Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Korg

Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas!

Alati tema Display Modes
Star 17.08.2011, 03:28   #11
keyboards
Vredan član društva

Registrovan/a dana: 01.04.2009
Downloads: 48
Uploads: 0
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 90 puta u 46 Postova
keyboards befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard Objektivno ma kako se to nekom svidilo

Ja sam jos u februaru odlucio zamjeniti dva PA2 za 2 PA3. Tada nisam ni znao razlike ali sam citajuci vidio koje funkcije dobijam Prvo mi je upalo u oko verzija sa 61 tipkom sto meni kao putniku jako stima. Svakako da sam znao da ima noviteta u tehnickom smislu a znacajnije zvucne promjene nisam ni ocekivao najuci da valjda nece biti gore. Ka sam dobio instrument u potpunosti sam odmah nastojao uporediti ga zvucno sa PA2 i provjeriti kompatibilnost ritmova sto je po meni i najvaznij a tehnicka poboljsanja ce doci sama po sebi. Vec sam pokazao da obje klavijature zvuce indenticno sto ste culu. Hvala bogu da sam to uradio na najposteniji nacin. Svi instrumenti u obje klavijature su sto posto isti. Ako neko cuje neku razliku to je ono sto cini klavijature razlicitim. Znaci svi nasi napravljeni ritmovi i indenticni fabricki zvuce malte ne isto. Jos jednom podvlacim da PA3 ima neosporive prednosti a to su prvenstveno noe BASS gitare koje zvuce bolje nego stare u ritmovima i po meni najjaca strana koja mi je nedostajala kod PA2 je editiranje drum kit elemenata posebno u MENU/Track Control/Drum Edit. Rekao bi da je to naizgled mala stvar ali u sustini najjaca promjena koja mi sada dozvoljava da malim potezima izmiksam Bas Bubanj i Dobos te ih uklopim u pravilnu zvucnu sliku. Malo kredita dajem i novim drum kitovima koji mogu posluziti. Maxx Audio efekat me bas ne obara sa nogu i nikako se nebi slozio da se treba neki poseban akcenat staviti na to. Nikad nisam bio pristalica finalnih efekata na klavijaturi jer iz iskustva (Roland G70/E80 i PA2) znamo da je to ponekad davalo vise stete nego koristi. Te stvari su slicne efektima Vitalizer i BBE Sonic Maximizer koji su bili hit 90ih ali se pokazali kao FAKE SOUND. Vidite nas ima puno na forumima i svakako da cemo imati oprecna misljenja sto je i dobro. Neko je pomenuo 2gig flash memoru HD sto je ustvari korisno za sacuvati set ali stavljeno da bise ugradnjivanjem opcionalng HD (61keyversion) zamjenio ovaj flash drive a klavijaturi pomoglo da tu zamjenu bolje prihvati. Opcije ce pomoci da se dodje do nekih novih i laksih rijesenja u pogledu zvuka rekao bi dorade zvuka ipak glavnina zvuka je indenticna PA2. Najjaca cujna promjena je Vokal koji stvarno zvuci mnogo bolje u sto cete se sami uvjeriti a pokusacu i dati primjer. U sustini da bi se dobio dobar ton/zvuk instrumenta ili glasa nikada ne treba raditi obimne zahvate u promjenama/stelovanju potenciometara i efekata. U vecini slucajeva male stvari daju velike rezultate. Stoga nikad ne obracam pazlju na velika objasnjenja o jednostavnim stvarima.
keyboards je offline   Reply With Quote

Favoriti

Alati tema
Display Modes

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 18:16

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije