Korisničko Ime
Lozinka
Registracija
YU-MIDI Marketing


Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Roland

Roland Svirate Roland klavijature? Pitajte šta Vas zanima!

Odgovor
 
Alati tema Display Modes
Star 01.05.2014, 09:36   #21
casper
Super-Moderator
 
casper's Avatar
 
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Postovi: 4.286
Downloads: 301
Uploads: 19
Rekao HVALA: 29
Zahvalili mu 1.353 puta u 1.057 Postova
Instrumenti: Genos
casper ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Ne koristim GW8 ali čitam manual. Postoji sistemska postava za transpose. Ti vjerojatno gledaš ono što piše kada pritisneš Transpose gumb u području KEYBOARD.
Međutim, kada uđeš u MENU pod podešavanjima u SYSTEM GENERAL postoji opcija SYSTEM TRANSPOSE (od -6 do +5). Ako si radio reset klavijature, ovo se trebalo postaviti na nulu. Ili nisi pravilno napravio reset ili ova opcija ostaje nakon njega nepromijnjena? Nebitno, za svaki slučaj provjeri ovu postavku.
casper je offline   Reply With Quote
Sledeći član vam se zahvalio casper za ovaj koristan post:
donniefalcone (01.05.2014)
Star 01.05.2014, 10:04   #22
donniefalcone
Početnik forumacije!
 
donniefalcone's Avatar
 
Registrovan/a dana: 30.04.2014
Mjesto: Čapljina
Godina: 24
Postovi: 44
Downloads: 0
Uploads: 6
Rekao HVALA: 12
Zahvalili mu 3 puta u 3 Postova
Instrumenti: Roland GW8
donniefalcone ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

@casper Hvala na prijedlogu, ali gledao sam vec u postavkama system transpose, i ja sam pomislio da je do toga, ali je i sad postavljeno na 0 i uvijek je bilo . Zato mi i nije jasno zasto je transponirana klavijatura.. Hvala jos jednom na prijedlogu kolega , cijenim to
donniefalcone je offline   Reply With Quote
Star 01.05.2014, 10:10   #23
casper
Super-Moderator
 
casper's Avatar
 
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Postovi: 4.286
Downloads: 301
Uploads: 19
Rekao HVALA: 29
Zahvalili mu 1.353 puta u 1.057 Postova
Instrumenti: Genos
casper ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

D BEAM si provjerio, isključio?
Kako si radio tvornički reset, koji postupak?

Promijenjeno od casper (01.05.2014 u 10:18 sati)
casper je offline   Reply With Quote
Star 01.05.2014, 10:18   #24
donniefalcone
Početnik forumacije!
 
donniefalcone's Avatar
 
Registrovan/a dana: 30.04.2014
Mjesto: Čapljina
Godina: 24
Postovi: 44
Downloads: 0
Uploads: 6
Rekao HVALA: 12
Zahvalili mu 3 puta u 3 Postova
Instrumenti: Roland GW8
donniefalcone ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Da, D-beam ne koristim nikako, iskljucen je uvijek... Jedino jos do cega je moglo biti je glavna frekvencija tj MASTER PITCH, ali i nju sam proverio i ona je na 440Hz , a tolika treba i biti... Jedino mi je preostalo da provjerim pitch bender, tj da rastavim klavijaturu i pregledam, stvarno nemam drugog izbora. Izgleda da sam ja prva osoba koja ima ovaj problem na rolandu gw8... Sto se tice svega moj roland radi besprijekorno,dogadjalo mi se da zna zastopat ponekad ali sam skontao da je to do nekvalitetnih user stylova, pa sam izbacio one koje ne trebaju i koji su lose konvertovani, tako da sada ni tih problema nemam.
donniefalcone je offline   Reply With Quote
Star 01.05.2014, 10:31   #25
casper
Super-Moderator
 
casper's Avatar
 
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Postovi: 4.286
Downloads: 301
Uploads: 19
Rekao HVALA: 29
Zahvalili mu 1.353 puta u 1.057 Postova
Instrumenti: Genos
casper ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Master Pitch ne može biti uzrok, on poštelava klavijaturu za pola tona +, -.
Nema veze što ne koristiš D beam, ako se ne varam, on pamti zadnje postavke. Ako je bio u statusu Pitch-a zadnji put kad se koristio ....
casper je offline   Reply With Quote
Star 01.05.2014, 10:35   #26
donniefalcone
Početnik forumacije!
 
donniefalcone's Avatar
 
Registrovan/a dana: 30.04.2014
Mjesto: Čapljina
Godina: 24
Postovi: 44
Downloads: 0
Uploads: 6
Rekao HVALA: 12
Zahvalili mu 3 puta u 3 Postova
Instrumenti: Roland GW8
donniefalcone ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

E to vec nisam znao, procackat cu jos malo oko tog D-beama, ali nema mi logike da ostanu spremljene postavke za d beam i pitch, a radio sam par puta tvornicki reset...
donniefalcone je offline   Reply With Quote
Star 01.05.2014, 10:46   #27
casper
Super-Moderator
 
casper's Avatar
 
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Postovi: 4.286
Downloads: 301
Uploads: 19
Rekao HVALA: 29
Zahvalili mu 1.353 puta u 1.057 Postova
Instrumenti: Genos
casper ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Kako si radio reset?
Pored toga, možda je D BEAM neispravan, zamazana leća ...
Pogledaj uputstvo, isključi ga ili mu zadaj neku funkciju koja nije Pitch da ga eliminiraš kao uzrok problema.
casper je offline   Reply With Quote
Star 01.05.2014, 10:53   #28
donniefalcone
Početnik forumacije!
 
donniefalcone's Avatar
 
Registrovan/a dana: 30.04.2014
Mjesto: Čapljina
Godina: 24
Postovi: 44
Downloads: 0
Uploads: 6
Rekao HVALA: 12
Zahvalili mu 3 puta u 3 Postova
Instrumenti: Roland GW8
donniefalcone ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Sada sam isprobao D-beam, radi normalno. Postavio sam ga na komande fill up i fill down, i kada predjem rukom preko d beama, uradi prelaz i registrira svaki put moj prelaz ruke, tako da problem nije u d beamu vjerovatno.. Tvornicki reset sam radio na sljedeci nacin : MENU--->UTILITY--->FACTORY RESET... Takodjer sam ubacivao i noviju verziju sustava, i opet je ostao problem... Stvarno mi vise nije jasno do cega je
donniefalcone je offline   Reply With Quote
Star 01.05.2014, 10:58   #29
casper
Super-Moderator
 
casper's Avatar
 
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Postovi: 4.286
Downloads: 301
Uploads: 19
Rekao HVALA: 29
Zahvalili mu 1.353 puta u 1.057 Postova
Instrumenti: Genos
casper ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Citat:
Originalno postovano od donniefalcone Pokaži Post
Tvornicki reset sam radio na sljedeci nacin : MENU--->UTILITY--->FACTORY RESET... Takodjer sam ubacivao i noviju verziju sustava, i opet je ostao problem... Stvarno mi vise nije jasno do cega je

I poslije tri točkice je što?
casper je offline   Reply With Quote
Star 01.05.2014, 11:00   #30
donniefalcone
Početnik forumacije!
 
donniefalcone's Avatar
 
Registrovan/a dana: 30.04.2014
Mjesto: Čapljina
Godina: 24
Postovi: 44
Downloads: 0
Uploads: 6
Rekao HVALA: 12
Zahvalili mu 3 puta u 3 Postova
Instrumenti: Roland GW8
donniefalcone ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Pa to je to... kliknem factory reset, sacekam da se odradi, onda mi dodje obavijest da moram ugasiti klavijaturu i ponovo upalit, i to je to
donniefalcone je offline   Reply With Quote
Odgovor

Favoriti

Oznake
gw-8, gw8, gw8-e, roland

Alati tema
Display Modes

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled


Trenutno vrijeme na Forumu 00:28


Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije