Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Kompjuteri I Produkcija > Produkcija i postprodukcija

Produkcija i postprodukcija Snimanje, obrada, miksanje i masterovanje zvuka

Alati tema Display Modes
Star 05.07.2012, 16:19   #11
sale_band
6. sekretar SKOJa

Registrovan/a dana: 07.07.2011
Downloads: 280
Uploads: 5
Rekao HVALA: 315
Zahvalili mu 123 puta u 117 Postova
sale_band befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Citat:
Originalno postovano od korg18 Pokaži Post
milepsr- vidicemo kako ce da rad ibaas od 489 kb koji je skracen sa 3 mb postavicu ga danas ovdje,pa da vidimo misljenje i koji bolje radi pozdrav.
Mislim kolega da vam je Tranzit na tenane objasnio osnovu u predhodnom tekstu i trebalo bi mu zahvaliti na nesebicnom pisanju, i podrzavam tekst!
Ostalo je rekla-kazala...

Kad bi moglo da se crta ovde, nacrtao bih vam zasto sempl koji je semplovan na 22khz i resamplovan na 10khz nemoze isto da zvuci (ukoliko mislimo na istu stvar)

Audio talas, ili krivulja semplovana na 22khz znaci da je "digitalni pisac(sampler)" uzeo 22000 tacaka tog vala (vawe) u jednoj sekundi (Jer je Hertz - broj titraja u sekundi) koje ce posle da AD-DA konceryoru sluziti kao vodic za reprodukciju semplovanog materijala i u ovom slucaju ce kvalitet zvuka biti otprilike upola manji od originala, a Tranzit je objasnio zasto u svom postu gore.
E sad, ako se taj sample od 22khz presampluje na 10Khz, zamisli koliko se delova audio vala gubi? Jer sada uzimas 10000 "tacaka" u sekundi. (neka me ispravi neko ako gresim)

Mislim da si ti zadovoljan rezultatom samo zato sto je u pitanju Bas sample i na niskim frekvencijama ne mozes dobro da osetis razliku kvaliteta u zavismosti na kakvim zvucnicima (monitorima) slusas, ali 100% garantujem da taj tvoj novi zvuk ni priblizno ne lici na originalni semplovani instrument. Ako mi ne verujes, snimi obicno Aaaaa... u kompijuter i resampluj isto kao ovaj bas pa ces da cujes razliku.
sale_band je offline   Reply With Quote

Favoriti

Alati tema
Display Modes

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 16:35

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije