Švaler Veteran
Registrovan/a dana: 23.07.2007
Mjesto: u blizini
Godina: 57
Downloads: 614
Uploads: 26
Rekao HVALA: 21
Zahvalili mu 77 puta u 71 Postova
Instrumenti: Korg PA 500, Korg TR-61
Interesi: muzika, rad na PC
|
Nemojte čovjeku ništa sugerirati šta da kupi, on to jednostavno mora probati, to mu je jedini način da si sam predoči, i da se malo uvjeri o pojediinim mogućnostima ovih dviju klavijatura.
Ne znam kako je sa GW8, al Korg PA500 je, kod kupnje dosta siromašan, ne toliko sa zvukovima, koliko sa ritmovima za našu muziku ( Estam ,Dvojke, 7/8 itd ),mada to u biti nema niti jedna klavijatura, jel nažalost, niti jedna nije pravljena za naše područje.
Ja evo, kao korisnik Korg PA500 mogu samo reći da sam prezadovoljan sa klavijaturom, evo u ovih nešto više godinu dana, odsvirala je sve i svašta, niti jednom nije niti najmanje " zatrzala " ili davala znakove da bi mogla zablokirati, a probao sam na njoj preko 70 setova, garant. Zvukovi, čak i oni tvornički, osnovni, a bogami i perfomance, i te kako zadovoljavaju svirku za naše podneblje, dok je sa ritmovima malo tanak, al što kažu kolege, ima za njega brdo materijala i ovdje, a ima i raznih stranica, gdje se mogu izvući i dobri ritmovi za zabavnu muziku.
Iako, ako sviraš većinom zabavnu muziku, onda odrađuje i 90% svirke, onakav kakav jeste, sa tvorničkim ritmovima.
Eto, šta reći još, PA500 prima sve zvukove, sve ritmove od PA50/60/80/800/1x, ako naravno nisu semplovani.
lako je poveziv sa kompjuterom, preko USB-a, prima SD karticu do 2 Gb, koju nađeš za nekih 10-tak Eura, tipka, ha sad....za nekoga je premekana, za nekoga ne valja ništa, ali ne znam, po meni je čisto OK, nije neka vrhunska izrada, ali nije niti loša.
A sad, šta se tiče mogućnosti editiranja zvukova, ritmova itd, tu niti jedna klavijatura nije baš tako jednostavna, sa svakom treba grijat stolicu, da se dovede u red, i da se prilagodi za svoje potrebe.
Eto, odlučiš li se za bilo koju od tih dviju klavijatura, možemo ti pomoći u svemu, samo treba bit strpljiv.
Svirko