Nema tu ni malo pametovanja nego puka zelja i najbolja namjera da se ljudima razjasne pojedinosti u vezi sa temom i sprijece eventualne zablude i greske koje u pojedinim slucajevima mogu i da kostaju lakovjerne. Zamisli kad bi ovdje bas svi pisali i tvrdili sto im padne na pamet a da to niko ne komentarise i ne pokusa da ispravi ono sto je pogresno a ponekad i upozori na posljedice. Ljudi su svasta spremni da napisu jer "papir sve trpi" a pogotovu kad je to ovako anonimno i bez posljedica za njih. Forumi bi u tom slucaju izgubili i svrhu i smisao jer razmjena iskustva i znanja i jeste njihova osnovna namjena a nikako da se samo tapsemo po ramenima kad god ko koga stigne i kad treba i kad ne treba. Kazes da si sef avio prometa, ti bi trebalo prvi da znas kakav haos moze da donese netacnost i dezorganizacija. Ja nisam sef nikome a vrlo cesto ni sam sebi, moja sudbina, porok, sreca, tuga i profesija je muzika u uzem i u sirem smislu od kad znam za sebe... a vrlo, vrlo dugo vec znam za sebe, mada smatram da sa tim ne treba nikoga ovdje da opterecujem niti to ima nekog posebnog znacaja i tezine. Posao i poziv kao i svaki drugi, ni bolji ni gori. I ja bih tebe pozdravio iz svoje rezidencije, kako ti to vrlo samosvjesno gore rece, ama je nemam ali te svakako pozdravljam a mislim da i nije tako vazno odakle.
|