Videti jedan post
Star 22.04.2009, 11:03   #6
spreco
Početnik forumacije!

Registrovan/a dana: 01.04.2009
Downloads: 20
Uploads: 0
Rekao HVALA: 5
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
spreco befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Citat:
Originalno postovano od sale0230 Pokaži Post
Jel ima neki dobar Sofverski sintisajzer za laptop da se instalira, posto ova integrisana kartica i njen synth. su ocaj boziji. Hteo bih da Midi fajlovi lepse zvuce, da rade u 44 khz sa reverbom. Znam da ima Yamaha Soft Synthesizer S-YG20, ali nece da radi. Jel ima nesto novijeg izdanja?

Pozdrav. Ja vec neko vrijeme u svirci koristim laptop. Ljudi iz benda prepoznali su prednosti. Problem prije svega predstavlja hiperprodukcija pjesama koje traju dva mjeseca i nemamo vremena sve uvježbat.

Za reprodukciju midi fajlova, pa i karaoka koristim Van Basco Karaoke player i Hypersonic 2 koji ima prego 1,7 GB zvukova unutra. Hypersonic 2 ne instalira svoj virtualni midi port. To sam riješio s Midi Yoke virtualnim midi kabelom. Po instalaciji istih i ponovnom pokretanju compa u Prefence HS2 i VB player-a izabereš jedan od Midi Yoke portova i Van basco i HS2 su povezani.
Do sada nisam naletio na bolji soft sint. HS2 ima svoju GM banku zvukova koja može zadovoljiti gotovo sve potrebe, a posjeduje također banku zvukova koja nije u GM-u, koju također tokom svirke koristim. Recimo, umjesto GM bubnja možeš izabrati bilo koji iz banke koja nije u GM-u i taj se bubanj biranjem nove pjesme neće mijenjati. Postoji čak i mogućnost da se recimo u Cubase-u trajno promijene midi fajlovi, promjenom Bank i Program Change komadi, pa po novom startanju pjesme, midi fajla on iz banke HS2 uzima zvukove koje si mu odredio, a koji ne moraju biti GM. Ja na žalost i pored bezbrojnih sati provedenih za komjuterom nisam uspio provaliti kako se to radi.

Problem s HS2 je taj što bi trebao imati kakvu bolju zvučnu kartu, jer po mome mišljenju integruša ne dolazi u obzir. Možeš pokušati s promjenom drajvera, recimo ako instaliraš Asio4All, ali ne mogu garantirati uspjeh. Ja sam kupio zvučnu kartu koja je po meni donja granica kvalitete. To je PCMCI CREATIVE Sound Blaster Audigy 2 ZS. Latenciju sam podesio na 7 ms i sve radi bez problema bez pucketanja. Intenzivno radim na kupovini kvalitetnije zvučne karte i to će vjerojatno biti EMU 1616m, opet s PSMCI ulazom, jer, kažu, razmjena informacija u ovom je slučaju najbrža.

Ono što nisam uspio riješiti i što mi ponekad zadaje veeeeelike probleme je smrzavanje kompjutera na par sekundi. Zna biti jaaaaako neprijatno tokom živih svirki, no kolege sam već izvježbao i kad se to desi, a dešava se rijetko, odmah startamo s nekom drugom pjesmom. Problem je vjerojatno s Midi Yoke, koji nisu baš stabilni. Najbolje bi kao virtualni midi kabel instalirati Loopbe30. Ja ga ne mogu naći.

Još jedan problem s Hypersonicom koji sam rješavao mjesecima je taj što pojedini midi fajlovi sviraju svaki treći takt bubnja. Prvo sam takve brisao, tražio nove, da bih na kraju i taj problem riješio

Elem, moja preporuka bi, bez ikakve dvojbe bila Hypersonic 2. Ukoliko s odlučiš na ovu varijantu, piši. Što mogu pomoći tu sam.
Pozdrav!
spreco je offline   Reply With Quote