U sustini,najbolje odbegavati koriscenje headseta,moje misljenje.
Ja do sad nisam uspeo provuci headset mikro u glavnom miksu a da kvalitet bude na nivou.S'time mislim kvalitet din.handheald mikrofona.A koristim:Yamahu 01V96VCM i Mackie Onyx 1640(uz TL Audio Preamp),koje imaju savrsena predpojacala,narocito ONYX Perkinson serija!
Dinamika ovisi od pevaca,to je tacno,medjutim nema veze sa dinamickim principom rada mikrofona.Dinamicki mikrofoni znaju da podnesu veci dinamicki pritisak bez izoblicenja ali zato im pada frekfentni opseg,narocito u domenu visokih pa tako tesko je podesiti na dinamickom hedasetu dobar linearan i pre svega prirodan sound.
E sad ako mislite da je dinamika,Proximity Effect, tj. tendenciju da se dodaju basove kako se približavaju ustima,to je vec stvar ukusa a i nacin pevanja.Vrlo redko pevaci uspevaju da iskoriste ovaj efekat u pozitivnom smislu.
Proximity Effect je kod kondenzatorskih mikrofona dosta manji,tako da glas je jako prirodan, linearan, bez obzira na rastojanje od usta,zbog cega ga vole dobri pevaci koji su u stanju da kontrolisu svoj glas.
Ako znate podesiti ulazan signal(gain),podesite dobar reverb u visokim opsegom frekfencija i dobro ga provucite niz master miks,nema lepse od kondenzatorskog mikrofona.
Pozdrav
P.S.Koriscenje Headset mikrofona zahteva veliki kompromis(osim ako koristite Sennheiser HSP seriju)