Ljudi,što se zakona tiče,morate biti članovi neke verifikovane estradne asocijacije(možete je sami osnovati i registrovati,kao udruženje građana),otuda ih toliko postoji.Možete čak i registrovati preduzeće za estradnu djelatnost,samoje pitanje isplati li vam se to.Nisam siguran oko licenci u Srbiji,ali u R.Srpskoj,prilikom polaganja,priznaju diplome Srednje muzičke škole i Muzičke akademije,ali još uvjek rade ne licencirani ljudi i,koliko ja vidim,radiće još dugo,što i proizvodi skepticizam kod nas,licenciranih muzičara.Znači,još uvjek,anarhija-majka,a to nama,muzičarima,ne odgovara.Ovo je jedini posao,koji možeš raditi bez diplome,tj. profesionalno ga rade i rekreativci.Šta bi bilo kad bih ja,diplomirani muzičar,radio kao ljekar ili advokat rekreativac?To ne može,jer smo mi,muzičari,kao neki,manje intelektualni sloj(a,za mnoge smo izmislili i psihologiju i pravo i intelekt),ali smo ili ćemo uvjek biti CIGANI.E,pa,braćo,sa obzirom da je danas svjetski dan Roma,srećan NAM praznik!!!Pozdrav svima!!!
|