Pozdrav Ćevapu i ostalima...Ja lično imam Korg Pa1X i Triton Classic koji obojica koriste RAM-ove i govorim iz vlastitih iskustva...Stvar je u tome da sam imo namjeru kad sam kupio Classica da kupim u muzičkom centru 2x32MB simm i to 50eur po komadu...Al kad sam sazno da u njega ide obični EDO ram sa pc-ja predomislio sam se...Na praksi smo imali stare 486-ce s kojih sam poskido jedno 10 pločica sa ramovima jer su ionako bili za smeće...Jedan PC sam usposobio toliko da sam vidio koliko ima memorije na pločici...I kad sam kod kuće stavljo 32-ke,u nijednom primjeru nije bilo pucketanja ili drugih šumova i slično...Dakle radilo je 100%...E sad kad sam nabavio PA1X isto tako sam probo više kombinacija 16-ki i absolutno nema razlike-dakle naloada se i sviraj...Al ipak sam obdržo u sinthu one sa pozlaćenim kontaktima pošto su KAO malo bolji od onih aluminijastih...Tako da za AKAI ne znam kakva je situacija al za KORG znam da nema veće komplikacije to prima sve...Dakle par sam ih prodo i nijedan kupac mi se nije žalio da ne rade.A što se tiče kvalitete Kingston,Viking,TwinMoss to su u samom vrhu...A kakva je razlika između jednog IBM-ovog rama ili AKAI?...Ama nikakva dakle niti IBM ne proizvodi RAM-ove niti Akai već za njih proizvodi jedna firma ali samo drugu naljepku stave na njega...Ako pogledaš IC-memory chipove čak kod nekih su ISTI...Ali sve je stvar odluke ili ćeš da bacaš pare ili ćeš da prođeš čim jeftinije...Pozdrav!
Ljudi uživajte u životu i ne vodite brigu koliko je ko sposoban i kakav je muzičar...jednog dana ćete shvatiti da je ZDRAVLJE čovjeku na prvom mjestu...Budimo svi drugari jedan drugom na ovom forumu...
|