|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Ketron Ne previše popularni, ali izuzetno kvalitetni aranžeri |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#71 | |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.806 puta u 1.354 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]() Citat:
Svaka klavijatura se može upotrijebiti za sviranje. Razlika je samo u količini materijala koju imamo na raspolaganju. Ketron općenito, a tako i EVENT, imaju veliki deficit u materijalu koje je potreban za narodnu glazbu. Osobno ne sviram taj žanr pa mi to ne predstavlja nikakav problem ali dobro znam da onima koji sviraju narodnjak nedostaje ritmova i "boja". Iz tvog pitanja vidim da nisi dobro razumio kako sviraju i kako se stvaraju Real drum, Real chord i Real bass. Na tkz. Real kanalima sviraju audio loopovi, tj. wav. datoteke. U samoj klavijaturi ima ogroman broj istih, ti ih možeš međusobno kombinirati i kreirati novi ritam ili obrađivati postojeći. Možeš imati i vlastite audio loopove za ritmove koje spominješ. Recimo da ti treba kontra za neku dvojku. Uzmeš akustičnu gitaru i snimiš loop u waw formatu od 8 taktova. Tako napraviš za sve durske akorde, pa za molske, za sedmice ... Recimo, d-mol odsviraš sa drugačijim motivom nego C mol. Znači, svaki akord može zvučati drugačije. To je ono što je Ketron ponudio kao novinu i zato je dobar. Isti pristup je za bas gitaru pa za bubanj. Zamisli sada koliko je posla potrebno da odsviraš i snimiš baš sve što ti je potrebno. 12 dur, 12 mol, 12 /7, 12 dim, 12 sus ... pa tako za bas, pa onda bubanj ... Svi ti motivi, tj. audio loopovi se spremaju u mapu koja ima naziv ritma i onda ih koristiš po potrebi. Preko ovoga možeš aktivirati i MIDI kanale u Stylu pa onda činele ili ostale elemente na prelazu kojeg spominješ, lako možeš dodati na svaki ritam. Dakle, možeš naknadno dosnimavati što ti srce želi. STS, ili OTS kod Yamahe postoji i kod EVENTA ali ima jedan veliki nedostatak. Aktivacija istih se može napraviti jedino preko ekrana jer ne postoje vanjski gumbi za to. Oni pristrani Ketronu će reči da to nije problem ali realni muzičari koji STS koriste u živoj svirci se mogu samo nasmijati na to. To je kao da za svaku promjenu brzine u autu moramo vaditi mjenjač iz neke kutijice. EVENT sam koristio s prvom verzijom firmware i zaledila mi se dok sam svirao. Nisam radio ništa zahtjevno. Rekoše ljudi da se ne mrzne s novom verzijom ali dok se sam ne uvjerim, ne vjerujem nikome. Nezahvalno je drugima davati savjete ali ovog ću si puta dopustiti tu slobodu. Ostani na PA4x i uživaj dok se nešto pametno ne dogodi na tržištu. Pod pamento mislim; dok Ketron ne napravi stabilnu platformu, dok Korg na ispravi nedostatke kod PA5x ili dok Yamaha ne izda nešto novo. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.806 puta u 1.354 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 17.09.2012
Mjesto: Vrnjacka banja
Downloads: 77
Uploads: 3
Rekao HVALA: 12
Zahvalili mu 46 puta u 41 Postova
Instrumenti: Korg Pa5x 61,Novation Sl 61 Mk3, Roland E 96, vArranger2, Giglad i mnogo VST-ova.
![]() |
![]()
Ili Medelija i Genosa, to bi onda bio sukob interesa 😂😂😂
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 13.09.2007
Downloads: 2203
Uploads: 0
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 3 puta u 3 Postova
![]() |
![]()
.... koliko bi kostao jedan takav ritam sa svim akordima i instrumentima
![]() Ovakav koncept za normalnog muzicara je ludost ![]() Inace Roland je prvi zapoceo sa pravljenjem ritmova zivim usviravanjem i pitanje je bilo samo koliko su kvalitetni semplovi i hardware. Koncept je ubrzo napusten pogodite zasto ![]() Mozda je rjesenje za Ketron snimati samo akorde namjenski, plus-minus jedan ton, za pojedine pjesme ? Za Ketron bi bolje bilo da su pokusali ostvariti saradnju sa IK multimedia i implemetirati njihov vec gotov software ali ... R&D ima svoju logiku i politiku a ovi sto sklapaju svoju pa di se nadju ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
aranžer, arranger, event, ketron |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|