|
|
Boje i semplovi Za sve u vezi boja i sampleova pitajte ovde... |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#15 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Round Robin postoji kao funkcija, odnosno pojam,u mnogim granama elektronike i informatike. U muzici je on primjenjen u Sample Based instrumentima, pa sam ga i definisao samo u okviru upotrebe u muzickim instrumentima, a nikako u ostalim granama. Ako procitas pazljivije sta sam napisao u vezi sa time, vidjeces da sam definisao pojmove vrlo precizno. Napisao sam "klasicni Round Robin". Prvi put je taj klasicni Round Robin, upotrebljen u jednom software instrumentu po imenu Wizoo Darbuka, odnosno Latigo, gdje radi iskljucivo po Random, to jest, principu slucajnosti. Svaki novi udarac Darbuke je proizvodio drugaciji sound ali potpuno bez ikakvog utvrdjenog reda, dakle Random. To je klasicni Round Robin u muzickim instrumentima, koji je ujedno i najkompleksniji i najbolji. Naravno da se upotrebljava i taj "fundamentalni" Round Robin i on je zastupljen u velikom broju slucajeva, odnosno instrumenata. Medjutim, samo takav Round Robin bi bio isuvise jednostavan i prost, a na kraju i dosadan jer je po odredjenoj prepoznatljivoj i ocekivanoj mustri, tako kako si i sam opisao na primjeru Bass bubnja, sto bi za kompleksne sounde vecine prirodnih instrumenata, bilo nedovoljno. U muzici se Round Robin upotrebljava na daleko kompleksniji nacin, pa sam u tom postu pomenuo cak i Scripte za Kontakt, gdje se obradjuje iskljucivo Round Robin i gdje mu se daju veoma, veoma kompleksni algoritmi. Ne mijesaj Round Robin iz kompjuterskog inzinjeringa (koji zaista radi tako kako si napisao), sa ovim u muzici, odnosno muzickim instrumentima. Oni imaju doduse, zajednicko ime a sve ostalo moze biti dosta, dosta drugacije.
|
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|