|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Odomaćeni član
|
![]()
Imas u help u addictive drum pa prva opcija da menjas mape.Stavi GM mapu pa probaj.Ima tu mape za razne bubnjarske module.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Kao sto su ti kolege i rekle, moras upotrijebiti neki VSTHost program jer Cubase SX3 uopste nije pogodan za te rabote. Upravo radi toga sam te i pitao u gornjem postu, koji Host program koristis. Ama postoji mogucnost da ni tada to nece da funkcionise kako treba. Da ne bih pisao badava, prvo probaj sa jednim Host programom, pa ako bude problema onda se javi. Nije to sve tako jednostavno kako se na prvi pogled cini. Da ti dam malo vise volje za dalje pokusaje, moguce je cak natjerati Addictive da mijenja Drum Setove onako kako se mijenjaju u ritmovima sa PA80 iako Addictive ne razumije Program Change. Ama sve je moguce, kad se hoce.
Promijenjeno od tranzit (31.10.2011 u 17:14 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 10.09.2004
Mjesto: Vukovar
Downloads: 2865
Uploads: 0
Rekao HVALA: 81
Zahvalili mu 37 puta u 37 Postova
Instrumenti: Shure 58,psr9000,emx 5000,Impulse 1015,TNT 160
![]() |
![]()
Kolega tranzit sad ste meni zagolicali maštu..
Hehehehe Može li hint? I pitanje ? U GM mapi addictive nema od c3 do f5 mapirano pretpostavljam udaraljke da li može da se sazna šta je na tim tipkama.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banovan!
![]() |
![]()
Od C3 do F5... nista... ili bolje i preciznije receno, zavisi od dodatnih XLN paketa a i od tvoje maste i znanja.
Kakav "hint" ti treba ? Ima tu dosta "hintova". Promijenjeno od tranzit (31.10.2011 u 18:05 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Ovaj baš voli da kuca
![]() |
![]()
Pa promena drum setova u addictive neko objašnjenje ili link na temu o tom.
Ja sam probao pustiti midi fajl i u addictivu tamo gde su mapping svetle tonovi koji nisu mapirani ,a ja bi da ih dodam |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banovan!
![]() |
![]()
Za program Change sa Addictive ti treba neki VST Host koji ima Scene koje ce ustvari kasnije biti ti razliciti Drum Kitovi sa Addictive jer ce te Scene odgovarati na PCG naredbe a za dodatne udaraljke koje nedostaju u Addictive da bi on odgovarao GM standardu trebao bi ti ili dodatni sampler gdje ces napraviti programe samo sa percussionima kojih nema u Addictive i onda te programe dodati Addictive u onom VST Hostu ili ces uzeti neki od VST Drums instrumenata koji ima vec percussione (na primjer, EZ Drums) pa njega dodati paralelno na Addictive. Nacina, kako vidis, ima dovoljno i budi siguran da to funkcionise k'o metak.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Ovaj baš voli da kuca
![]() |
![]()
Da budem iskren,nešto sam i sam razmišljao u tom smeru ali mislio sam da ima bolji načinda se to uradi.Ja pokusiram sa cantabileom,mislim da on može snimiti u pluginu kad se otvori i šaltati programe koje snimiš.
Puno hvala jer sam shvatio da moja razmišljanja idu u dobrom smeru,probaću ovih dana- A ovo za drugi sempler sam probao ali nije mi uspelo mislim da je problem da bi trebao odabrati drugi split za taj sempler ali i to si mi pokazao da sam blizu... Hvala puno. A ima i scene tako da ću to rešiti... Promijenjeno od momo (01.11.2011 u 23:59 sati) Razlog: setio se...hehehe |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|