|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Yamaha Za one čiji su kućni ljubimci Yamaha-e... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#21 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 15.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.790 puta u 1.340 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Yamaha još uvijek "skriva" manual. Očito je da ćemo čekati neko vrijeme kako bi članovi forumskih zajednica sami odradili završni dio "reklamne kampanje". S marketinške strane, ovo je sasvim razumljivo ali istovremeno pate mnogi koji bi detaljnije željeli znati što se još nalazi od funkcija u Genosu. Pregledao sam pažljivo sav dostupan video materijal i što se tiče sounda, mogu reči da je to upravo ono što sam i očekivao, zvuči predobro.
![]() U početku sam bio iznenađen što postoji samo verzija sa 76 tipaka. Na sreću, dulja je svega 10-tak cm od Tyros 61 varijante ali je za 2 kg lakša. Kad se bolje razmisli, to i nije tako loš kompromis pogotovo ako se uzme u obzir da se dobiva komfor jedne oktave više. Tipke su kao kod Tyros5 (FSX poluotežane) i sigurno će odgovarati većini svirača. Dizajn je moderan i lijep iako će možda nekima to (opet) biti božićna jelka, samo u tamnijem ruhu. ![]() Na prvi pogled, na ploči "nedostaje tipaka". To će sigurno nadoknaditi 9" touch screen sa svim funkcijama koje očekujemo. A očekujemo dosta toga. Od boljeg Style editora u samoj klaviajturi pa do portamenta (@tyros2 ![]() No, da malo analiziram ono što smo vidjeli do sada. Posebno mi se dopada mogućnost što možemo sami određivati koje će funkcije biti dodjeljne klizačima (9) i potencimetrima (6) i što se vrijednosti prikazuju na pomoćnom ekranu koji se nalazi odmah iznad. Ove dodjeljene funkcije se mogu memorirati u registracije što praktički otvara mogućnost da imamo neograničen broj kombinacija, za svaku pjesmu drugačiju. Možda ovo zvuči megalomanski ali bolje i to nego situacija koja je bila na Tyrosima sa samo jedanim i kratkim potenciometrom koji je služio za tu svrhu. Važne komande za Live svirku su odlično smještene, neposredno uz tastaturu. Registracije su u sredini i na raspolaganju lijevoj ili desnoj ruci, ovisno o trenutnoj poziciji i načinu sviranja. Interesantni su tasteri na desnoj strani ploče. Onih 6 bijelih komada služe za direktno otvaranje menua na ekranu, ovisno o tome što nam treba (STYLE, VOICE, SONG ...). Ispod njih se nalazi 6 crnih tastera koje možemo prilagoditi vlastitoj potrebi (A do F). To je odlična stvar jer njima direktno otvaramo prikaz ekrana koji smo im dodjelili. Slično smo imali na Tyros 4/5 sa tasterom FILE ACCESS ali on je bio shortcat samo za ritmove. Međutim, ovdje se radi o 6 takvih komada i k tome možemo birati da pristupimo bilo kojem prikazu ekrana, tj. onom kojeg najčešće koristimo. Playlist je nova funkcija koja se pojavljuje. Postojala je ona i kod Tyrosa ali se odnosila samo za audio sadržaje. Njome sam radio playliste za muziku koju puštam u pauzi. Međutim, kod Genosa je playlista namjenjena za sav sadržaj koji se nalazi u registracijama. Moguće je "izvaditi" pojedine registracije iz banaka i njih slagati u playliste. Dobro sam predpostavio da će Playliste biti povezane s registracijama i to još prije nego je Yamaha objavila svoj službeni info o Genosu. Ovime se dodaje nova fleksibilnost u radu s registracijama. Ako dobro predpostavljam kako stvar funkcionira, nećemo više morati "štetati" od banke do banke tražeći gdje se nalazi koja registracija već će one biti posložene i na ovakav način. Nakon samog objavljivana osnovnih specifikacija, uočio sam da nedostaje VIDEO OUT. Moram priznati da sam se malo zabrinuo jer korisitm vanjski ekran za prikaz teksta. On mi je neophodan za sve novije pjesme i mislim da se ne bih nikako mogao priviknuti da tekst posebno tražim na tabletu ili ne daj Bože, da listam bilježnicu s tekstovima. Na sreću, rješenje je u tome što Genos šalje video signal preko USB porta pa će mi biti potreban samo USB to VGA(HDMI) adapeter. I ovu informaciju je dobro znati, a nju ćemo kao i ostale "sitnice" koje nas interesiraju saznati čim izađe manual sa preciznijim specifikacijama. Ovo je moj "kratak" osvrt na "trenutnu situaciju". Od novina na Genosu još znamo da postoji 6 OUT-a, digital audio izlaz (96khz24bit ?), Phantom Power na mikrofonskom ulazu, Arrpegio Filter, 28 insert efekta, 256 polifoinija, Joystick, 3 Art.... Što se još skriva ispod haube i koje će sve želje biti ispunjenje, vidjet ćemo ubrzo. Ono što se još zna jest i cijena. Nekome nedostižna, većini previsoka ali sigurno je da će mnogi kupiti ovaj instrument. Uostalom, 4600 eura i nije neka para da si čovjek ne priušti malo vlastitog zadovoljstva. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Odomaćeni član
|
![]()
Taman sam htio reci,napokon normalan dizajn,dok nisam svidio sliku sprijeda...
Katastrofa,kao nekakva igracka... Ostalo se nema sta komenturati... |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Super-Moderator
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 23.01.2009
Downloads: 3617
Uploads: 9
Rekao HVALA: 152
Zahvalili mu 27 puta u 27 Postova
Instrumenti: Kurzweil K2661 Roland XP10 Yamaha V50
Interesi: Muzika
![]() |
![]()
Odusevljen sam.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Super-Moderator
![]() |
![]()
Nadam se.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 25.10.2005
Mjesto: USA
Godina: 54
Downloads: 930
Uploads: 15
Rekao HVALA: 162
Zahvalili mu 114 puta u 108 Postova
Instrumenti: Yamaha psr A-5000
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
I meni je to to.
Poslano sa mog SM-G930F koristeći Tapatalk Promijenjeno od Dell (05.10.2017 u 10:00 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Super-Moderator
![]() |
![]()
Tyros5-76 se u trgovinama pojavio krajem 2013. i koštao je cca 4200 eura. Na to je trebalo dokupiti memoriju čija cijena je i danas vrlo visoka.
Genos će biti dostupan u drugoj polovici studenog i cijena je na kraju ista kao što je bila Ty5. Čisto da se zabilježi pa kada dođe neki Genos dva, da se zna. ![]() Promijenjeno od casper (05.10.2017 u 10:28 sati) Razlog: Ispravak linka |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Kao kod kuće
Registrovan/a dana: 13.01.2015
Mjesto: HR-Osijek
Downloads: 25
Uploads: 0
Rekao HVALA: 22
Zahvalili mu 121 puta u 110 Postova
![]() |
![]()
Pitanja- odgovori, pokusati prevesti sa Google mozda se i moze skuziti?
Citat:
Promijenjeno od casper (05.10.2017 u 15:43 sati) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Super-Moderator
![]() |
![]()
I šta kaže Frank? Kolika je cijena u predprodaji i da li ih uopće ima još na raspolaganju?
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|