Videti jedan post
Star 02.08.2009, 12:30   #6
mojkarma
Vredan član društva

Registrovan/a dana: 14.04.2009
Mjesto: Varaždin, HR
Downloads: 6
Uploads: 0
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 35 puta u 32 Postova
Instrumenti: Roland Fantom G8 + ARX03 BRASS
Interesi: glazba, paragliding
mojkarma befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Da sumiram na jednom mjestu:
razlika jest velika. Classic je bio na početku proizvodnje serije, a Extreme predstavlja njezin kraj.

1. Memorija
a) broj raspoloživih mjesta za spremanje programa i kombinacija na Extremu je ogroman (skoro 2000)
Classic ima oko 500 mjesta i to je još uvijek jako puno.
b) Sempl Memorija je na Extreme-u 96 Mb naspram 64 Mb u Classicu. To nije velika razlika. Značajna razlika je u tome što se semplove u Classic može učitavati jedino preko floppy-a ili nekog externog scsi uređaja, pod uvjetom da je scsi ugrađen uopće u Classic jer je svojedobno to bila dodatna opcija. Na extreme-u to ide praktično preko kartice ili (mislim) usb-sticka.

2. Zvukovi
Extreme sadrži sve zvukove koje je imao Classic + gotovo svi zvukovi koje je Korg svojedobno prodavao u obliku ekspanzija. Time je Extreme ispunjen svim vrstama najrazličitijih zvukova za sve moguće glazbene stilove. Ja mislim da je gotovo nemoguće pronaći neki zvuk koji ne bi bio u Extremeu (ako zanemarimo specifične ethno zvukove za naše područje).

Ostale razlike nisu tako velike i manje bitne za večinu korisnika, pa ih neću ni navoditi.
U svakom slučaju, razlika je tako velika da se svakako isplati investirati više novaca i kupiti Extreme.
Doduše, ako netko misli svirati klasične gaže i treba prije svega instrument u koji će učitati 20 vrsta harmonika i sličnog, onda će poslužiti i Classic...pod uvjetom da mu ne smeta za današnje vrijeme prilično nezgrapno učitavanje semplova u Classic putem nekog vanjskog scsi uređaja.
mojkarma je offline   Reply With Quote