|
|
![]() |
#1 |
Odomaćeni član
|
![]()
Zašto nebi bilo kvalitetno ako se proizvodi u Kini...?
Jedna od bitnih stvari preseljavanja tvornica u kinu je radna snaga, oni rade za pol klipića dnevno, pa stoga je nekim fabrikama isplatljivo preseliti se na istok...Kvaliteta ostaje ista, po Njemačkim kriterijima...
![]() |
#2 |
Gost
Downloads:
Uploads:
|
![]()
Ja moram nesto da dodam...u Kini nije samo radna snaga nego i tehnologija kao veoma vazna stavka...oni ulazu u razvoj novih tehnologija,a ujedno su i povoljni sa cenom radne snage zbog cega i svi idu tamo i sele fabrike....
|
![]() |
![]() |
#3 |
Odomaćeni član
|
![]()
Tako je, zaboravio sam reć...
Sve sa zapada na istok... U mom kraju ima nekoliko njemačkih tvornica, koje se zbog dotičnih čimbenika sele na istok čini mi se da u Bugarsku
![]() |
#4 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Ma ima tu mnogo stavki zbog cega se mora u Kinu ali cinjenica je da je Dynacord preskup u da je mnogo skuplji od konkurencije i zbog toga se mnogi ljudi odlucuju za drugog proizvodjaca,ipak je cena vrlo vazan faktor u svemu tome!Sa jeftinijom radnom snagom i proizvodnjom i cena proizvoda ce biti manja i pristapcnija sirokim masama!Poredjenje dok Yamaha i svoj top model sa snagom EMX5016cf i Alen and Heath sa svojim Pa20 daju sve to za 1200e DynacordPM1000/2 kosta 1750e!Tu su i cene zvucnika,snagasa i tako dalje da ne nabrajam sad redom!Mislim da je to velika razlika i da su to videli i ljudi iz fabrike da se nesto mora raditi!Druga stvar Kina je u zadnjih 10 godina toliko ulagala u strucni kadar i strucnjake da su verujte mi otisli daleko po tom pitanju i uz sve to sve im je jeftinije od zapadnjaka . . .
![]() |
#5 |
Odomaćeni član
|
![]()
@descha: Prijatelji,Cuo sam da se od Nove godina firma DYNACORD seli u Kinu,...
od koga ste culi?? ![]() Ja znam da su 2007g izgradili pored stare,jos jednu novu halu(ca.6000m2) bas za novu produkciju i audio testove.Zasto bi se selili kad su izgradili vec novu halu?? To se odnosi sigurno na deo produkcije i nije nisto novo!Firma u ZHUHAIu(Guangdong) producira vec nekoliko godina: Nije tajna da EVI Audio deo svoje produkcije obavlja u PRC,imeno kompletna SL serija Dynacord pojacala se proizvodi tamo. "Designed and Engineered in Germany" but "Assemled in PR China" ![]() Nije tajna da EV odredjene drajvere producira u PRC,a znamo da Dynacord ugradjuje eksplicitno EV drajvere....tako da....sve je to Global World International Trading ![]() Pozdrav P.S.Sennheiser je izdrzao godinu dana i "vratio se kuci",da vidimo koliko ce Bosch Communications Systems izdrzati
Sledeći član vam se zahvalio aleksandar72 za ovaj koristan post: |
![]() |
#6 |
Zaludan vladika
Registrovan/a dana: 05.07.2007
Mjesto: Pirot
Godina: 53
Downloads: 417
Uploads: 29
Rekao HVALA: 62
Zahvalili mu 231 puta u 202 Postova
![]() |
![]()
Lele sto mi je milo em drago,narocito zbog Powermatea!
![]() ![]() ![]() p.s.Kupite Yamahu! |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Gost
Downloads:
Uploads:
|
![]()
Bobane pazi sta pricas za Dynacord-a...da ti se zemljak ne uvredi...
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Sto kaze nas dragi kolega Bojan Zivkovic Dynacord ima ono dugme za pevace,jel tako Boki
![]() ![]()
![]() |
Favoriti |
|
|