E moj Nedime...Samo nešto mi objasni...Vidi bez zamjere i svađe...Molim da ne ide ova tema u LOCK kao druge,već da se rasčisti do kraja bar jedna stvar...Kad je Korg izdo T3,M1,O1/W,N364...Koji Yamahini workstationi su im mogli parirati u to vrijeme?Misliš V50,Sy,...NIJEDAN!...Dalje...Kad je Korg izdo I3 arranžer...koji Yamahin PSR je njemu pariro?...KITA...NIJEDAN!Yamahe psr640,i ostale igračke kao prvo imaju NAJSLABIJE tipke što jedan instrument može imati.Dakle to nije ni K od klaviature-sa onim zvučnicima i malom težinom ti ćeš sad reći da je neki PSR u to vrijeme pariro I30-ki...Bogami nije pa ti pičaj šta hoćeš...E sad ti si možda na nivoju poznavanja klaviature i rada...Ali prijatelju moj koliko ti tezgariš zadnja vremena...Meni nije važno 95% funkcija na nijednom sinthu...Dakle meni je bitno da sebi sredim ritmove i da sviram i improviziram...Dakle nisam orientalac ali sam Južnjak i Dvojkaš i sevdalista...Dakle to je taj moj bosanski stil kojeg volim i kojeg nabolje sviram...E sad razlika je VELIKA između ljudi koji sviraju LIVE (tezgaroše) i studijce koji ni nisu baš neki tehničari ali zato dodaju efekte i razne đavole...Evo da ne odužim---Iz vlastitih iskustava mogu reći da Je PA-serija mnogo jača i da je NAJBOLJA za muzičara koji zna da svira i da zaradi pare uživo...E sad za ljude koji sjede u studiju i češu muda da nešto snime---To mene ne zanima nit ću da budem jedan od tih...Dakle meni je muzika veselje i užitak i ne gledam kako ću nešto snimiti i zaraditi pare...jebo ti čovjeka što u muzici vidi samo zaradu i lovu...To je za mene prdaroš a ne muzičar...On muziku s tim iskorištava...Dakle ja lično kad improviziram ili sviram neki fošpil što me dirne u srce-ja zažmirim i počnem da se uvijam i ježim...Dakle PANEM U TRANS finog melosa i osjećam muziku u krvi...A znam da nisam jedini-jer jedino pravi muzičar osjeća muziku u venama...A onaj što sebi nareda elektronike i zvučne kartice i razne đavole a onda gleda da zaradi ili nešto snimi za pare-to za mene nije bio nit će biti muzičar...Bez ljutnje molim...Pozdrav!
Ljudi uživajte u životu i ne vodite brigu koliko je ko sposoban i kakav je muzičar...jednog dana ćete shvatiti da je ZDRAVLJE čovjeku na prvom mjestu...Budimo svi drugari jedan drugom na ovom forumu...
|