Videti jedan post
Star 02.06.2009, 15:10   #7
kreso
Šerif

kreso's Avatar

Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
kreso befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Pa ni meni nije jasno čemu se Milanche007 i Makikorg smiju kad nisu izašli dalje od kuće. Kad čete momci biti više na gaži nego doma onda se javite. Ako su se osvrnuli na moj cijenik onda ima da im kažem da sviram već skoro 25 godina, da znam koliko vrijedim, i da sam do sada odsviro više svadbi i gaža nego što su zajedno odsvirali do sada i što će vjerojatno odsvirati: Dao im Bog da imaju više, no s obzirom da smo mi muzičari pred izumiranjem sumnjam da će kako je krenulo još tko i uzimati kompletan bend od 5 članova za svadbu.
A što kaže kolega Svrakan je istina, cijena svadbe u Hrvatskoj je 50 % skuplja nego u BiH ili Srbiji. Pričo sam s dosta bendova iz BiH koji dolaze s veseljem svirati kod nas, ne samo svatove nego i tezge. Eto, kod mene radi jedan bend iz Banja Luke u narodnjačkom diskaču i kažu da im se isplati dolaziti svaki vikend jer da zarade za jedan vikend ko za tri vikenda u RS.
A moj cijenik je meni realan i predstavlja barem prosjek što se tiže grada Zagreba i zagrebačke županije, jer ima bendova koji bez pardona deru svadbu po 2.500 € samo tako. Istina jako su kvalitetni, ali u doba današnje krize i recesije . I mi smo donedavno derali standardno 1.800-2.000 € (za 4-5) svadbu pa smo spustili baš radi toga što ljudi nemaju više novaca. Onda rađe idem na kartu da imam sigurnan posao i barem 250-300 € start pa ako ima bakšiša još bolje, nego da nabijem foul cijenu pa sjedim doma. Eto, jučer sam pogodio svadbu za deseti mjesec za trojku (s aranžerom) za samo 750 €, ali bit će oko 200 gostiju i računam da ću barem još svaki zaradit 100 € po glavi na željama minimalno. Na kraju ću opet ja doć na svoje. Rekoh mu 1.250 € za standardan bend (5-orka) pa je poč'o kukat kako mu je to puno i da su mu dosta 3 svirača. Istina, naradit ću se više, ali kako sam reko ja ću na toj svadbi najmanje pokupit od gostiju još 2-3 svadbe i pokoje krštenje. Meni se isplati. Inaće ispod 50 € ne izlazim na svirku ni u bunilu (za 4 sata rada), i večinom je sistem pola sata do 45 min svirka, 15 min do pola sata pauza (ovisno koliko ima gostiju).

Promijenjeno od kreso (02.06.2009 u 15:19 sati)
kreso je offline   Reply With Quote