mikrofon hm! pa sto se tice odabira mikrofona zavisi kome sta "lezi" stvar individue, prvo treba probati vise mikrofona svi oni na papiru generalno imaju odlicne karakteristike (frekventni opseg, osetljivost...) medjutim dok ne probas i ne vidis sta ti odgovara tj. ne uzimas

SHURE je zna se stara proverena firma al nije sve u imenu, kad sam uzimao mikrofon za sebe probao sam vise firmi i nekako mi je SENNHEISER najvise odgovarao, mojoj boji glasa i tj. najlakse sam pevao na tom mikrofonu mada i beyerdynamic koga nebih nikako izostavio su veoma mocni mikrofini, takodje i AUDIO tehnika tako da sve u svemu treba isprobati vise firmi i modela pa tek onda uzeti mikrofon po svojoj meri, nekad nije ni sve u ceni dal je mnogo skup mikrofon i ima dobru oznaku i zove se shure ili neuman....ne kupuje se tako mikrofon, vise komada koje mislis da ce ti odgovarati, probas, vidis, ocenis i kupis al znas da si uzeo mikrofon po sebi jer ti ces pevati na njemu

jer dobro odabran mikrofon znaci mnogo, znam par slucajeva koji su kupili mikrofon po sistemu "uzmi taj i nemas sta da mislis" pa jednostavno vidis da se napreze (mucenje) kad peva kolko god da ga dobro namesti na svirci jednostavno tesko se peva i napreze se covek, a kad mu das neki drugi mikrofon sasvim druga prica