|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Roland Svirate Roland klavijature? Pitajte šta Vas zanima! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 17.09.2012
Mjesto: Vrnjacka banja
Downloads: 78
Uploads: 3
Rekao HVALA: 12
Zahvalili mu 46 puta u 41 Postova
Instrumenti: Korg Pa5x 61,Novation Sl 61 Mk3, Roland E 96, vArranger2, Giglad i mnogo VST-ova.
![]() |
![]()
Verovatno je master volume potenciometar stradao, meni se to desilo na E96 sa istim simptomima...
|
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio pekilik za ovaj koristan post: | Jovan4e (12.05.2020) |
![]() |
#2 |
Vredan član društva
|
![]()
Hvala druze @pekilik. Ne kazem da nije potenciomer ali primetio sam da na bilo kojoj pozicii se nalazi potenciomer taj sum je isti. Nije kao kod vecinu slucajeva dok se potenciomer pomera da hrci nego u svaku poziciju cak i dok miruje (mislim na potenciomer dok se ne pomera ) sum je tu. Dali je i kod vama bas ovaj simptom ? Hvala vam
![]() |
#3 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 17.09.2012
Mjesto: Vrnjacka banja
Downloads: 78
Uploads: 3
Rekao HVALA: 12
Zahvalili mu 46 puta u 41 Postova
Instrumenti: Korg Pa5x 61,Novation Sl 61 Mk3, Roland E 96, vArranger2, Giglad i mnogo VST-ova.
![]() |
![]()
Da problem je bio prisutan u svakom polozaju potenciometra, sta vise jedan od zvucnika na samoj klavijaturi je prestao da radi, stvar je u tome da svi izlazi na klavijaturi idu preko ovog potenciometra tako da tu prvo treba traziti krivca, ako nije to onda ici dalje...
|
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio pekilik za ovaj koristan post: | Jovan4e (12.05.2020) |
![]() |
#4 |
Vredan član društva
|
![]()
Danas sam opet malo testirao i zakljucio sam da desni kanal ne radi kako treba. Kad stavim jedan kabal na output 1 u L ili R onda se obavezno cuje taj sum jer sint. automatski ispraca oba kanala u jedan, a kad stavim dva kabla onda vec postaje stereo i sum se cuje samo na desnu stranu,tacnije out R. I resio sam da probam sledece kako bi se osigurao da nije potenciomer, otvorio sam sint a unutra se nalazi jedan kabal koji ide direktno od potenciomera u audio board. Okrenuo sam taj priklucak na drugu stranu i priklucio ali opet isto, sum se cuje samo na desnu stramu ( out R) tako da sam sad 99% siguran da nije potenciomer jer ako bi on bio problem kad sam okrenuo kabal onda bi trebalo taj sum da se cuje na drugi out odnosno out L/mono. Mislim da je ovo neki veci problem koji ne mogu da otkrijem jer se nisto i ne vidi, nema nikakvo vidljivo ostecenje na plocama niti nesto izgleda kao da je probijeno, najverojatnije ce ici kod majstora
![]() ![]() ![]()
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|