Vrlo nezahvalno pitanje,ali evo da odgovorim posto sam imao prilike da poredim ove klavijature.Svi znate da ja imam GW8 dok moj kolega iz komsiluka ima PA500.Sto se tice kvaliteta zvuka,PA500 kao aranger zvuci,mocnije,punije i sire,dok je GW8 kao aranger tanji ali ima cistiji i jasniji zvuk.Pa500 ima mnogo vise mogucnosti za podesavanje sto je manje vise tipicno za sve Korgove klavijature,dok je GW8 siromasan sa funkcijama a u arangerskom delu cak i bedan u odnosu na PA500.PA500(1000Eura) je skuplji od GW8(800Eura) koji moze da se nadje za nekih 600 eura polovan.Sto se tice softwerske podrske,za PA500 imas na raspolaganju ogromnu biblioteku ritmova i mozes odmah da radis sa njim dok bi uz GW8 morao da provedes najmanje 6 meseci kako bi napravio iole pristojan i upotrebljiv set za svirku.
Dakle da rezimiramo,svi argumenti su na strani PA500 te stoga moj glas ide za ovu klavijaturu.
Naravno ja cu nastaviti pakujem GW8 jer nemam para za PA500 i svom snagom cu se potruditi da koliko toliko ublazim razliku izmedju ova dva sintha!Da li cu i koliko u tome uspeti ne mogu unapred da znam ali ce vam sigurno biti dostupno da sami procenite preslusavajuci demo snimke koje cu postaviti u narednim danima!
Kupi si PA500 i boli te uvo!
|