Oooo...kolega Blatusan...Ej vidi nešto...Ako je prostor gdje svirate dosta mali,ionako nikad nećete da se pojačavate do daske...Tad je ozvuka samog bubnja za brez veze,jer se ionako dovoljno glasno čuje a čak možda i preglasi ozvučenje-zavisi od akustike prostora...A sad ako je malo veći prostor s jakim ozvučenjem onda je to potrebno...Ali zapamti nešto-ako mislite ozvučivati klasične akustične bubnjeve bićete razočarani...naime sami kvalitet akustičnog bubnja se drastično pokvari...Prvo zbog šumova u svakom mikrofonu i zbog same miksete...Sad jedino postoji da na bubanj stavite kondenzatorske mikrofone (cjena je katastrofalno visoka) ali uz to vam i treba Phantom Power koji napaja te mikrofone...Tako da bi ja preporučio tom tvom kolegi da kupi sebi električne bubnjeve i ima mir...Lično moj kolega Samir ima električne od Yamahe i kažem to su The best...Eto nadam se da sam ti malo pomogo...Aha još nešto-klasični bubanj treba da ima bar 4 mikrofona...Dakle bass,doboš,timpani i činele...Sad možda je na forumu koji bubnjar što se bolje razumije od mene ali ja govorim kako smo mi nekad svirali dok sam još bio u "Paravav" bandu...Pozdrav!
Ljudi uživajte u životu i ne vodite brigu koliko je ko sposoban i kakav je muzičar...jednog dana ćete shvatiti da je ZDRAVLJE čovjeku na prvom mjestu...Budimo svi drugari jedan drugom na ovom forumu...
|