Videti jedan post
Star 30.04.2009, 17:57   #30
Beethoven
Odomaćeni član

Beethoven's Avatar

Registrovan/a dana: 15.03.2007
Downloads: 1023
Uploads: 1
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 105 puta u 92 Postova
Beethoven befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Ja obicno dizem ruke kad budem u ovakvoj situaciji ali ovo je jace od mene...

Prvo,na netu takve stvari nigde neces naci kao sto neces ni naci da se negde posebno objasnjava da covek hoda na nogama a ne na rukama,da oluk moze da stoji i kad nema kise,da ne moras koristiti sve ritmove na klavijaturi zbog straha da se nekorishceni mogu pokvariti od nekorishcenja...Ja sam trazio, ne strucno objasnjenje tvoje i moje tvrdnje vec neki slican post,nisam uspeo da nadjem...Niko nije smatrao da to smeta mikseru,ti si prvi.

Mikserski deo i pojacalo u powermikserima su totalno dve razlicite stvari.Mogu raditi totalno odvojeno tj. ne moraju se oba koristiti u isto vreme.To ti dokazuje EQ OUT na PM 1000/1600,POWER AMP IN takodje,MAIN OUT...

Dalje,sto se tice toga da mislis da sam toliko glup da kupim powermixer da bi radio sa aktivnim kutijama,tu se tek vidi dokle sa idejama mozes da ides...Ja imam samo jednu aktivnu kutiju i to je monitor.Ostale su mi sve pasivne.PM 600/2 sam kupio zato sto u principu radim manje nastupe gde mi on zavrsava odlicno.Napravio sam matematiku da za cenu PM 1000/2 mozes kupiti PM 600/2 i jos snagas od 2x800w(naravno ako ti broj kanala na PM 600/2 zavrsava posao,a ja sam one man band).Pa tako,kad radis nesto manje nosis samo malog PM-a a kad ti treba vise snage poneses i snagas.A da ne bi kupovao na to jos i suv mixer koji ce imati drugacije efekte i zvuk,ja smatram da je pametnije iskoristiti PM koji vec imas plus on moze terati pasivne monitore sto je super.Ja sam sa tom kombinacijom terao svih 5 para kutija koje imam plus aktivni monitor.I to,civilizovano,za sve postoji poseban klizac,sve se shteluje posebno...Voleo bi da to vidis,jeko lepo izgleda...
Tebi PM nije crkao zbog toga sto mu nisi zakacio kutije.Slazes se da moze da crkne i iz drugog razloga?Meni je PM 600/2,kupljen nov,crkao na 2. nastupu,imao je nakacene 4 pasivne kutije.Zasto je crko?Ja neznam,otisli su tranzistori...

Kada se dizajnira neki mikser,onda proizvodjac ima u vidu situacije u kojima se mi muzicari mozemo naci pa shodno tome ostavlja vise mogucnosti.Jedna od mogucnosti je da se Powermixer koristi i kao suv pa su ljudi ostavili i vise od jednog stereo izlaza.Da mu to sto ti kazes smeta,pisalo bi u upustvu...Ja ga znam napamet,nigde ne pise jer se podrazumeva.Choveku koji je pitao iz nekog razloga takva varijanta odgovara i on moze to uraditi bez problema a svako ko koristi aktivne kutije nikad ne bi trebao kupovati Powermikser jer bi dzaba bacio pare i teglio.za te pare ce kupiti mnogo bolji suv.

A sto se tice toga da se ne prepucavamo i savetujemo coveka koji je pitao,sa tim se ne slazem jer ga ti savetujes da to nikako ne chini sto je dezinformacija.Chovek bi zavrsio ovako posao i odgovara mu ali,posle tvoje tvrdnje,on ce morati da predje na plan B koji mu mozda manje odgovara (finansijski ili kako vec).Najbolje je da ako koristi aktivne kutije ima i suv mikser ali ko zna zasto mu PM 600/2 odgovara,cak je bio i izrichit.

Predlazem ti da pitas svaki put kada budes u situaciji ljude koji se razumeju.A mislim da je dovoljno da pitas i one koji se toliko ne razumeju a imaju odlicnu logiku.A onda budi fer pa se javi,ja chastim.

@romario

Cene su ti ovakve,kod nas,kod ovlashcenog distributera za Srbiju:

PM 1000/2- 1850 eura
CMS 1000 - 1340 eura
PM 1600/2- 2150 eura
CMS 1600 - 1650 eura

Kad smo kod ove teme,ne postoji manji CMS od hiljadarke tako da je izbor nekoga ko po svaku cenu zeli Dynacord, koristi aktivne kutije a svira npr sam,jeftinije mu je da uzme PM 600/2 i da njegovu snagu koristi za monitore kad mu to bude bilo potrebno.Voleo bi da postoji CMS 600 ali ja takodje nikad ne bi uzeo suv dynacordov mikser jer za mnogo manje pare imas 1000 puta bolji suv mikser.Takodje tvrdim da je PowerMate zvucno jako los ali da nema konkurenciju.Ostali mikseri su smesni u odnosu na njega.Sve sto on poseduje,ostali nemaju ni pola.Ja sam inace promenio moj razglas,sada imam PM 1000/2 jer mi se i posao malo promenio.PM 1000/2 opravdava svaku paru (a nije mala para) i odlicno radi.Jos kad bi imao zvuk kao npr Soundcraft ili Mackie,bio bi vrh vrhova.

Pozdrav.