Svaka cast momci. Svaka cast i korgx5. Svaka cast legendo.
Eh sad ja imam pitanje za tebe. Koji muzicki software je najbolji za kompijuter sa kojeg moze Korg PA50 da uzima ritmove i boje. Za cijenu ne pitam. Znaci nije bitno koliko para kosta bitno je samo koliko memorije zauzima i sta kompijuter mora da ima. Meni je bas sinula jedna ideja. Jos nisam otvorio PA50 ali jesam otvorio ono gdje imaju dvije supljine sa strane ustvari kod zvucnika. Sinulo mi je na ideju da u te supljine ubaciim motherboard od komijutera i sve njegove prikljucke kao sto bi bila flash kartica, USB stick, CD driver (koji mozda nije potreban) izbacim sa strane, jedan malo manji ekran napravim na preklapanje ispred normalnog ekrana od klavijature ( poput ekrana na Korg Oasys ) a korg bi povezao sa svim tim preko kablova sa kojim se i spaja korg to PC, stim sto bi to bilo sve unutra i tako se nista ne bi vidilo vani osim ekrana, usb sticka i memory kartice.
Da li bi se to nesto moglo da odradi na takav nacin. Imam jedan laptop koji mi ne koristi nizasta a i ovaj pa50 kojeg mi zao prodat pa se igram sa njim. Tako da me pogresno neko ne shvati i ne kaze to kosta to se ne isplati. Cisto samo radi zezanja i trosenja vremena pa ako upali upali.
Sve to ako je izvodljivo.
|