Iako baš nisam Rolandov fan preporučujem ti G-800. No samo radi ritam mašine. Ostalo mu je za qrac (oprostite mi na izrazu). Imao sam G-600 prije godinu dana i izluđivao me je zbog loših boja.
Ovo što kaže kolega za Ketron SD1+ stvarno stoji. trenutno ne postoji za Live svirku bolji aranžer. Em, mu je ritam sekcija mrak, em su mu tvorničke boje dobre, em ima jako dobar i močan sampler. Dobri su i KORG PA1X Pro i Yamaha PSR9000 Pro, no ipak su za nijansu slabiji od Ketrona.
No, skrenuh s teme. Yamaha PSR 1000 kako je Vaxter reko je u biti malo bolja igračka. Ima ko i G-800 mali broj User mjesta, no za razliku od G-800 usnimane user stylove gašenjem ne gubiš i ne moraš ih ponovno učitavati. No dajem glas za G-800 jer na svakom rolandu je ritam puno masniji nego na ikojoj Yamahi i KORG-u. No gledano u globalu čitav aranžer, onda je Roland radi loše kvalitete boja tek na trečem mjestu. A veliki minus je već godina Rolandu to, što mu niti top modeli nemaju sampler, niti HD tvornički ugrađen. E, pa za te pare rađe iz inata Yamahu ili KORG-a, čiji i srednji modeli sve navedeno dobivaju tvornički za iste pare.
|