sve živo izmiša,a druga stvar nabio je toliko halla i delaya da je to sve zamuljano i sve pliva...nije mi jasno zašto...Genos nije ima tih problema a skoro su isti...šta se desilo šta je povuklo i odakle....Isti stick isti ritmovi isti useri iste registracije, Genos ok a SX 920 se zblesio... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Super-Moderator
![]() |
![]()
Da, 920 ima (noviju) tehnologiju koja je potpuno kompatibilna s Genos 2.
Sve što dodaš u 920, a prije toga je kreirano na Genosu će imati više efekta. Razlog tome je taj što su na Genos 2 i Sx920 efekti kvalitetniji i ono što je bilo optimalno na starijaim klavijaturama, sada izgleda kao da pliva. Sjećate se kako je bilo negodovanja i ljutnje prije godinu dana kada je izašao Genos 2 i kada su mnogi govorili da se radi o malim nebitnim promjenama. To su uglavnom govorili oni koji "starog Genosa" nisu imali u rukama i sudili su samo po napisanim specifikacijama. Danas, nakon godinu dana korištenja mogu sa sigurnoću reći da postoji bitna razlika između Genos i Genos 2. Ovo iskustvo koje opisuje @Grico je samo jedan dokaz tome. A vjerujte mi, mogao bi navesti još mnogo razlika koje izdižu Genos2 iznad. A modeli sx720 i sx920 su nastavak tehnologije koja se nalazi u Gensou 2. Pa kad me neki pitaju što uzeti, SX920 ili starog Genosa uvijek kažem ovo: s Genos ćeš dobiti bolji hardware (tipka, kućište, buttoni, oktava više ...) ali sx920 je superiorniji u software dijelu. Što se tiče odgovora na pitanje o ritmovima koje "ne pašu". Što konkretno znači kada kažeš da je "... ovaj je sve živo izmiša..."? Jesu li registacije ispravne i rade? Ili ti se samo čini da taj ritam zvuči drugačije? |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio casper za ovaj koristan post: | grico (19.01.2025) |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
new yamaha arranger, psr-sx720, psr-sx920 |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|