Videti jedan post
Star 14.04.2009, 15:31   #6
mojkarma
Vredan član društva

Registrovan/a dana: 14.04.2009
Mjesto: Varaždin, HR
Downloads: 6
Uploads: 0
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 35 puta u 32 Postova
Instrumenti: Roland Fantom G8 + ARX03 BRASS
Interesi: glazba, paragliding
mojkarma befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Pozdrav svima,
ja sam onaj kolega iz Hrvatske koji je na Karma-Lab pokrenuo tu "famoznu" priču oko polifonije.
Uglavnom, sve je ovdje već rečeno i sve sam rekao na dotičnom forumu. Novi klavir na M3 s proširenja (A000 - Stereo Grand 4-Way 1 EX3) uz pritisnutu pedalu troši 4 glasa polifonije od 120. I određeni stilovi sviranja dovode do toga da se ugase oni tonovi koji su prvi odsvirani. Kako sam ja u svojem snimku stisnuo prvo najdublje tonove koji na klaviru zvuče najdulje, oni su prvi prestali svirati.
Tehnički gledano, to nije nikakav bug, niti je hardwerska greška. Pored toga postoje programi klavira u M3 koji ne koriste 4 glasa polifonije istovremeno i taj se problem neće tako jako čuti jer će duboki tonovi već po prirodi ući u tišu release fazu.
Usporedba s fantomom ne stoji nužno jer fantom ni u jednom slučaju ne koristi 4 glasa polifonije za klavir.
Moj je zapravo prijedlog ili kritika prema Korgu bila, da naprave inteligentniji algoritam krađe polifonije kao što to ima Kurzweil. Korg jednostavno brutalno odreže najstariju odsviranu notu. Kurzweil na klaviru krade - nakon što se postigne maksimalna polifonija - od viših tonova koji se više ionako ne čuju, a duboki ton koji je i glasniji i duže traje, ostaje zvučati.
mojkarma je offline   Reply With Quote
Sledeći član vam se zahvalio mojkarma za ovaj koristan post:
Hashimaga (16.04.2009)