Videti jedan post
Star 05.12.2006, 14:34   #9
kreso
Šerif

kreso's Avatar

Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
kreso befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

@ Vlajko

Prijatelju, imam ja bicikl i dinamo na njemu
Struje ko u priči

Jebo te zamisli, sviraš i mršaviš

@ Alix

Jarane moj, mi se obavezno moramo jednom nač i dobro napričat i zapit. :wink:
Vidim ja da ti umireš za muziku isto kao i ja a vjeruje i večina članova ovdje.
Jedan prijateljski savjet starog muzičara. Nemoj non stop ganjati i patiti za novitetima. Odaberi jedan model, neznam bio to KORG, Ymaha ili šta ti ga ja već znam. To dobro napucaj i isprogramiraj onako kako ti je srcu drago. E, to ti je ljubimac. A ostalo, znaš ono. Ako naleti neka prilika, pa ga ubodeš za jeftine pare onda daj, ovako ...
Nit ja ne gomilam sve te syntheve doma, iako bih volio imati samo jednu kuću za studio i sve te silne synthove.
Ja kad sam bio tvojih godina imao sam takovu klapu da smo svu lovu od muzike trošili samo na instrumente i opremu. U jednom momentu smo imali samo vrijednost u muzičkoj opremi oko 50.000 tadašnjih DM. I onda je puklo. Prvi sam se ja pobunio, jer jednostavno sam vidio da to više ničem ne vodi osim vlastitom guštu. Konkurentski bendovi su kupili istu količinu posla (svadbe, gaže, tezge i sl.) s 10 puta slabijom opremom, a kvalitet im je bio 2-3 puta ispod našeg renomea. Prvo smo pomislili da smo preskupi, pa zato imamo konkurenciju, pa onda da nismo dovoljno dobri (opet vježbanja do unedogled) i na kraju smo jednostavno zaključili da je raja gluha. Da, dobro si pročito GLUHA. OD 250-300 svatova ako ih 20-tak ima sluha, ostalima je bitno da igra mečka, samo da je ritam. Jednom smo iz zajebancije odsvirali veliku svadbu samo s osnovnim durevima, znaš ono fušerski do bola :wink:
Ujutro su svi svatovi i gosti nazdravljali nam i čestitali kako smo jebački super i dobro svirali.
Stari, u tom ti je poanta. Netrebaš instrument da bi se probio, nego samo biti solidan svirač, dobar zajebant da te raja prihvati, uvijek nasmiješen i bit spreman odsvirat narudžbu i badava. Tad si car među rajom. Ovako možeš svirat virtuozno, skidat trilere i hvatove u orginalu, ali ako si ozbilno smrknuta lica, tipično ukočen i služben s narodom, vjeruj mi nečeš nigdje proč pa da neznam kakvu opremu koristiš i da neznam kako sviraš.

Stvarno smo ovo pretvorili u debatu
A stvarno bi bilo dobro da se jednom svi nađemo i dobro napričamo, jer ovim postovima takoreči ništa korisno ne prenašamo na ostale članove, nego samo pišemo svoje utiske i iskustva.
Pišite malo o anegdodama, ja pogotovo volim čut dogodovštine nas muzičara.
kreso je offline   Reply With Quote