Videti jedan post
Star 11.05.2009, 15:32   #13
aleksandar72
Odomaćeni član

aleksandar72's Avatar

Registrovan/a dana: 08.05.2009
Mjesto: 50° 07´ N 8° 41´ O
Downloads: 53
Uploads: 0
Rekao HVALA: 6
Zahvalili mu 103 puta u 92 Postova
Instrumenti: ima ih vise..
Interesi: $
aleksandar72 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
aleksandar72 pošalji poruku preko MSN messengera aleksandar72 pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Ko nema puno vremena za uporedjivanje a zeli da ima "dobar standard", svakako beta 58A i nikako necete pogresiti.Ali.....
Ja ne bih rekao da je Beta58A vrhunski mikrofon!
Vrhunski mikrofon SHUREve palete je KSM9 a Beta 58A je dobar standard,koji nazalost po meni,preskup za svoje karakteristike.
Tesko je uporediti ova dva mikrofona,posto su bazirani na razlicite koncepte,uz to je jedan dinamcki a drugi kondenzatorski.
Znamo svi da su "kondenzatori" osetliviji mikrofonije ali ako ste imali priliku da probate KSM9 ili Beyer TGX930,oseticete razliku....dobro posevanje ulaznog signala PFLom i slobodno okrenite mikrofon prema zvucnicima i do 2m.....cisto ko suza a nema feedbacka.Zato spadaju u highend mikrofone.
Najbolji mikrofon je za mene,taj sto ne "ofarba" dodatno boju glasa,znaci zvuci u "flat" poziciji neutralno a cisto i je minimalno osteljiv na mikrofoniju.Ostalo je ukus a to ne smemo staviti na debatiranje.

Najveci problem mikrofoniranja je loso podesen ulazni signal!

Pored ostali,posedjujem i nekoliko AKGC5900(TM+M+WMS),koji vazi za jedan od najboljih kondezatorskih mikrofona uposte.Jako dobar mikrofon koji u rukama pocetnika je promarasaj.Jednostavno ne oprasta greske pri pevanju i trazi eksplicitno podesavanje ulaznog signala.Ako ovo podesite bicete odusevljeni zvukom!
Ko je probao C5900 zna o cemu govorim ;-)

Pozdrav svima
Dodato:
Kolega Marco7, mozda ste mislili na AKG C5 koji je slicne karaktersitike sa Beta87?? AKG D5 je dinamicki mikrofon koji je tesko uporediti sa 87micom,koncepcijski se razlikuju a najvise po ceni.

Ja sam dugo koristio Rode Classic u studiju,dok mi "neko" nije preporucio BRAUNERa Phantom V Anniversary.Promeniom sam mislenje(a i mikrofon) za sat vremena.Jednostavno mi je RODE zvucao kao da je bio tokom testa,pokriven sa nekom dekom a mikrofoni u istu cenovnu klasu.

Ja licno pevam na Beyery TGX-61,zato sto pevam pratece vokale i odlicno zvuci za moje potrebe a posto radim sa ozvucenjem,posedjujem preko 20 mikrofona,tako da za svakoga ima po nesto,od obicne 58ice do Beyera TGX930.

Pozdrav

Promijenjeno od aleksandar72 (11.05.2009 u 15:51 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi
aleksandar72 je offline   Reply With Quote