Drugar foruma
Registrovan/a dana: 11.03.2006
Mjesto: Njemacka i naravno Bosna u srcu
Downloads: 1699
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 105 puta u 22 Postova
Instrumenti: Korgovi razni, gitare, saz...
Interesi: Razne sfere kroz koje covjek ucenjem postize napredak
|
Ne zuri kolega!
Moze se svirati preko midi fajla, samo trebas bolje istraziti klavijature.
Ja sam imao te klavijature i znam da mi je trebalo malo vise vremena dok nisam proucio njene mogucnosti. Sada ti tacno ne mogu objasniti kako se to radi, ali citaj uputstvo i naci ces sigurno. Inace to su jako dobre klavijature sa kvalitetnim tipkama i raspolazu jako dobrim mogucnostima. Mana im je za mene bila sto su imale mali broj USER Style, ali sam ja uspjevao da sebi uradim sve potrebne ritmove uz koristenje i nesto fabrickih.
Jos jedno ti kazem, da su to bile jedne od mojih prvih klavijatura i upravo sam ucio svirati tako sto sam koristio midi fajlove i preko njih dodavao zeljeni instrument, tako da mi nakon godinu dana vise nisu ni trebali fajlovi, ali mi je onda prifalilo malo vise USER Stylova.
Zbog toga sam presao na Korgove buduci da su zastupljeniji u nasoj muzici, pa je lakse doci do zeljenog materijala za njih, a imaju mogucnost dodavanja velikog broja USER-a i boja.
Inace za vise pomoci se mozes obratiti Saletu iz Nisa koji je ponajbolje od nasih forumasa proucio GEM-ove klavijature.
Lijep pozdrav!
|