Korisničko Ime
Lozinka
Registracija
YU-MIDI Marketing


Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Yamaha

Yamaha Za one čiji su kućni ljubimci Yamaha-e...

Odgovor
 
Alati tema Display Modes
Star 04.06.2019, 18:09   #1
tipkica
Početnik forumacije!
 
Registrovan/a dana: 18.09.2015
Mjesto: velika ludina
Postovi: 23
Downloads: 0
Uploads: 9
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
Instrumenti: klavijature
Interesi: sakupljanje nota,malo svirke za svoju dušu i minijaturna željeznica
tipkica ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Daumen hoch Unos samplova u Tyros3

Prvo zahvaljujem članovima foruma i svim napisanim temama koje su mi pomogle da savladam neke stvari na Tyros3. Registracije su napravljene, međutim imam jedan problem, a to su semplovi. Tražio sam po forumu i nisan našao i neznam kako se oni slažu u instrument. Molim pomoć ako može. Za sada sam stavio zvukove ali bi nešto promjenio. Inače sviram evergrine i sl. Pozdrav Vlado.

Promijenjeno od casper (05.06.2019 u 10:20 sati)
tipkica je offline   Reply With Quote
Star 05.06.2019, 10:19   #2
casper
Super-Moderator
 
casper's Avatar
 
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Postovi: 4.311
Downloads: 301
Uploads: 19
Rekao HVALA: 29
Zahvalili mu 1.356 puta u 1.060 Postova
Instrumenti: Genos
casper ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Samplove možeš unijeti u klavijaturu na dva načina. Prvi i jednostavniji je; ako već imaš gotov i složen sample u formatu koji će Tyros prepoznati (uvn, uvd), on se upisuje tako da ga staviš na USB stick i preko MENU odabereš INDIVIDUAL LOAD. Drugi način je da sam slažeš vlastiti sample unoseći jedan po jedan wav ili aiff i slažeš ih prvo po elementima, a onda određuješ ostale karateristike koje se nude. To je opsiano u Reference manualu od strane 17. I konačno, ovako unešene samplove (obje metode) možeš obrađivati na računalu putem Voice editora, opis istoga je na ovoj temi.
Grafički Fajlovi
File Type: jpg voice creator menu.jpg (95,9 KB, 70x skinuto)
Highslide JS
casper je offline   Reply With Quote
Sledeći član vam se zahvalio casper za ovaj koristan post:
tipkica (05.06.2019)
Star 05.06.2019, 23:51   #3
tipkica
Početnik forumacije!
 
Registrovan/a dana: 18.09.2015
Mjesto: velika ludina
Postovi: 23
Downloads: 0
Uploads: 9
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
Instrumenti: klavijature
Interesi: sakupljanje nota,malo svirke za svoju dušu i minijaturna željeznica
tipkica ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

moram još pitati,semplove sam otvorio sa individual load ali eto dalje nejde.Šta god da stisnem nikakvih tonova.Ko kaže da u starosti leži sva pamet?Ima li gdje opisan postupak unosa semplova.Vlado
tipkica je offline   Reply With Quote
Star 06.06.2019, 07:59   #4
casper
Super-Moderator
 
casper's Avatar
 
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Postovi: 4.311
Downloads: 301
Uploads: 19
Rekao HVALA: 29
Zahvalili mu 1.356 puta u 1.060 Postova
Instrumenti: Genos
casper ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Prvo moraš biti siguran da li je sample koji unosiš ispravan. Stavljam link za jedan sax i jednu mandolinu da možeš napraviti test. Mislim da je dobar jer odavno nisam koristio Tyros3.

https://app.box.com/s/f4a3tcy0dmix3uf06iawzrw56h72dngd

Skin file, raspakiraj ga, stavi na USB i gurni u klaviajturu. Kada odabereš INDIVIDUAL LOAD, otvorit će se novi prikaz na ekranu i pitat će te na koje mjesto ga želiš pohraniti. Nakon toga traje upisivanje u RAM i tek ga tada možeš koristiti.
A možda nemaš RAM u klavijaturi, pa ti zato radnja ne polazi za rukom. U tom slučaju sample može ići u USER ako na njemu imaš slobodnog mjesta.
casper je offline   Reply With Quote
Star 08.06.2019, 00:19   #5
tipkica
Početnik forumacije!
 
Registrovan/a dana: 18.09.2015
Mjesto: velika ludina
Postovi: 23
Downloads: 0
Uploads: 9
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
Instrumenti: klavijature
Interesi: sakupljanje nota,malo svirke za svoju dušu i minijaturna željeznica
tipkica ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Poštovani casper,molio bi ako može da mi napišete kako da svog T3 stavim na tvorničke postavke da da počnem slagati svoje.Čuo sam da se neka tipka stisne kod paljenja klavijature ?
tipkica je offline   Reply With Quote
Star 08.06.2019, 00:35   #6
casper
Super-Moderator
 
casper's Avatar
 
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Postovi: 4.311
Downloads: 301
Uploads: 19
Rekao HVALA: 29
Zahvalili mu 1.356 puta u 1.060 Postova
Instrumenti: Genos
casper ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Lijepo skineš manual s Yamahine stranice

https://uk.yamaha.com/en/products/co...oards&k=tyros3

I pogledaš na strani 35.
casper je offline   Reply With Quote
Sledeći član vam se zahvalio casper za ovaj koristan post:
tipkica (08.06.2019)
Star 12.07.2019, 20:55   #7
tipkica
Početnik forumacije!
 
Registrovan/a dana: 18.09.2015
Mjesto: velika ludina
Postovi: 23
Downloads: 0
Uploads: 9
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
Instrumenti: klavijature
Interesi: sakupljanje nota,malo svirke za svoju dušu i minijaturna željeznica
tipkica ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Lijepi pozdrav muzičarima.Imam pitanje sa unosom semplova u T3.Sve sam napravio po uputama gosp. Caspera i sve odlično radi,no nešto mi nije jasno i ne vidim u čemu je problem.Svi semplovi imaju oznaku uvn , međutim neki se ne mogu očitati i na monitoru mi napiše da je nepodržana datoteka / is of unsupported file /.Neki imaju oznaku uvn ili UVN , ali to sam vidio da nije problem.Ništa drugo na instrumentu niti kompu ne mogu očitati.Hvala.....Vlado
tipkica je offline   Reply With Quote
Star 13.07.2019, 01:34   #8
casper
Super-Moderator
 
casper's Avatar
 
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Postovi: 4.311
Downloads: 301
Uploads: 19
Rekao HVALA: 29
Zahvalili mu 1.356 puta u 1.060 Postova
Instrumenti: Genos
casper ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Dakle, neke samplove ne možeš učitati u klavijaturu. Stavi par primjera pa ćemo vidjeti u čemu je problem.
Objasni što si mislio kada kažeš
Citat:
Ništa drugo na instrumentu niti kompu ne mogu očitati.
casper je offline   Reply With Quote
Star 13.07.2019, 14:06   #9
tipkica
Početnik forumacije!
 
Registrovan/a dana: 18.09.2015
Mjesto: velika ludina
Postovi: 23
Downloads: 0
Uploads: 9
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
Instrumenti: klavijature
Interesi: sakupljanje nota,malo svirke za svoju dušu i minijaturna željeznica
tipkica ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

REAL-POLKA.S369.UVD ne mogu
Sax H24.uvn mogu
Supita S5.S076.UVN ne mogu

Vedran rock2-do.S369.UVD mogu
htio sam reči da osim oznake uvn nema nikakvih drugih podataka da mogu vidjeti u čemu je problem , a tvrdnja stoji da su svi semplovi za tiros 3.Normalno ima toga puno više od ova četiri.Hvala na trudu.
Dodato:
Uh tu se neda očitati oa ču staviti u daunloid semplove od A-L i od M- Z
Dodato:
ne znam da li su prošli ovi veliki ali stavio sam samo ova 4 o kojima pišem i vidim da je to prošlo pa tu možete pogledati ....Vlado

Promijenjeno od tipkica (13.07.2019 u 14:46 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi
tipkica je offline   Reply With Quote
Star 13.07.2019, 15:28   #10
casper
Super-Moderator
 
casper's Avatar
 
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Postovi: 4.311
Downloads: 301
Uploads: 19
Rekao HVALA: 29
Zahvalili mu 1.356 puta u 1.060 Postova
Instrumenti: Genos
casper ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Ne mogu ništa precizno reči jer nemam Tyros. VedranRock i Real Polka su drum kitovi od 3kb. VedranRock se čuje jer je vjerojatno složen od internih elemenata, a RealPolka se ne čuje jer su ti potrebni CUSTOM samplovi. Samo nagađam. Ova Supita bi se trebala moći upisati jer ne vidim ništa sporno kod nje.

Ne možeš redom upisivati sve što ti dođe pod ruku. Tko zna šta je tu rađeno i kakvo je porijeklo materijala. Trebaš imati pouzdan set i na njemu raditi, praviti svoje postavke i lagano učiti kako stvari funkcioniraju. Ovo što sada radiš je gubljenje vremena i što je najgore, ovako sigurno nećeš dobiti nikakvo poboljšanje. Upravo suprotno, od dobrog sounda tvorničke klaviajture ćeš napraviti smeće od zvuka.
casper je offline   Reply With Quote
Odgovor

Favoriti

Alati tema
Display Modes

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled


Trenutno vrijeme na Forumu 08:58


Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije