Videti jedan post
Star 08.04.2009, 07:17   #7
VUNIMRAV
Kao kod kuće

VUNIMRAV's Avatar

Registrovan/a dana: 25.12.2008
Mjesto: SONTA-APATIN
Godina: 58
Downloads: 1135
Uploads: 35
Rekao HVALA: 290
Zahvalili mu 97 puta u 92 Postova
Instrumenti: Paolo Soprani super paoloIII,Tyros3
Interesi: HOBI PRESAO U POSAO...Pecanje...
VUNIMRAV ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Postovane kolge,evo i ja da se pridruzim sa malo zaksnjenja.Sve to o cemu pricate i ima smisla i nema smisla.Ja sam jos od 80 i nek bio clan udruzenja muz Donat-Zadar,isto se tako pricalo,te nece moci ovo nece se moci ona.uglavno svirke po hotelima restoranima ali uglavnom koje su bile u drustvanom vlasnistvu su to trazile i bilo je dobro da vam kazem.Muzicar je bio *gospodin*u odnosu na ovo sad kad gledam glavi mjesto.Za raznorazne svirke tipa svadbi,rodjendana,slava... ma ko to...A sada,ja sam clan *zenit* Subotica,redovno placam svoje obaveze,sto mu dodje godisnja clanarina za udruzenje,tri sindikata(od kojih nemam fakticki nista,bar da nam krompir nabave),licencu koja mora biti neprekidana i naravno da si polozio,i posle toga svakog mjaseca uplata za penziono i zdravstveno osiguranje.Sve to oko produzetka licence sam platio oko 100e,i moze se platiti bilo kad u kalendarskoj godini,tako da ja nisam jos za ovu 09,jer imam pravo koristiti onu iz prosle godine.Mogu vam reci da mi mnoge kolege govore da je to bcanje para,ali zar je 100e para ako uzmemo u obzira da kas god radimo u kafani,pocastimo ovog,onog,da nekazem onu,itd.Mene to nebrine,nebi trebalo ni vas,jer ko radi,znaci zaposlen je on treba da plati oko 12000 dinara i mirna Bosna, mi koji smo prijavljeni preko estrade nesto manje idobro,Medjutim ima jedna stva koj amene pocinje zabrinjavati,i koja ce biti veliki problem za sve nas sa i bez licence,a to je zakon o zabrani pusenja na javnim mjestima koji bi trebalo da se uskoro usvoji.Mozete li zamisliti sta ce to biti kad u kafani covjek nemoze *zapaliti*,pa sta cu i ja u njoj onada,ionako je sve manje posla po kafanama.Da nije svadbi i krstenja ZLO.Mislim da bi o ovoj temi se moglo razgovarati,a mislim da bi bilo dobro da smo svi prijavljeni i organizirani,jer tako bi se lakse mogli i *buniti* i ostvarivati(ili bar pokusati) neka svoja prava.Pozdrav svoj napacenoj braci i samo zaokruzivajte datume i onda ce sve biti potaman.PS,i cuvajte se visokog pritiska,idu mrsni dani.
VUNIMRAV je offline   Reply With Quote