|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Roland Svirate Roland klavijature? Pitajte šta Vas zanima! |
|
Alati tema | Display Modes |
13.11.2011, 20:18 | #1 |
Vredan član društva
|
StyleSet G600
trazio sam u "pretraga" i nista nisam nasao na forumu o ovome...
Dakle ovako: G600 ima svojih 8 user mijesta... stylove i performanse sam oduvijek spremao na disketu kao backup, ali me zanima sljedece... vidio sam da mogu da se stylovi tj. styleset spremit odjednom, znaci kad ubacim disketu, "load" style set, i svih 8 mijesta sam stavi... treba mi postupak kako spremiti sve odjednom, pa kad "load styleset" da mi odjednom ucita svih 8 user mijesta... jer sam prije uvijek jedan po jedan style spremao, pa kad bi "load" fajlove, jedan po jedan na user mijesta, oduzme mi dosta vremena... a nisam nasao nidje objasnjeno... nadam se da ste me razumili...
13.11.2011, 20:34 | #2 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 16.09.2011
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
|
To je bilo davno ali koliko se sjecan trebas sacuvati set pod nazivom "autoload.set" i staviti u floppy disk .Nakon toga izgasi klavijaturu i ubaci floppy.Upali klavijaturu. Stylovi se sami ukucavaju onako kako si ih i sacuvo.To bi trebalo od prilike biti tako.
|
13.11.2011, 20:38 | #3 |
Vredan član društva
|
to shvatam, al to je za g800, jer na njemu neostaje nista spremljeno, na g600 ostane sve vec spremljeno... netreba mi autoload kad je palim... treba mi nacin kako da spremim "styleset" znaci svih 8 stylova da se nalaze na 1 mjestu, uradim "load styleset" "blabla" on ucita svih 8.... da nemoram 1 po 1...
13.11.2011, 22:05 | #4 |
Glas Razuma
Registrovan/a dana: 12.05.2007
Mjesto: Sarajevo,BiH
Downloads: 333
Uploads: 15
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 166 puta u 143 Postova
|
Iako to ne radim odavno,Style set se pravi ovako:
- ubaciti disketu sa ritmovima u klavijaturu - F5 (Disk) - Shift + F1 (StlSet) (Shift pritisnuti i drzati a pritisnuti F1) - pritisnuti taster M DRUMS ispod displeja (NEW) - naziv NEW ce poplaviti - na toj stranici su opcije Style set....Position......Disk Style - tockicem drugim s desna okretati i odabrati ritam po nazivu na mjesto broj 1 (recimo Dvojka ili ....po zelji sa diskete) - tockicem trecim s desna okrenuti i ici na broj 2 i odabrati sa drugim tockicem zeljeni ritam na mjesto broj 2 - i sve tako dok se ne zavrsi sa brojem 8 - kada se sve zavrsilo pritisnuti taster UPPER1 ispod displeja (SAVE) - pojavljuje se novi prozor u kojem se uz pomoc dva tockica upise naziv tog Style seta po zelji - pritisnuti taster M BASS ispod displeja (EXECUTE) i sacekati da se snimi - F5 Exit I to je to sto se tice pravljenja Style seta. Da bi se lodaovao taj Style set i kada je klavijatura upaljena treba: - F5 Disk - sa tasterom PAGE ici prema dole i doci na stranicu StlSet(Music Style Set) - sa tockicem ispod displeja okretati i oznaciti Style Set po zelji, da poplavi - pritisnuti taster UPPER 1 ispod displeja (EXECUTE) - sacekati da se Style set loaduje To je to sto se tice ucitavanja Style seta. Sada ce na 8 User mjesta biti drugih 8 ritmova po zelji. Ovako se moze napraviti vise Style setova,koji se po potrebi mogu loadovati tako da odjednom popune svih 8 User mjesta. To bi bilo to. Pozdrav, |
Sledeći član vam se zahvalio Sejox za ovaj koristan post: | zeljko_mo (14.11.2011) |
14.11.2011, 02:48 | #5 |
Vredan član društva
|
sejo prijatelju, tebe sam cekao, i puno ti hvala... po ko zna koji put, tata rolanda spomenik cemo ti dignut!
Display Modes | |
|
|